Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Herkese merhaba babam gırtlak ve akciğer kanseri 3 gün önce heyete girdik Kulak burun boğaz önce%40 yazmış sonra konuşma bozukluğu %36 yazmış ben bunu baltazardan hesaplarken %76 olarakmı yazmam lazım. Doktorların oran verdikleri kağıtta okuyabildiğim kadarıyla K.B.B %40 + %36 Endokrin sistem %40 Solunum sistemi %40 Onkoloji %40 Fizik tedavi %8 Gögüs hastalıkları %20. Hesaplamayı bilen birisi yardımcı olabilirmi %kaç rapor alabiliriz. ( Babam 61 yaşında )

https://i.hizliresim.com/mgkwbyr.jpg

Merhabalar foruma yeni katıldım. Heyete girdim.
18 yaşından büyüğüm.
Heyette toplam yazılan oranlar şunlar;
Dahiliye %20
Göğüs %20
Kardiyoloji %10

Hesaplama sonunda en son kaç alırım?

Merhaba annem için engelli raporu çıkartıcam araç muafiyeti için,
ORANLAR
KALP 50
ASTIM 40
ŞEKER 10
TANSİYON 10
PSİKİYATRİ 10
KOLESTROL 10
65 YAŞ ÜSTÜ
ORAN NE KADAR ÇIKAR BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİRMİ

Nöroloji notu
Sol üst ve alt ekstremite kas kuvvetleri 4/5
Sol ABDG 3/5
Sağ alt ve üst ekstremite 4/5

Psikiyatri
f41.9 anksiyete bozukluğu tanımlanmamış

FTR BOLUMUNDEN %24 oranım var ayriyeten nöroloji tekrar oran verir mi
Psikiyatri oran verir mi 3yildir takipli hastayım ve ilaç kullaniyorum

Hayır nöroloji tekrar %de vermez ftr vermiş puanı.

Psikiyatri belki bir ümit, 3 yıl düzenli tetavi aldığını ve halen şikayetlerinin devam ettiğini belgelersen hekim kanaatine göre %20 gelebilir,

Bana göre çok zor,
Zehira

Bu konuda bilgi verecek olan yokmu

Çocukken geçirmiş olduğum Svo hastalığına dayalı beyni besleyen ensemdeki 2 damar %100 tıkalı ve bunun sonucunda sol tarafımı felçli ve şuan 30 yaşındayım ve sağ tarafimda henüz yeni tutulumum var

Takayasu hastalığım var ve henüz yeni gelişen tutulumum var

Göğüs hastalıkları doktoru sft ye göre astım baslangici dedi ve ilaç kullanmaya başladım
Sft sonuçların

FEV1 2.11 %65. FVC. 2.65. %72. Pef. 4.31.%60
FEV1/FVC %80

FTR doktoru %24 oran verdi

Psikiyatri de daha öncede belirtmistim

Birde FTR sadece sol tarafından verdi ya hani nöroloji doktoruda sağ alt üst ekstremite kas kuvveti 4/5 demiş ya buna oran vermis mıdır yoksa FTR nin ki mi gecerli

Bütün bu hastalıklarım %40 bulurmu

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bilginiz dahilinde beni aydınlatırsanız çok sevinirim

@OğuzHan112

Peki ben size daha önce cevap yazmıştım,şimdi hatırladım.

Soruyu farklı farklı ve net olarak sormuyorsunuz.

Daha önce cevap yazmıştım,bundan tatmin olmadınız sanırım?

Heyet öncesi Ön muayenelere girdiniz mi?
Zehira

Şu şekilde bir cevap vermişim size.

Takayashu)nadir görülen bir hastalık, damar tutulumu ve etkilediği bölgeye göre değerlendirilir,muhtemel 30 puan gelecektir,.

30+24=47 eder,
Zehira

Kusura bakmayın evet cevap yazmistiniz ama bütün bölümleri bitirmemistim artık bitirdim ve hepsini toplu bir biçimde sormak istedim bunda tatmin olup olmamakla bi alaka yok ki böyle dusundurduysem kusura bakmayın

Evet on muayenelerin hepsi bitti 3 hafta içinde sisteme düşülecek dendi

OğuzHan112

Hayır est..

Buraya kopyalayabilirmisin evrağı,
Bakalım kim ne vermiş...

