Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı felçli hastaları tedavi ettiğini iddia eden Doç.Dr. Cahide Topsakal'a dair..?

burda garibim tavukcunun dolap vitrininde bi karikatür kart vardı, adama ne demek istiyosun sen birader?? diye şaka yaptım.. bi dahaki gittiğimde kaldırmıstı vitrinden!!
kartta yumurtaların uzerinde oturan bi tavuk resminin yanında OTURDUGU YERDEN BASARIYA ULASAN TEK CANLI TAVUKTUR!!! yazıyordu.. :D:D:D

p.s: bulent(oturan boga) ustune alınma malum bende çatır çatır oturuyorum!! aklıma geldi, gulelim diye paylasalım dedim..

ARK.Oturan boğa;senin o dediğin uzun bacakla zaten bende yürüyorum.Ama bu benim yazdıklarım yani doktorlar silivrideki dr.ark. motosiklet bile kullanıyor.Televizyonda izlediğin şuan zaten normal yürüyor.Ayrıca ben bunları neden örnek verdim,demek istediğim şuydu;HERKESE KANMAYIN HER YÜRÜTÜRÜM DİYENE İNANMAYIN DEDİM HERKESİ YARALANMA DERECELERİ FARKLIDIR.BAZILARI YÜRÜR BAZILARI YÜRÜYEMEZ.ONUN İİN BU ÖRN. VERDİM.

arkadaşlar bu konuda yarım saattir yaptıgım görüşmeyi ve son gelişmeyi aktarıyorum size;

bu daha önce size bahsettigim hasta bir kaç gündür ankarada başka doktorlardan bilgi edinmek için görüşmeler yapıyordu görüştügü doktorlarlar ve görüşme neticeleri şu şekilde;

ankara fizik tedavi merkezi 2.ftr doktoru doç.dr. halil uçan ile görüşmesinde ve elinde olan mr ları sonucunda doktor bahsettigim of'li arkadaşıma şöyle söylemiş;
sizin tekara bu aşamada böyle bir ameliyatla yürüyebilmeniz az veya çok imkansız kesinlikle sağlıgınızda bir ilerleme olmayacagı gibi paranızı sokağa atmak gibi düşünün demiş. bundan sonra sizin için bir ihtimal gelişen tıpta kök hücre nakli ile belki bir takım ilerlemeler olabilir ama bunun için beklemeniz gerekli diyerek hastanın kesin surekle gitmemesini söylemiş..

sonra bu hasta ankara numune hastanesi sinir ve omirilik cerrahisi ahmet özener soyismi aklımda kalmadı ama zannedersem doktor ahmet bey tekrar bir mr istemişti dün ve bugun inceledigi mr sonuçlarında şöyle demiş;
gidin memlekete kendinizi kesinlikle umutsuzluga kaptırmadan birşeylerle ugraşın, bu bahsedilen doktor kesinlikle vaad ettigi hiç birşeyi gerçekleştiremez. sizin yürüyebilmeniz cahide hanımın anlattıgı gibi %100 degil bugun tıpta gelinen bu aşamada imkansız.
eger dünyanın türkiyede dahil herhangi bir ülkesinde bu söz konusu olursa inanın herkes tarafından bildirilir bu ve benzeri durumlara aldanmayın gerekirse sürekli bizleri arayıp bilgi edinin demiş...

arkadaşlar aslında ben tıptaki gelişmelerle böyle bir durumun şimdi imkansız oldugunu düşünüyordum ama en azından bu doktoru dinleyen gitmek isteyen arkadaşlarım ve bizzat giden birebir tanıdıgım oldugundan herkes için sürekli görüşmeler yaptım en küçük detaya kadar aktardım gerisi sizin bileceginiz iş bencede hocaların dedigi gibi sabırla gelişmeleri takip etmek böyle bir tedavinin dünyada devrim gibi duyurulacagını bilmek ve bu günün tadını çıkarmaktan başka çaremiz yok.
bende herkes gibi olumlu birşey duymak isterdim ama benim elimden gelen birşey degil elimden geleni sizlerle paylaştım..

Mehmet, bilgi için teşekkürler. Bu söylediklerinin aksini söyleyecek dünya üzerinde tıp insanı yoktur zaten. Aksini söyleyen de işte ya mr ister, ya muayene ya da bilmem kaç milyarlık ameliyat! :)

Evet mirro, senle benzer düşünüyoruz, ne söylediğini çok iyi anladım. Sadece, başkaları okurken yanlış anlamasın diye altını çizmiş olmak adına yazdım...

