Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bediüzzamandan güzel anlamlı sözler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haşa iftira atma belki senden bile müslimanım ibo efendi cumhuriyet gazaetesini evime bile sokmam ama sorduğum hiç bir soruya cevap vermiyorsun fetullah ın papaya müslimanları şiakayetettği mektubu yazayımmı sana fetullahın papanın elini öptğünü tüm müslümanlar görmedimi bide din alimiymiş allah kuranda diyorki inne dine indellahıl islam bu ayete göre fetullah nasıl giderde papanın elini öpernasıl müslümanları papaya şikayet eder niye pkk tarafından öldürülen birtane narcı yok ama gerçek mücahit olan islami cihattan çok insan öldürmüştür pkk ya ibo efendi sen yazma istersen bende yazmayayım olurmu

dikat edersen altına kaynaklarınıda eser adlarınıda verdim tarihte meşhurdur kürt saidin tımarhaneye yatırıldığı cihan paidaşhına gidecen toprak ve okul istiyecen cennet mekan 2. abdülhamit iyiki onu astırmamış dua etsin allah cennet mekan 2. abdülhamitten razı olsun

kadir ismine sahip çıkamayıp walera ismine sığınan..19 defa zehirlenip öldürülmeye çalılışılan, van kalesinde ayağı kayarken bile davam islam diyen, ömrünü bu memleeketin hapislerinde sürgünlerinde geçiren, kürd halkının vatana isyan etmemesi için cehaletten kurtulması için sultan2.abdulhamid e giden medresetüzzehranın van a kurulmasını isteyen, istiklal mahkemelerinde korkmadan hakkı söyleyen ve çıkarken de ''zalimleri için yaşasın cehennem ''diyen insanı tanıman için 40 fırın ekmek yemen gerekir.tabi bunlar nasip meselesi..bakış açısı..

bu konuyla ilgili cok polimeğe gerek yok ALLAH DOSTLERİNİ KENDİSİ KORURU BAŞKASINI KORUMASINA GEREK YOK SADECE Bİ AYET YAZACAM SENİN İÇİN O KADAR ONLARIN GÖZLERİ VARDIR GÖRMEZLER KULAKLARI VARDIR DUYMAZLAR ONLARIN KALPLERİ MÜHÜRLÜDÜR İŞTE KALP MÜHÜRLÜYSE KİM NE YAPSA ACILMAZ ONUN İÇİN YAZMAYA GEREK YOK SÜTADIDA HOCA EFENDİYİEDE TANIYAN TANIYOR DÜNYA LİDERİ İNSANLAR Bİ KİŞİNİ YADA İKİ KİŞİNİ CAMURUYLA KİRLENECEK İNSAN DEĞİL UFAK BİŞEY YAZAYIM BİRDE KÜRT AYAKLANMASINI BAŞLATAN BAŞKA SAİT SAİDİ NURSİ AYRI KİŞİLER ONLARI KARIŞTIRMA BİRİ AYAKLANMA YAPTİ KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜRTTÜ DİĞERİ RUSLRARA KARŞI ÜLKESİNİ SAVUNDU AYRICA ÜSTAD 4 YABANCI DİL BİLİYORDU ATATÜRK BİLE 4 YABANCI DİL BİLMİYORDU OZAMAN VE MECLİS ACILDIĞINDA DİN İŞLERİ İÇİN BAKANLIK TEKLİF ETTİ ATATRK O KABUL ETMEDİ SİYASETE GİRMEDİ DERDİ NE PARA NEDE HER HANGİ KAZANC SADECE ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK TALEBE OKUTMAK VE COK İSTEDİĞİ DOĞUDA GÜNEYDOĞUDA OKULLAR KURMAK CAHİL HALKI EĞİTMEK EĞER OZAMAN OKUL VE EĞİTİM OLSAYDI PKK DENİLEN İLLET OLMAZDI BİRDE FOCA EFENDİYİ PKK Bİ ARAYA KOYMAYA CALIŞIYORSUN PKK ÖLÜM LİSTESİNİ İLK BAŞINDA HOCA EFENDİ VAR NEDEN DERSEN BÜTÜN DÜNYAYA TÜRKÇE DİLİNİ YAYIYOR TÜRK OKULLARINDA İSLAMİYET ANLATILIP COCUKLAR MÜSLÜMAN OLUYOR ARMI BUNDA Bİ KÖTÜLÜK VARSA İLK ÖNCE BEN KARŞI CIKARIM TÜRKÇE DÜNYA DİLİ OLACAK DİE PAROLA KONMUŞ

benim ismim kadir walera nikni kulnanmam seni alakadar etmez 19 tane hüseyin araştırsanıza 2. abhülhamitten ceza alıpta tımarhaneye yollandımı yollanmadımı ibo efenndi sanada bak kaç kez sordum cevap yazmadaın sadece başka yorumlar yaptın pkknın ileri gelenleri ile nar cematının iler gelenlerinin yaptığı toplantının amacını sana zahmet bi araştırda burda yaz bizde doğrusunu öğrenelim haşa müsliman bi insanım kimseye iftira etmem o fetullah papanın elini öptümü öpmedimi o fetullah papaya müslimaları şikayet eden mektup yazdımı yazmadımı hüseyin 19 sana gelince kadir ismini sadece kullanmak caiz değil herkes kadir diye hitap etmesin diye nik yazdım ama hiç olmazsa vatanımı bölmek için din kisvesi altında bir cemaat adı altında pkkclıarla görüşme yapmadım arkamda beni koruyın amerikan güçleride yok ve ben amerika ajanıda değilim o fetullah değilmiydi israilde ölen yahudi çocukları için ağlıyorum diyen o fetullah değilmiydi mavi marmara baskınında israil hükümetinden izin alınması gerekirdi diye o fetullah değilmiydi daha burda yazamayacağım dinle apaçaık alay eden sözleri olan ne hocası amerika destekçisi din adamı kılığındaki kuklar o fetullah değilmiydi dinler arası diyalog bayrağını kürt saitten teslim alıpta yahudi ve hırıstiyanlrada son peybamber hz muhammede uymasalarda cennete gideceklerdir diye fetva veren o fetullah değilmiydi amerikaya kaçmadan önce allahın ayetle baş örtüsüne farz dediği şeye teferauttır diyen iyisimi siz yazmayın bende yazmayayım yine söylüyorum burası dini bi sitemi ki fetullah veya sait gerçektende allah dostu olsa bile ki değil burası bu konuların konuşulacağı yermidir siz ve sizin gibi insanlra böyle kişiler kutsaliyet affediyorsunuz dinin kabul etmediğ hatta şirkle eş olan bi günahı işliyorsunuz siz seviyorsunuz diye fetullah veya saidi her müsliman sevmek zorunda değil ozama buradaki her müsliman kendi hocaları hakkında yüzlerce sayfa oluştururlar neyse kardeşim sizden ricam seviyorsanız sevdiğinizle kalın eğer onlar sizin değiminizle gerçekk allah dostları ise sizlerin onları yüceltmenize ihtiyaçları yok demekki sizin de şüpheniz varki allah dostu olup olmadığından onları yüceltem ihtiyacında bulunuyorsunuz bane saidin hastalık hakkındaki bilmemne şausından burya yazsana hz peygamberimizin hastalıklarla alakalı hadislerini ama olmaz içiniz de bazı insanları bilerek veya bilmeyere yüceltme duygunuz varya o sizi kürt saidi fetullahı hz peygamberden fazla sevmeye itiyor öyle olmasa kişilerin değilde allahın insanlığa peygamber olarak yoladığı hz muhammedin hastalıkla ilgili hadiislerini yazardınız neyse ben yinede size hakaret etmiyorum sen bana cahil dedin allahtan korkmaz dedin su izan yaptın yarın ahirette ben haklı çıkarsam vay senin haline sen haklı çıkarsan vay benim halime ama ben sana ne cahil dedim ne allahtan korkmaz dedim sadece insanlara kutsiyet vermenizi ve bu gibi yerlerde yazmanızın doğru olmadığını söylüyorum ve ben ne fetullah nede kürt saidi alim olarak görmüyor ve sevmiyorum

Neyse kadir kardeş herkez kezi sevmek zorunda değil oda senin görüşün sevmeye bilrisin buda doğal bişey sevmeye bilirsin ama hakarette etme istersen yoksa ortada sorun yok kimse kimseyi zorla sevmek zorunda değil

yazmıyacaktım ama sen bana kara cahil dedin ibo3535 ozaman oku be Saidi Nursi, Kürdistan Azmi Kavi Cemiyetinin arzusu üzerine mahalli Kürt kıyafeti ile, boynunda dürbün, belinde tabanca ve kama, ayağında lapçin ve başında poşu olduğu halde İstanbul’a gelmiş ve büyük bir cüretle dönemin padişahı II.Abdülhamit’e cemiyetin “Sait” imzası altında yazdığı ve esası kürtçe öğretim yapacak okullar açmaya dayanan dilekçeyi sunmuştur. Daha sonra yazdığı yazılar neticesinde de,Padişah tarafındanToptaşı tımarhanesine kapatılmış,bir süre sonra affedilip memleketine yollanmıştır.

