Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Arkadaşlar ben de heyet raporu için başvuracağım. sol ayağım 3 cm kısa bilek hareketsiz sol bacak 3 cm kısa sol uyluk sağa göre uyluk kalınlığı 3 cm baldır 4cm ince mide fıtığım var boyunda düzleşme ve sürekli şiddetli ağrı var glukoz değerim 130 üzerinde oran kaç gelebilir

Allerjik astım ve hafif bilişsel bozuklukta engel oranı kaç çıkar ?

yardımcı olur musunuz?

OturanBoğa
OğuzHan112
iyi günler kalça kırılması sonucu ameliyat olan hastam var. Engelli raporu için başvuru yaptım ve polikliniklerde muayene ettiler. muayeneler sonucu bazı doktorlar % yazmış ancak bazıları yazmamış.

fiziksel tıp ve rehabilitasyon : el becerisi %20
doktor yazısı okuyamadım: %48

iç hastalıkları: DM %20
HZ %10
HT %10

kardiyoloji: fgfg+fgfgf (20+10) yazmış. daha büyük olarakta imzasının üzerine 35 yazmış

ürogenital: %20 yazmış

kulak burun boğaz: sağ 35 sol 40 %16 yazmış

görme: birşeyler yazmış ama okuyamadım ancak herhangi bir sayısal değer yok.

bu durumda hastamın rapor oranı kaç gelir yardımcı olur musunuz?
kendisi 80 yaşında

Raporunuz %87 olarak çıkar,
Yazdığınız puanlara göre bu şekilde, ama siizinde emin olamadığınız yerler olmuş.

Kesin sonucları bilsek net bir şekilde yazardık...
kemal karınca

İsterseniz kopyalayın buraya bakalım..

Kxg1nnb

cevabınız için teşekkür ederim resmi buraya kopyalayamıyorum mail adresiniz varsa gönderebilirim
OğuzHan112
bir diğer konu hastam 30 yıldır astım hastası ve 5-6 yıldır da psikiyatri ilaçları kullanıyor bunu sıra veren memura söylememe rağmen göğüs hastalıkları ve psikiyatriden sıra vermedi.
heyette bunu dile getirmeli miyim?
raporun yüzdesine etki eder mi?
gereken yüzde verilmediği taktirde sadece bu polikliniklere muayene olunup ekleme yapılır mı?

hq1t6o1.jpeg
[/url][/IMG]

Baktığımızda,
Fizik %48 %20
Dahiliye %20 %10 %10
Üroloji %20
Kardiyoloji %20 %10
KBB %16

Raporunuz %87 olarak çıkar...

Diğer konu, evet heyette bunu dile getirin,heyette extra puan eklenmez ön muayenelerde verilen puan neyse o.
Ancak,heyet başkanı psikiyatri ve göğüs hekiminin değerlendirmesini isteyebilir...
kemal karınca

İlginiz için çok teşekkür ederim. OğuzHan112
Rapor %90 gelmediği zaman itiraz süreci nasıl oluyor?
hiç itiraz etmeden tekrar başvuru yapsam ve sıra verilmeyen polikliniklerden de sıra alıp muayene ettirsem olur mu?

İtiraz süreci şöyle oluyor,

Heyet sonrası istediğiniz puan gelmedi ise veya herangi bir nedenden,

İtirazınızı il sağlık müdürlüğüne yapıyorsunuz,onlar sizi tekrar başka bir hastaneye yolluyorlar,puan aynı gelirse raporunuz bu şekilde onaylanır. Eğer puanlar farklı çıkar ise ozaman hakem hastaneye gitmek zorunda kalırsınız, hakem hastane kararı son karar olur.