(Burada olmadığı halde adını anıyor olmaktan rahatsızım, ama televizyona çıkmış olduğu ve kişlik haklarına bir söz söylenmediği için...) Barış arkadaşımızı CNN Türk'de gördüm. Gerçi progamın sonuna denk geldim ama, wolker'la evinden içeri giriyordu... Uzun bacak yürüme cihazı ile sürüye sürüye gidiyordu. Herkes gibi... Yanılıyor muyum?

Barış Ünlü'nün "yürüyüşü" (1.5 ile 3. dakkalar arasında): Her Yerde Bir Haber Var - Video CNNTurk.com
Yukarıda söylediğim gibi, bacaklarını sürüye sürüye peşi sıra sürüklüyor. Hepimiz gibi... Barış arkadaşımız şu anda tıbbın en son teknolojisini uyguluyor. Lokomat... Ve bu son teknoloji fizik tedavi ile bile gelinen nokta ortada. Daha ne olabilir diye umuyorlar, bilmiyorum, ama dilerim daha iyi olur...

ah dostum, hala durumunu kabullenememiş bir durum. bende de t9 tam kesi var ve birisi ayaklarım ellediğinde karıncalanma hissedebiliyorum. ama bu biraz kurgusal ve biraz da dokular dokunuş titreşimlerini mekanik olarak yukarıdaki his olan bölgeye iletebiliyorlar. yani gözümüzle gördüğümüzü algılamamız gibi bişey. ayağımıza dokunulduğunu görmemiz gibi bişey yani. ne diyelim.
benim bir görüşüm var. bizdeki omuriliğin kesiden alttaki bölümü çoktan dejenere olmuştur. nasıl kaslarımız işe yaramaz fibroz bantlar halini aldılarsa. o yüzden var olan durumu kabullenmek gerek................
umarım çok içinizi karatmamışımdır. kök hücre falan, bence pek ciddiye alınmaması gereken hayal. bazı şeyler bir defa veriliyor bize. yani hayatımız gibi....
geçelim bu konuları ve var olan durumumuzla idare ederek yaşamağa bakalım..
iskemleyle de dans edilebilir.........

ismayil bey,kök hücre nakli için böyle olumsuz şeyler söylemeyin ya :))

ismayil beyin ben daha olumlu bişe konuştuğunu görmedim ki,yine yenilediği bu olumsuzlara da şaşırayım..

4.5 sene oldum bu güne kadar kabulenmedim bu durumu
evin içinde de hiç bir zaman iskemleye oturmadım 2 sandalye paslandı gitti
ismailcim bende kesinin altındaki bölgelerde dejenere bir durum söz konusu degil
sanırım bu durumu kabullenmekle iyi yapmışım
arkadaşlar bu hastalık mücadale ister
günlük eğsersizleri aksatmayın 1 saat ayakta kalın genel ve ruh saglıgınıza dikkat edin
gerisini zaman hal edicek
olumsuz yorumlardan etkilenmeyin ve bazı arkadaşların söylediği gibi gülün ve geçin :)

ismayil,

Abicim senin harbiden psikolojik destek alman lazim,senin ruh halin benim sakatligimin ilk gunlerini hatirlatti,(kar$iyim her $eye sendromu) bu ruh halinle etrafindakilerde negatif elektrik saçtiginin farkindamisin?:cool:

:)...

bir dahakı sefere sıkmayın canınızı
çok sağlam duyum aldım yakında bu konuda çok süper bır acıklama olacak bekleyın...

mehmet bey,bu gün 18 ocak.arkadaşınız hastaneye yattımı ve ameliyat oldumu?

Eminim bu doktor da diğerleri gibi umuttaciridir..