Walera bu belgelimidir?
Abdühamit Han çok büyük bir zattır. Hakiki Allah dostudur. Bir çok evliyanın beyanatı vardır. Allah dostu olduğuna dair.

aynen belgedir saw kardeşim cennet mekan 2. abdülhamitten kürt sait gidiyor toprak ve kürt dilinde okul açılması için dilekçe yazıyor istekte bulunuyor cennenet mekan 2. abdülhamit mubarek kürt saidi deli diye tımarhaneye yollatıyor bir çok kaynakta geçer yukarıda kaynak isimlerinide verdim hala cennet mekan 2 abdülhamit sultanın posterini senin belli bi gününde büyük binaya asrlar bazı pkklı ve toprak isteyen güya adı islamcı dinci olan kişiler o mubareğin posterine yumurta atarlar geçen senelere kadar bu yapılıyordu sana gelince ibo kardeşim haklısın kimse kimseyi sevmek zorunda deği bende ne fetullahı nede kürt saidi sevmiyorum ama ne kürt saide nede fetullaha hakaret etmedim sadece sorular sordum bak hala cevaplıyamadın örneğin pkk lider kadrosuyla nar cematının ileri gelenleri niye görüşme yaptılar fetullah niye niye papanın elini öptü fetullah niye papaya müslimanları şikayet eden mektup yazdı sorduğum hiç bi soruya cevap vermediniz ama olsun siz sevin kardeşim allah resulu buyururki kişi sevdiğiyle beraberdir bu konuyuda kapatalım çünki gerçekleri yazamıyorsunuz

TÜRKÇE DÜNYA DİLİ OLACAK DİE PAROLA KONMUŞ

Dünya dili arapça olucak demen gerekirdi!
Sen müslümansan ben kutubum...:)

Bu zırvaları iş aş bulmak için nurcu olanlara yuttur sen...
Ha misyonerler iş aş sağlamış ha siz!

Türkçe ezanda okursunuz siz bu zihniyetle...

Papazın elini niye öptünüz? Ciddi ciddi merak ettim açıklamanızı?

papazın değil saw kardeşim fetullah vatikana gitti bizzat papanın elini öptü allah kuranda müslümanları yüceltirken bunlar müslümanları alçaltıp kefereleri yükseltiyorlra televizyonlarda bizzat göründü papanın elini öperken fetullah daha çok şey var onun hakkında yazılacak ama boş ver

walera, yanlız yazında nakşi demişsin bu zata:confused:
Osmanlı tarikatlıdır. Bütün Padişahların bir velisi vardır.
F.Sultan Mehmed Han ın Akşemsettin (K.S.) hocası gibi...
Bu senin kaynakların çelişkili!

onun için bütün kaynaklar ayrı ayrı tarikat sahibi olduğunu yazarlar nakşi olduğunu yazanlarda var kadiri olduğunu yazanlarda var ve hatta tarikatsız olduğunu zaman tarikat zamanı değil diye meşhur sözü olduğunu yazanlarda var

yanlız ben saidden bahsediyorum saw

ya zate şuanki asıl mesele said meselesi değilki said nakş olsa ne olur kadiri olsa ne olur diyalog saçmalığını başlatıp sonra diyalog sancağını fetullaha veren veya verdiren keferelerden müslümanları alçak gören bi zihniyetten bahsediyoruz fetullah bizzat diyorki yahudi ve hırıstiyanlarla amentüde ittifakımız varmış oysa biz çok kaynaktan ve hatta kurandan bilirizki lailahe illah muhammedun resulullah demiyen hiç bir yahudi ve hırıstiyan cennete gidemez saw kardeşim yine böyle kürt saidi yücelten bi form açmışlardı esir saidin secdesi diye orada kürt sait hakkındaki daha detaylı yazılarımı görebilirsin