Diğer konu,
Heyete girmeden önce heyet sekreterliğinden tekrar kayıt açıp göğüs ve psikiyatri doktorundan heyet için muayene talep edebilirsin. Bilgi işlem memurları size yardımcı olacaktır...
kemal karınca

Merhabalar .ben uyku annesinden 35 ve yüksek tansiyondan 10 aldım. Acaba baltazar hesabından sonra değer kaç olur ve ankara aynen onaylar mı...bilgi sahibi olanlar fikir verebilirmi?
-mka
Merhaba arkadaşım. Benim ağır uyku apnesinden 35,yüksek tansiyondan 10 olmak üzere toplam 45 puan aldım. Bu oran baltazar hesabından sonra kaç olur acaba.benimki rapor tekrarı önceki 2 yıl sureliydi. Ve ankara aynen onaylarmı bilgi verirseniz sevinirim

Cmrkmc
baltazara göre %42 olur raporunuz.raporunuzn süreli yada süresiz olmasına raporu aldıgınız hastane heyetı karar verır ankarayla işiniz yok

OğuzHan112

19 nisanda vergi dairesi sevkli kurula girdim %35 aldım
itiraz ettim il sağlık müdürlüğü farklı hastaneye yönlendirdi 27 mayısta kurula girdim %52 aldım

şimdi hakem hastane sevkini kim yapacak?
bu ikinci rapor ile vergi dairesine tekrardan müracat edeyimmi?

Raporunuz il sağlık müdürlüğüne gider,il sağlık müdürlüğü sizi yönlendirecektir.
ayt105

OğuzHan112
diğer konu
yarın heyete gireceğiz tavsiyeniz üzerine heyetten önce göğüs ve psikiyatri doktorlarına gözükeceğiz bugün hastaneden rica edip sıra aldım.
kafama takılan şey toplamda %90 verilen raporda psikiyatrininde belli bir yüzdesi olacak bu durumda ötv siz araç alımında mahkemeden vasi tayin etmek gerekir mi?

Balthazard Hesabını kim hangi koşulda yapıyor

Arkadaşlar merhaba
Benim kafama takılan bir konu var yardımcı olursanız sevinirim.
Ben vergi indirimli emeklilik için engel oranı tesbiti yaptırmaya hastaneye gittim.Ortopedi hekimi bel fıtığı için %7
Elimdeki kaza sonucu olan kısıtlılığı kastederek en alta toplam %19 ibaresi yazdı.Romatoloji hekimi ise MFM hastalığım için %20 oran verdi.Heyete beni çağırıp görüşüldü ve rapora %40 oran yazmışlar.Şimdi hastanede çalışan arkadaşlar bu oranın benim emekli olmama yeteceğini söylediler.Dedim peki süreç nasıl işleyecek.Biz bu belgeden vergi dairesinede posta yoluylada yolladık onlar size bilgi verecekler dediler.Bende bu oranla başka emekli olan varmı diye internetten araştırayım dedim.Karşıma şöyle bir yazı çıktı Ali Tezel adında bu konuda uzman biri Maliye bakanlığının aldığınız oranı düşürme hakkı yok 30 gün içinde itiraz davası açarsanız emekli olursunuz yazıyordu.Daha sonra Balthazard formülü diye bir sistemden bahsedildiğini gördüm.Burada oranlar yazılıp bir hesap yapılıyor ve benim %40 oran 36 filan oluyor yani emekli olma hakkım yok oluyor.Şimdi benim kafama takılan soru şu.Bu baltazard formüllü oran indirimini hastanemi yapıyor,İzmirdeki vergi dairesimi yoksa Ankara dedikleri maliyemi yapacak.Veya bunu neye göre tesbit edecek.Adam hastane %41 oran verdi yılım ve günümde doluydu emekli oldum diyor.Peki bu adama Ankarası veya başka bir kurumu neden indirim yapmamış veya bu baltazard formülü karşısına çıkmamış benim kafam karıştı.Bu Ali Tezel in bahsettiği Maliye oranınızı düşüremez itiraz edin dediği konu bu baltazard formülü sonrası düşen oranımı kastediyor acaba.Bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim

Paşaoğlu2535

Merhaba,yazınızın başında belirtmiş olduğunuz gibi % 7 , % 19 ve % 20 engel oranlarının balthazard formülü ile hesaplanması ile Engelli Sağlık kurulu raporunuzun sonuç oranı % 40 çıkmaktadır.

Engelli Sağlık Kurulu raporu alırken 1' den fazla poliklinik üzerinden aldığınız engel oranının balthazard formülü hesaplama yapılarak sonuç oluşturacak şekilde tek engel oranına çevirilir.Bu hesaplama işlemine Balthazard hesaplaması denmektedir.