Merhaba Herkese
Sitenize bugün üye oldum daha öncesinde birkaç yazı dikkatimi çekmişti.fakat üyelik gerçekleştirmeden sadece okumakla yetindim ama şu anda içinde bulunduğum tartışma konusu hakkında benim de söylemek istediğim birkaç cümle var.
Erkek arkadaşım 29 kasımda ciddi bir trafik kazası geçirdi ve taksim ilkyardım hastanesine kaldırıldı kafatasında çökme meydana geldiği için öncelikle beyin ameliyatı gerçekleşti.Omurilikte de ilk zamanlarda MR ile tam kesi veya yarı kesi gibi bir teşhis konulamadığı için acil ameliyata alınması gerektiği söylendi bizlere ve bizde ameliyatı gerçekleştirecek bir doktor arayışı içerisine girdik. Birçok beyin cerrahının yanısıra Cahide Hanım'a da MR lar götürüldü. Kaza Kurban Bayramının hemen öncesinde gerçekleşmişti.
Cahide Hanımın sözlerini aktarıyorum: " Hastayı hemen getirin pazartesi ameliyat edeyim çünkü salı günü tatile çıkacağım." Ameliyat ücreti olarak da 23000 gibi bir meblağ talep etti.Bizler de hastanın sağlığına kavuşmaktan ziyade kendi tatilini ön planda tuttuğu için ameliyatı tabiki Cahide Hanım' a yaptırmadık.Sonuçta ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonların sorumluluğu hastanın genel durumunun takibi bunların hepsi gözardı edilmişti.
Bu konuda yapılmış yorumlara bakıyorum da işini bu kadar hafife alan bu kişiyle irtibata geçerken biraz daha temkinli yaklaşmanızı öneriyorum.
Erkek arkadaşımın şu anki durumunu söyleyeyim
kazadan 12 gün sonra Maltepe üniv. araştırma hastanesinde beyin cerrahı Prof. Dr.Ahmet Çolak tarafından ameliyat edildi. çok şükürki başarılı bir operasyon geçirdi ve bize tam kesi olmadığı söylendi. hastaneden taburcu olmasının akabinde 70.yıl rehabilitasyon merkezinde muayene oldu ve hastaneye yatış için sıraya alındı.bekleme sürecini evde geçiriyoruz. Halen belden aşağı hisleri yerine gelmedi.

Bana bu dönemde önerebileceklerinizi bekliyorum: http://www.engelliler.biz/forum/sag...u-omurilik-hasari-olusan-kisiye-oneriler.html

Zaman ayırıp okuduğunuz için de teşekkür ederim.

sevgilerimle

mehmet bey bu ayın 18 de ameliyat olucak olan arkadaşla ilgili bir gelişme varmı,olumlu veya olumsuz haber bekliyoruz,ameliyat olabildimi?

Merhaba, sizlerden şunu rica ediyorum; lütfen bir paylaşımda bulunurken kendi yorumlarınızı (olumlu yada olumsuz) kullanmayınız. Yani bir haberi aktarırken veya yeni bir gelişmeyi sunarken kendi fikrinizi, yorumunuzu yazmayınız. Sadece aktarmak istediğiniz haberi veya gelişmeyi yazınız. Mesela bir haber yayınlıyorsunuz hemen akabinde öyle bir yorum yapıyorsunuz ki; " hiç tavsiye etmem " falan... Yani madem tavsiye etmeyeceksin ve çok olumsuz görüyorsun neden paylaşıyorsun babacan...? Lütfen paylaşımlarda bulunurken sadece yayınlamak istediğimiz haberin veya gelişmenin içeriğini yazalım... Bir de bakıyorum ki herkeste bir umutsuzluk hali var... Yani her türlü gelişmeye veya buluşa karşı negatif bir yaklaşım sergileniyor... Bizler öncelikle bu umutsuzluk durumlarını yenmedikçe hiç bir yere varamayız... Yani o kadar negatifsiniz ki; her şeyi yalanlama veya olumsuz bakma potansiyeli geliştiriyorsunuz... Örneğin; ALLAH Azze ve Celle'nin izni ile çok yakında " kesin " bir çözüm yolu bulunmuş olsa bile ben biliyorum ki sizler yine olumsuz yaklaşacak ve hemen negatif düşünceler sergileyeceksiniz... Lütfen biraz daha ılımlı olalım ve gelişmelere açık olurken negatif yaklaşmamayı da öğrenelim... Nerede bir yorum okusam muhakkak negatiflik içeren tabirler bulunuyor... Bu zihniyet değişmedikçe zaten hiç bir yere varamayız... Konu paylaşımları hakkında bir ricada bulunmuştum. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olalım ve diğer insanları kendi yorumlarımızla "olumsuz" yönde etkilemeyelim... Belki yayınlamış olduğumuz haber gayet ciddi ve bizler için bir kurtuluş vesilesi olabilecek türdendir. Ama kendi yorumumuzu habere ekleyince haber ne kadar gerçekçi olsa bile insanlar o kişinin yorumuna da bakıp etkilenebiliyor ister istemez... Çok sıklıkla foruma giremiyorum, bu yazıma yorum gelirse daha sonra cevaplandıracağım inşaAllah... Aziz ve Celil olan şifamızı versin dostlarım.