bak okonuya yazdığım ve konun kapatılmasına neden olan yazım Kendisinin asıl adı Said-i Kürdi’dir.
Hayatının ilk elli yılında bu ismi kullanmış, kendini “Kürdistan’ın en büyük alimi” olarak lanse etmiştir. Ancak 1925′teki başarısız Şeyh Sait isyanından sonra kılık değiştiren Said-i Kürdi, bu ismini kullanmayı bırakmış, yerine Said-i Nursi ismini tercih etmiştir
Aslında bu tavır bile Nurculuk-Fethullahçılık akımının sinsi taktiklerini anlamak için yeterlidir. Said-i Kürdi’nin kendisi ve taraftarları onun hayatını üçe bölmektedir: Eski Said, Yeni Said ve Üçüncü Said.
Bu kişilik bölünmesinin nedeni bir bukalemun gibi kılık değiştirme ve Kürtçülük davasını sinsice yürütebilme çabasıdır.
Eski Said, II. Meşrutiyet’ten 1925′e kadar “bağımsız Kürdistan” için mücadele eden mürteci ve bölücü bir kişinin İstanbul ve Güneydoğu’daki faaliyetlerini kapsamaktadır. Sonunda karşısında devrimci Cumhuriyet’in çelik iradesini bulan Eski Said kılık değiştirir. Başlangıçta destek verdiği Şeyh Sait isyanına son anda katılmaz.
Yani “büyük biraderim” dediği Şeyh Sait’i de satar! Böylece postu kurtarır.
Bundan sonra Burdur, Isparta, Afyon’da Türk köylülerini kandıracak Yeni Said karşımıza çıkacaktır.
İsmi de artık Said-i Nursi’dir. En sonunda Menderes’in keşfetmesiyle anti-komünist, Amerikancı ve yobaz kışkırtıcı olarak Üçüncü Said karşımıza çıkacaktır
Fethullah’ın öyküsü de farklı mıdır ki?
Bu Kürtçü akımın asla değişmeyen bir yanı varsa, o da çok sinsi ama derinden akan bir Türk düşmanlığıdır.
Türk Ordusu’na, Türk’ün Ata’sına ve Türk Cumhuriyeti’ne karşı kinleri asla bitmez.Bugün artık açıkça PKK ile işbirliği içindeler. Yani sonunda100 yıl önceki asıllarına döndüler Eski Said olarak adlandırılan Said-i Kürdi’nin ilk önemli siyasi faaliyeti II. Meşrutiyet öncesi dönemin padişahı II. Abdülhamit’e yazdığı mektuptur.Bu mektupta “Kürdistan” diye bahsedilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürtçe eğitimin şart kılınması istenmekte ve “Kürdistan” için bir nevi bölgesel özerklik istenmektedir Okullarda eğitim Kürtçe bilen Kürt öğretmenler tarafından yapılacak, Arapça mecburi ikinci dil, Türkçe ise ek dil olarak öğretilecektir Fünun-u cedideyi, Ulûm-u medaris ile mezc ve derc; lisan-ı Arabi vacib, Kürdi caiz, Türkî lazım kılmak Abdülhamit, bu garip adamı derhal tutuklatır. Ancak mahkemede çok tutarsız ve dengesiz davranışlar sergileyen Said’i heyet mahkûm etmez Akıl sağlığından şüphe edildiği için tımarhaneye kapatılır
1907 yılını tımarhanede geçiren Said belki de hapsedilmemek için mahkemede deli numarası yapmıştır. Çünkü sürekli isyanlara karışıp, ayaklanmaları kışkırtıp sonra da mahkemelerden sıyırmak onun bir numaralı becerisidir. Kendisi tımarhaneye kapatılmasını iftiharla savunduğu Kürtlük adına katlandığı büyük bir fedakârlık olarak açıklamaktadır: Cesaret, sadakat ve diyanetin unvanı olan tabii Kürtlükle iftihar ediyorum. Nasıl ki zaman-ı İstibdad’da bu tabii Kürtlük için tımarhaneye düştüm…Ey Kürtler! Tımarhaneyi kabul ettim, Kürtlüğü lekedar etmemek için irade-i padişahı ve maaş ve ihsan-ı şahaneyi kabul etmedim.” Tımarhaneden çıktıktan sonra Said-i Kürdi’nin Kürtçülük faaliyetleri kaldığı yerden devam ediyor.
Kısa süre sonra II. Meşrutiyet ilan ediliyor. Kürt ayrılıkçıları tıpkı, Ermeni, Rum, Arap ve Arnavut ayrılıkçıları gibi harekete geçiyor. Maksat karışıklıktan yararlanıp Osmanlı’dan toprak koparmak. Kürtçüler o dönem ilk kez gazete ve dergi çıkarmaya başlıyorlar. Said-i Kürdi bu yayınların en başta gelen yazarıdır. “Kürdistan ve Şark” dergisinin yanı sıra “Kürd Teavün ve Terakki Gazetesi”nde Kürtçülüğü destekleyen yazıları çıkar.Ve hatta kendisi Kürtçülükte o kadar ileridir ki, yoldaşlarını da geri de bırakıp, Osmanlı tarihinde ilk bozuk Farsçayla yani sözde Kürtçeyle yazıyı yazar. Mela Se’id imzalı bozuk Farsça yazı şöyle başlamaktadır Ey geli Kürdan, ittifaqe quwwet, ittihade de heyat, di biratiye de se’adet, hukûmete de selamet heye
Yani “ey Kürt halkı ittifakta kuvvet, ittihatta hayat, uhuvette saadet, itaa-yı hükümette selamet vardır.” İlk “Kürtçe” anadilde eğitim talebini öne süren kimse olduğu gibi Osmanlı yazınında bir dergide ilk “Kürtçe” yazıyı yazan da odur
Böylelikle bugün PKK tarafından dillendirilen Kürt özerkliği iddiaları daha 100 yıl önce Said-i Kürdi tarafından dile getiriliyordu.
Kurtuluş Savaşı yıllarında Said-i Kürdi’nin Kürtçülük faaliyetleri devam eder.
Said-i Kürdi Kurtuluş Savaşı boyunca İstanbul’dan Anadolu’ya adımını atmadığı gibi, İstanbul’da işgalcilerle işbirliği yapan zararlı cemiyetlere de üye olur. Bunlar arasında Kürt Neşr-i Maarif Cemiyeti, Kürdistan Teali Cemiyeti, Teali-i İslam Cemiyeti bulunmaktadır Bu cemiyetler İngiliz Muhipleri Cemiyeti’nin, İngiliz ajanı Rahip Frew ve Sait Molla’nın paravan örgütleridir. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu’da çıkan sayısız iç isyanı bu örgütler tezgâhlar
Kürt Teali Cemiyeti Sivas Kongresi’ne karşı Binbaşı Noel ve Ali Galip ile birlikte Malatya’da bir Kürt isyanı örgütler.
Bu başarısız olunca Batı cephesinin en kanlı günlerinde Sivas’ta Koçgiri isyanını çıkarırlar.
Van’da da Said-i Nursi boş durmuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti, Musul’u İngilizlere bıraktıran Şeyh Sait isyanının hazırlanmasına katılıyor. Şeyh Sait ile isyan için mektuplaşıyor. İsyancılardan Kör Hüseyin Paşa isyana katılmak için bizzat Said-i Kürdi ile irtibata geçiyor. Nurcular bu konuda da tamamen ikiyüzlü davranmaktadır. İsyandan hemen sonra Türk devletine verdiği savunmada Said-i Kürdi, Kör Hüseyin Paşa’yı isyana katılmaktan vazgeçirdiğini ve isyancılara Türk askerine kılıç çekmenin İslam’a aykırı olduğunu söylediğini ileri sürmektedir Ne hikmetse bölgede çıkan tüm Kürt isyanlarının liderleriyle irtibat halindedir. İsyan bastırılınca da aslında kendisinin isyan etmeyin diye nasihat ettiğini öne sürmektedir Said-i Kürdi’nin Sait Fırat’ın amcasına yazdığı mektup şu şekildedir Ben Van’da iken Şeyh Said’in mektubu bana ulaştı. Beni de bu hizmete davet etti. Ben de mektubuna cevaben dedim ki bana görev ver ki ben de bu hizmete buradan katılayım. Mektubun ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum. Sonra Şeyh Said tutuklandı. Benim mektubumdan dolayı beni de götürürler dedim ama beni götürmediler. Bunun üzerine ağladım sızladım. Sonra istedim ki, Şeyh Said oğullarını göreyim. Bugün bana nasip oldu beni kardeş kabul etsinler. Ben bu manevi üzüntüden kurtulayım. Beni manevi evlat kabul etsinler
Allah güya Kürtçülerle konuşuyor Said-i Kürdi’ye göre Allah Şeyh Sait ve Said-i Kürdi’yi görevlendirmiştir. Bunu da ilham vererek veya rüyalara girerek yapmaktadır
Ayrıca güya Şeyh Sait’in de silahla isyan edip, Türk kanına girmesi yine bizzat Allah’ın emri gereğidir. İki Kürtçü Sait adeta Allah’ın elçileridir Nitekim Şeyh Said ve arkadaşları için “şehit” yakıştırmasını yapan Said-i Kürdi, Şeyh Sait’in torunu Kasım Fırat’a göre şöyle demektedir Ben birader-i a’zamım, ekremim Şeyh Sait Efendi’nin hayfını (öcünü) kalemimle almıştım.” aslında daha yazılacak okadar çok şey varki neyse daha fazla uzatmayayım kaynak diye soran olursa googleye saidi kürdinin şeyh saide yazdığı mektub sayfalarına bakarlarsa buradaki yazılanları okuyabilirler

Kadir yazıların hepsi bir biriyle celişkli öyle alıntılar yapmış ki bütün celişki yazılı yahudi hırıstiyan medya kaynaklı mesela hoca efendi hakkında yazdıkları 2 saatlik sohbetinden bi kelime cımbızla cekilmiş yazmış arkadaşımız ben kuran bi örnek verecem arkadaşın yazılarına mesela kuranda namaza yaklaşmayın yazarıyor ben bunu böye direk yazsam buraya yazıyor evet yazıyor ama bi üst ayetinde ne yazıyor içkiliylen namaza yaklaşmayın işte örnek bu hoca efendinin tek cümlesicımbızla cekilip yazılmış kaç sefer filistinle ilgili yazıları yuhudiler lanetlidirler allah laneti onların üstüne dediğini ben kaç sohbetinde duydum neden bunları görmemiş duymamış pkk kaç sefer lanetlemiş ve türklüğü defalarca öğmüş türk okulları açmış sanırım arkadaş türk okullarınıda bilmiyor gözünü kulağını iyi aç derim bence

üstad efendinin ana dili kürtcedir okullarda medreselerde diğerleri öğrenmiştir bunda yalnış bişey göremiyorum risale nur yazarken acık türkçe yazdı tabi gören gözler görürü bun neden ana dili olan kürtçeyi yazmadı die sormazlar mı adama

arkadaşım nifus cüzdanına bak BÖYLE YAZIYOR GERCEK ADI SAİD OKUR HEY CAHİL İNSAN ELEŞTİRİ YAPACAĞIN ZAMAN İYİ ARAŞTIR YAP SAĞDAN SOLDAN KULAKDAN DUYMA YAZMA

Said Nursî,[1][2] (Said Kürdî,[3] nüfus kaydında Said Okur [4]) (d. 5 Ocak - 12 Mart 1878[5], Hizan, Bitlis - ö. 23 Mart 1960, Şanlıurfa) Kürt[6][7][8][9][10], İslam alimi ve tefsir yazarı. Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı ve Nur Cemaati'nin ilk lideri olarak ünlüdür. Yaşadığı dönemin İslam uleması tarafından 15 yaşındayken verilen "Bediüzzaman" -zamanın en iyisi- lakabı,[11] [12] zamanla ismiyle birlikte anılmıştır.

Nursi, 31 Mart İsyanı sonrasında tutuklandı, yargılandı ve suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ricası üzerine Ankara'ya giderek kendisiyle görüştü ve bir süre Ankara'da ikamet etti. Daha sonra Van'a yerleşti. Şeyh Said'e isyan etmemesini telkin etmesine rağmen Şeyh Said İsyanı sonrasında takibe alındı ve Barla'ya sürgün edildi. Daha sonra'da Burdur, Isparta, Kastamonu ve Emirdağ'a yazdığı bazı kitaplar sebebiyle sürgün edildi. Kitaplarından dolayı yargılandığı dönemlerde aylarca Eskişehir, Denizli, Afyon hapishanelerinde tutuklu kaldı ancak beraat etti.

