Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bediüzzamandan güzel anlamlı sözler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geç sene bunları sizin amentüde ittifakınız olduğunu feto bizzat söyledi kaç dır yazıyorum aytunç altındal diyorki yahudi ve hiristolar hakkında kitap yazdığımda fetocular bana küfrediyor diyor amentüde ittifağı olan bi dinin diğer dinden hiç bir farkı yok bana göre narcılıkta bit din olduğu için tapınak şovalyelerinden hristiyanlardan ne farkı var narcıların ya adamlara kendileri söylüyor amentüde ittifakımız var diye hiç bir müslimanın bu günkü yahudi ve hıritiyanla amentüde ittifakı olamaz benim kelimei tevhidim lailahe illah muhammeden resulullah ama narcıların kelimei tevhidi sadece laihe illah hadi buna da yalan diyin

Gülen'e esti gürledi! - YouTube bak burda kanıtı var ben söylemiyorum sizin kelimei tevhidinizi adam ne güzel anlatmış hadi bunlara yalan diyin bi şikayetinizde varsa o linklerde konuşan adamlar hakkında iftira davası açın açamazsınız çünkü hepsi gerçek sizin narcılık dininizin yahudilikten hıritiyanlıktan hiç bi farkı yok ya bak en başta kelime tevhidde bile yalan söylüyorsunuz

walera

sana ne söylense boş..sen ciddi ciddi vebal alıyorsun.tövbe et ve Allah dostlarıyla uğraşmayı bırak. bildiğin bir kaç kelimeyi pişirip pişirip önümüze getirme bayatladı bunlar. daha aytunç altındal ın kim olduğunu, ne gibi haltlar karıştırdığını bile bilmiyorsun. diyorum ki alıntıladığın şeyleri iyice araştırmadan söyleme her zamanki gibi boş çıkıyor..

hiç biride boş değil aslı siz tövbe edip dine dönün kim allah dostu fetomu saidmi gükerim hiçbiride bayatlamış değil aytunç altındal meselesine ve diğer linklerde konuşan adamlardan yalansa davacı olsanıza göreyim sizin cürmünüzü anca burdan ahkam kesersiniz tımarhanelik bir adamın(said) dini hangi dinden belli olmayan adamın hoşgörü dinimi narcılık dinimi(feto) onların kutsal kitaplarının pasajlarını yazarsınız bu milletin kafasını çelmeye hakkınız yok

Nihat Genç_ten Fethullah Gülen Fıkrası -).mp4 - YouTube izle bunu hüseyin ben söylemiyorum o kadar davanızda samimiyseniz gidin dava açında göreyim sizi

sana göre boş çıkyor hüseyin efendi bak mahkeme orda hadi göreyim cürmünüzü nihat genç alay ediyor fetoyla gidip şikayetçi olsanıza size göre boş tr biliyor boşmu dolumu olduğunu merak etme sen

[FONT=verdana]Yalnızca ALLAH'a dayanıp güvenmek[/FONT]

[FONT=verdana]Ey insan! Eğer yalnız Ona abd olsan, bütün mahlukat üstünde bir mevki kazanırsın. Eğer ubudiyetten istinkaf etsen, aciz mahlukata zelil bir abd olursun.[/FONT]

[FONT=verdana]Her kim kendisini ALLAH'a malederse, bütün eşya onun lehinde olur. Ve kim ALLAH'a mal olmasa, bütün eşya onun aleyhinde olur. ALLAH'a mal olmak ise, bütün eşyayı terk ve her şeyin Ondan olduğunu ve Ona rücu edeceğini bilmekle olur.[/FONT]

bırak bu tasavufi uydurmalarıda yukarda yazdıklarıma cevap ver hani diyordunuz ya yalan yalansa o konuşanlar hakkında iftira davası açsanıza yemiyormu maçanız nihat gençin dediği gibi ancak ekrandan bağlandığınız kadar saltanatınız birileri çıkıp bişeyler söyledimi mum gibi olursunuz nak üste nihat genç kork adamlar diyor fetoya hakaret ediyor hadi gidin şikayet edin burdan martaval atmak kolay adam feto hakkında neler öylüyor siz yarabbi şükür diyorsunuz

Gülen'e esti gürledi! - YouTube bak burda yalan ya yoksa nihat gençin dedikleri doğrumu yoksa sizlerde bunları biliyormusunuz korkuptamı susuyorsunuz burda ahkam kesmesi kolay dimi

hatta tüm fetoculara terbiyesiz adamlar diyip hakaret ediyor hadi göreyim sizi şikayet edin

DAR KAPI 18.11.2011
Kurtuluş Tayiz
‘Inception’, Gülen Cemaati ve PKK
Bir süredir Kürt medyasındaki Gülen karşıtı yayınları izliyorum. PKK’ya yakınlığıyla bilinen televizyon, gazete ve internet siteleri, neredeyse kesintisiz bir şekilde Gülen düşmanlığı pompalıyor izleyicilerine. Bu yayınlar eleştiri sınırları (sertliği ve dozu ne kadar fazla olursa olsun) içinde kalsa sanırım anlamak pek zor olmazdı. Ama örgüt Kürt sorununu da bir tarafa bırakarak neredeyse Cemaat’le savaşıyor. Örgüt yöneticileri, Gülen Cemaati’ni “Kürt halkının en büyük düşmanı” ilan etmiş durumda. Cemaat’e yakın olduğu öne sürülen kişi ve kurumlar, PKK’nın hedef listesine alınıyor. PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın Gülen Cemaati ile ilgili 5 kasımda Fırat Haber Ajansı’na verdiği röportaj, olayın boyutunu göstermesi bakımından ilginç. Karayılan, Fethullah Gülen ile ilgili elinde bir dosya bulunduğunu ve bu belgeleri Türkiye’deki televizyon ve gazetelerle paylaşmak istediğini açıklıyor. Dosyanın adı da “Yeşil Ergenekon”. PKK asıl Ergenekon (1990’lı yıllarda işlenen binlerce faili meçhul cinayetin, gözaltındaki kayıpların, zorla boşaltılan köylerin sorumlusu olan Ergenekon) hakkında ise bugüne kadar herhangi bir dosya oluşturmadığı gibi basınla da böyle bir dosyayı paylaşma gereği duymadı. Hatta Ergenekon soruşturmasına Kandil “soğuk” yaklaştığı için Kürt siyaseti bu davayla arasına “mesafe” koymak zorunda kaldı.

Kürt medyasındaki Gülen düşmanlığı, 1990’lar Türkiye’sini ve 28 Şubat medyasını hatırlatıyor bana. İstihbaratın aşırdığı Gülen videoları her akşam haber kanallarının birinci gündemiydi.