DeJaVu29,

Yorum katılıyorsada senin iradeni elindenmi alıyoruz .Denemek istediğin herşeyi denemkte özgürsün bu konuda seni kısıtlayan birisi yok..dersin ki bu sizin yorumunuz ama ben deneyeceğim kimse sana deneme diyemez . Etrafta bizlerin parasına bile göz dikmiş insanlıktan nasibini almamış insanlar varken bizlerinde birbirimizi uyarmamızdan daha doğal birşey olamaz

parası çok olan bu doçente gidebilir. sen kaç senelik özürlü olduğunu kaçtane doktara gittiğini bilmiyorum ama tecrübelerime baya bir güvenerek şunu söyleyeyim bu iş bulunacak ama bu tür doktorlar bulmuyacak. bunların amacı belli sen buluştan bahsediyorsun bu doçentin yaptığının buluş olduğu hakkında delil getir çünkü anlatılan şu omurganın mevcut omurilik üzerindeki bası etkisinin giderilmesi tedavisi. bunun tedavisi zaten var. bu işi bir operatörde yapar
bizim omurilik üzerinde bası sorunumuz yok bizde omurilik yaralanması var forumu iyi okursan bu söyleniyor

mac72

Aslanım madem o kişi kendi yorumunu, fikrini katacak yani yayınlamış olduğu haberin muhattabı olan kişinin önünü kesercesine tavır sergileyecek, o halde hiç yayınlamasaydı haberi...? Yani eğer ki haberin içeriğinden olumlu sonuçlar çıkarmadıysa yayınlamak niye...? Madem yayınladın, yorum katmak niye...? Bu haberi yayınladıysan, bırak okuyanlar kendi kararlarını versinler... Hem yayınlıyorsun, hem de olumsuz bir şey yazarak yayınlama amacını anlamsızlaştırıyorsun... Bu durum her yerde geçerlidir... Yani mesela ben web tasarımı yapıyorum... Bir müşterim gelse bana dese ki; kardeşim web sitemde olmasını arzu ettiğim konular ve içerik şu şu şudur... dese... Ben de kalkıp o siteye kendi yorumumu katsam, başka konular da yayınlasam, o zaman bu haddini aşmak olur ve amacı saptırmak olur... İstenilen ne ise amaca yönelik olarak sadece onu sergilemek lazım gelmektedir... Aklıma gelen küçük bir örnekti bu... Bu şekilde çoğaltabiliriz örnekleri... Yani haber tamam... Düşünce güzel... Aydınlatma veya yönlendirme adına hoş düşünülmüş gerçekten... Ama keşke yorum katılmasaydı... Sadece yayınlanmış olsaydı... Çünkü o yapılan yorum kişiseldir ve yorum yapanı bağlar... En büyük tezatlık ise böyle bir gelişmeden haber verirken bu sefer de öyle bir yorum yapıyorsun ki; haberi yayınlama amacına ters düşüyorsun... Bırak buna okuyanlar veya faydalanmak isteyenler karar versin... Kişisel yorumuna ihtiyaç duyanlar ise sana özel mesaj ile ulaşabilirler elbette ki... Kaldı ki bu bayan kamuoyu önündedir... Her gün çeşitli TV programlarına katılıp insanları bilgilendirmektedir... Çoğu sunucular da bazı rahatsızlıklarından tedavi olmak için bu hanımefendiye başvurduklarını dile getirmişlerdir... Eğer ki vahim bir durum söz konusu olsaydı zaten devlet bu işe el atardı... Hanımefendinin adresi açık, uyguladığı teknikler açık, telefonu açık, e-mail'i açık, web sitesi açık... açık üzerine açık... daha ne babacan...? Ben diyor bu işi yapıyorum ve asistanlığımı da işin içine katarsak 25 yıldır uzman olduğum konudur... Kimseden gizli saklı iş çevirmiyor ki bayan... Şöyle bir olgu vardır ki; gizli saklı iş çevirenden korkacaksın tüm zamanlarda...