23 Mart 1960'da Şanlıurfa’da vefat etti. Urfa'daki Halil-ur Rahman Dergahı'na defnedildi. Ancak 12 Temmuz 1960'da 27 Mayıs Darbesi hükümetinin emriyle mezarı yıktırıldı ve açıklanmayan bir yere (muhtemelen Isparta Şehir Mezarlığı[13] ) nakledildi.[14]

Takipçilerine "Nurcular" mensubu oldukları gruplara "Nurcu cemaatler" denir. Nurcular, Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerini ve bunlarda anlatılan dini fikirleri duyurmayı görev bilirler.[15

Yukarıdaki bilgiler dünyaca bilinen bilgisinden şüpe edilmeyen wikipedi ansiklodiden alınla inanmayan bakabilir

Kim beddi vermiş dien arkadaş göremiyorum diyordu kim verdi die 15 yaşında islam uleması verdi aç gözünü iyi bak ki gör

Tekrar yazıyorum dünyaca bilnen ansiklobedi bak sadece sol görüşlü yahudi yazarların yazdığına değil güneş balcıkla sıvanmaz

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]walera demeyelim o zaman a.kadir diyelim sana kürtlere duyduğun kin seni tepetakla bir iftira deryasına düşürmüş. hiç bir aklı selim kaynakta ,ki üstadın butün kitapları şu an mevcuttur hiç birinde sultan a. hamit han gidip toprak talebinde bulunmamaıştır. senin söylediğin uyduruk kaynak değil bir fikir görüştür. hayatını kurana islama feda eden ve senin de rahatsız olduğun milyonları bulan talebeleri eğer onda zerre kürtçülük ve bölücülük görseydi hiç biri onun yolundan gitmezdi. o abdulhamit e gidişini yıldız sarayının üniversiteye dönüştürmesinin daha güzel olacağını böyle bir yerin yabancı müşriklerin ve hanımlarının zevk ve sefa yeri olmaması geretiğini söylemiş doğuda büyük bir medresenin kurulmasını istemiş eğer doğunun fakirliği perişanlığı ve cehaleti kullanılırsa insanların devete isyan edeceği ilerde terör belasına düşeceğini belirtecek kadar ilari görüşlüdür. Onu tımarhanaye gönderen de 2 abdulhamit değil, etrafındaki yalakalardır.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]‘’Ikçılkı yapan bizden değildir’’ diyen bir peygamberin yolundan giden bir insana ırkçı bölücü demek çok büyük bir iftiradır bir kul hakkıdır umarım ahrette yakana yapışmaz. Ömrünü islama adamış bu uğurda sürgünden sürgüne gitmiş bir insanı eleştirirken varsa elini vicdanına koy. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bediüzzaman’ın bütün kitapları her yere satılıyor bana üstadın 2. abdulhamitten toprak ve Kürtçe eğitim veren bir okul istediğini gösteren bir tek parağrafını göster seni onaylayayım yoksa delil diye sunduğun uydurukça şeyler delil olamaz ancak kin kusan kişisel yorumlardır. yoksa kara çalmayı bırak.. fitne adam öldürmekten daha kötüdür.içinde her milletten talebeyi barındıran bu yolun yolcularından çek ellerini. Eleştirdiğin insan kadar icraatın olmalı sen İslam adına ne yapmışsın ki bu uğurda kelle koltukta yaşamış insanlara dil uzatıyorsun?[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Vatan hizmeti yaparken şehit olan o kadar nur talbesi varken o coğrafyada yurt, okul açıp her gün tehdit yiyen yurtları,öğrencileri yakılan insanları pkk ile bir tutmak ancak senin gibi basireti kapanmış insanlar yapabilir. Pkk ile devlet de görüşüyor yeter ki bu ateş sönsün diye dağda, ovada, masada her yerde mücadele yapılmadıkça bu kandırılan insanları nasıl ikna edeceksin. Ama senin gibi düşünenelerin dersimde getirdiği çözüm bellidir.Ancak böyle yaparsınız.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onu hayatı ingilizlerin’’ bu kur an onların elinde olduğu müddetçe onlarla bşedemeyiz demesinden sonra doğudan yükselen Allahtan başka kimseye eğileyen bir baştan gelmiştir. O son yüzyılın selahaddinidir:[/FONT][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]‘’Ben kur’an’ın sönmez söndürülemez bir nur olduğunu bütün dünyaya göstereceğim ispat edeceğim..[/SIZE][/FONT]

bak ibo ben sana hakaret etmiyorum ben gerçekleri yazıyorum banada hakaret ettirtmeyin kendinize ben ırkçı falan değilim ama papanında elini öpmem cahilde değilim sizin gibi bir şeye körü körüne inanmam tımarhane meselesine gelince onu tımarhaneye tımarlansın diye 2. abdülhamithan mubarek yolladı dua etsin astırmadı

size göre selahaddindir bana göre zavallıdır ırkçılıkta yapmam allah lanet eder ırkçılığa ama yakınımda olsan fetullah ve said ilişkisini anlatan kitapları okutmak isterdim içindeki pkk oyunlarını siz istediğiniz gibi inanın kardeşim sizin anlattıklarınızın hiç biri doğru değil ya şu sorularıma cevap verin ya cahiller bir müsliman güya din adamı papanın elini öpüpte onu kutsarmı bir müsliman papay müslimanları şikayet eden mektup yazarmı bir müsliman yahudi ve hıristiyanlarla amentüde ittifakımız var dermi biz bu lafları muhterem saydığınız bizimde pul kadar değer vermediğimiz fetullah söylemiştir innamazsanız bütün tv arşivlerine sorun ben gözlerimle gördüm papanın elini öpen fetullahı önce sorularıma cevap verinde bak kaç defa aynı şeyleri soruyorum anlattıklarınız hepsi martaval güya rusyada savaşmış yalan narcıların kutsaliyet atfetmeleri için uydurdukları yalanlar 2. abdülhamit ve kürt said kitapları var piyasada alında okuyun sizin dediğiniz gibi medrese içinmi gitmi yoksa özerklik için mi gitmiş koca sultana siz anca narcılara yutturursunuz bu martavalları allah resulu buyurki ben ümmetimin çokluğyla övünecem der sizin alim diye gördüğünüz zavallılar güya zinda mindan hikayeleriyle evlenmezler bile benim peygamberimin en büyük sünneti saklaı şeriftir onu bile uygulamazlar ondan sonra din adına çıkar ahkam keserler allahın ahzzab suresinde nur suresinde kadınların örtünmesini 1400 yıldır bütün alimler farz olarak anlamış bitek zavallı gülenmi teferruat olarak anlamış narcılık falan sadece rant peşinnde olan cemaatla r onada en büyük delilimne biliyormusun narcılarda sohbette parasına göre ayırım var memur sohbeti ayrı işçi sohbeti ayrı müdür sohbetleri ayrı bırakın bu işleri

yahu senin okduğun kitabın kralını okudum sen gel ben sana bi kitap okutayım risale nur sana yeter

bak yine srularıma cevap yazmamışsın ibo efendi papanın elini niye öptü neyse ya boş ver senin okudğun kitaplar sana kalsın senin risalerlerine falan ihtiyacım yokk be kardeşim sizin gibiler kuran okumayıp birilerini yazdğı kitapları okuyarak iman kurataracaklarını zannederler ben risalerri falan elime almya layık bile görmem bak bu konu uzadıkça uzuyor iyisimi kapatalım gitsin kişi sevdiğiyle beraberdir bu işin ahireti var

walera bediüzzamanı 2 a.hamit tımarhaneye göndermedi. zamanın genel sekreterliği anlamında ki mabeyn kurulu onun tekrar padişahın huzuruna çıkmasına engel olur ve onu toptaşı akıl hastahanesine gönderirler onun amacı ırkçılığa karşı doğuda kurulacak büyük bir medrese kurulsun istedi ama o mdrese kurmak senin gibi partaval edebiyatı yapıp böyle insanlara kara çalmanın ne kadar büyük günah olduğunu göstermek için ilim dedi. ayrıca orada bulunan bir ermeni bir hiristiyan ve bir de müslüman doktor bediüzzamanın sorulara cevabını görünce ''eğer sait deli ise bu alemde akıllı yoktur '' diye rapor alır. bu iş olmayınca nezarete alınır nezarette iken zaptiye nazırı şefik paşa kendisiyle bir görüşme yapar ve sultanın ona 1000 kuruş maaş bağladığını şarka dönerse 20-30 altın olacağını söyler ayrıca da padişahın gönderdiği 80 altın olduğunu söyler. o:

''ben buraya dilenmek için gelmedim.. şarkın ahvalini belirtmek için geldim demiş ve ikramları kabul etmemeiştir sonraki yıllarda amacının padişahla tkrar karşılaşıp ondan doğunun makus kaderini değiştirmek için uğraşmıştır. tarihçe i hayatı oku orada tam bilgiler var yarım yamalak bililerle kimsei yaftalama ayrıca fethulla gülenin papanın elini bizzat öptüğünü gösteren fotoğraf veya lin ver.. merasimle el öpmeyi aşure yapma.

iddianı ispatla yoksa müftrisin.
''toprak ve kürtçe okul istediğini ''belge göster inceliyelim.
şimdi piyasada olan kitaplarından. her şey ayan beyan.. ayrıca fethulla gülen papanın elini öpmemiş papanın el öptürme merasiminde yanında bulunmuş..walera senin hangi sözünü düzelteyim..

bu fıkra seni çok iyi anlatıyor..