Nasıl kopyalndigini bilmiyorum ama FTR harici oran yazan yok sadece nöroloji belirttiğim gibi yazmış burda dikkatimi çeken FTR sadece sol alt ve üst ekstremite den %24 vermiş ama noroloji doktoru da hem sağ hem sol alt ve üst ekstremite ye 4/5 vermiş.

Kalp damar,göğüs ve psikiyatri doktorloruda herhangi bi belge vermeyip biz sisteme attık dediler

Tamam muhtemel %40 Barajı gecersiniz,
Sabırlı olun. Sonucu bekleyelim..

İnşallah cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Merhaba annem soldan felçli ötvsiz araç almak için engelli raporuna başvurduk. Heyete çıktı %88 rapor verdiler. Hesaplamayı nasıl yapıyorlar. Felçli bi insana nasıl bu kadar az oran çıkabiliyor. Oranları şöyle vermişler;
Göz hastalıkları:%15
Ortopedi ve travmatoloji:%0
Nöroloji: %78
Genel cerrahi: %0
Ruh sağlığı ve hastalıkları:%0
Kbb: %0
İç hastalıkları:%28
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon: %0

65 yaş üstü kendisi sanırım %10 eklemiyor. Buna göre oran nasıl olur yardımcı olurmusunuz.

Meerhaba ankilozan spondilit hastasiyim oranlar suu sekilde tablo1.4 %20
Taablo 1.5. %4+%3
Tablo 1.6 %10+%7+%5
Sadece fizik verdi digerleri vermedi kim yardimci olur oran kac olur

beyin cerrahi: %14
fizik tedavi : %19+19
%13+13
%6+6
%6+6
%9+6
%4+4
bal hazart sisteminde oran yüzde kaç olması gerekiyor?

Doğru yazdığınızdan eminminiz?

14+19+19+13+13+6+6+6+6+9+6+4+4
Bu şekildemi? Böyleyse hesaplayacağım.
Biraz tuhaf geldi bana...

Doğru ise %74 eder...
Ugurbalci

Son düzenleme:
Yukarıda ufak bir hata yapmışım duzellttim,uyku hali.

Roprdaki puanlara göre %73,71 yuvarlarsak %74 olmalı,heyette neden düştü onu bilemem, puanlamada hata yapılmış olabilir, yada hesap yaparken ,

5 puan eksik.

OğuzHan112
balhazard programında sayıları tek tek giremediğim hesaplamayı bir türlü beceremedim. kurul nasıl hesap yaptı onuda bilemiyorum. biz şimdi bu raporu kardiyak aritmi hipertansiyon işitme kaybı tat koku kaybı vs. gibi nedenleri ekleterek ve şuan ki eski raporu alırken normal yürüyebiliyorken şuan koltuk değnekleri kullandığınıda belirterek raporu yüzde 90 ve üstüne çıkarmaya çalışıcaz. inşallah becerebiliriz.

merhaba arkadaşlar ben yıllardır piskolojık sorunlarla boguşuyorum işsizlikten dolayı bunla ekkpss girmek için doktordan rapor iştiyecegim nasıl bir yol islemeliyim
bana bi akıl yol gösterirseniz çok memnun kalırım teşekürler

Rapor vermeye yetkil bir hastaneden heyet için kayıt açtırın,
Onlar sizi yönlendirecek...

Tedavinizle ilgili poliklinik kayıtları, varsa yatışınız ilac raporu vs, bunlara dair epikiriz raporu alıp başvuru yapabilirsiniz...
maske123

Göğüs Dr astım baslangicindan %20
FTR. %24
Verdi
%39da kaldım kalp damarcı vermemiş
Takayasu için kalp damarcı nın da oran vermesi gerekmez miydi
Ben ne yapmalıyım şimdi hastanenin bashekimlige ne itiraz edebilir miyim
Yardımcı olursanız çok sevinirim %39 nedir ya
OğuzHan112

Baş hekimliğe itiraz hiç bir şey değiştirmez,

İtirazı il sağlık müdürlüğüne yapmanız gerekir,
İl s. m. sizi başka bir hastaneye yönlendirecek. Raporlar aynı çıkarsa öyle kalır.

Farklı çıkarsa bu sefer hakem hastaneye gitmek zorunda kalırsınız, hakem hastanenin kararı son karar olur ...
Zehira

Üst Alt