Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı felçli hastaları tedavi ettiğini iddia eden Doç.Dr. Cahide Topsakal'a dair..?

Sızıntı Dergisi | Motor Sinir Liflerindeki Sır

bence önyargılı olmamak lazım.. doktor hanımın tedavi ettiği kişilere ulaşmanız çok büyük bir referans olacaktır.. öle atıp tutmanın kadına değil size zararı olur.. herşeye önyargıyla yaklaşmak korkaklıktan ve kendini sevmemekten geçer.. bence hastalarına ulaşın elbet yeterli bir bilgi elde edebilirsiniz..

doktor hanım ve tedavisi ile ilgili hiç bir yorum yapmıyacam çünkü muhattap alınmadığım yerde ağız kokusu çektirmem. buna hakkım yok..

http://www.anahaber.com.tr/haber-Beyinde-yeni-sinir-hucresi-uretildi-13567/

hah tamam oldu şimdi,
bu bölüme ''yalınayak'' da geldi.
ne güzelll.........................:)

ismail bey,okuyunca tebessüm etmemek elde değil.:) neyse konuya gelince merak ettiğim şu;bu ameliyat olacak arkadaştan dr 40 000 tl istemiş.6 ay içindede kesin yürürsün demiş.diyelim ki; dr başaramadı.ozaman dr o almış olduğu parayı verecekmi?işi sağlama almak için resmi bi anlaşma yapacakmı?

faruk34
tamam kimseye inanmayalim her seyi elimizin tersiyle itelim tekerlekli sandalyede kôs kôs oturalim:(

Hasan bey;
Kusura bakmayın konuya yabancıyım , belki sert tavır aldım,omurilik kesisi olan bir hastayı iyileştirdiyse , o doktorun ayaklarının altını öperim ben.Kaza ve hastalık sonu yuruyemez hale gelen arkadaşlarımızın, belli bir kısmında erken dönemde devam eden bir iyileşme varsa,belki bu iyileşme sürecini hızlandırabilir.Allah c.c. hepimizin yardımcısı olsun, umutsuzda yaşanmıyo be arkadaşım.

yalinayak, hocam senin alıntı yapmana felan gerek yok, sen zaten felçlileri yürütüyorsun :) bırak senden alıntı yapsın insanlar! Hatırladın mı, beni 1 ayda kaldıracaksın ya... Gelicem Mardin'e... :)

Yukarda İsmail güzel anlattı... Hastanın omuriliğinde bası olacak da, bugüne dek hiç bir doktor o basının farkına varmayacak da, bi gün süper biri çıkacak filmlere bakacak da, "aman şuracıkta bi bası var, du alıveriim onu, 6 ayda yürürsün" dicek de... Yersen!
Yahu bu tür bası zaten tüm nörologlar tarafından fark edilir ve zaten tıp o basının kaldırılması üzerine çalışır... Bunun için mucize aramaya, 60 milyar bayılmaya gerek yok ki! Derdi bası olanın çaresi zaten var. Her hangi bir hastanenin nöroloji bölümüne gidin yeter! Bu bir.

İkincisi, bu basit bası kaldırma işlemini söylese, herkes, "eee!?" der! Bunu demiyor, ne diyor: "felçlileri kaldırırım"! Şimdi, bu umut tacirliği değil de nedir?! 10 yıllık paraplejiyi "6 ayda kaldırırım" demek tacirlik değildir de nedir!? Ne yapacaksın da kalkacak o adam ayağa?! Bunu başarmak mucizedir! Bu mucizeyi, olmayan basıyı kaldırırak mı gerçekleştireceksin!?

Daha önce de yazdım, aşağıdaki sorulara mantıklı bi yanıt verebilecek birileri varsa, yanıtlarını merak ediyorum doğrusu...