[SIZE=2]Adamın biri, bir şeyler bildiğini ima ederek, biraz da huzurda bulunanlara hava olsun diye:
”Hocam!” demiş. Hani bir peygamber vardı ya! Onu, amcaları kaçırıp, havuza atmışlardı. Sonra onu, oradan, eşkıyalar alıp götürmüştü… O, Musa Peygamber miydi?

Hoca şöyle bir düşünmüş… “Yahu (demiş), ben bunun neresini düzelteyim! Bir kere o, Musa değil, Yusuf Peygamberdi. Ona, amcaları değil; kardeşleri tuzak kurmuştu. Sonra onu havuza değil kuyuya atmışlardı. Onu, eşkıyalar değil; oradan geçen bir kervan bulmuş ve alıp götürmüştü…

[/SIZE]

[FONT=Comic Sans MS]25. Lem'a

YEDİNCİ DEVÂ
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ey sıhhatinin lezzetini kaybeden hasta! Senin hastalığın sıhhatteki nimet-i İlâhiyenin lezzetini kaçırmıyor, bilâkis tattırıyor, ziyadeleştiriyor. Çünkü birşey devam etse tesirini kaybeder. Hattâ ehl-i hakikat (hakikat ehli) müttefikan (ittifakla) diyorlar ki:
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Yani, "Herşey zıddıyla bilinir." Meselâ, karanlık olmazsa ışık bilinmez, lezzetsiz kalır. Soğuk olmazsa hararet anlaşılmaz, zevksiz kalır. Açlık olmazsa yemek lezzet vermez. Mide harareti olmazsa, su içmesi zevk vermez. İllet olmazsa âfiyet zevksizdir. Maraz olmazsa sıhhat lezzetsizdir.
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Madem Fâtır-ı Hakîm (hikmet sahibi Yaratıcı) insana her çeşit ihsanını ihsas etmek (hissettirmek) ve herbir nevi nimetini tattırmak ve insanı daima şükre sevk etmek istediğini, şu kâinatta çeşit çeşit, hadsiz envâ-ı nimeti (çeşitli nimetleri) tadacak, tanıyacak derecede, gayet çok cihazatla insanı teçhiz etmesi gösteriyor ki, elbette sıhhat ve âfiyeti verdiği gibi, hastalıkları, illetleri, dertleri de verecektir. Senden soruyorum: "Bu hastalık senin başında veya elinde veya midende olmasaydı, sen başın, elin, midenin sıhhatindeki lezzetli, zevkli nimet-i İlâhiyeyi hissedip şükreder miydin?" Elbette şükür değil, belki düşünmeyecektin; şuursuz, o sıhhati gaflete, belki sefahete sarf ederdin.

Bediüzzaman Said Nursi

Not: Klavye başında ırkçılık, dedikodu, iftira, yalan, gıybet, kul hakkını çiğnemek gibi fiilleri işlemekten başka meziyeti olmayanların, Ruslarla cihad yaparken esir düşmüş, yazdığı eserlerle milyonlarca kişinin yetişmesine vesile olmuş, hayatı imanına şahit, Allah ın davası uğrunda çekmediği cefa kalmamış ve hiçbirine aldırmayarak son nefesine kadar yolundan bir adım geri atmamış büyük bir alim hakkında yazdıklarına aldanacak kadar kapasitesiz olanlar varsa hiç bu başlığa tıklayarak, yorum yazarak salça olma gayretine girişmesinler.
[/FONT]

19 hüseyin al bu linki izlede gör aslında ben yemin ederim güleninde papasının pis elini öptüğünü tvde bizzat gördüm inanmıyorsan kanald ve star tvye sor al bulinkte izle müfrittsiz narcılarsınız Fethullah Gülen-Papa Eli Öpme Merasimi - YouTube

FETHULLAH GÜLEN
NURCULUK” DİNİNİ İLÂN ETTİ
Bu mevzu Mart-1995 tarihli Hakikat Aylık İslâm Dergisi'nin 18. Sayısında yayınlanmıştır.Fethullah Gülen, basın yayın organlarıyla yaptığı röportajlar ve verdiği beyanlarla (Fetullah Gülen İslâm dini'ne aykırı bu beyanatları 23-28 Ocak 1995 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesi'nde ve 23-30 Ocak 1995 tarihleri arasında Sabah Gazetesi'nde yayınlanan röportajlarında vermiştir.), kendi dinini ilân etmiş, İslâm dininin hükümlerine karşı gelmiştir
Şöyle ki;
Tesettür:Kadınların başlarını örtmesi iman meselesi ölçüsünde önem arzetmez. Allah’a karşı kulluk, umumi manada kulluk ölçüsünde önem arzetmez bunlar. Teferruata ait meseledir. Nitekim, Allah’a iman meselesi Mekke’de Efendimize tebliğ edilmiş, namaz meselesi orada bize farz kılınmış, daha sonra da zekât bize farz kılınmış. Ama tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum Peygamberliğin 16. ve 17. senesinde müslüman kadınların başları açıktır. Temel meseleler varken, teferruatla uğraşılmamalı Bu sözleri ve beyanları nurculuk dinine göredir İslâm dininde tesettür kesinlikle farzdır .Allah-u Teâlâ Nûr sûresi 31. ve Ahzâb sûresi 59. Âyet-i kerime’lerinde tesettürün farz olduğunu beyan buyuruyor Resulüm! Mümin kadınlara da söyle. Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, ırzlarını namuslarını korusunlar. Ziynet yerlerini açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz ve eller) müstesnâdır. Başörtülerini (göğüs ve boyunları görünmeyecek şekilde) yakalarının üstüne koyup örtsünler.” (Nûr: 31)Resulüm! Zevcelerine, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. Zaruri bir ihtiyaçları olup dışarı çıkmak istedikleri zaman, dış elbiselerini üzerlerine giysinler. Bu onların ahlâksız kadınlardan olmadıklarının bilinmesi ve incitilmemesi için daha elverişlidir.” (Ahzâb: 59) Bu, İslâm dinine göredir. Nurculuk dinine göre değil! Tesettür kesin olarak uyulması gereken bir emirdir ve iman meselesidir Allah-u Teâlâ emir ve hükümlerini koymuş onu yasaklarıyla sınırlamıştır Bu hükümler Allah’ın hudutlarıdır. Kim Allah’ın hudutlarını aşarsa kendisine yazık etmiş olur.” (Talâk: 1) Allah-u Teâlâ, “Kim bu hudutları aşarsa kendisine yazık etmiş olur.” buyuruyorken, “Tesettür teferruattır!” ya da “İman meselesi değildir.” demek açıkca bu hudutları aşmak demektir. Bu Âyet-i kerime’leri inkâr etmek demektir O, kendi kurduğu dinine kendi zan kitabına göre böyle söylüyor Doğrusu bir çokları bilmeden heva ve heveslerine uyarak halkı şaşırtıyorlar.” (En’am: 119)
Âyet-i kerime’lere ve Allah-u Teâlâ’nın hükümlerine ters konuştuğu için nefis arzusunu ilâh edinmiş şirke düşmüştür.Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime’sinde Resulüm! Gördün mü o nefis arzusunu ilâh edineni? Artık ona sen mi vekil olacaksın? Onu şirkten sen mi koruyacaksın.” buyuruyor. (Furkan: 43) Tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum peygamberliğin 16 ve 17. senesinde müslüman kadınların başları açıktır. Temel meseleler varken teferruatla uğraşılmamalı.” diyor.
Yani Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e tesettür Âyetleri ilk yıllarda gelmediğini bunun için önem arzetmediğini; teferruat olduğunu söylemek istiyor.
Bütün insanlar ve cinler Hazret-i Kur’an’ın bir hükmünü, bir harfini dahi inkâr etseler, hafife alsalar, hepsi kâfir olur. İsterse emir ya da hüküm Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in son nefesinde inmiş olsun. Artık o kesin hükümdür, emirdir. Biz iman ederiz. İslâm dininin hükümleri zamanla ilgili değildir. Hüküm geldikten sonra ona imandan başkası düşünülemez. “16. senede gelmiş, 17. senede gelmiş, 18. senede gelmiş” diye hüküm basite alınamaz, bu açık bir küfürdür. Âyet-i kerime’de İşte böyle, çünkü onlar Allah’ın indirdiğinden tiksinip hoşlanmamışlardır.” buyuruluyor. (Muhammed: 9)
Oysa inananlar için tesettür kesinlikle uyulması gerekli bir farzdır.
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz zamanında savaş sebebi dahi sayılmıştır.
Asr-ı saâdet yıllarında Beni Kaynuka yahudilerinden bir kuyumcunun mümin bir kadının tesettürüne, başörtüsüne el uzatması savaş sebebi sayılmış ve savaşılarak yahudi erkekleri öldürülmüştür. (Hişam: c. 3, sh: 66)
Allah’ın hükmü bu kadar önemli bir meseledir.
Kadın İdareci:
Başka bir beyanında ise:Kadınlardan idareci olmasının hiçbir sakıncası yoktur.” demiş. Bu beyanları ile Allah ve Resulü’nün hükümlerine karşı gelmiştir
Zira Âyet-i kerime’de Peygamber size neyi verdiyse onu alın, neden nehyettiyse ondan sakının.” buyuruluyor. (Haşr: 7) Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tâbi olun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.” buyuruluyor. (Âl-i imran: 31)
Hadis-i şerif’te
Sizden hiç birinizin arzuları benim tebliğ ettiğim esasa uymadıkça gerçek mânâda iman etmiş olmaz.”
(En-nevevi, Erbâin: 41) buyuruluyorken ve kadın idareci hakkında, Mukadderatını bir kadının eline veren millet felah bulmaz.” buyuruluyor. (Buhari 1660, Megazi 82, Fiten 18, Tirmizi fiten 75, Nesai Kada: 8, Ahmed bin Hanbel 5743, 51, 38, 47) Bu İslâm dinine göre böyledir. Eğer Allah’a iman ediyorsak, Resul’üne tâbi isek, onların beyanı Âyet-i kerimeler ve Hadis-i şerif’lerde böyle buyurulmaktadır. Bunun tersini söylemek ve savunmak Allah ve Resul’üne karşı gelmek demektir. Bu da açık bir küfürdür. O kendi kurduğu nurculuk dinine göre kendi nefis putuna dayanarak zanla konuşuyor, Allah ve Resul’ünün hükümlerine karşı geliyor