Bu yazıyı iyi oku gülen cemattiyle pkk aynı kefeye koyan ahmak

ahmak sensin dallama

Gülen'e esti gürledi! - YouTube bak burda yalan ya yoksa nihat gençin dedikleri doğrumu yoksa sizlerde bunları biliyormusunuz korkuptamı susuyorsunuz burda ahkam kesmesi kolay dimi

hatta tüm fetoculara terbiyesiz adamlar diyip hakaret ediyor hadi göreyim sizi şikayet edin sende bu yazıyı iyi oku dallama

size terbiyesiz adamlar diyor bana değil ahmak çıkıp karşına itiraz etsenize

bence iyi oku iyi araştır tek taraflı yazıları değil diğer taraflarıda oku öyle yorum yaz

art niyetli insanla ne konuşulur adama ne analatsak bizim ki falan sanki adam peygamber her söylediği doğru bi tutturmuş narcılık dini var die onlarca yazı yazdık adam onu okumuyor narcılık dininindensiniz peygamberiniz fetullah gülen hoca efendi deyip duruyor anlamıyor ısrarla o kadar insanı dinsiz yaprı cıktı o kadar müslüman insanı islamiyetten attı sanki islamiyeti kendi getirmiş gibi

önce ibo efendi hakaret etmeki hakaret görmeyesin bak yukarda linklerde bir sürü bu toplumun önünde olupta feto ve narcılık dini hakkında konuşanlar var ve gerçekleri anlatıyorlar gücünüz yetiyorsa aytunç altındala nihat gençe diyanet işleri danışmanı olan adamların söyledikleri hakkında dava açın bana bişey ispatlamaya uğraşmayın nihat genç televizyondan terbiyesiz herifler diye haykırıyor tüm narcılara ben değil. bir 2. konu şunuda anlamıyorum burası engelliler sitesimi yoksa sonradan uydurulmuş dinlerin propagandasının yapılacığı yermi ozaman herkes kendi hocasıyla alakaı konular açılsın insanların sorunları unutulsun kürt said feto narcılık daha diğer akımlar tartışılsın sen narcılık dinin peygabamberi olan kürsaide tabi olabilirsin onun halifesi olan fetoyada tabi olabilirsin ama burda kutsal kitaplarınızın pasajlarını yazmayın kimsenin aklını çelmeye çalışmayın dediğin gibi islam dini benim değilki kim kelimei şehadet getiriyorsa onun dinidir ama narcılık dini gibi sonunda nihat gençinde dediği gibi muhammedun resulullah olmayanların dini değil islam dini benim size hakaretim olmadı ama sen kaçtır ahmak diyorsun hakaret etme hakaret görme önce eğer müslimansnız öyle olduğnuzu idda ediyorsanız kelime şhedaiti ve kilemi tevhidi heryerde tr de avrupada amerikada aslına uygun söyleyin yoksa said ve feto gibi yahudi ve hıristiyanlarda amentüde ittifağınız olduğu içinmi bu 2 kelimenin aslını söyliyemiyorsunuz şunuda unutma kimi insan birisini sever över kimide onun sevdiğini sevmez onunyanlışlarını bu topluma anlatır iyisimi burda kutsal kitaplarınızın pasajlarını yazmayın bizde onlara karşı cevab yazmak zorunda kalmayalım bilmem kaçıncı lema kaçıncı sema kaçıncı şua bunlar sadece uydurulmuş ve onu yazanın kendi ağzıyla dediği bunlar allah tarafından yazdırılıyor dediği masalı bu topluma empoze etmeyin lemalar bilmemneler kuranmıki allah tarafından yazdırılsın eğer kürsaid kitabında dediği gibi bunlar ilahi olarak yazdırılıyor ozaman onun peygamber olması lazım zate tüm narcıların peybamberi olmuş bu sözleri söyleyerek

bunuda ben kafamdan uydurmuyorum İkbal-i millet Dergisi
Ebnâ-i cinsime burada birkaç söz söylemezsem, bence bahs nâtamam kalır. Ey Asurîler ve Keyânîlerin cihangirlik zamanından pişdar, kahraman askerleri olan arslan Kürtler!... Beşyüz sene yattınız. Yeter artık. Uyanınız. Sabahtır. Yoksa sahrâ-i vahşette vahşet ve gaflet sizi vahşet sahrasında yağma edecektir. Hikmet-i ilâhî denilen makine-î alemin nizamı ve telgraf hattı gibi umum âleme mümted ve müteşa'ib kanun-i nûrân-î ilâhînin müessisi olan hikmet-i ilâhî ufk-i ezelden engüşt-i kaderi kaldırmış, size emrediyor ki, tefrika ile katre katre müteferrik su gibi zayi olan hamiyet ve kuvvetinizi fikr-i milliyetle tevhit ve mezcederek zerrâtın câzibe-i cüz'iyyeleri gibi gibi bir câzibe-i umum-î millî teşkili ile Kürt gibi bir kütle-i azîmi küre gibi tedvir ederek şems-i şevket-i islâmiyye Osmâniyyenîn mevkibinde bir kevgeb-i münevver gibi câzibesini ittiba ile muvazene ve âheng-i umumiyyeyi muhafaza ediniz.
Divan-i Harb-i Örfî, İkbal-i Millet
Günümüz Türkçesi :
İnsan için çalışmaktan başka yol yoktur" sözünün öteki ifadesi, şahsî teşebbüstür. Her kemâlin kurucu ve koruyucusu olan cesaret ve millî namus emrediyor ki, şimdiye kadar nasıl maddi şecaatte terakki ettinizse, şimdi de akıl ve medeniyet meydanında millî namusu çiğnetmeyiniz. Millî duyguların mâkesi olan, kıymetinizin ölçüsü olduğu halde ihmalinizle gayet çapraşık bununan diliniz, tûbâ ağacı gibi bir ağacın tecellisine müstatken, böyle kurumuş, perişan ve edebiyatsız kalmış olduğundan, diliniz sizden millî hamiyete şikâyette bulunuyor. İnsanda kaderin sikkesi sikkesi lisandır. Anadil tabiî olduğundan, kelimeler zihne kendiliğinden gelir. Zihin çatallaşmaz, O zihne giren bilgiler taş üzerinde oyulmuş gibi bâki kalır. Millî dille görünen herşey hoş gelir. Millî hamiyetin bir misalini size takdim ediyorum. O da Mutkili Halil Hayâlî Efendi'dir. Millî hamiyetin her şubesinde olduğu gibi, dil alanında da dilimizin esası olan elifbe, sarf (gramer) ve nahvini (sintaksını) vücuda getirmiştir. Hakikaten Kürdistan madeninde böyle bir hamiyet cevherine ratgeldiğinden, istikbalimizi onun gibi birçok cevherler ışıklandıracaktır

sol ve atesit dergi basın yayın kuruluşları var onlrdan bi sürü önek cok zaman gazetesinden sızıntı dergisiden bi örnek yazda bi görelim yada samanyolu tv bi örnek ver görelim

Zaman gazetesi,Sızıntı dergisi ve Samanyolu TV bunun üçüde Fethulah hocanın değil mi? Bunların Fethullah Gülen yada Nur cemaati ile ilgili herhangi bir olumsuz haber yazması mümkün değil.

ya dönüyoruz dolaşıyoruz aynı konulara geliyoruz yukardada yazmıştım al sana zamanın haberi
Hüseyin Gülerce
kucuk_a.png
buyuk_a.png
Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme...

Geçtiğimiz pazar günü Abdullah Öcalan'ın avukatları ile Yalova'da bir görüşmemiz oldu. Daha önce Ali Bulaç'tan duymuştum. İki yıldan beri Öcalan'ın avukatları pek çok yazarla görüşüyorlarmış. Bulaç'la da iki defa görüşmüşler. Benimle görüşme taleplerini iletince, Yalova'da oturduğumu söyledim, randevulaştık. Bir alışveriş merkezinde kahvaltı eden yüzden fazla insanın arasında konuştuk.