Yani Balthazard hesaplaması hastanede aldığınız engelli sağlık raporu üzerinden yapılan bir hesaplamadır ve vergi dairesi başvurusu ile aldığınız Engelli Vergi İndirimi belgesi veya inceleyen kurul ile ilgili değildir.

Diğer taraftan internette okuduğunuz metinde bahsedilen konu Engelli Sağlık Kurulu raporunu hastaneden aldıktan sonra bir işyerinde çalışmak koşulu ile size en yakın vergi dairesine giderek yapmış olduğunuz Engelli Vergi İndirimi belgesi sonucundan bahsetmektedir.

Engelli Vergi İndirimi başvurunuzu evraklarınızı teslim etmiş olduğunuz vergi dairesi Gelir İdaresi Başkanlığı-Merkez Sağlık Kurulu Ankara 'ya göndermektedir.İlgili Merkez Sağlık Kurulu hastaneden almış olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu raporunun tesis edilmesinde polikliniklerin size vermiş olduğu engel oranlarının ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK hükümlerine uygun olarak doğru verilip verilmediğini kontrol etmektedir.

Ankara Merkez Sağlık Kurulu sadece Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun tesisindeki engeli oranlarının ilgili yönetmelikte doğrulunu kontrol ederken sizi muayene etmemesi ve görmemesi nedeni ile her işlemi evrak üzerinden yapması bizler için bazı sorunlar yaratmaktadır.

Merkez sağlık kurulu Ankara hastanenin tesis ettiği Engelli Sağlık Kurulu raporu engel oranlarını yönetmelikte yazan rahatsızlıklara göre verilmediğini düşündüğünde,hastanede muayeneolan doktorun raporun ilgili açıklama alanına farklı,eksik veya yoruma açık veriler yazmasında ve Engelli Sağlık Kurulu raporunun ekinde sizin görmediğiniz hastanenin sisteme yüklemesi gereken tanı,teşhis,ilaç raporu,doktor epikriz belgesi veya açıklamasını elektronik sistemde kurul bulamaz ise işte o zaman yazıdada okuduğunuz gibi Merkez sağlık Kurulu Engelli Sağlık Kurulu raporunun engel oranlarını tam anlamdığı için kişiden tanı,teşhis veya epikriz belgesi gibi tüm belgeleri yeniden isteyebiliyor veya doktorun size verdiği engel oranının ilgili yönetmeliğe uygun olmayan yanlış doktor tanısı olduğuna kaanat getiriyor ve raporda engel oranlarını düşürebiliyor.

Aslında Engelli Vergi İndirimi Belgesi ile Engelli Sağlık Kurulu Raporu birbirinden farklı 2 ayrı rapordur.Merkez Sağlık Kurulu ne karar alırsa alsın daha önce almış olduğunuz Engelli Sağlık Kurulu Raporu süresi içinde asla geçerliliğini yitirmez.Bu konuyu unutmamak gerekir.

Ancak sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi bizlerin emekli olmak için kullandığımız Engelli Vergi İndirimi belgesi bahsettiğim gibi ayrı bir belge olması ve Merkez sağlık Kurulu Ankara tarafından karar verilmesi nedeni ile sizin emekli olmanıza mani olabilmektedir.

Bizlerin SGK kurumunda kullanmış olduğum emeklilik sisteminin adı Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemidir.Emeklilik hakkınız geldiğinide başvuruda sadece 1 belge kullanılmaktadır oda Engelli Vergi İndirimi Belgesidir.Aslında bu belgeyi almak için herkesin Engelli Sağlık Kurulu raporu olmasında karşın emeklilik sisteminin adın da anlaşılacağı gibi ve kanunda bu şekilde hüküm bulunması nedeni ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemleri için kişiler sadece Engelli Vergi İndirimi belgesini kullanabilmektedir.SGK kurumu bu emeklilik sisteminde Engelli Sağlık Kurulu raporunu kabul etmemekte veya istememektedir.