“Kadınlardan idareci olur.” demek, bunca Âyet-i kerime ve Hadis-i şerif’i inkâr etmektir. O yalnız zannını konuşturuyor heva ve hevesine uyuyor. Eğer doğru sözlü ise bir Âyet-i kerime ya da Hadis-i şerif getirebilir mi?
Âlimim diye geçinen müfsidler, halkı ifsad ediyor
Âyet-i kerime’de: Doğrusu bir çokları bilmeden heva ve heveslerine uyarak halkı şaşırtıyor.” buyuruluyor. (En’am: 119)

Allah-u Teâlâ ve Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- onları bize şöyle bildiriyor ve tanıtıyor;
Onları ateşe çağıran imamlar kıldık. Kıyamet günü onlar yardım görmeyeceklerdir.” (Kasas: 41) daha anlatılacak bir sürü isaynı varda anlatmıyayım susayım diyorum 19 tane hüseyin yarayı kaşıyorsun evet ben gözümle gördüm papasının pis cünubet elini öperken ama o linkte sade sağ kolu aladin papasının elini öperken gösteriyor

fetullah gülen ve papası el ele
papa-fetullah.bmp

EY İNANLAR MÜMİNLERİ BIRAKIPDA KAFİRLERİ DOST EDİNMEYİN NİSA :44
EY İNANLAR YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARDAN DOST EDİNMEYİNONLAR BİRBİRİNİN DOSTUDUR SZDEN HERKİM ONLARI DOST EDİNİRSE O ONLARDANDIR MAİDE:51 1-7 temmuz 1995de kendi dergileri olan aksiyon dergisini alın inceleyinn papasından sonra patriklere bile benim dostum diyor resimleride var

ben size hakaret etmedim ama bana müfrit dedin asıl müfrit olan narcılar ve siz siniz geçen ay nar cematının iler gelenleri pkknın iler gelenleri ile niye görüşme yaptılar açıp sizin kendi yani trdeki narcılığın tv olan samayolu tve sorun oldumu

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Türkiye eşi benzeri olmayan gariplikler ülkesi olmaya devam etmekte; bu garipliklerden birisi de toplumcul yapıyı tehdit eden, bir milletin bireylerini bağlandıkları cemaatler doğrultusunda birbirinden uzaklaştıran hatta koparan ve sosyal ahengi bozan cemaatler furyasıdır. Dünya'nın hiçbir Müslüman ülkesinde bu kadar tarikat, bu kadar cemaat ve hiçbir Arap ülkesinde Türkiye'deki kadar seyit yoktur. Bu ilginçlikler dizini; sadece halkımızın saf duygularını sömürmekle kalmayıp; yurt içinde ve dışında teşkilatlanarak Cumhuriyet için bir tehlike halini almıştır. Bu cemaatlerin, milletimizin tarihi düşmanı Haçlı Zihniyetini taşıyan devletlerce gözbebeği olmuş olmasındaki çelişki nedense bizim kör cahil hocalara biad etmiş safkan koyun sürüsünce anlaşılmamaktadır.Bunlardan "Kaplancılar" ve "Süleymancılar" Almanya; "Hak Yol" İngiltere ile Avustralya ve gündem süsü "Nur Cemaati" Amerika tarafından açıkça desteklenmektedir. Benzer oyunlar 18 yüzyıldan itibaren 1. Dünya Savaşı'na kadar Amerika tarafından Avrupa devletlerindeki bağımsız cemaatlere destekler verilerek ve onların Amerika'da bağımsız kilise açmasına izin verilerek, resmi kiliseye muhalefet çıkarmış ve halkı kutuplara ayırmakta başarılı olmuştur. Bu cemaatlerin, halkımızı THK'dan tutalım da diyanetin açmış olduğu camilere karşı kışkırtması da zamanında Avrupa yapılan oyunla eşdeğer benzerliktedir Peki nedir bu Nurculuk furyası, nasıl oldu da bu kadar büyüdü? Zamanın cehalet harikası; Atatürk'ün hapise attığı Said-i Kürdi'nin müritlerinin elebaşı Fethullah Gülen'in gazetesi Zaman'ın reklamı bizzat zamanın Cumhurbaşkan'ı Özalca yapılmış ve tarikatbaşları resmi şekilde ağırlamıştır. Yaklaşık aynı zamanlarda, Fetullah'ın cemaati eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Türkiye'nin dört yanında mantar gibi okullar,dershaneler, öğrenci yurtları ve şirketler açmıştır. Kaynağı belli olmayan bu gücün, Rusya'nın soğuk savaş dönemindeki uydularına ve Amerika için stratejik önemi olan ülkelere birer birer okullar açmasını ve bu okullarda İngiliz misyonerliği yapılması kimin neye ne kadar hizmet ettiğine kanıttır. Türk Dünyası'nda kurulmuş olan okullarda ki öğrencilere Türklük adına birşey verilmezken, Türkiye içindeki okullarında taze beyinlere Atatürk'ün deccal ya da bir put olduğu, gözünün koyun gözü olduğu, Said-i Kürdi'nin çağının harikası olduğu, Türkçe'nin yetersiz bir dil olduğu yalan ve iftiraları öğretilmektedir. Son çıkan haberlerde ise bunların askeriyeye ve polise sızma çabalarında olduklarını öğreniyoruz.Bu yobazların yayın kuruluşları da büyük bir sermaye halini almış, sorunsuz bir şekilde yayınlarına devam etmektedir. Dünyada büyük devletlerin sömürüsü en vahşi şekilde devam ederken, bunlar işini gücünü bırakıp Atatürkçülere aydınlara saldırmalarında ki sebep "YARDIM ALAN BUYRUK ALIR" atasözümüzde gizlidir. Fetullahçı Zaman gazetesi, yurtseverliği çağdışı ilkellik olarak ilan etmiş; aynı fikrin çıkar mücadelesinden dolayı ayrılmış, başka bir kolu olan Yeniasya gazetesi ise bir Rum yanlısı gazetecinin öldürülmesini Türkçü terör olarak niteleyerek Dünya'ya duyurmuştur. Be hey kör cahiller! Türk tarihinde kim düşmana sığınmıştır ? Dünya'da Müslüman ülkeleri birer birer haraca bağlayan Amerika'da kendi tabiri ile acizane emekli maaşı ile tedavi gören Fetullah'ın arkasına düşen koyun sürüsü! Bir toplumu yıkmanın en büyük yolu o toplumda değişik akımlar ortaya çıkarıp, bölmektir. Hissen bölünmüş ve kutuplara ayrılmış bir millette, ortak hareket etme ülküsü ortadan kalkar.
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]. Nurculuğun, dolayısıyla Kürt Said-i Nursî'nin ardına takılanlar, aslında kürt milliyetçiliğine hizmet ettiklerini bilmeden tatmin olmaya çalışmaktadırlar. Ümmetçiliğin ve kürtçülüğün iç içe geçtiği en geniş kapsamlı ve e[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Türkiye tarihine göz gezdirenler, ümmetçi – kürtçü dayanışması ile ilgili birçok örnek bulabilirler. 13 Şubat 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk milletine karşı isyan eden ve Musul'u kaybetmemize yol açan Şeyh Sait buna bir örnektir. Aslında, vatan haini olduğu için idam edilen Şeyh Sait'le aynı yoldan fakat farklı yöntemlerle ilerleyen bir başka hareket de kendisini "zamanın harikası (=bediüzzaman)" olarak nitelendiren Said-i Kürdî'nin "nurculuk" hareketidir. Cahil ve yarı deli bir kürt olan Said-i Kürdî (yahut başka bir adıyla Said-i Nursî) hareketi, ümmetçilik ile kürtçülüğün nasıl yanyana geldiğini göstermesi bakımından bir şaheserdir. Kürtlere övgüler düzen Kürt Sait, bir kürt milliyetçisi olduğu hâlde İslâmcılıktan dem vurarak ümmetçileri etrafında toplamış, Türk milletine maddî-manevî darbeler vurmuştur. Türklerin millî duygularını köreltmekten başka hiçbir işe yaramayan nurculuk, ne acıdır ki bünyesine kürtlerle birlikte tertemiz Türk çocuklarını da katmakta, yarın Türk ordusunun yiğit bir askeri yahut Türk devletinin şerefli bir çalışanı olması muhtemel Türk gençlerinin geleceğini ümmetçilik ve gericilik zehiri ile karartmaktadır[/SIZE][/FONT]n tehlikeli hareket, işte bu "nurculuk" hareketidir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3].[/SIZE][/FONT]

