Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Peki bana kalp damarcı ında oran vermesi gerekmez miydi sonucta takayasu tıkayıcı damar hastalığı degilmi damarlarım iltihaplasio buda tıkanmaya sebep oluo ye ona göre itirazdabunu da belirteyim mi
Cimere ve aile sağlık bakanlığına şikayette bulunmak bana fayda sağlar mi
OğuzHan112

Siz il sağlık müdürlüğüne itiraz edip tekrar heyete girin,

Aile veya sağlık bakanı fark etmez, hekimlerin verdiği karara pek müdahale edilemiyor,

takayasu/ bununla ilgili değerlendirme yapılmıştır, gözden kaçacağını sanmıyorum. Uygun görülmemiş olabilir, bu konu ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz.
İsterseniz itiraz edin..
Zehira

Merhaba

Ben ülseratif kolit hastasıyım. Ameliyat ile bağırsaklarımdan parça alındı.
Sağlık kurulu;

Ülseratif kolit için %25
Bağırsak eksilmesi için %10
sürekli rapor verdi ve % 40 altında kaldım. Sağlık kuruluna 1 yıl önce başvurmuştum.
Şimdi de Dr. hipertansiyon tanısı koydu ve tansiyon ilacına başladım.

Hiper tansiyon için oran kaçtır. Birde sağlık kurulu için tekrar randevu alarak tüm işlemlere yeniden mi başlamam gerekir?

teşekkürler

Merhaba

Ben ülseratif kolit hastasıyım. Ameliyat ile bağırsaklarımdan parça alındı.
Sağlık kurulu;

Ülseratif kolit için %25
Bağırsak eksilmesi için %10
sürekli rapor verdi ve % 40 altında kaldım. Sağlık kuruluna 1 yıl önce başvurmuştum.
Şimdi de Dr. hipertansiyon tanısı koydu ve tansiyon ilacına başladım.

Hiper tansiyon için oran kaçtır. Birde sağlık kurulu için tekrar randevu alarak tüm işlemlere yeniden mi başlamam gerekir?

teşekkürler

Rapor Hesaplama Yardım

Herkese merhaba Babama engelli raporu aldık. 89 puan da kaldı. Raporun örneği ekte Ortopedi ve travmotoloji bölümünde
Kalça protezleri için 19+19 =34 almış ,38 olması geremiyor mu? Çünkü 34 baz alındığında Balthazard Hesaplam 89.03 tıpkı rapordaki gibi 38 baz alındığında 89.69 oluyor. 90 a yuvarlıyorlar diye biliyorum ama tam emin değilim. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İtiraz süresi hasta için zor olacak yatalak durumda şu an çünk ,desteklerinizi bekliyorum.

Rapor%20(7).pdf

19+19=%34,39 eder,
%34 doğrudur,

34 baz alınmaz,19+19 şeklinde hesaplanır, puanlar ayrı ayrı,

Diğer puanları yazın hesaplayalım,
@sosyal Can

Zutcu
Ht %10

Evet sağlık kurulu için işlemleri sil baştan yapmanız gerekir...

25+10+10=39,25 eder, isterseniz şansınızı tekarar tekrar deneyin..

Desteğinize teşekkürler.Hastanın yaşı 78
Göz Hastalıkları - Senil Katarakt- 62
İç Hastalıklar - EsanpiyelHipertansiyon-10
Kulak burun boğaz-sağ25sol27dirişitme kaybı-10
Üroloji_ Tak sonda kullanıyorNörolojik mesane -20
Nöroloji- Hafif Demans -25
Ortopedi Travmotoloji Sağ sol kalça Protezi%19+19 -34
Toplam = 89 iki yıl rapor süresi kısmi bağımlı çıkmış rapor.
Bana bu ortopedi 34 hatalı yazılmış gibi geldi . Bu rapor sonucunu internetten hesaplama araçları buldum bu haliyle 89.03 rapor sonucu oluyor. Eğer ortopedi %19+19 =38 verirse rapor sonucu 89.69 olarak çıkıyor. 90 a yuvarlama yapıyorlar bilemiyorum. Raporu aldığım hastane İzmir Urla Devlet evrak hatası varsa hastanede itiraz edebiliyoruz .Fakat babam başka hastane de (Ege Üniversitesi) tedavi görüyor. Çünkü üstüne Beyin cerrahisi de Lomber spinoz da çıktı. Bu yüzden mesafeler uzak hastayı da artık yormak istemiyorum .Desteğinize teşekkürler.

Tşk ederim. Boyun fıtığı da çıktı galiba . Ona oran kaç veriyorlar. Şansımı deneyeceğim tekrar , Ülseratif kolit %50 olması gerekiyormuş. Dr raporlara bakmadan soru sordu. Bende ilk kez girdiğim için cevapların bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Tekrar randevu alacağım. Tşk ederim

bu başlığı kapatsakta olur,nasıl olsa artık baldhazard formulude yokmuş :(

Nörolojinin verdiği puanlarla ve yeni çıkan yönetmeliğe göre sonuç ne olur?

Dostlar selamlar bugün engelli sağlık kurulu raporumu yenilemek için hastaneye gittim nöroloji doktoru %40 + %20 + %10 oranlarını verdi perşembe günü nasibse heyate gireceğim sizce eyül 2021'de çıkan yeni sisteme göre sağlık kurulu rapor oranı % kaç olur.

Kendi şahsi başvurum kurum sevki yok ayrıca benim öğrenmek istediğim rapor oranının % kaç olacağı tek doktorun bana verdiği oranların toplamımı alınacak acaba bu konuda bilginiz varmı? iyi günler dilerim.

Herkese merhaba Bu gün itirazdan tekrar heyete götürdüm babamı 2 imza eksik olmasına rağmen şimdilik görülen bu
Göz : Senil Katarakt %54 (2 yıl süreli yazmışlar )
Kulak: %2
Psikaytr : 6 aydır ilaç kullanıyor .Teadvi fayda görmüş ,devam önerilir. Diye yazmış puanlama yok ?! Buna puan veriri mi ? bilemiyorum.
[Fizik tedavi : iki taraftan destekle bir kaç adım atabiliyor yürüme tablosuna göre 3.4 %48 yazmış.
Kardiyoloji:Ht %10 ,ivs =9 mm Ay orta +Ty orta -klas II %30
Beyin : Seribal dar Kanal (3 seviye) yürüme bozukluğu,boyun ağrısı %8
Nöroloji: Hidrosefaliye bağlı demans ? Nrş görüşü uygun (Puan belirtmemiş) eski raporda %25 di.
Ortopedi: Biloteral kırık sonrası kalça hemi artoplastisi kötü sonuç tablo 3.33 e göre alt exremite oranı %38 ayak %75 e uyar .
Üroloji: Bil hidrofnofes %20,Bph %5 tak yapıyor istemli boşaltımı yok.

Burada doktorların yazılrını yanlış okumuş da olabilirim sonuçta oranlar bunlar. Dahiliye ve Genel cerrahi eksik ,
Dahiliye Ht yazmış imzası eksik onu tamamlatacağım.
Rapora gidecek arkadaşlara önerim imzalara ve kaşelere ve gidilecek yerleri kontrol etsinler. Atladığım için yarın bir daha heyetteyiz.
Üstadlar buna göre oran değerlndirmesi yaparsa sevinirim.

@OturanBoğa Merhaba

%39.25 çıkan oran %40 tamamlanır mı? :)

@OturanBoğa bende Mictonorm kullanıyorum. Bu ilaç için raporum var. Sağlık kurulu bunun için oran veriyor mu?

Slmlar öncelikle babama engelli raporu çıkaracağız heyete babamla girdiğim de hastalıkları sayan kişi cümleye %90 makula dejenerasyonu ile başladı diğer hastalıkları saydı burada belirttiği %90 bize lazım engelli oranı mı yoksa hastalıklar mı kusura bakmayın nu konuda bilgim olmadığı için böyle bir soru sordum.

YRdımcı olabilecek birisi var mı ? :(

Biliyorum birazda belki saçma soru ama işte belki bi yardım edecek ya da konu hakkında bilgi sahibi biri vardır diye düşündüm.

%90 makula dejenerasyonu,
Yani görme ile ilgili bir değerlendirme,

Engel oranınız değil...

Her iki göz %90 görme yetkisini kaybetmiş ise,rapor oranı %82 dir...
m.gokhan24

Bu evraktan anlayan var mı ?

pmrhrrw

kulak %50 kayıp var dedi ve %18 mi verdi demek oluyor bize ?

kardiyoloji aynı şekilde %30 mu vermiş oldu ?

ve yazılardan pek anlamıyorum başka oranı belirten var mı ? psikiyatri ve cerrahi 0 verdi sanırım.

60 yaş üstü ve beyin kanseri 4 evre ameliyat oldu ona onkoloji 80 verir dediler.

bu şekilde 89.6 yapıyor sanırım yuvarlama ile 90 verilir mi ?

Son düzenleme:
Puanların yazıldığı kısım tam çıkmamış,
Tamamını yapıştırın,bakalım.

Kbb%18
Kardiyoloji %30

30+18=%42,60
%43 olarak çıkar..

Görünen puanlara göre bu şekilde,
Evrağın hepsini çekip yapıştırın,

Göbek fıtığı ameliyatı olmuştum. Son mrimda karnımda ayrılma mevcut genel cerrahide %oran gelir mi??

Nurtan

beyin kanseri evre 4 den ameliyat oldu en az %80 verilir denildi o şekilde 60 yaş üstü diye 89.6 çıkıyor yuvarlama ile 90 mı olur ?

paseh

Nöroloji,beyin cerrahın kararı oranı etkiler buna yaş faktörü de eklenince dediğiniz oran çıkabilir. sadece % görünen kısma göre 40 üzeri olabilir. diğerleri de eklenince evet 80 bulabilir.

onko 80 verdi kbb 18 ve kardiyo 30 nefro tahlili bekliyor ama vermez galiba göz epey yazı yazmış okuyamadım. bu rakamlarla 60 yaş üstü 90 hesaplaması doğru mudur ?

Beyin cerrahi kimse git demedi. Söylersek sevk ederler mi acaba . Gerek var mı genel cerrahi benlik bir durum yok dedi.

nörolojiden kurula girince, enabiz sisteminden kullanilan tum ilaclara mi bakiyorlar???

bir de bizim sorularımıza dönseniz keşke,yeni üyeleri adam yerine koyan yok

soru sorduk ama oralı olan yok,eski üyeler dönüyorsunuz

Merhaba yenilendimi raporunuz?
zeybek85

Merhaba, raporunuz yenilendimi, yenileme olan raporlarda 28.09.2021 de çıkan yasamı geçerli yoksa ilk rapor aldığınız tarihteki yasamı merak ettim nedir sonuç?

Üst Alt