Konunun hassasiyeti olan Engelli Vergi İndirimi belgesinde belirtilen sonuç Engelli Sağlık Kurulu raporundan farklı olması durumda bahsettiğim gibi Engelli Sağlık Kurulu Raporu süresi içinde kesinlikle geçerliliğini korurken iş Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemine gelince Merkez Sağlık Kurulu Ankara'nın vereceği karar ile çıkan Engelli Vergi İndirimi belgesine kalmakta ve sizin okuduğunuz metinde olduğu gibi ülkemizden çok fazla bu konunun mağduru doğmaktadır.

Araştırdığınız yazıda belirtildiği üzere Merkez Sağlık Kurulu Ankara hastaneden alınan Engelli Sağlık Kurulu raporunu bir devlet kuruluşun resmi evrakı olması ve yasal bir belge olması nedeni ile aynen onaylaması beklenirken kendisinin devlet hastanelerinden bağımsız bir yapı olması, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde olması ve Merkez Sağlık Kurulunun raporları kontrol ederek olası hataları düzelttiği iletmesi nedeni ile her zaman olumlu sonuçla karşılaşamayabiliyoruz.

İnşAllah herkesin hakkında hayırlısı olur.

Saygılar.

Not: Hastanelerin kullanmış olduğu Balthazard formülü hesaplaması yapan bir sitenin linki;

https://rapor.engelliler.gen.tr/

Cevabınız İçin çok teşekkür ederim.
Sanırım oranları tam açıklayıcı yazamamışım.Ortopedi doktoru
Bel fıtığı için %7
Elim için %12
FMF İçinse %20. Verdi Toplamı %39 yapıyor ama
Hastanedeki doktor heyeti rapora oranı %40 olarak yazmış.Belki elimdeki kısıtlılık için Sol Elini aktif kullanmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz ibaresini yazdıkları içindir bilmiyorum.
Ben %40 oranı görünce eyvah şimdi bu oranı düşürürler ve benim vergi indirimli emeklilik olayı suya düşer diye düşündüm,fakat hastanedeki memur bey bu oran ile emekli olabileceğimi söyleyince sevindim bir an.
Benim merak ettiğim Engelli sağlık kurulu raporumda yazan %40 lık oranı Balthazard formülüyle hangi kurum düşürecek? Hangi aşamada düşürecek?

Paşaoğlu2535

Merhaba OğuzHan112 arkadaşımız Balthazard formülü hesaplaması olayını sizin verdiğiniz oranlar üzerinden çok net ifade etmiştir.

Birden çok poliklinikten aldığınız engel oranları birbiriyle toplanarak Engelli Sağlık Kurulu engel oranınız bulunmuyor.Öyle bir durumda sizin toplam engel oranınız 7+9+20= 46 olurdu fakat sonuç bu değildir.

Ancak hastanelerde birden fazla engel oranı sonucunu Balthazard formülü uygulayarak Engelli Sağlık Kurulu raporunun asıl engel oranına ulaşmaktadır.Balthazard formülü sadece hastaneler kullanırlar ve sizde artık kullandığı için kullanacak başka kimse yoktur.

Diğer taraftan OğuzHan112 arkadaşımız sizin Balthazard formülü ile engel oranınızı hesaplarken çıkan sonuç %39.74 olması nedeni ile ilgili amir hükümler Balthazard formülü sonucu rakam sizdeki olduğu gibi buçuklu ve üstü yani tama yakın sonuçlar çıkarsa en yakın tam sayı olarak işleme alınır demektedir.Sizinde Balthazard formülünüzün % 39,74 gibi buçuklu rakamın üstüne tama yakın olması nedeni ile en yakın tam sayıya tamamlanmış ve % 40 olmuştur.

Benim size yazımda belirtiğim ve sizin bir mecrada okuduğunuz olaylar Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurusu için vergi dairesine Engelli Sağlık Raporu için başvurduğunuzda başvuru evraklarınız Gelir İdaresi Başkanlığı-Merkez Sağlık Kurulu Ankara'ya gönderilmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı-Merkez Sağlık Kurulu Ankara tüm vergi dairelerinin bağlı olduğu gibi T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bir kuruldur.Bu kurulda sadece evrak üzerinden Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun incelemesinde farklı bir durum olur ise onların farklı bir raporlar Engelli Vergi İndirimi belgesi yeni size yeni bir engel oranı tahsis ettiğini,bu belgenin Engelli Sağlık Kurulu raporundan bağımsız sadece kendi iç yapısı ile bağlantılı olduğunu yazmıştım.