Sevgili hasankoc, hiç bir şeyden şüphe etmiyorsan, dünyada milyonlarca dolarlık bütçelerle bu felce çare arayan kuruluşların varlığı, yüzbinlerce dolar harcayarak çare arayan zengin felçlilerin varlığı, onlarca bilim dergisinde konuyla ilgili olarak bi gıdım ileleme sağlamayan literatürü düşün. Bunlara rağmen tıp omurilik yaralanmalarındaki sinir hasarını bi gıdım ama bi gıdım bile ilerletemedi.
Bunlar veriyken, belki binlerce profesör bu konuda çalışıp bi arpa boyu yol alamazken, böyle birisi çıkıor "kesin yürütürüm" diyor. Sen de bunu yiyorsun! :) Bu doktor hanım madem bu kadar emin ne yaptığından, kurban olduğum bi bilimsel dergide neden yayınlamıkyor tedavi yöntemini? Neden dünyanın en saygın ve belki de en zengin bilim insanı olmuyor? Neden CNN, BBC gibi dünta televizyonlarında en büyük haber ve insan olarak boy göstermek yerine bi sabah prıogramında umut tacirliği yapıyor? Neden dünyanın en büyük hastanalerinde ve laboratuarlarında değil de..? :)

kimler geldi kimler gecti hiç birisi senin kadar sevinmedi:))

aa ben bu habere en çok sevıneceklerden bırı olurdum ama nayır yıneaynı film yıne sahne tekrarı .....

bu rahatsızlığı giderebılecek ınsanı görmeye ömrüm yetecekmı onuda bılmıyorum

boşverın arkadaşlar bakın keyfınıze yormayın kafanızı boş işlerle haydın kalın sağlıcakla

medya çok tehlikeli bir dosttur.. dost demek bin şahit ister tabii.. heleki türk medyası kimin eli kimin cebinde belli değil.. bakın ben mardinde ilk dans çalışması yapan ve sanatla uğraşan bir eğitimciyim.. 1 yıldır beni haber yapmak ve beni tanıtmak için program yapmak istiyorlar. Tabi gazetelerde ve haberlerede çıktım ama fazlasını istemiyorum.. ve bu program için devreye sokmadıkları kişi kalmadı ama ben istemiyorum... yaptığım işten ve bulunduğum mevki beni çok mutlu ediyor.. Allaha binlerce şükür elde ettiğim türkiye dereceleri ve yurt dışı başarılarım beni doyurdu.. bu saatten sonra pohpohlanmak ve baş okşama bize yakışmıyor.. icraat zamanıdır icraat..

30 yaşındayım ve daha olgunlaşmak için çok zamanım var.. bunun için olgunlaşmadan medyanın eline düşersen seni haber aracı olarak görüp canavarların önüne yem olarak sunacaklar.. burda yaşamımdan ve verimli olduğum insanlara faydam dokunuyorsa ve kapasitemi zorlamanın bir anlamı yoktur.. Hani bir ara bir kaç genç helikopter projesi çizdi. maalesef hapse atıldılar ve daha bir sürü örneği var.. bence bişey yapıyorsan ve kapasiten kadar verimli oluyorsan bunu abartmak ve şovenistlik duygularına kapılmak ve dönüştürmek en büyük handikaptır.. Tabi bu bir tercih meselesi ben medyatik ve meşhur olma durumuna böyle bakıyorum..

ve bülent bey sizin rahatsızlığınızı da okudum ama kırıldığım için hiç kimseye bir değerlendirme yapmıyacağım bu sitede... şuan hastalarım var ve muhteşem bir ilerleme oluyor.. Yaza kadar herşey belli olacak.. birbirimizi daha iyi tanıyacağız.. göz önünde olmak kadar zor bir durum yoktur bence.. medya çok tehlikeli..