[/SIZE][/FONT]

walera

bşka yerlrden kes yapıştırla bilgi hazmedilmez. islamdan bahsediyorsun ümmet olma şuurunu bilmiyorsun kopyal yapıştır yaparken biraz dikkat et..:)

enekoncularla aynı lisanı kullanıyorsun..

''Türk gençlerinin geleceğini ümmetçilik ve gericilik zehiri ile karartmaktadır''

bunu nasıl açıklıyorsun??

verdiğin hiç bir linkte fethulla hocanın el öptüğü yok...nerede ispatın?

bu sana günah olarak yeter.haa şunu da unutma ben fethullahçı da değilim ama onun yaptığı hiç bir güzelliği ,çalışmayı da inkar etmem. o da her insan gibi hata eder peygamberler gibi ismet sıfatı yoktur.

bugün bir ahtapot gibi ülkeni n altından girmiş üstünden çıkmış bir egenekon yapılanmasını deşifre etmesi bile süper bir şey.artık kimse yemiyor böyle kara çalmaları. bu ülkede bir çavuş bile yargılanamazdı şimdi..yalnış yapan herkes yargı önüne çıkarılıyor. şeyh sait de saidi nursi de hep senin gericilik yobazlık dediğin din mücadelesi yapmışlardır dil ırk mücadelesi değil. ama her şey öyle tersyüz edilmiş ki 70-80 yıl insanlar doğru muhakaeeme kyapamıyorlar. ingilizler şey said e eğer sınırdan gidersen sana hatay a kadar destek veririz diyor şeyh sait:

- vallahi benim davam şeriat -ı garradır ben devlet peşinde değilim'' diyor bunu üzerine ingilizler işin içinde islam olunca hiç destek vermiyorlar ve bir provakatörlükl başlayan hareket diyabakır'da bitiyor. her dönem kürtler için din olmazsa olmazdır. onun için pkk bu topraklarda hiçbir zaman taban bulamıyor. şimdi bak eğer senin söylediğin ırçı sait olsaydı pkk onu baş tacı yapardı oysa örgüt ondan islami kimliğinden dolayı nefre etmektedir tıpkı şeyh saitten nefret ettiği gibi. biz bu bolgedeyiz herşeyi, yerinde biliyoruz. senin gibi sırça köşkten sallama yapmıyoruz. gel sıkıysa bu bölgede dik bir şekilde islama sarıl.

bu ülkede ergenekon pkk mafya mhp,dtp chp birilerini sevmiyorsa bil ki o iyi bir insandır. bunların hiç biri ne fethullahı nede bediüüzamanı sevmez. sevmiyorsan allah dostlarının alaeyhinde bulunma.. Allah dostlarına savaş açan allah a savaş açar. her insan gibi hataları yok mu var peygamberler bile yanlışa düşecekken Allah korumuştur.
ABESE SURESİNİN GELİŞ SEBEBİNE BAK..yine yusuf peygamberin zindanda uzun kalmasının hikmetine bak züleyha ile ilgili Allah ın koruculuğuna bak..birçok örnek var.bu ülkese tarkanın ,nihat doğanın hülya avşarın bile hayranları var hatta nuri alçonun bile hayranları var..herkes istediğini sever sen sevmiyorsun diye fethulla gülenin bediüzzamanın şeyh sait in düş yakasından eğer müslümansan bu islami bir tavır değil.

''Onların birçoğu zandan başka bir şeye uymaz. Zan ise haktan hiç bir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz ki, Allah onların ne yaptıklarını bilir.''

yunus suresi 66.ayet

linkleri izledinmi

ümmetçiliği biz sizden iyi biliriz merak etme orda anlatılan ümmetçilik taraikat adı altında yapılan ümmetçilik gerçek şeriat adına yapılan ümmetçilik değil

ya 50 defa sorduğum soruya cevap vermekten acizsinz geçen ay nnarcematinin ileri gelenleri imralıdakiyle ne görüşmesi yaptı türkiyede hangi karanlık oyunların peşindeler şu görüşmeyi açıklayın sizin allah dostu dediğiniz size göre bize göre değil tımarhaneye yollanmış bi insan benim için allah dostu olamaz

papasını nın elini öpmemişde hazret demiş o adamlar hz peygamberede hz diyor pis cunubet papayada hazret diyor dinler arası diyolokta böyle şeyler sevapmı

ya konuyu kapatılım yada siz bana yazdıkça bende diyalokçuların rezillikerini islama göre rezillikleriini daha çok anlatırım kardeşim

wALERA BİRBİRİMİZİ ANLADIK.. KİMİN NEYE HİZMET ETTİĞİNİ..

BAK BENİM BAŞLATIĞIM KONULARA..orada hadis ve kurandan da ayetler var biz bu yola sevdalıyız ama onu bunu karalamdan. bir insana kafir diyen eğer kiş hak etmemişse kendisi kafir olur. bunu iyi bil. eğer sen haklıysan Allah seni muvaffak etsin bizi yalnıştan döndersin eğer sen yalnışsan seni doğruya döndersin.

biz bu yolda taş taş üstüne koyan herkesi severiz. kendimize bakarız. ilim farzdır herkes bilmek araştırmak zorundadır .bizim derdimiz bize yeter.biz bu yolun her yolcusunu samimi oldukça severiz. bediüzzamanın bazı özelliklerini herkesin bilmesinde fayda vardır. dünya klasikleri diye bir sürü zırvanın bile tavsiye edildiği ülkemde hala güzel insanların kıymatini bilmiyoruz..

[FONT=Tahoma].

işte senin kürt sait, bizim de [/FONT]
[FONT=Tahoma]Bediüzzaman Said Nursi'nin bilinmeyenleri...