Televizyon programlarında, gazete röportajlarında da en başta, "Gülen cemaati" olarak adlandırılan Gönüllüler Hareketi'nin bir sözcüsü olmadığımın altını çiziyorum. Çünkü bu hareket, bir cemaat, organizasyon değil. Bir sözcüsü, temsilcisi yok. Muhterem Gülen'in de, kimsenin sözcülüğüne ihtiyacı yok. Fikirlerini, görüşlerini internet sitesinden, Mehtap TV ve Samanyolu televizyonlarındaki sohbetleriyle açıklıyor, anlatıyor. Dolayısıyla Öcalan'ın avukatlarıyla Zaman Gazetesi yazarı olarak görüştüm.
Salı akşamı, Mehtap TV'deki Düşünce Günlüğü programımızda, bu görüşme ile ilgili geniş bir açıklamada bulundum. Dün de PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nda bu görüşme yer aldı. Haberde bizim görüşmemizin aktarılmasından sonra, Öcalan'ın değerlendirmesi, "Gülen Hareketi'ne önemli roller düşüyor" başlığı ile verilmiş. Dolayısıyla sanki kendisine bir mesaj iletilmiş, o da bu mesaja cevap vermiş gibi yanlış anlamalara neden olabilecek bir algı doğabilir. Belirtmek istediğim şudur: Görüşmemizde, ben Sayın Cumhurbaşkanımızın, aylardır, Türkiye'nin en önemli meselesinin "Kürt sorunu" olduğunun altını çizdiğini hatırlatarak, bu meselenin ülkemiz ve geleceğimiz için çözülmesinin şart olduğunu belirttim. İki hususu da çok önemli bulduğumu ifade ettim: Samimiyet ve üslup... Açıkladım:
PKK'nın İmralı'da, Avrupa'da, dağda temsilcileri, sözcüleri var. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkeler var. İçeride silah, insan, uyuşturucu ticaretinden rant elde edenler var. Karmakarışık bir durum söz konusu. Samimiyet onun için çok önemli. Türklerin ve Kürtlerin vicdanı devreye girmezse, çözüm giderek zorlaşır.
Üslup konusu da çok hayati. Efelenme, dayatma gibi tavırların rahatsız edici psikolojik bir engel teşkil ettiği bilinmelidir. Çözüm için makul insanların devreye girdiği sırada, bir BDP sözcüsü, bir çuval inciri berbat edecek laflar ediveriyor.
Sonra ilave ettim: Aslolan milletimizin kardeşliğidir. Bin yıldan beri bir arada yaşıyoruz. Kavga etmemizi gerektiren hiçbir sebep yok. Fakat yine de meselenin hissi tarafını bir tarafa koyup akıl ve mantık planında bir çözüm bulmalıyız. Bu çözüm de belli. Demokratik zemin. Yapılacak da belli; demokratikleşme... Hukukun üstünlüğü, eşit vatandaşlık, fikir ve ifade hürriyeti, din ve ibadet özgürlüğü temelinde, birbirimize saygılı olma... Çözümü parlamentoda arama... Bunun için de ilk yapılacak işin şiddete ve teröre son vermek gerektiği...
Somut olarak atılacak adımlar konusunda da şahsi fikirlerimi şöyle sıraladım: AK Parti iktidarı samimi gayretler gösteriyor. Bölgeye, şimdiye kadar yapılmamış hizmetler götürülüyor. Ama bu mesele, sadece siyasilere bırakılamaz. Onların gayretleri yanında, kardeşliğimizi artıracak jestler üzerinde de durmalıyız. Çünkü hazırlanan, oynanan bütün oyunları ancak bizim kardeşliğimiz bozabilir. Ben böyle deyince, avukatlardan biri, "Mesela BDP heyeti, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etse..." dedi. Ben de "Jestten kastettiğim, işte böyle bir şey." dedim.
Sonra BDP'nin Türkiye'nin partisi olması gerektiğini söyledim. Hemen söze girdiler ve "Müvekkilimiz bu konuda kendilerini çok ikaz ediyor; 'Türkiye'nin sorunları ile ilgilenmiyorsunuz' diyor." diye eklediler.
Ben ayrıca Doğu ve Güneydoğu'da hayırsever işadamlarının özellikle fakir Kürt çocukları için açtıkları okuma salonlarının, etüt merkezlerinin iç barış adına gönül köprüleri kurduklarını, bunun da kardeşliğimiz için en büyük jest olduğunu söyledim. Bu minval üzerindeki şahsî bir görüşmenin başka taraflara çekilmemesi, yanlış anlamalara fırsat verilmemesi gerekiyor...

pkk ve nar cemaatı birlik içinde olmasa caninin avukatıyla niye görüşür hüseyin gülerce niye çıkarlarınızın çatıştığını pkknın yurtlarınızı bastığını ondan sonra bu görüşmenin yapıldığını niye anlatmıyorsunuz çünkü amaç aynı narcılar ve pkk federal bir kürdistan için emek harcalar pkk silahla narcılar islam dininden aldıkları bazı ayetleri kendi dinlerinin kutsal kitaplarındaki pasajlarıyla harmanlama yaparak narcılarda din adıyla aynı amaca hizmet eder sen ibo efendi yukarda pkknın cemata düşmalığını yazan bi belge göstermişsin ama şu görüşmeyide hüseyin gülerce ve caninin görüşmesinide açıklayın çıkar larınıza nasıl ters düştüklerinizi pkk ile aynı amaca hizmet ederken onlarmı sizin tavuğunuza kışt dedi siz mi onların tavuğuna kışt dediniz bilmiyorum ama trde bu kadar cemaat varken kimse o caninin avukatıyla görüşmezken narcıların bu görüşmesi manidar

yukardada yazdım 1-7 temmuz 1995 tarihli aksiyon dergisinin kapağına bi bak kimin resmi var önce araştır sonra yaz Aynı Aksiyon dergisinin 13-19 Nisan 1996 tarihli 71. sayısında kapak başlığı “Diyaloğa Doğru”. Konu Fethullah Gülen’le Patrik’in görüşmesi. Orada ise şöyle yazıyorlar:
“... Fethullah Gülen ile Fener Rum Patriği Bartholomeos görüşmesinin Türkiye’nin menfaatleri için oldukça yararlı bir görüşme olarak nitelendirdiler. Görüşmenin son derece yapıcı geçtiğini belirten diplomatik kaynaklar, bu tip yakınlaşmaların Türkiye’nin dünyadaki prestijini de artıracağını savundular. Aynı kaynaklar Bartholomeos’un dünya çapında ve Hıristiyan dünyasında oldukça tanınan ve sevilen bir dini lider olduğu hatırlatılarak, Rum Patriği’nin kendisi ile azılı Türk düşmanı Yakovas arasına ciddi bir mesafe koyduğunu ve hatta Yunanistan hükümeti ile de ilişkilerinin iyi olmadığını iddia ettiler. 2004 İstanbul Olimpiyatları için çabalayan Türkiye’nin daha rasyonel davranıp Bartholomeos’un popülaritesinden faydalanarak Olimpiyatlar için daha tutarlı kulis yapabileceğini savundular...” 2 Ekim 1996 tarihli Zaman gazetesinin başlığı ise şöyle Medeniyetlerarası diyalog için ilk adım.
Konferansta alkışlarla karşılanan bir konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Fethullah Gülen hakkındaki sözleri bir takım acı olaylar yaşanmadan da uzlaşılabileceğinin somut bir göstergesi olarak kabul edildi...”
Vatikan İstanbul Temsilcisi Georges Morovitch, Katolik Cemaati Ruhani Lideri Kati Pelatre, Türkiye Protestan Prespiteryan Cemaati Sözcüsü İsa Karataş ve Yunanistan Başkonsolosu Fotis Ksidas’ın da katıldığı konferans çok renkli bir mozayik meydana getirirken konuşmacıların hoşgörü yüklü sözleri büyük takdir topladı. Üzeyir Garih’in “Şu anda burada insanların birbirlerini sevmeleri ve birbirleriyle ilişki kurmaları için adeta eğitim yapılıyor.”, Patrik Bartholomeos’un “Fethullah Gülen Hoca’mızla birbirimizi çok seviyoruz. O hepimiz için barışın, hoşgörünün ve insanlık için muteber olan değerlerin bir timsalidir.” ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Birbirimizi kendi içimizde kabul edemedik o yüzden de kendi cennetimizi kaybettik.” sözleri buluşma noktasını işaret ediyordu.”
“Eğer onlar Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilen Kur’an’a inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu yoldan çıkmışlardır.” (Mâide: 81)