Bende oturanboğa gibi düşünüyorum,temkinli olmakta fayda var arkadaşlar.hemen umutlanmayalım,sadece gelişmeleri takip edelim.
Bundan 3 yıl evvel TOFD de OF lu ları bilgilendirmek için gelen amerikan hast de görevli bir dr en az 5-10 yıl beklemeniz lazım demişti ve en büyük rakibinizde medikal firmalar dedi,anlayacagınız biraz daha sabır ve umutlarımızın devam etmesi.

Merhaba arkadaslar
Bu konu baslıgı benım cok dıkkatımı cektı ve bıraz ınceledım Cahıde topsakal ın sıtesıne gırıp vıdeoları ızledınızmı ızlersenız anlayacaksınız omurga amalıyatı dıyor platın takıyor kadın omurılıktekı olmus olan sınırlere dokunmuyor sadece platın takıyor bıraz mantık arkadaslar bende okuyunca kok hucre naklı yada baska yenı bır sey oldu zannettım bendede platın var 12 sene once takıldı ama kazada olmus olan sınırlerıme hıcbır faydası yok sadece duzgun oturmamı saglıyor eger platın taktırmaya ıhtıyacınız varsa paraya kıyıp gıdın ama ınanmayın haber dıye cıkartmıslar televızyona bızde ınanmayalım hemen lutfen arayısa televızyonlardan gırmeyelım daha bılımsel arastırmaların pesınde olalım ben İsrail Çin Hindistan Amerika hepsiyle ırtıbata gectım hepsıde benı cagırdı ama gıtmedım cunkı arastırdım konustum bana sadece para kazanmak ıcın musterı muamelesı yaptıklarını anladım cunkı tedavı surecınden cok hemen malıyetını anlatmaya basladılar kaldıkı bu deneme asamasında olan bır durum parasız olması gerekıyor bılıyorum bunun caresını buldular bıryerlerde ama bıraz daha sabır gelıstırmelerı gerekıyor uygulanabılır olması ıcın gelıstırılmesı gerekıyor platın takmakla olmaz bu ıs olen sınırler ne olacak bu is bence embriyonik kök hücrenin gelismesiyle gerceklesecek gıbı gelıyor bana ama hayırlısı acele etmeyın paranıza cektıgınız sıkıntıya yazık bırakalım bu arkadas bır denesın gorelım sadece platın takılmaksa gercektende kadının yaptıgı husran olur saygılarımla..

herkese acil şifalar diliyorum....
bu bayan doktorla ilgili bilgilerimi paylaşmak istiyorum. kazadan sonra konya selçuk ünüversitesinde yatarken tanışmış olduğum bir arkadaş 29.12.2008 tarihinde dr. cahide hanımla görüşmüş. bu arkadaşımın durumu trafik kazası sonucu 3,5 yıllık bir c-5 c-6 seviyeli hasta. doktorla görüşmeye gittiğinde daha önceden çekmiş olduğu mr ı doktor beğenmemiş 250 tl ye yenisini çektirtmiş ve 200 tl de muayene üçreti almış... görüşmede kendisine omirilik yaralanmalarına bağlı sinirsel hasarlara birşey yapamadığını sadece inme sonucu felç geçirmiş olan kişilere yada omiriliğe(sinirlere) herhangi bir baskı sözkonusu olması durumunda müdahele edebileceğini söylemiş...yani öyle umut bağlayacak yada abartılacak bir durum yok,keşke olsaydı... yani omirilik felçlileri tedavi edemiyor....sabretmeye devam.