[/FONT]
[FONT=Tahoma]Küçüklüğünden beri haksızlığa tahammül edemediğini, kendisinin başarısını çekemeyen medrese arkadaşlarının Ona saldırmaları karşısında cesaretle karşı koyduğunu…

- O zaman ki medreseler arasında cesaretli,yiğit,gözünü budaktan sakınmayan olarak nam saldığını…

- Babası Sofi Mirzanın yabancı tarlalardan geçerken hayvanların ağzını o tarlaların mahsulünü yememeleri için bağladığını…

- Annesi Nuriye Hanımın Onu abdestsiz emzirmediğini…

- Çok küçük yaşlardan itibaren zekat,sadaka almadığını ve minnet altına girmediğini…
-Medrese kurallarına göre 20 senede ancak bitebilen kitapları 3 ayda bitirebildiğini…

- Abisinin Molla Abdullah, onu 80 kitaptan imtihan ettiğini ve aldığı cevaplar karşısında kardeşi Molla Said’e talebe olduğunu…

- Medrese hocasının kendisi için “Zeka ile hafızanın bir insanda bu kadar aşırı bir şekilde toplanması çok nadirdir” dediğini…

- Siirt alimleriyle yaptığı münazarada onların hepsini mağlup ettiğini ve sonra “Said-i Meşhur” yani Meşhur Said dendiğini…

- Yediği yemeğin taneciklerini yardımlaşmayı sevdikleri ve Cumhuriyetçi oldukları için karıncalara verdiğini…

- Mardin’den kendisini götüren askerlere namaz vakti geldiğinde kelepçelerin çözülmesini istediğinde bu isteği kabul edilmeyince “Bismillah” deyip kelepçeleri çözdüğünü… Bunu nasıl yaptığını soranlara da “Bu namazın kerametidir” dediğini…

- 23 yaşındayken Bitlis valisi Ömer Paşanın konağında 2 sene kalan Bediüzzamanın Valinin 6 kızına bakmayacak kadar kuvvetli bir imana sahip olduğunu…

- Matematiğe dair bir kitap yazdığını ve 27. dereceden denklem çözümleri yapabildiğini…Bu sıralarda üstün dehasından dolayı “Bediüzzaman” yani Zamanın eşsizi lakabını aldığını…

- Bediüzzamanın ezberlediği 80-90 kitabı 3 ayda bir defa ezberden tekrar ettiğini…

- Devrin Padişahı Abdülhamit’e Doğuda üniversite açılması için teklif verdiğini…

- İngiliz Avam Kamarasında onların elindeki Kuran-ı alarak yenebiliriz denmesi üzerine “Kur’anın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu ben Dünyaya göstereceğim ve isbat edeceğim” dediği bu sırada 18 yaşında olduğunu…

- 1907’de İstanbul’da kaldığı otelin kapısına “Burada her suale cevap verilir ama sual sorulmaz” yazdırdığını…

- Kendisini çekemeyenlerin Ona deli damgası vurmak için gönderdikleri doktorun “Eğer Bediüzzamanda zerre kadar delilik varsa, Dünyada akıllı insan yoktur” dediğini…

- Yahudilerin İstanbul temsilcisi Karosso ile görüştüğünü ve Karosso’nun konuşmayı yarıda keserek “Eğer yanında biraz daha kalırsam beni de müslüman edecekti” dediğini…

- Tiflis’te karşılaştığı Rus polisine o anda çok kötü durumda olan Müslümanların Dünyaya hakim olacağını söylediğini…

- 1915’li yıllarda Doğuda Ruslara karşı talebeleriyle savaştığını,Rusların Bediüzzaman ve talebelerini görünce “Keçe külahlılar geliyor” diye kaçıştıklarını…

- İstanbul Kağıthane semtinde 2 arkadaşıyla yaptığı kayık gezintisinde çevrede yüzlerce bayan olmasına rağmen bir kez olsun bakmadığını ve sebebini soranlara “Lüzumsuz, geçici zevklerin akıbeti elemler, teessüfler olmasından,istemiyorum” dediğini…

- 1922 yılında Ankara’ya geldiğini ve Millet Meclisinin kendisini resmi tören ile karşıladığını…

- Ankara’da Mustafa Kemal ile görüştüğünü…

- Mecliste yaptığı konuşmadan sonra 60 milletvekilinin Namaza başladığını…

- Gençliğinde 10 sene kaldığı İstanbul’da bir defa olsun kadına bakmadığını…

- Talebelerinin anlattığına göre her gece mutlaka Teheccüde kalktığını ve her gece 4-5 saat dua ettiğini…

- 1926 yılında başlayan ve 25 sene süren çileli hayatın Risale-i Nuru telif etmesi ile bereketlendiğini…

- Barla’da kaldığı 8.5 sene zarfında Risale-i Nurun dörtte üçünü telif ettiğini…

- Üstadımızın 19 defa din düşmanları tarafından zehirlendiğini ve bir defasında çok şiddetli bir zehir etkisi ile 1 hafta aç ve susuz ve halsiz bir şekilde hastalandığını fakat bu durumda iken bile bir defa dahi bile namazını terk etmediğini…

- Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Hayatın zevkini ve lezzetini isterseniz,hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz” dediğini…

- Üstadımıza leke sürmek isteyenler bir sarhoşa Said’in hizmetçisi buradan bir rakı aldı diye yazıp imzalatmak istediklerini fakat sarhoş adamın “Tövbeler olsun bu yalanı kim imza eder” dediğini…

- Üstadımızın hapishanede kaldığı zaman beraberinde en azılı katillerin ve canilerin bile namaza başladıklarını…

- Kendisini defalarca hapseden ve defalarca zehirleyip eza ve cefa veren insanlara hakkını helal edecek kadar alicenap olduğunu…

- Üstadımızın Mektubat’da “Rıza-i küfür,küfür olduğu gibi,zulme rıza da zulümdür” dediğini…

- Günde 1.5 – 2 saat uyuduğunu ve gece ibadet ettiğini…

- Üstad hazretlerinin “Tembellik, hastalık, yorgunluk ve havalecilik nefsin desisesidir” dediğini ve bu huyları hiç sevmediğini…

- Üstad Hazretleri “Evlatlarım, Risale-i Nur dinsizlerin, komünistlerin, masonların belini kırmıştır. Risale-i Nur daima galiptir. Katiyyen merak etmeyiniz. Yeterki siz Risale-i Nur’a sadık kalın” dediğini…

- Nur üstadımızın “Biz Risale-i Nur okuyarak iman tazeliyoruz” dediğini…

- Üstad Hazretlerinin Emir dağına 3 km kalsa bile namaz vakti gelince arabayı durdurup hemen evvel vaktinde namazı eda ettiğini….

- 23 Mart 1960 Çarşamba günü, İslam Dünyasında bin ayda daha hayırlı olan Kadir gecesinin idrak edildiği gece, Bediüzzamanın Urfa’da İpek Palas Oteli’nin 27 numaralı odasında Rahmeti Rahmana kavuştuğunu…

[/FONT]

[FONT=Tahoma]
- 23 Mart 1960 Çarşamba günü, İslam Dünyasında bin ayda daha hayırlı olan Kadir gecesinin idrak edildiği gece, Bediüzzamanın Urfa’da İpek Palas Oteli’nin 27 numaralı odasında Rahmeti Rahmana kavuştuğunu…

[/FONT]

Kadir gecesi olduğunu nerden biliyorsun?
Kadir gecesi gizlidir.

eğer sen haklıysan Allah seni muvaffak etsin bizi yalnıştan döndersin eğer sen yalnışsan seni doğruya döndersin.

allah duanı kabul etsin ve bu konuyu katalım hüseyin kardeşim bu işin ahireti var sana göre alah dostu olan bana göre değildir senin için mubarekse kürt sait sana mubarek olsun

videolar tam bi yahudi medyası ve ateislerin hazırladığı bi video bu ben başka bişey demiyorum sadece kesik kesik resimler başkası konuşuyor fetullah gülen papanın elini öpmüyor sanırım yazan arkadaşların gözü bozuk iyi baksın cok güzel montaj videolar bunlar

ibo kardeş biz konuyuy kapatalım diyoruz ama sen hala hakaret içindesin o vidyoların aynısı narcıların tv i olan stvde var doğru ben yalış hatırlamış olabilirim fetullah papasının elini öpmüyor ama fetullahın 1 numaralı adamı olan alladin öpüyor sen onu bırakda 50 sefer sorduğum soruya cevap ver geçen aylarda narcıların ileri gelenleri imralıdaki canniyle ne görüştü türkiye hakkında hangi gizli planlar oyunlar yapılıyor onu bi araştırda buraya yaz herkes öğrensin o videoların hepsinimi ateistler hazırlamış gülerim buna googleye yaz fetullahın papası diye bak bakalım kaçtane video çıkacak bunların hepsidemi yalan yalnsa o zaman narcıların tv si olan stv ve gazeteside ateist ve yahudi medyası öylemi bu videoları haberleri bak yukarıda tarih vererek hangi gaztelerde ne söylediğini delilleriyle yazdık zaman gaztesi ayrıca yayınladı ozaman ozaman zaman ve stvde ateiist medya senin yazına göre böyle anlıyorum biz diyoruz konuyu kapayalım hemen atlıyorsun bak bana kürt saidin ve fetullahın yaptığı diğer olaylarıda burda yazdırma nar cematinin yaptıklarını anlattırma hüseyinede söyledim orada bi duas var ben ona amin dedim sende kapt gitsin daha beni kışkırtıcı yazı yazmada bende yazmayayım

işinize gelmeyen herşey montaj yada foto montoj bırakın bu martavalları kapatalım gitsin allah seni sen gibi olanları saidlerle fetullahlarla haşretsin ahirette

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt