Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı felçli hastaları tedavi ettiğini iddia eden Doç.Dr. Cahide Topsakal'a dair..?

Umarım hakkında hayırlı olur arkadaşım Geçmiş Olsunn...

eşimle ameliyat konusunda hala tartışmalıyız.ben biran önce olayım diyorum.eşim ise acele etme diyor...

eşim kafaya koydu.benim MR ve tomografimi alıp tekrar istanbul yolunu tuttu.bu sefer acı badem hastanesinde prof.dr. necmettin pamir varmış. o da kendi dalında çok başarılıymış .bir de ona göstermek ve 2 doktoru karşılaştırmak istiyor...

Ben olsam ayrıca bir değil, 10 doktora gösteririm. Ve hevesliysem ameliyat olmaya, Cahide hanımdan başka bir doktor daha "olsun" derse, olurum. Ama o bir doktoru bulmak da kolay olmayacak diye düşünüyorum...

Ben fizikte yatarken, bir çocuk geldi 18 yaşlarında.Ensesine bıçak darbesi almış.Hiçbir sağlık güvencesi yokmuş.Sıradan bir hastanenin acil bölümünde gelişigüzel tedavi edip yollamışlar.Ameliyat yok, platin yok, yok ötesi bi durum.Çocuğun kollar bacaklar hareket yok.Getirmişler eve 8 ay sonra yavaş yavaş yürümeye başlamış.Çocuk güç bela yeşil kart çıkarmış gelmiş benim odaya.Bir bacağı ve bir kolu güç kaybına uğramış ama her işini yapabiliyordu yardımsız.Beni profesör ameliyat etti, platin takıldı, mr lar falan havalarda uçuştu.Sonuçta yürüyemiyorum.

Bazı hastalar kendiliğinden iyileşiyor.Bazıları da bunu bildiği için insanları sömürmeye çalışıyor.O genci gördükten sonra anladım ki düzelecekse düzelecek.Fazla kasmaya gerek yok.

Bu mucizevi hanımefendi neden hastalar yürüdükten sonra para almıyor.Hepimiz gidelim yürüdükten sonra ben ona 40 değil 80 bin lira vereyim.Sonuç olarak bu kadın zaten düzelecek olan birisini ameliyat edip sonra da yürüttüm derse işte o zaman...

prof.dr.necmettin pamir bugün benim MR ve tomogrofimi inceledikten sonra,benim için artık yapılacak birşey olmadığını,omuriliğimin çürümeye başladığını,omuriliğimde kemiksi bir doku oluştuğunu,yürümemin imkansız olduğunu söylemiş.hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen...

defnex ilkönce geçmiş olsun.Çürümüş dediğin kemiği anlamadım ama eger omirilik kemiği ise beim 2 adet omirilik kemiğim enfeksiyo yüzünden çürümüştü.Ameliyat yaparak kemiklerim çıkarılıp kalçaldan kemik alınarak nakledildi.1yıl oldu daha yeni kaynamaya başladı.Eğer eşin İST.dönmediyse American hastanesinde Nöroşirurji bölümünde çalışan Prof.dr.Ali Fahir Özer'e bir göstermeni tavsiye ederim.Ben 3. ameliyatımı ona oldum,ama olmadan önce çok dr.dolaştım sonunda ona karar verdim.Kafanda dahaiyi bir fikir elde edersin elde ettiğin fikirlerle karar verirsin.Eğer istersen telini verebilirim.

cahide topsakala ameliyat olmaktan kesin olarak vaz geçtim.kendisi bana % olarak şukadar gelişmen olur diyememişti.bu seferde kafayı almanyadaki kök hücreye taktım.
dr. cahide hanım ameliyat için benden 16 milyar istemişti.

arkadaşlar herkese selam ben bu siteye çok zamandır üyeyim ama girmiyodum fakat bugün cahide topsakalı internette ararken bu site geldi yorumlarınızı okudum açıkkası bende m.yalçın gibi düşünüyorum haluk deda ya da gittim ama ümitsizlikten başka bişey değil artık insanın kimseye inancı kalmıyor

m.yalçını takip ediyorum arkadaşı ameliyat olacak heralde her cevabını okuyorum abicim gelişmeler ne olursa olsun aktarmaya devam edeceğin için teşekkürler ayrıca bugün telle babam randevu almış nisan ayına 250 lira ücretmiş bilgi edinirsem cvp yazarım

sky_star;