daha yazayımmı al sana zaman gaztesi haberleri narcılık dinin haberleri daha istersen bende çok var

Walera sayesinde daha çok bedüzzamanı ve fethullah hocayı sevmeye başladım. waleayı tanımak isteyenler de ona verdiğim cevapları okusun. sorduğum sorulara verdiği cevap mı saldırı mı onu da analiz etsin. daha ayetle hadisi birbirirneden ayıramayan karıştıran biriyle tartışmak beyhudedir. seviyeli konuş ve kimseye iftira etmeden fikirlerini ifade et. yoksa ı.p numaran belliidir her an kapında birilerini görebilirsin.

doğru narcılar polşlerin içine bile girdiğinden bu söylediklerinde haklısın ya hüseyin sen anlayışşsız bi adammısın sana o konularda hep cevap verdim ama anlayışınız kıt olduğu için anlıyamıyorsunuz narcılık dini tanımak isteyenlerde şu videoları izlesin

Saidi Nursi kimdir ?? - YouTube

Fethullah'cılar iftira küfür ediyorlar (-4) - YouTube

Fetullah gülen daha haca bile gitmemis! - YouTube

Gülen'e esti gürledi! - YouTube bunları ben söylemiyorum yüreğiniz varsa tehditi bırakta bu konuşanlar hakkında dava aç hoş sizin tehditleriniz den korkacak değilim birdavam var birkaçtane olur ama gerisini sen düşün hüseyin efendi delil istersiniz zaman gaztesinden yazarız kabul etmezsiniz “Bedevîler ‘İnandık.’ dediler. De ki: ‘Siz iman etmediniz; ama ‘Boyun eğdik.’ deyin. Henüz iman tam olarak kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah’a ve elçisine itaat ederseniz Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan ve ikramı bol olandır.” (Hucurât, 49/14). Müminler ancak Allah’a ve Resulüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla savaşanlardır. İşte doğrular ancak onlardır.” (Hucurât, 49 / 15).
“Müminler o kimselerdir ki Allah anılınca yürekleri titrer, Allah’ın ayetleri okununca, o ayetler onların imanlarını artırır ve yalnız Rablerine güvenip dayanırlar.
Namazlarını kılar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden hayra harcarlar.
Gerçek müminler işte onlardır. Onlar için Rableri katında dereceler, bağışlanma ve değerli rızık vardır.” (Enfâl, 8/2-4). Eğer onlar, seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak banadır. O zaman, size yapmış olduklarınızı haber vereceğim.[SIZE=1](ANKEBUT/8)[/SIZE] benim ip numaram herkese açık merak etme ama seninki açıkmı buraya bi polis gelsin korkum yok ama senin fetonun saidin bütün yazılarını okuturum merak etme sen ama sonrasınıda sen düşün [SIZE=1] bak bu ayet tam günümüz narcılarını anlatıyor “Onlara ‘Allah’ın indirdiğine uyun’ denildiğinde, ‘Hayır, biz atalarımızı ne üzere bulduksa ona uyarız’ dediler. Ya ataları bir şeye akıl erdiremez ve doğruyu seçemez kimselerse, yine mi onlara uyacaklar?” (Bakara Suresi, 170) bak bu ayet tam sizi anlatıyor[/SIZE]

Eğer onlar Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilen Kur’an’a inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu yoldan çıkmışlardır.” (Mâide: 81)

2 de birde tutturmuşsun ayetle hadis karıştırıyorsun diye be zavallı insan kaç defa yazdım onu yazdıktan sonra aklıma geldi onun hadis olduğu siz şu yahudi ve hristolardaki amentüdeki ittfakınızı bi açıklasanız nihat genç bizde aydınlansan bak hepinize terbiyesiz adamlar diyor niye kelime tevhidi değiştirdiğiniz için yüreğiniz varsa narcılık islamdan sonra trde büyük bi din şikayet edinam a edemezsiniz o yürek yok ancak burdan ahkam kesersiniz ve kutsal kitaplarınızın pasajlarını yazarsınız

2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı komisyonu tarafından çıkarılan ilkokul 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Kelime-i Tevhid’in sonu yok !
Nasıl olur demeyin, aynen şöyle yazıyor : “la ilahe illallah “ bu kadar.. Gerisi yok.. Oysa tamamı nasıldır : “la ilahe illallah muhammeden resulullah”
Attıkları kısım ‘ Muhammed Allah’ın elçisidir” kısmı…

Kitapta değiştirilen kısımlar sadece bu kadar değil.. Birkaç örnek daha verelim :
İbrahim Suresi 41. Ayet ‘te geçen “mümminler” kısmı ( yani iman edenler, yani Müslümanlar) değiştirilerek “Dinler Arası Diyalog projesi kapsamında “inananlar” olarak ( yani her dinden olursa olsun yeter ki inanan olsun) değiştirilmiştir.
Aynı ayetin “ yarabbi, kafirlere karşı bize yardım et” kısmı da çıkartılıyor.. Çünkü kafir ve zalim çağımızda da değişmiş değildir. Dinlerarası Diyalog masasındaki diğer taraftakilerdir bunlar…

Ayrıca Prof.Dr Mehmet Bayraktar’ın açıkladığına göre de komisyona ayetlerin normal hallerinin ‘Dinlerarası Diyalog” preojesine karşı olduğu gerekçesiyle teklif verilmiş ve kabul edilmiştir.

Aynı yıllarda A.B.D’nin Ankara Büyükelçisi Nick Edelman’ın da Cuma hutbelerindeki bazı ayetlerin Irak’taki direnişe destek verici tarafları bulunduğu için değiştirilmesini teklif ettiği de belgede yazılıdır…
(Kynk : Prof.Dr.Mehmet Bayraktar – İslami Araştırmalar Dergisi cilt 20 sayı 3 )

Dinler arası diaoğtaki asıl amacı nedir Sayın Fethullah Gülen in ben pek anlayamadım.???