akif sağlık

Babacan bu iş bulunacak ama bu tür doktorlar tarafından olmayacak demek ne demek? Evet işte bir tür umutsuzluk veya güvensizlik vakası daha... Yani sen nerden biliyorsun ki bu buluşun kastetmiş olduğumuz uzmanlarca keşfedilmeyeceğini...? Keşfedilmeyeceğini dedim dikkat edersen... Çünkü dünya üzerinde hiç bir rahatsızlık yoktur ki; Rabb-ül Alemin onun çaresini vermiş olmasın... Tarihte de bir çok örneğine rasladığımız üzere Musa Aleyhisselâm'ı yönlendiren ve dermanını vermiş olduğu bir rahatsızlık hakkında araması gerektiğini telkin eden de yine ALLAH Azze ve Celle'dir. Dolayısıyla kastetmiş olduğumuz uzmanlar da ALLAH'ın yaratmış olduğu insanlar zümresine dahil değil midir ki; bu tür buluşların altına imza atmış veya imza atacak olamasınlar...? Bana tecrübenden bahsetmişsin... En az senin sahip olduğunu iddia ettiğin tecrübeye ben de sahibim ve Türkiye üzerinde gezip dolaşmadığım, görevinde uzmanlaşmış olup kamuoyunca takdir toplayan ve tercih edilen kişilik vasıflarını üzerinde barındırmış olan tek bir doktor kalmadı... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan Prof. Doktor Eşref Tel ve Prof. Doktor Metin And Atasoy tarafından stabilizasyonum gerçekleştirildi... Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Spor Hekimliği Kurucusu olan Prof. Dr. Selçuk Küçükoğlu kontrolünde tedavi gördüm... Doç.Dr. Konçuy Sivrioğlu, Doç.Dr. Jale İrdesel, Doç.Dr. Alev Ay, Doç.Dr. Mutlu Alphan ve diğerleri doktorlarım olmuştur... Ankara Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezinde bir sürü uzmanlar tarafından gözetim altında tutuldum ve tedavi gördüm... Tüm bunların yanı sıra Psikolog Prof.Dr. Nevzat Tarhan ise içinde bulunmuş olduğum bazı sorunlarım hakkında yardımlarda bulunmuştur... Bu ve bu şekilde örnekleri çoğaltabilirim... Geçenlerde Xcell Center hakkında haber çıkmıştı mesela... Bir baktım ki bu haberi de yalanlama veya olumsuz görme reaksiyonu içerisine girmişsiniz... Geneliniz o yönde yorumlarda bulunmuş... Yani umutsuzluk, güvensizlik hakim... bunu görüyorum... Kusura bakmayın ama Mars'tan mucit düşse kafanıza, yine inanmayacaksınız...

ismayil

Dostum terbiyeli ol ve seviyeyi düşürme...! Yoksa tepene ben düşersem altından kalkamazsın...! ;)

uzun zamandır bazı sebeplerden sitede bulunamadım ancak arkadaşın dedigini yeni okuyabildim..
konuyu buraya ben taşıdım konuyu taşımam demek benim konuya yorum yapmayacagım anlamına gelmiyor konuyu aktardım ve kendi fikrimi beyan ettim.

benim amacım bu doktoru dinleyenlerin ve aklında ne olursa olsun bende gidecegim ameliyat olacagım diyen insanlara işin asıl yüzünü aktarabilme çabası verdim.
dogrudur kesinlikle tavsiye etmiyorum ve beklemenizi rica ediyorum gelişmleri olumluz olumlu paylaşacagımı ve sadece sabırlı olmanız gerektini yazdım.
ben haber yapmıyorum burda gazeteci degilim istedigim konuda fikrimi beyan edebilirim ki; öyle yaptım en azında ben ve takip edenler şunu anlamış bulundu bu doktorun bazı şeyleri gerçekleştirmeyecegini ögrenmiş olduk hep birlikte..

sevgili arkadaşım mehmet
sen kendin gitmemişsin muayne olmamışsın sadece duyumdan ibaret sözlerre düşünceni beyan ediyosun
ve bu yanlış bence çünkü hiç bir dr başka dr işini begenmez meslek kıskançlıgı
olabilir onun için kesin beyanda bulunmayın
ben daha önce belirtmişdim şubat 2 de randevum var
olaya basit bir muayne için gitmeyecegim
sizin aklınıza ne geliyorsa hatta sizin düşünemediklerinizi bile
dr hanıma sorucagım merak etmeyin
ançak o zaman anlayabilriz tedavi şekli nedir daha önce kimlere yabmış ameliyat
ayaga kaldılgını iddia edigi hastaların durumu nedir bizim gibi omurilikde zedelenme sonucu felç olanlara yabmış bu ameliyatları yoksa omurga kırıklarınamı
vs vs
yani zaten bana derseki ben sizin gibi hastalara bir ameliyat uygulamadım
ben o zaman orda onun cevabını vericem
bir daha tv çıkıp ben felçlileri ayaga kaldırıyorum diyemecekdir..
bir aksilik çıkmazsa şubat 2 de buraya izlenimlerimi yazıcam
birbirimizi kırmayalım gereksiz tartışmalar burada kapansın

sevgili ahmet,
ben doktor hanımın sitesinden de baktım hatta yürrüttügüm dedigi ve çıktıgı tv programlarınıda izledim ben duyumlarla konusmam bizzat tanıdıgım ve doktorla bizzat görüşen kişiden saatlerde telefondan bilgi aldım ve aktardım.
doktor hanımın sitesinde sadece platin takılması vs.. gibi durumlar söz konusu o.felçli hastanın yürümesi %100 ihtimalle kök hücre nakli ve doktor yapacagı tedavi hakkında bilgi vermiyor v ben kök hücre yaparım demiyor ben naçiz hane seninde gitmeni masraf etmeni senin kader arkadaşın olarak istemiyorum ama sanane ben giderim diyorsan eyvallah derim.
düşünsene türkiyede 100 binden fazla omirilik felçli var böyle birşeyin dünya genelinde ne kadar oldugunu düşün böyle bir şeyin dünyaca devrim olacagını anlamalısın.
ben tanıdıgım bizzat gördügüm geçmişini hastalıgını nasıl geçirmiş neler ilerlemiş neler olumlu olmuş bizzat tanıdıgım bir hastanın gidecegini yazdım ama neden gitmediniginide yazdım.
neden bir doktor başka bir doktorun yaptıgı mucizeyi yalanlasın bende burda herkes gibi fikrimi beyan ettim sadan soldan duyma konuşmadım bizzat tanıdıgım hastayla görüeşrek aktardım en küçük detaya kadar ama yok arkadaş ben giderim diyorsan gidebilirsin ben inanmadım güvenmedim gidip 1 lira bile vermem dünyada o kadar bilim adamının çalıştıgı ve daha çok yakınzamanda onaylanan bir tedavi insanlarda denenecek olmasına ragmen bu doktor ben yürütürüm diyor akıllara zarar herkes kendi bilir ben elimden geldigi kadarını burda yaptım karar sizlerin..

ben dejavu29 un dediklerine sonuna kadar katılıyorum. çünkü bugüne kadar sürekli forumu dışarıdan takip eden birisi olarak bende umutsuzluklar sezmiştim. bu doktor hakkında daha geniş bilgiler edinmemiz gerekiyor.

dejavu29 kardeşim senin amacın ney anlamadım biz ateist deyiliz bizimde allah inancımız var bu kadar din konuşacaksan git dini forumlarda konuş ben islamı senden öğrenecek deyilim ben şeddeyide bilirim ötreyide evet senin prof dr nevzat tarhan dan yardım aldığın çok açık belli burda ayağı yere basan yorumlar yapmaya deneyimlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz en azından bilmediklerimizi öğrenmeye çalışıyoruz tarikat işlerini buraya taşıma :mad:

akif sağlık bence yanlış değerlendirmişsin. Allahın adını anarak güzel dileklerde bulunmuş dejavu29 bunun neresini yanlış değerlendirdinki? ve bence bir yanlış yapmışsın hiç yakışmamış sana. doktor nevzat beyden yardım aldım demiş arkadaş elbette bizim hastalık durumlarımız ağır olduğu için bazen sıkıntılı dönemler yaşıyabiliyoruz değilmi? o zaman nasıl fiziktedavi desteği alıyorsak her insan gibi psikolojik tedavi almamızda gerekiyor. açıkçası bende psikoloklara gitmedim değil. ilk dönemlerde çok sıkıntılarım oldu kabullenmek adına ve destek aldım doğal olarak. lütfen birbirimizi incitici yorumlarda bulunmayalım. arkadaşımız bir konuya değinmiş sadece onun hakkında yorum yapılması gerekir kanımca. ve bende söylediklerine katılıyorum çünkü herşeye olumsuz bakılıyor araştırıp edilmeden.

seval_tuğçe_24 ben orda dikkat edersen nevzat tarhan ı psikolog gözüyle değerlendirmedim dikkat edersen orda tarikat sözünüde kullandım bu arkadaş işi başka yönlere götürüyor benim tükettiğim prozac ların haddi hesabı yok o yönden değerlendirmene üzüldüm

Üst Alt