Sizden lütfen size ilk cevaben yazdığım metni bir daha ve dikkatli bir şekilde okumanızı rica ederim.Size ilk yazdığım metinde herşey çok daha açıklayıcı ve belirleyicidir.

Saygılar.

Sayın Bilgi Hazinedir
Engin bilginiz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi ilk yazınızı dikkatlice okuyunca kafamdaki sorulardan birkaçını eledim zaten.
Asıl karışıklık şuradan başladı benim
Ortopedi Bel fıtığı. %7
Ortopedi El kısıtlık %12
FMF. %20
Toplam. %39 Yapıyor sizin dediğiniz gibi 40 a yuvarlamışlar.
Bende 40 ı görünce.Şimdi dedim Balthazard formülümü hastane kullansaydı 40 olmazdı.
O zaman Ankara veya Vergi dairesi düşürecek dedim.
Sizin dediğiniz gibi balthazard formülünü hastane kullanıyorsa,o kısımdan yırttık.
Şimdi iş Ankara’ya kaldı %40 ı onaylarsa emekli olabilirim.Aksi olursada biraz uğraşıcam artık

Paşaoğlu2535

Rica ederim.Estrafullah sadece bildiğimi paylaşıyorum tıpki tüm arkadaşlarımız gibi.

Evet süreç kısaca sizin söylediğiniz gibi Engelli Vergi İndirimi belgesini Ankara kurulu onayladıktan sonra İnşAllah emeklilik şartlarınız karşılamaz durumunda emeklilik hakkına sahip olabileceksiniz.

Aksi durumları lütfen düşünmeyin.Süreç İnşAllah sizin istediğiniz gibi gider.Yol sizi mutlaka bir yere ulaştıracaktır İnşAllah.

Saygılar.

merhabalar
Talasemi minör
Gilbert sendromu
İrritabl bağırsak sendromu (Ibs)
bu rahatsızlıklardan oran alabilirmiyiz
alabilirsek her birine kaç oran verirler ?
yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Selam benimde yeni raporumun değerinin hesabı

Hemopoetik (Kan) %40
Kardiyovasküler (Kalp-Damar) %20
Solunum %20
Sinir %34
Toplam Özürlülük Oranı %74

çıkıyor doğrumudur?

Yardımcı olur musunuz lütfen.

Merhaba arkadaşlar.
Göz: 62
Nöroloji: 40+15
Kardiyoloji: 20+20
KBB: 12
Yaş ise 70
Hesaplama programına göre 90.18 çıkıyor. Elle hesaplayabilecek bir arkadaş var mı?

OğuzHan112

Ben yeni basvuru yaptim. 6 doktor ilgili branş görüşü uygundur yazdi nöroloji 20+20 verdi oran ne olur bilgi verebilir misiniz

Sizden özür dileyrek birsey sormak istiyorum bilgi amacli. Bana hnpp (herediter basiya duyarli noropati) tanisi konuldu. Saglik kuruluna basvurdum bu tek hastalik icin.norolojik rahatsizlik oldugu icin sadece nöroloji iki madde yazdi ve her madde icin 20 ser puan verildi. Diger doktorlar ilgili brans gorusu uygundur yazdi.Forumlardan birinde tek hastalik icin basvuru yapildiginda balthazard uygulanmaz yaziyordu. Acaba bu benim icinde gecerli olur mu yoksa daha once dediginiz gibi %36 da sabit kalir mi .bir hafta sonra heyet karsisina cikacam degisiklik olur mu sizce. Simdiden tesekkurler

Doğrudur, tek hastalıktan alınan puan sabit kalır, ayrı ayrı madde işaretleyip ayrı ayrı paun vermiş ise balthazart ile hesaplanır...
Ssz12

Üst Alt