.

din derleriyle hoca efendini ne alakası var bende nu anlamadım milli eğitim bakanı değil ki üstadıız vefat etiğinde bi sürü iftira vardı mal varlığı için onlarda iftirada kaldı vafetından sonra hiç bişeyi yoktu hoca efendi içinde öyle deniyor hoca efendinin kendi adına hiç bir mal varlığı yok hepsi vakıf mallarıdır dinimizde vakfın önemi coktur günüüzde vakıfları pek kimse takmıyor ama gercek manada vakıf cok önemlidir artık bişey yazmıyorum kimseye cvp için bi yerde 40 kusur senedir hocalık vaizlik yaban hoca efendi diğer tarafta sol görüşlü ateist görüşü destekleyen iftiracılar daha ne yazayım ki

Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanı hakkı kötektir

ben sol ne sol görüşlüyüm ne de sonradan uydurulmuş bi dinim var lailahe illah muhammedun resulullah diyen bi müslimanım senin hoca efendi dediğin fetoda amerika ve avrupadada muhammedun relulullah dese ya göreyin onu bu konuyu nihat genç çok güzel işlemiş burdan kalkıpta ibo efendi kimsyi ateist ilan edemezsin bak vilanjik ne kadr güzel yazmış 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı komisyonu tarafından çıkarılan ilkokul 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Kelime-i Tevhid’in sonu yok !
Nasıl olur demeyin, aynen şöyle yazıyor : “la ilahe illallah “ bu kadar.. Gerisi yok.. Oysa tamamı nasıldır : “la ilahe illallah muhammeden resulullah”
Attıkları kısım ‘ Muhammed Allah’ın elçisidir” kısmı bırak nushu köteği geç bunları sorduğumuz sorulara cevap verin narcılık dininde muhammedun resullulah varmı yokmu onu izah edin

dinler arası diyalog dedikleri saçmalık yahudi ve hristiyanlara şiriin gözükmekten başka hiç bir şey değildir allah kuranda inne dine indellahi islam buyurur bunlar 3 büyük semavi din derler şuan kran hükümlerine göre islamdan başkası smavi din değildir niye bozulmuşlardır bunu fetocular bilmiyorlarmı ama hoş görü adı altında yurtdışında okullarınız nasıl idare edecek ve biyerde okudum avrupadaki okullarında resmi dillerii ingilizce tür ülkelerinde resmi dil türkçe türçe olimpiyat yapıyor bunlar avrupadaki okulundan gelipte katılan varmı hep geri kalmış asya ülkelerindeki öğretilmiş bir kaç çocuk getiriliyor birkere dinler arası diyalog nedir yukarda birsürü ayet yazdık Eğer onlar Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilen Kur’an’a inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu yoldan çıkmışlardır.” (Mâide: 81)

feto papasına patriğe zaman gastesinden alıntılıyarak yazdık dostum dediğini ozaman bu ayet niye var

Kirli Tezgâh

Soru: Taraf Gazetesi’nde, “AKP ve Gülen’i Bitirme Planı” manşetiyle verilen bir haberde millete ve hükümete kurulan vahim bir tuzağın belgesi yayınlandı. Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen çirkin planı ve masum insanların suçlu gösterilmelerine yönelik bu kirli tezgâhları nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bazı kesimler tarafından, “bitirme” mülahazasına matuf olarak açık ya da kapalı belki otuz tane plan yapıldı. Aslında, bunların hepsi “yok”u bitirme hareketiydi. Ülkemizin menfaatlerine ve milletimizin istikbaline ters ne vardı ki, ona yönelik bitirme planı yapılsın!.. (02.10)

-Gerçek yolunu bulmuş bir insan için bu türlü entrikalar tereddüte sevkedici ve vazgeçirici olamaz. Hazreti Nuh’tan Hazreti Salih’e, Hazreti Musa’dan Hazreti İsa’ya kadar hemen hemen bütün Allah elçileri ve Hak dostları akla hayale gelmedik eziyetlere maruz kalmışlardır. Fakat, onlardan hiçbiri bu işkence ve zulümler sebebiyle yoldan dönmemiş ve vazifelerini terketmemişlerdir. (03.56)

-Maruz kalınan haksızlıkları herhangi bir müesseseye mal etmek doğru değildir. Milletin göz bebeği olan bir müessesenin kredisine dokunan her şey bize de dokunur. (06.14)

-“F tipi” gibi uydurmaları kim seslendirirse seslendirsin, -üslubuma uygun düşmese bile- o türden sözlere “lakırtı” diyeceğim. Çünkü, bu meselenin benimle alâkası yoktur. Bu millet kurtuluş mücadelesinde nasıl bir seferberlik ilan etmişse, bugün de fakirlik, cehalet ve iftirak gibi düşmanlara karşı aynı mücadeleyi vermektedir. Millet fertlerini aynı hizmet çizgisinde bir araya getiren en önemli sâik yapılan işlerin makuliyetidir. (07.22)

-Umum bir cemaatin, bütün bir heyetin ve topyekün bir milletin sa’yine terettüp eden bir neticeyi sadece bir şahsa mal etmek milletin hakkını yemek demektir; Allah’a karşı da şirktir. Böyle bir şirke düşmekten Allah’a sığınırım. (10.05)

-Bazı kimselerin hatalarından dolayı bir müessesenin tamamını suçlamak doğru olmaz. O ordu, İstanbul surları dibindeki ordu.. o ordu, Çanakkale’de düşmanla göğüs göğüse savaşan ordu.. o ordu, Misak-ı milli sınırlarını belirleyen ordu.. o ordu, milli mücadele veren ordudur.. ve o ordu, gelecek adına da çok şeyler vaad etmektedir. Kim bilir, belki de düşünceleri kirli bir kısım kimseler yaptıkları çirkinlikleri o müessese üzerinden yaparak, ordumuzu karalamaya ve halkın nazarından düşürmeye çalışmaktadırlar. Ben meseleye böyle bakıyorum ve gönlüm şiddetle arzu ediyor ki, işin aslı da böyle olsun. (11.50)

-Allah’a bir can borcum var; falan ya da filan menzilde dünyadan ukbâya atılmama asla üzülmem; bir kör kurşunla yok edilmek bana ebedî hayatımı kazandırır!.. Sadece bir şeye üzülürüm; inanan bir insana böylesine kötülük yapan kimseler ahiretlerini mahvetmiş olurlar. (15.47)

-Abdullah bin Zübeyr bin Avvam, Haccac tarafından şehit edilince, Esma validemiz Haccac’ın yakasından yapışarak “Sen onun dünyasını mahvettin; fakat, o da senin âhiretini mahvetti.” der. İşte, ben mü’minlere zulmetmek suretiyle ahiretini berbat edenlere üzülürüm. (16.23)

Soru: 2) Neşredilen skandal belgede, ihbara dayalı “Işık Evleri” baskınlarında silah, mühimmat, vb. materyal bulunması “sağlanarak” Gönüllüler Hareketi’nin “Silahlı Terör Örgütü” kapsamına aldırılması ve ayrıca, aynı aramalarda bazı yabancı servislere ait bir kısım objeler ele geçirilmiş gibi gösterilerek gizli irtibatların deşifre edilmiş olduğu izleniminin verilmesi gibi entrika planlarının da yer aldığını görüyoruz. Bu konudaki düşüncelerinizi lutfeder misiniz? (17.33)