madem omurilik yaralanmalarına bağlı sinirsel hasarlara birşey yapamıyor ne diye tekrar mr çektiriyo peki?arkadaşınız bunu sormamış mı kendisine?ben tv de duyduğumda kesin yüksek tansiyondan veya beyin kanamsından dolayı felç olanlar için söylüyodur demiştim.ama kulaklarımla duydumki özellikle kaza sonucu olanlar diye üstüne basa basa söyledi.çıkarmasınlar böyle kişileri ekrana kaç kişi izliyo kaç kişi umut bağlıyo.sözü geçen doktor bir sitede hasta soruları cevaplıyo.ben izlediğim gün soru sormuştum bir kaç gün sonra cvp geldi bana.filmlerimi görmesi gerekiyormuş.hatta 2. gördüğümde bel fıtığından dolayı son 2 yılı yatağa bağımlı olmak üzere 8 yıldır felç olan birini ameliyat etti.ameliyat sonucu ilerki günlerde göstereceklerdi.herkesin yazdıklarını okuyunca çok sinirlendim.madem omurilik felçlisi birine yaptğı tedavi ne olursa olsun faydası yok ne diye çıkıp sağda solda boy gösteriyo.eğer birisi bunu sormak istiyosa Sağlık danışma hasta soruları konsultasyon, teşhis yaklaşımları, sağlık haberleri... burdan ulaşabilir.

Ark.bu doktorun yaptığı ameliyat eğer sinirlerin geçtiği kanalda daralma varsa bu kanalı sinirlerin daha iyi iletişim yapabilmesi için titanyum platin takarak kanalın daralmasını önlüyor.Onun yürümeyle bir alakası yok.Yürüyebilmemiz için sinirler tedavi edecek bir tedavi sistemi gerekiyor.Buda şuan herhangi net bir tedavisi yok.Böyle bir ameliyatla iyileşebilseydi,ben iyileşirdim.Bende 10 ay önce omirilik enfeksiyonu yüzünden omirilik çöküp kanal daralmıştı.Ben bu ameliyatı oldum.

ya arkadaşlar ilgili arkadaş doktor bayanı cep inden arasın ve referanslarını alsın, ayağa kaldırdığı 1-2 kişi mutlaka vardır bu kadar emin konuştuğuna göre, o kişileri alıp ya tv ye çıksın yada sizlerle tanıştırsın. yok bunu yapamazsa o zaman bence kimse hiçmi hiç umutlanmasınnnn...

İyi haberlerinizi dört gözle bekliyorum

azata ve serkanabi kardeş bu dr.nin teli lazım değil ben size örn. vereyim ist.silivri'de dr.ark.motosiklet kazası geçirdi,adamı benim emaliyat old.Amercan hast.PROF.DR.ALİ FAHİR ÖZER'E emaliyat oldu.Adam şuan hastalarının başında yürüyor eski halinde diğer bir örnek dr. barış ünlü onuda aynı dr.emaliyat etti oda 2,5 yıl sonra yürüdü ve barış dr.nin yattığı darüşşafaka fiz.ted.lokomatlada yürüdüm ama o sonuçta yürüdü ben yürüyemedim.Şuda çok önemli ilk müdahale ben belkide ilk emaiyatımı olsaydım belkide yürürdüm.Benim ilk ameliyatım kaza geçirdikten 7 gün sonra oldum emaliyathanede mikrop kaptım bayağı çabaladım mikrop tekralayınca 3 yıl sonra bu dr.ALİ FAHİR ÖZER'LE tanıştım.(DR.BARIŞ'IN YÜRÜMEYE KADARKİ PROĞRAMINI CNNTÜRK TV 11.01.2009 TARİHİNDE HER YERDE BİR HAYAT VAR PROGRAMINDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ)Kısaca onlar ve benim üzerimde yapılan tedavi aynı ama sinirlerin yaralanma dercesi önemli yoksa seni emaliyat edrim ayağa kaldırırım laflarına pek kanmayalım.Emaliyat olmadan önce dr.şunu söyledi bana:Yürümeni biz doktorlar dahi bilemeyiz,çünkü sinirlre hiç müdahale yapılamığı için tamamen kendinin iyileşme sürecine bağlı onun için biz sana kalkıp yürürsün diye bişey söyleyemeyiz,ama sinirler daima kendini yenildiği için iyileşme süreci kaza derecesine göre değişir biz sadece titanyum platin takıp bu sayade kanalın daralmasını engelleyip sinirlerin iletimini sağlarız gerisi fizik tedavi ve hastanın istemesine bağlı bu süreç özel hast.bildiğiniz gibi çok masraflı devlt hast.ne zaman sıra gelirse
KISACA Bir ark.iyileşmiş bundan refeans alalım düşünceleri bence yanlış,bu herhangi bir inş.işi yaptırmıyorsunki referans alalım.BU SADECE BENİM DÜŞÜNCEM