bahsi geçen dr turgut bey mi ?
bildigim kadarıyla dr sadece bir ameliyat yabmıştı ( kök hücre ile ilgili ) ?
bende turgut beyle görüşmüşdüm hatta burdaki dr um çengiz türkmende
işini gücünü bırakıp antep e gittti o dönem o da hastayı birebir muayne etmiş
ve bazı iyleşmler oldugunu tespit etti dr turgut bey i başarırı oldugunu ve sadece bilimsel bir konuyu daha kesin sonuçları ortaya çıkmadan medya ya yansıdıgı için
uyarmışdı ve dr un kesinlikle iyi niyetli oldugunu bir şahratan olmadıgı söylemişdi bana

zaten mehmet yalçının arkadaşıda vaz geçmiş

abim doç.dr.cahide topsakalı aradı durumumuz hakkında bilgi verdik yapabileceği bir şey olmadığını söyledi ve kök hücre tedavisini beklememizi söyledi sadece bence televizyonlarda boy gösterip reklamlarını yapıyorlar...

arkadaşlar lütfen karamsarlıga düşmeyelım bundan 10 sene önce kanserinde tedavisi yok deniyordufakat şu anda kanser biraz erken teşhisle tedavi edilebiliyor.bu kök hücre konusunda ilerleme yoksa neden onca devlet miyonlarca doları sokağa atsın enayilermi.ben bu konulara karşı cıkanları anlamıyorum ve bir okadar kızıyorum.ne olursa olsun ateş olmayan yerden duman cıkmaz.biz ümidimizi kesmeyelim calışmaya devam edelim.çünkü yarın bu tedavi kesinleştiginde sağlam eklem ve kaslar olursa biz yürüyecegiz.ALLAH SİFAMIZI VERİR İNŞALLAH. bady_aytac@hotmail.com

Mehmet YALCIN;

merhaba ben yeni kayit oldum bende sizin gibi trafik kazasi magduruyum ama umutluyum hayat güzel cok güzel yasayin görün

bende ayni durumdan munzalibim oturan boga cok sacma konusuyorsun hayatta insan gayesi olmazsa yasamaninda anlamini anlamaz sen o gayeni yitirmissin milletide etkileme benim sözüm su kul ölmedigi sürece ümidi kesilmez ümitsizde insan olmaz

demekki bu doktor yalanmi söylüyor sanli urfada bir sporcuyu ayaga kaldirdigi söyleniyor haberinde bu ne ya ordaki olan arkadaslar arastirabilir gercekligini bunu yazin birbirimize destek olalim ltf neden paramiz gitsin neden sagligimiz gitsin

merhaba herkese

ben size hayatimi anlatayim biraz benden cesaret alin hayata pozetif bakarsiniz nasil ezildim horlandim ve hala hayata dört elle sariliyorum sizleri okuyorum inanin icim karardi ben 2004 yilinda trafik kazasi gecirdim t12 kirigim var vede sol bacagimdakazadan beri korkunc bir agri var :cool:agriyan ayagimda güc cok agrimayan bacagimda his cok ayaklarimi oynata biliyorum:rolleyes:kendime zorda olsa cekiyorum uzata biliyorum kalcami oynatiyorum sicagi sogugu biliyorum karnimi kasiklarimi hissediyorum popomu cimcikledigimde cok canim yaniyor ufak bir sivilce bile rahatsiz ediyor kasiniyor :eek:iki yil bende hastanede yattim öz annem bile hastanede tek birakti beni yeni evliydim esim almanyadaydi oda 3ay kaldi gitti mecbur calismasi gerekti tek basima altimi degistirmeyi ögrendim sonra zamanla cisimi bildim kendim takiyorum sondami biliyorum ama dk yasakladi kendim yapmami 10ml kaliyor böbrekler cörürdiye simdi sonda kullaniyorum kazadan 2 yil sonra hamile kaldim simdi bir kizim var 3 yasinda 2klo dogdu hastanedeki tüm dkt hayran kaldi kendim baktim halada kendim bakiyorum kimsem yok almanyada yasiyorum bana uygun degil evim sadece kapilarimda tümsek yok ama her temizligimi cocugumun bakimini yemegimi hali bile siliyorum cevremde taktir ediliyorum önceliklede ben kendimle gurur duyuyorum köse yastigi gibi oturmuyorum bir kösede böyle yapanlarada sinir oluyorum sakatlik beyinde biter bir sizmisiniz bunu yasayan bir sizmisiniz cile ceken doktor meselesine gelince ben 6 ayin 18 inde gidecegim cahide hanima sunu bilinki herkesin hastaligi farkli herkesin bünyesi farkli her ilac herkese fayda etmez bunu atlamayin umut insanin isigidir umutsuz insan yasayan ölüdür zaten kendinizle barisik olun sorunlarinizi atin yaa insan oldugunuzu bilin bu yeter sanki her yasayan insan saglammi sunada sükredin ya birde kollariniz olmasaydi kendinizden beteride düsününbende icimde bir umutla hayatimi devam ediyorum ne yapacagim ölemedigime göre yasayan her insan sakatliga adaydir kadere inanin birazda ben zamaninda mankendim jimlastikciydim lastik kizdi ne yapayim o günleri hala yasiyimda kahrediyim kendimi aksine kendimle gurur duyuyorumki benim gibi herkes olamaz cok ayakli gördüm benim yarim olamaz sizde cabalayin köse yastikligindan kurtulun haa sunuda söyleyeyim esim degil destedim osabah iste aksam gec gelir 15 gün hastanede yatti kizimla ben tek basima kaldim bir bardak su verenim yok tek kendi basarim allah,a emanet olun k.i.b