-Gönüllüler Hareketi’nin temsilcilerinin -silah edinmek şöyle dursun- yanlarında iğne bile taşımamaya azm ü cezm ü kastettiklerini o iftiraları atanlar da biliyorlar. Onlar da biliyorlar ki, sevgiye kilitlenmiş bu insanlar karıncaya bile basmazlar. (18.04)

-Bazı evlere, sevdiğiniz kimselerin kitaplarını yerleştirip bir kısım insanların posterlerini asarak, oraları sizinle alâkalı gibi gösterebilir; sonra da, düzmece baskınlarla o evlerde silah ve uyuşturucu gibi şeyler bulunduğu izlenimini verebilirler. Nitekim, bir kısım şer şebekeleri bunları daha önce de denediler; fakat, insaflı jandarma ve emniyet teşkilatı tarafından bu komplolar deşifre edildi. İnanan insanlar bu türlü entrikalarla bundan sonra da karşılaşabileceklerini hesaba katmalı ve temkinli olmalıdırlar. (22.43)

-Çok eski yıllarda, üç beş talebe, kaldıkları yurttan atılınca kendilerine bir ev tutmuşlardı. O imanlı gençlerin nezih hanelerine bir ayet-i kerimeden işaretle “ışık ev” demiştim. Fakat, bazıları o sözü de çarpıttılar. O kötü niyetli insanların iddia ettiği manada “ışık evler”den bahsetmek kat’iyen doğru değildir. (26.05)

-Adanmış ruhları falan filan servisler ya da falan filan ülkeler ile irtibatlı gösteren kimseler de Gönüllüler Hareketi’nin bu millete ait ve bağımsız olduğunu çok iyi biliyorlar; fakat, iftira ve çamur atmayı hedeflerine ulaştırıcı bir vesile kabul ediyorlar. (32.09)

-Haziran fırtınasında medyada yer alan kasetlerin hepsi montajlanmış idi. Mesela; onlardan birinde “Halk Partisi kafirdir diyemezsiniz!..” dediğim halde, bu cümlenin “diyemezsiniz” kısmı kesilmiş ve geri kalanı televizyonlarda tekrar tekrar gösterilmişti. (36.03)

-Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır, girer oraya; mülkiyeye de girer adliyeye de, emniyete de girer hariciyeye de. Unutulmamalıdır ki, kadrolaşma, sızma, çoğalma türünden iddiaları ortaya atanlar ve bunlarla vazifeperver insanları sindirmeye çalışanlar hemen her devirde bu iftiralarının arkasına saklanarak ve hedef şaşırtarak kendi felsefeleri adına belli yerlere sızmış, kadrolaşmış ve çoğalmışlardır. (37.15)

Hakikat Damlaları-77

Temsilde inkıtânın muhataplarda ve arkadan gelenlerde teşettüt-ü ârâya (fikir dağınıklığına) sebebiyet vereceği unutulmamalıdır.

Dünyadan kopmuş bir Türkiye’nin ayakta kalması mümkün değildir. Onu çevresinden tecrît etmeye çalışanlar ne kadar büyük bir ihanet içinde bulunduklarını keşke anlayabilseler!

Anadolu insanının karakteri sağlamdır; toplumun içine sızmış bir kaç çürüğe bakıp halkın geneli hakkında yanlış bir düşünceye kapılmak doğru değildir.

İmanlı bir insanın ümitsizliğe düşmesi söz konusu olamaz.

Peygamber Efendimiz’in (aleyhissalâtü vesselâm) hiçbir beyanında en büyük hasımları olan Ebû Cehil’den, Utbe’den vs. şikayet ettiğini göremezsiniz. Biz de Efendimiz’in ahlâkıyla ahlaklanmalı; bize saldıranlarla uğraşma yerine yapmamız gerekli olan işlerle meşgul olmalıyız. Zaten Kur’an da, ‘Aleyküm enfüseküm-Siz kendinize bakın’ demiyor mu!?

Akıl ile kalbi birbirinden ayırmamalısınız; onların izdivacına her zaman ihtiyaç vardır. Aklın muhakemesi, kalbin de semavîliği ve ledünnîliği omuz omuza olursa, işte o zaman hiç aşılamaz gibi görünen problemler bile kolayca aşılabilir.

Izdırar, profesyonel bir muallimdir.

Kendi çizginizi korurken başkalarıyla münasebetlerinizi bozmamanız da firasetinizin ayrı bir yanı olmalıdır.

İnsan, Allah’a yürekten ihtiyaç hissetmeli, acz u fakrıyla Allah’a yönelmeli ki, Cenâb-ı Hak da ona icabet etsin. Cenâb-ı Allah, Zâtına karşı müstağni davrananlara teveccühte bulunmaz.

Üstad Bediüzzaman eserleriyle taklide bir neşter vurmuştur.

Allah için olamayacaksak olmanın hiçbir anlamı yoktur; öylesi anlamsız bir mevcûdiyettir

Bu yazılar www. HERKUL.ORG bence buraya yazmadan önce arkadaşlar bu siteyi bi zahmet ziyaret etsin sonra yazsın zahmet olacak ama bu site hoca efendini sitesidir duymak ne istiyorsanız orda duyarsınız öncelikle kuran iklimi girin ondan sonra bam teli ve kırık testiyide okuyun

Başkalarına Hüsnüzan Nazarıyla Bakmak

Meseleyi bu kriterlere göre değerlendirdiğimizde şunu söyleyebiliriz: İbadet ü taatini şöyle böyle yerine getiren insanlar da inşaallah râh-ı felahta ve selamettedirler. Zira Resûl-i Ekrem Efendimiz (aleyhi ekmelüttehâyâ) şöyle buyuruyor:

مَنْ صَلَّى صَلَاتَنَا وَاسْتَقْبَلَ قِبْلَتَنَا وَأَكَلَ ذَبِيحَتَنَا فَذَلِكَ الْمُسْلِمُ الَّذِي لَهُ ذِمَّةُ اللَّهِ وَذِمَّةُ رَسُولِهِ فَلَا تُخْفِرُوا اللَّهَ فِي ذِمَّتِهِ
“Her kim bizim namazımızı kılar, kıblemize yönelir ve kestiğimizi de yerse, işte o, Allah ve Resûlü’nün ahd ü emânını hak eden bir Müslüman’dır. Artık Allah’ın ahd ü emanına hıyanet etmeyiniz.” (Buhâri, Salât 28) Evet, hadiste belirtilen amelleri yerine getiren bir insan, asla hafife alınacak birisi değildir.

Vâkıa, bazı âlimler, mukallidin imanının makbul olup olmadığı meselesi üzerinde uzun uzadıya durmuşlardır. Onlara göre muhakkik, vicdanının ses ve soluğunu duyarak meselelere yaklaşan, delillere dayanan, Hz. Pîr’in yaklaşımıyla hadsin gözüyle bakan, hadsin kulağıyla dinleyen ve hadsin hâsıl ettiği hislerle hareket eden; hareket edip imana müteallik meseleleri bu ufukta değerlendirebilen insandır. Mukallit ise sadece taklitle yetinen kişidir. Bu sebeple bazen bu insanlar hakkında: “Bunlar amelî yanı olmayan nazarî Müslümanlardır.” şeklinde konuşmuş olabiliriz. Fakat böyle bir durumda bile hüsnüzan cihetini tercih etmek gerekir. Meselâ namazını eda eden bir adamın namazdayken başını kaşıdığını veya amel-i kesîr yaptığını gördük. Burada bile, “Belki bana öyle göründü.” demeliyiz. Çünkü Allah bizi onunla imtihan ediyor veya hüsnüzannımızın seviyesini bize göstermek için, bizi bizle test ediyor olabilir. Evet, acaba biz, falanın pantolonu çekmesiyle mi, takkesini kafasında oynatmasıyla mı yoksa başka bir amel-i kesîriyle mi imtihan ediliyoruz, bilemiyoruz. Bu açıdan her zaman hüsnüzannı esas almalı ve çevremize bu nazarla bakmalıyız.

ibo akp savunma iftira bakanı,
CHP'li Oran: "Kıyak zammı almayacağım" | Mynet Haber
bu solcular bile sizden insaflı be..
El insaf 800 tl emekli maaşı olan bi ülkede 8000 tl 2 senede emekli maaşımı olurmuş?