Kesi alan sinirler kesinlikle kendini yenilemez.
Ama ezilme veya bir takım hasarlara ugrayan sinirlerin ilk iki yıl içinde ilerleme sarfetmesi söz konusu oda çok iyi fizik tedavi almaya baglı..
Yani kopan sinir hiç bir şartta kendinisi yenilemez mümkün degil..

büyücü başlıgı ben açtım ve özlellikle belirttim durumu gelişmeleri herkesle paylaşacagım dedim ama;
sen umut tacirimiz oldu derken kimi kasdediyorsun
hem sen konuyla alakan yok sen yürüme engelli biri degilsin
sırf mesaj olsun diye yazmayın ki ben takip etmekte sıkıntı yaşamadan gerekli gördügüm bilgiyi aktarayım lutfen..

bekleyip görmek en doğrusu.öyle bilip bilmeden insanları umut tacirliğiyle suçlamak çok yanlış.ayrıca başlığı açmakla çok iyi yaptınız çünkü ortada aydınlanması gereken bir konu var.gelişmeleri aktarırsanız sevinirim:)

gelişmeleri en küçük detaya kadar aktaracagım olumlu yada olumsuz paylaşacagım ama konuyla ilgisi olmayanlar mesaj olsun diye yazıyor konunun başlıgın takip edilebilmesi işini zorlaştırıyorlar bende sadece konuyla ilgili konu hakkında bilgi edinmek isteyenler yazsın ricasında bulunuyorum..

arkadaslar ilk sayfayı okudum.. gerisini okumadım bile.. olmaz demiyorum ama panik ve heyecan yapıp acele etmeyin.. benim kız akadasım(evlenmeyi dusunuyoruz ama ailesi karsı cıktıgı için) benden habersiz bu doktor bayanı aramıs taa martın 3üne randevu vermişler.. düşünsenize bu nasıl bir rant???
gunde 4 hastadan 4x200=800 x 6(pazar tatil desek)=4800 x 4=19200ytl ayda.. 2 ayda 38400 sadece muayeneler.. gelen hastaların yarısına MR cekseler 57600ytl MRdan.. toplam 76800ytl marta kadar bu hanfendiniz kazancı.. istanbulda olsam giderdim bi taahhutname alırdım, yada kibarca soylerdim benim hayal kırıklıgımın bedelinin onun saglıgını ciddi sekilde etkileyecegini..!! neyse bu benim serseriliğim tabiiki ama.. dusunsenize matematik ortada.. evvelki sene ismini unuttum su kök hücreci ne oldu yalan oldu.. ben 2000-2002 arası deliler gibi takip ettim carecure"dan hala bi netice yok.. tek kelimeyle SÖMÜRÜ olarak nitelendiriyorum ben bunları..
tabiiki karar herkesin kendisine ait.. kararda-parada-hayal kırıklıgı da.. :(:(:(

buyucu

ne demek cevap yazılmadıgına göre umut tacirimiz oldu?
kimsenin birşey yedigi yok ben başlıkta gelişmeleri zaten buraya aktaracagım.
ben sadece olumlu yada olumsuz bilgilenmesi adına bu başlıgı açtım ben başlık takibini kesiyorum cevp aldıgımdahepinize aktaracagım arkadaşlar ayın 18inde gerekli bilgiyi aktarırım.....
aksi halde gereksiz poliklere bogmak istemiyorum başlıgı.....

Mehmet YALCIN
Arkadaşım ben kendimden örnek verdim. Benim sinirlerim tam kesi olmadığı için ezik olduğundan dolayı sinirler kendini fizik tedavi alınırsa bununla beraber yenilebilme sürecini hızlandırır. Ama kazadan 2 yıl sonra bu süreç biraz yavaşlar, diye okudum. Ben bunu dr. ye şu şekilde sordum; Ezilen Sinirler 2 yıl sonra gelişme azalır mı? BANA alınan fizik tedaviye bağlı eğer fizik tedaviye devam edilirse sinirlerde gelişme olabilir.
Ben hiçbir zaman kendi kafamdan bir bilgi yazmam sadece herkese bilgi olsun diye yazdım. Ama bende de 2 yıl sonra fazla bir gelişme olmadı

ben seni kasdederek cevap vermedim genelleme olarak kesilen kopan sinirler bir daha kendisini yenilemez ama ezilen hasar gören sinirler ilk 2 yıl içinde ne gibi ilerleme olursa öyle kalır.

15 yıldan beri bu haldeyim 10 yılım doktor peşinde geçti amerikada doktorluk yapan başarılı bir doktor türkiye ye gelmiş ona git yok efendim türkiye ye ingiltere den yürüten cihaz gelmiş ona git en son bir doktorun konuşması beni etkiledi ve bu işleri oluruna bıraktım bana doktor yaşımı sordu bende söyledim bana söylediği aynen şuydu daha gençsin kendine bakarsan önünde uzun bir hayat var belki bunun çaresi bugün bulunacak belki 10 yıl sonra eğer ecelinle öleceksen ayakta öleceksin dedi umutsuz yaşanmaz ama konsantrenizi buna fazla vermeyin hayatada odaklanın belki maymundan geldik belkide ademle havva dan ama insanlığımızı umudumuzu bize bu dünya verdi ve bu dünyaya bir defa geldik özürlü veya özürsüz kendinizi bunlarla bağlamayın emin olun bu iş olduğu zaman gazetelerin birinci sayfasında göreceksiniz

her ağaçta biçok dal olduğu gibi tıpda da beyin cerrahinsinde de çok ve karmaşık dallar ve konular var bunu kendileri bile çözememişki biz bilelim bizi 2 medya görüntüsü 1 tane sanal site sayfasıyla bizim üzerimizden rütbe ataması ve statü elde ediyorlar ama bizlerin hayallerinin acısı onlarada acı olarak elbet birgün isot olarak dönecek Allahın izniyle

ist.silivri'de dr. arkadaş motosiklet kazası geçirdi, adamı benim amaliyat oluğum Amercan hast. PROF.DR.ALİ FAHİR ÖZER'E emaliyat oldu. Adam şu an hastalarının başında yürüyor eski halinde.
diğer bir örnek dr. barış ünlü. onuda aynı dr.emaliyat etti o da 2,5 yıl sonra yürüdü ve barış dr.nin yattığı darüşşafaka fiz.ted. lokomatlada yürüdüm ama o sonuçta yürüdü ben yürüyemedim.
[...]
(DR.BARIŞ'IN YÜRÜMEYE KADARKİ PROĞRAMINI CNNTÜRK TV 11.01.2009 TARİHİNDE HER YERDE BİR HAYAT VAR PROGRAMINDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ)

Ben buraya da bir çekince koyacağım arkadaşlar :)