ah ulen rıza ah bi gerçek olsa yürümek bu espiri olsun arkadaşlar

uturan boga sen otura otura kabullenmissiniz bu durumu umutsuzlugunuzu herkese mal etmeyin birakin bizim gibi hastalar 5yilda gecse kabullenmez bunun nedeni umut sen umudunu yitirmissin sen diyorsunki ayaklarimi sürüyerek yürüyorum diyorsunuz o yürüme aparatini nasil kullandiginiza bagli bizim burda o aparatla deyneksiz yürüyenler var merdiven ciken var tekerlekli sandalyeden bile bunlari yapan bile var bu kisisine göre degisir sen herkes olamazsin bizde sen olamayiz cok merak ettim siz kac yildir böylesiniz sebebi ne kazami vede kiriginiz nerde hisleriniz varmi yazarmisiniz birde sunu söyleyeyim umut insanin yasam kaynagidir 8 yil sonra yürüyen insanlar var sen köse yastigi olmaya devam kardesim ben umudumu ölesiye kadar yitirmiyecegim gercek hayatta yasiyorum acilarida cok iyi bilirim bunlarda gercek ama dedigim gibi umutsuz insan zaten yasarken ölü olur saygilarimla

evet bende merak ettim

merhabalr.yenı uye olmus bırı olarak sıze hıkayemızı anlatayım.benım nısanlım 2.5 ay once traafık kazası gecırdı.t9 da tam kesı oldugu tesbıt edıldı.amelıyatı yapan doktoru o sekılde soyledı.nıanlım su an baska bır hastanede fızık tedavı goruyo ve burdakı dr.duzelebılecegını soyluyo.fakat tam kesıde duzelme sansının olmadıgını bılıyorum.bırı bana yardımcı olursa cok sevınırım.tesekkurler

dosrum tam kesi olupta iyileşmesi imkansız dır eger gercekten tam kesi ise tabi mucizeler haric

Hariçten gazel okumak gibi olacak ama yürüme cihazı konusundaki negatif tanımlamalar nedeniyle bir çift laf da ben edeyim dedim;

1980'de kurşun yaralanması nedeniyle parapleji oldum. T10 dediler, bugün bile T10 muyum bilmiyorum. Henüz MR, BT icat edilmemiş bir çağda vurulmak gibi bir aptallık etmişim. :)

6 ay Ankara Tıp Fakültesinde iki melek tarafından rehabilitasyona tabi tutuldum. Kanedyenlere hortlak görmüş gibi baktığım günlerden onlarla ve yürüme cihazları ile 5 kat çıktığım günlere geldim. Şimdilerde yaşlandım, artık o kadar çıkmıyorum (çıkamıyor değil), zorlamıyorum ama yapabilirim.

Uzun yürüme cihazları bana ne kazandırdı?

1. Sandalye bağımlılığım olmadığından otomobile bindikten sonra sandalyeyi nereme sokacağım endişem yok.
2. Ayakta durabiliyor olmam nedeniyle yerçekiminden faydalanıyor ve sonda değil, dıştan takma bir takım aparatlarla idrar konusunu idare ediyorum. Sonda kullanmıyorum, evet mesanem daraldı ama ne gam?
3. Bir söz vardır; "oturabiliyorsan yatmayacaksın, kalkabiliyorsan oturmayacaksın" diye. Onu uyguladım sanırım. Bu cihazlar sayesinde örneğin oturma pozisyonu olmayan bir konserde ya da barda 2-3 saatbir duvara dayanarak dikilebiliyorum.

Tabii ki dezavantajları var. Sandalyeye nispeten daha yavaş hareket ediyorum ama bazen abartıyorum sanırım ki arkamdan "olm, yavaş ol ne koşuyorsun" diyen de oluyor.

Yani, yürüme cihazı o kadar da "tu kaka" değil. Ayağa kalkmak sağlıktır, kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Kemik yoğunluğunun korunmasını sağlar. Şu anda kemik yoğunluğum WHO standartlarının üzerinde. ve evet, bu cihazla koşamazsınız ama ayakta durabilirsiniz.

Bu arada, bir kaç kez temas kurduğum doktorlar T10 olduğumu inanmıyorlar. Bu cihazlarla T10 yürüyemez deniyor ama ben yürüyorum. Bana verilen ilk cihaz belden destekliydi. Tuvalete oturmak bile mümkün değildi, ben de desteği kestirdim. Bir daha da kullanmadım öyle birşey.

Hiçbir zaman MR, BT çektirmedim. 2 kez teşebbüsüm doktorlarca geri püskürtüldü. Yaş 45. Bir taraftan korkuyorum; Ya MR çektirirsem ve baktıklarında "Lan, sende bişey yokmuş, şurda bi sinir kopmuş, bağlayalım da koş!" derlerse ne bok yerim diye!

Kök hücre vs hikayeleri nedeniyle bu aralar çektireyim diyorum. Biraz geç olsa da!

bende yarı kesi parapleji hastasıyım. Eğer bu doktor başarılı olursa kii inşallah olur, Hemen bende tedavi olmak isyiyorum. İnşallah hayırlı haberlerinizi bekliyorum. Allahım inşallah olur

arzu kardeş oturan bogaya haksızlık etme bu kadar inan herkesin sordugu soruya bile tek tek cevap vermeye çaılaışan bi kardesimiz ilgilenmese ilgilen mez işin diger bir tarafıda şu ümitli olmak güzel hemde çok güzel aama bide şu tarafı var insanları dolandıran okadar çok insan var ki ne yani dünyanın hiç bi yerinde hiç bi doktar daha sinirlerin tamiratı bu şekilkde yapılıyor dememişken bulamamışken bizde ki 1- 2kişi çıkıyor ben felçli hastaları ayaga kaldırıyorum diyor olur mu sence bence bunlar neyse here defasında ümitlerle yıkılmak da var başkalarınının cebini doldurmakta neyse ümit güzel ama boş yere olanı degil akla mantıga uygun olanı

bencede oturan bogaya haksızlık etmeyelim hepimizin sorularına teker teker cevap yazıyor ve söylediklerinde sonuna kadar haklı

Bu konuya bayadır kimseler bir şey yazmamış, tedaviye gidenler, muayene olanlar ne yaptı?

ben gitmiştim...çok para isteyen doktor..birde tam kesi ve yarı kesi diye bir şey yok diye bilime tamamen ters düşen biri.... diyor ki tam kesilerde ve yarı kesilerde bir parlaklık olur.. ikisindede aynı parlaklık mevcuttur.. onun için bunu kimse bilemez diyor.. söyleyen de yalan söylemiş olur diyor..

DEFNEX Katılıyorum, herkesin söylediğinin tersini söyleyen biri...
gecenlerde televızyon programına cıkmıs.Hayret kaldım kadın neye dayanarak bas bas bagırıp ben omurılık felclılerını yurutuyorum amelıyatla falan dıyo.helal olsun.
Oysa her sey ortada.

defnex dr.cahide sanırım sizede aynısını söylemiş omurilik te bası olduğunu banada söyledi. ama ben başka doktorlarada MR gösterdim amaliyat dediler. ben şu an gün almayı düşünüyorum.

cahide topsakalın açıklamalarından sonra iyi bir beyin cerrahı olan cengiz aslanla görüştük ,onun söylediği kazadan hemen sonra yapılan ameliyatta bazı yöntemlerle basıyı ortadan kaldırmak belki mümkün olabilir ama sonrası için tekrar yapılan ameliyatlar sizi daha kötü duruma getirebilir,bu tür söylemlere itibar etmeyin...

arkadaşın biri bir fikir ortaya atar bizim doktorların kapısı umut bekleyen benim gibi of lu arkadaşlarla dolar...
araştıralım konuşalım eyvallah inanmak için aceleye gerek yok

Üst Alt