Benim yapay bacağıma 2500 tl bedel biçenler. 8000 tl bi aylıkcık geçim maaşı alıcaklarmış.
Ben böyle müslüman ne gördüm ne duydum. Hz. Ömere bakıyorum. Devlet reisi olarak o müslümansa bunlar ne? Yok Haşa Hz. Ömer müslüman değilse bunlar müslümansa ben dinimi değiştirip Hz. Ömerin dinine geçicem...

arkadaşım burda konu akp değilki burda konusu dinde olmayan hoşgörü, başörtüsü meselesi, kelimei tevhidin feto tarafından avrupada ve amerikada eksik okunması, sizin üstad değiniz kürt saidin tımarhaneye yollanması 2. ab hamitten toprak istemesi , narcılık dinin kutsal saydığınız kitaplarının pasajlarını burda yazmanız,fetonun papasına hazret demesi dostum demesi allahın ayetinde peygamberine hitabını kürt saidin bu el kürdi demektir diye yorum yapması rısaleler addlı uydurma kitapların saidin kitabından kendi ağzıyla bu kitaplar allah tarafından yazdırılıyor demesi hüseyin gülercenin caninin avukatlarıyla görüşmesi pkk ve narcılık bağlantıları pkk yurtlarınıza baskın yapmadan önce onlarla güzel güzel geçiniyordunuz baskını yedikten sonra hüseyin gülercenin caninin avukatlarıyla görüşmesi hüseyin gülerceye kim talimat verdide caninin avukatlarıyla görüştü 30 senedir süren canilerin kan alma ihtirasından fetonun direktifleriylemi vazgeçeceklerdi o görüşmenin amacı neydi hangi pazarlık yapıldı sorun bunlar banane akpden chpden onlar beni alakadar etmiyor bak din adına konuşanlardan yanlış konuşanlardan biride ismail ağa cemaati lideri mahmut ağa onlara kaçdefa ruhul furkan tefsrindeki bi ayete yaptıkları yorumu sordum cevab veremedilier bak ayet ve yaptıkları yorum
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Ruhul Furkanda diyorki:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]"Bir kişi kocası olan bir kadınla zina etse,kocasıda hakkını helal etmese o kişi affolunmaz zira bu kul hakkına girer.Fakat kulun kendisi tevbe eder,kadının kocasıda ona hakkını helal ederse affolunur.Ancak o zina eden kişi kadının kocasına,bana bütün haklarını helal et demekle yetinir.Ona(karısıyle)zina ettiğinden bahsetmez.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Bu şekilde af olma işi bu ümmetin üzerine caizdir."[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Bakara Suresi 179.ayetin tefsirinde geçektedir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Sayfa 246[/SIZE][/FONT]

işte bu mahmut ağacılarda nakşibendi dinindendirler yani onlarda sizin gibi kendilerine göre bir din kurmuşlar hiç böyle bir saçmalık olurmu inanmayan mahmut efendi lakablı nakşbendi şeyhi ustaosmanoğlunun ruhul furkan tefsirinin ayet 179 sayfa numarası 246 cüz:2 sure:2 bakabilirler eğer bunlar kendi başlarına bir din olmasalar böyle yorumlar yapmazlar islamda zinanın cezası bellidir bir de ifadeye bak kocasına senin karınla zina yaptım demeden ondan helallik ister bu islam dini değil olsa olsa nakşibendi dinidir

vekil zamlarını altındaki imzaları iyi bakın chp sözcüsünü duymadın sanırım 4 parti anlaştık dedi sonra chp her zaman yaptığı gibi kıvırtı basına sızdığı gibi istersen chp millet vekillerini iyi dinleyin şimdi onları disiplin kuruluna verecekler herkez dürst olsun ka partini sucu varsa diğer partilerinde bi o kadar sucu var bu konuda

walera sana artık cvp yazmayacan artık iyice sapıttın nakşibendi tarikatına saptırdın işi ALLAH SENİ ISLAH ETSİN NAKŞİBENDİ TARİKATIN BAŞINDAKİ MUBAREK ZATA SAYGIMDAN BİŞEY YAZMIYORUM YOKSA ONADA HAKARET EDECEN ÇÜNKİ ONUN BAŞINDAKİ SEYİTTİR PEYGAMBER EFENDİMİZİN SOYUNDAN GELME

Ben size site ismi yazdım ilk önce oraya girin sonra yazın dedim HERKUL.ORG hoca efendinin sitesidir okuyun sonra kim peygamberlik ilan etmiş kim yeni din kurmuş die yazarsınız

nakşibendi şeh mahmud efendi değil karambol yazma bilip bilmeden araştır bak bakalım iyice araştır nakşibend şeh adıyamanda menzilde ve konuda artık bişey yazmyacam MUHTEREM VE MUBAREK Bİ ZAD BURDA İSMİ GEÇMESİN

nakşibendi dinindendirler yani onlarda sizin gibi kendilerine göre bir din kurmuşlar

Sen kafayı yemişsin walera.

Nakşilik tasavvuf yoludur. Farz değildir. Nefis terbiyesidir. Evliyalık yoludur. Kimki nefsini köle etmek istiyorsa tasavvuf kapısında köle olmadan bu mertebeye eremez. Seçilip ikram edilenler hariç.
Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir padişah bile Ebul Vefa hazretlerinin kapsında yalvarmıştır. Tasavvuf yolu içün!
Mahmut Ustaosmanoğlu hazretleri Yurt dısından 300 alim gelerek müceddit ligini ilan etmişlerdir kendisi hem mücdehit hem müceddid tir..

Bu Kur'an daki içkide insanlar için bazı yararlar vardır ayeti işine benzemesin. Ordan cımbızla çekersen içki haramlıktan çıkarmı çıkmaz.
O yazdıklarında kimbilir nerden nasıl kırpıldı.

Sen Nur cemaati ile. Osmanlı ya hizmette bulunmuş veli nakşi şeyhlerini nasıl bir tutarsın?
Hiç 24 sa Allah diyenle. Günde 5 vakit Allah diyen bir olurmu?