Siz neye "yürüdü" diyorsunuz anlamıyorum? Barış arkadaşımızı gördüm televizyonda, siz "yürümek" diye ona diyorsanız, yani uzun bacak yürüme cihazı takıp wolker'la kollarındaki gücü kullanarak bacakları peşi sıra sürümeyi kastediyorsanız, dünya üzerindeki omurilik felçlilerinin %90'ı yürüyor! :) 2 ay kol kası güçlendirmeye ve "sen tanksın, sen yaparsın, hadi yavrum" diye gaz vermeye bakar :)
Ya da yine Darülşafaka'daki yürütme cihazına asılı olarak yürümeye yürüme diyorsanız, biraz komik olacak ama, ölü ineği as o cihaza, iki bacağı üstünde yürüyo diye koyver yaygarayı... :)
Kol gücü ile wolker'da yürümek veya lokomatta yürümek yürümek değildir. Yürümek demek, hiç bir yardımcı araç kullanmadan koltuktan kalkıp mutfağa gidiyor musun, ordan çıkıp tuvaete gidip işeyebiliyor musun, işte ona yürümek derim! :) Gerisi beden açısından spordan öteye gitmez.

Not: Ben de uzun bacak yürüme cihazı takıp wolker kullanarak saatlerce yürüyebilirim. Hatta çok zorlarsanız bastonla da dengede durup, peşim sıra ayaklarımı sürüyebilirim :) Hatta, benim kaldığım dönemde 70. yılda kalan belki de tüm omurilik felçliler koridorlarda yürüyordu. Mucize :)

aynen oturanboga banada verdiler gazı 2000 senesinde bi dunyada para bayıldık salak bi alete (ottobock kilitli uzun yurume cihazı) yok bununla kısa mesafeleri yurursun, evin içinde hareket edersin vs vs.. sonuc hastane koridorunda anamdan emdiğim burnumdan gelerek 15 metreyi 30dk falan geciyordum ama bu yurumekse ben yurudum :)) ama 9 eylulde olay oldu T6 T7 parapleji yürüdü!!!?? hatta eve paralel bar yaptırdım, otm vites jip almaya kalktım yuksege oturup kalkayım diye... sonuc o gereksiz alet odada duruyo atmaya kıyamadıgımız için (2000 senesinde 1,5 2 milyar arası bişeydi cunku) benden nacizane tavsiye bırakın bu hırsı kendinizi kaptırmayın, bakın hayatınıza, bundan sonra boyle yasayacak gibi düzenleyin hayatınızı.. bi tedavi cıkarsa sizlerden bizlerden mutlusu olmaz..
bu havanda su dövmekten, amerikayı tekrar kesfetmekten baska bişey değil.. bi kür bi tedavi cıkarsa mutlaka haberiniz olcak!! sakin olun.. boyle hergun bu hevesle herseye saldırmak labirentten cıkmaya calısıp duvara carpmaktan baska bişey değil.. tabikii herkesin kendi tercihi, yanlıs anlamayın ama ben 2001 senesinden beri takip etmeyi bıraktım.. hergun saatlerce yabancı forumları vb okumanın sonu yok..

Hahahahaha, nova, çift bastonla ip üstündeki akrobatlar gibi bi yandan düşmemeye çalışıp bi yandan da bacağı peşi sıra sürümeye çaılşmam vardı... Aklıma geldikçe deli oluyorum :) En son "hadi tek bastona düşelim" dedilerdi de, "de gidin işinize" diye silkelenip kendime gelmiş, oturmuştum g.tümün üstüne :)

Yahu, yürümeyveriim ne olacak! Bacaklarımı peşim sıra taşımak için anamdan emdiğim süt burnumdan (aslında her yerimden) gelecekse, içine ediim ben o ıkınmanın! :) Otururum sandalyemde, bakarım keyfime...
Ha, bi gün koltuğa geçip ordan mutfağa ordan da tuvalete işemeye götürecek bi gelişme olursa, kız arkadaşımla o duvardan bu duvara sevişecek, koştur koştur minibüse bindirecek, ayağıma konan bi sinek için şöyle salım-salım ayağımı sallayabileceksem... o zaman tamam; kalkıveririm sandalyemden. Ama o zamana kadar kimse bana yürüyormuş gibi, işiyormuş gibi, koşuyormuş gibi yaptıramaz! :) Soytarı mıyım ben başkalarını taklit ediim; ya da insan yerine konmak için illa "mış" gibi yapiim.

Üst Alt