------------------------
Bi kere bakara 179. ayet kısas dan bahsediyor!
Ne alaka:confused:
BAKARA Suresi, 179. ayeti tefsiri - Kur'an-ı Kerim Lafzı ve Ruhu - İmam İskender Ali MİHR

ben söylüyorum kimse inanmıyor ne yazdığını oda bilmiyor karma karışık etti bıraktı ayetleri hadisleri evliyaları hepsini kattı kArıştırdı ALLAH ISLAH ETTSİN ALLAH DOSTLARINI SAVUNMASINI ALLAH YAPAR KULUNA BIRAKMAZ BENDE SENİ ONA HAVALE EDİYORUM VALERA

kardeşim bu cümleler aynen nakşibendi dinin istanbul temsilcisi olan mahmut ağa tarafından hazırlanan ruhul furkan tefsirinde var sayfa numarasınıda veriyorum 256 inanmayan baksın kimsye iftira atmıyoruz mahmut ağa şeymiş değilmiş beni çok ırgalamıyor yazdığı saçmalıklar beni ırgalar aynen bunlar yazıyor bunlar nakşibendi dininden yoksa islmada zinanın suçu sabittir [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Ruhul Furkanda diyorki:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]"Bir kişi kocası olan bir kadınla zina etse,kocasıda hakkını helal etmese o kişi affolunmaz zira bu kul hakkına girer.Fakat kulun kendisi tevbe eder,kadının kocasıda ona hakkını helal ederse affolunur.Ancak o zina eden kişi kadının kocasına,bana bütün haklarını helal et demekle yetinir.Ona(karısıyle)zina ettiğinden bahsetmez.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Bu şekilde af olma işi bu ümmetin üzerine caizdir."[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Bakara Suresi 179.ayetin tefsirinde geçektedir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Sayfa 246 bunları ben yazmadım inanmayan bakabilir[/SIZE][/FONT]

doğru sav bakara suresi kısasdan bahseder ama nakşbendi dinine göre yazılan ruhul furkan tefsirinin sayfa numarası 256 ayet 179 nakşibendi din adamları böyle yorum getirmiş hiç bir şeyi cımbızla almadık bu yazdıklarım aynen onların tefsir kitabında var inanmayan baksın

merak etme ibo biz adıyamandakini de biliriz mahhmut ağayıda tanırız nakşibendinin kurucusunuda biliriz hindistana gidip nefis terbiyesi dersi alıpta rabıta denen olguyu allah resulundan 300 sene sonra islam dinin içine sokan insanlar biz onların silsilesini biliriz o seyitse banane hz peybamber kızına diyorki kızım baban peybamber diye güvenme seyit olsa ne olur olmasa ne olur insanları sadece amelleri ve allahın rahmeti ve merhameti kurtarır seyitler veya şeyler veya uydurmacı sonradan din icad eden hocalar değil iyya kenabudu ve iyyakenestain biz buna inanmışız

ben narcılık dinin nakşibendi dinin onların inanalarının hepsini benim allahım oalan eşşheduenlailahe illah ve eşhedüennemuhammedun resulluha dememizi biz müslümanlara emreden allaha havale ediyorum öyle laililahe illah diyenlerin değil

kafayı yiyenerde kim onu ahirette görücez saw efendi

ibo be mahmut ağayada şeyh diyolar merak etme biz onların içinde büyüdük islamda zate şeyh diye bişey yok bunlarıda tarikat ve tasavvuf dinleri ortaya çıkarmıştır bak sana bişey diyimde incele ozaman ama benim allahımın rızası için incele nakşilkte 8 şart vardı yogadada 8 şart vardır isimleri değişiktir ama yapılan haraketlerin sekizide aynıdır duruşlar nefes almalar vb incele ondan sonra konuşalım olurmu gaybı sadece allah bilir bu tarikat ve tasavvuf dini kuraların bir çoğu kaybı biliyormuş yok mubarek zatt şu padişha şunu müzdelemiş yok mubarek başka bi zaat başka padişha başka bişey müjdelemiş sana gaybı soruyorlar deki gayb sadece allahın katındadaır buyuruyor yüce allah

Sen selefimiydin?
Seninle ilgili bir link koyalımda insanlar bilgilensin.
Selefilik

[FONT=Tahoma]Tasavvuf hakkindaki görüsleri: [/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma]Islâm dünyasinin bazi yerlerinde tasavvuf adi altinda sergilenen birtakim yanlis anlayi s, Selefîler'in tasavvufun özüne düsmanlik beslemesine gerekçe teskil etmistir. Oysa Ehl -i Sünnet ve'l -Cemaat'ten asla ayri düsünülemeyecek olan gerçek tasavvuf, Batinîlik, Hurûfîlik gibi sapik cereyanlardan uzaktir. Ehl-i Sünnet çizginin muhafazasinda ve yayilmasinda son derece büyük katkilari bulunan gerçek tasavvuf ehli, müslümanlarin kalbî ve ruhî hayatinin inkisafinda, ahlâkin güzellestirilmesinde ve erdemli fertlerin yetismesinde Sahabe döneminden itibaren izlenen yolu izlemis ve tamamen onlara uymustur. Gerek itikadî, gerekse amelî sahada gerçek tasavvuf büyüklerinin eserleri ve görüsleri ortadadir.[/FONT]

İslam dinine göre, Müslümanlar "Evliya olanlar" ve "Evliya olmayanlar" diye ikiye ayrılmazlar. Allah iman eden herkesin velisidir
Bakara Sûresi :
257 - Allah iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.
bende ruhul furkanın ayetin ve tefsirinin kopyası var isteyene gönderebilirimdeben hiç bir şey değilim ozaman şu soruyu soralım hz peybamberin mezhebi neydi ben sadece allahın bir kuluyum

bi ruhul furkan satan bir dükkanda sayfa 256 bi bakaın bakalım doğrumu yalanmı

verdiğim linkte Konu: GÜNAHTAN TEVBENİN ŞARTLARI (Soruya Cevap) arama yerine yazarsanız görürsünüz nakşibendi dinin istanbul temsilcisinin tefsirini

Seyid şahı-ı nakşibend(ks),şeh seyid abdülkadir geylanı (ks),imam rabbani (ks) valera senin demene göre bu büyük mubarek zadlar hepsi nakşibendi tariketından gelme hepsini dinsiz yaptın sen şu an nakşi diniden diyerek öyle bi din olmadığı için sen hepsini dinsiz yaptın allah ıslah etsin seni senin iyiliğin içi konuyu uzatmıyorum bu yazdıkların hepsi ehlibeytten gelme veda hutbesini bi oku helibeyt için neler diyor onun için bu konuyu uzatmayalım senin için diyorum yoka fetullah gülen hoca efendi bile yaptıklarını tartışabiliriz ama bu mubarek zatların yaptıkları asla cok fazla bu konuya giripte cok fazla günaha girme derim hatta tövbe af dile allah tan bu mubarek insanlara laf söyledim die

yakışmadı vilanjik

iyice araştırmadan yazmayın waleranın durumuna düşersiniz.

bir kere kelime -i tevhid sadece LA İLAHE İLLALAH '' tır. şehadet kelimesi ise LA İLAHE İLLALAH MUHAMMEDUN RASULULLAH tır. walera ayetle hadisi birbirinden ayıramıyor siz de kelime i tevhid ile kelime i şehadeti..:eek: kelime i tevhit in türkçe karşılığı sadece birliği ,tekliği temsil eder. la ilahe illala..Allah'tan başka ilah yoktur. ama biri eğer isalma girecekse imanın şartlarından biri olam peygamberlere imanı katmak zorundadır ki biz buna kelimei şehadetr diyoruz. o da'' EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALA VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN RASULULLAH'' demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt