Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben bir meleğim ve elimde de sihirli bir değnek var (Photoshop) :)

Evet mutfak çalışmamda biraz daha yol aldım, şimdilik son hali bu...:D Alt taraftaki kapaklardan birinin yerine üçlü çekmece yapacağım.

1zn0mrt.jpg

güzel olmus aygaz firin yok nerde yemek pisiriliyor

Evet sonunda mutfak faslını kapatmış bulunuyorum. Işık, render ve kaplamayı da dahil edersek toplamda 5-6 saatlik bir çalışma oldu.

@Gurbetli,

Artık yemek pişirebilirler:D.

2vs269s.jpg

5k28lt.jpg

293eucj.jpg

15zguj9.jpg

güzel olmus mikrko dalga var ama yemek pisirmek icin firin yok disardan siparis meselesi sonra isitmak ve yemek mi

5obacp.jpg

Test amaçlı yaptığım bir çalışma:D

259bdhh.jpg

@Gurbetli,

Açılışı yapmışsın:D.

@Gurbetli,

Sağol, senden de birşeyler görelim yav:D.

Üstteki sahneyi biraz geliştirdim. Bu arada deprem oldu iyi mi:confused:

34t4gev.jpg

Anatomi üzerine yaptığım bir modelleme, pek iyi olmadı gerçi:D

2r3y0jn.jpg

2z8vmg5.jpg

Ellerine sağlık güzel olmuş Şansım:eek:

Çok güzel olmuş.Çok beğendim.Ellerine sağlık Füsun.:eek:

Aha Gurbetli:D Lafını hiç esirgemiyorsun bakıyorum:D:D:D

Şaka bir yana ben de açıkçası pek beğenmedim son yaptıklarımı. Ama bunlar organik yapıda modeller. Dolayısıyla yapması zor. Daha doğrusu organik modellemede gerçekçi bir görüntü elde etmek oldukça zor bir iş. Organik modellemeye yeni geçtim sayılır:D. Şimdi final dönemi olduğu için "yusuf yusuf" durumlarından fazla kasamıyorum, finallerden sonra çoşmayı planlıyorum.

Bu arada daha önce bahsettiğim "Metro'de dehşet" isimli projemi teknik yetersizliklerden dolayı rafa kaldırdım. Ama daha farklı birşey yapacağım. Metroyu tekrar modelleyeceğim ve bir oyun motorunun içine atacağım, böylece insanlar oyun oynarmış gibi metronun içinde klavye tuşlarını kullanarak dolaşabilecekler;). Hatta müzik filan çalacak vs. vs. ;)

egriye egri dogruya dogru demek gerekir simdi merak ettim hadi sana kolay gelsin

modelleme programlarin ismi ni alabilirmiyim bi mahsuru yok ise

Birçok modelleme programı var ama en nihayetinde hepsinin yaptığı iş benzer, olay kullanıcıda bitiyor.

Bu programları değişik kategorilere ayırabiliriz:

1- Autocad tarzı daha çok 2D çizim odaklı, inşaat sektöründe ve mimari alanda kullanılan yazılımlar ya da yine daha çok mühendislik alanında kullanılan Solidworks tarzı mekanik modelleme yazılımları (elbette Autocad ve benzerlerinin de 3D desteği var ama bir 3Ds Max gibi değil elbette) Bu arada, evet 3Ds Max'ta mimari görselleştirmede sıklıkla kullanılan bir program)

2- Geleneksel modelleme, animasyon ve görsel efekt programları. Bunlar Maya, 3Ds Max, Cinema 4D, Lightwave, Softimage, Houdini, Modo vs. (Modo'yu ayrı tutarsak diğerleri oyun ve film sektöründe sıklıkla kullanılan yazılımlar) Bunların dışında Pixar, Disney ve benzeri büyük şirketlerin kendilerine ait yazılımlarının ve eklentilerinin olduğunu biliyorum.

3- Sculpting programları. Yani bir nevi sanal yontma / şekil verme / heykelcilik yazılımları. Bunlarda sanal olarak çamurla oynamaya benziyor (elbette o kadar basit değil;)). Bu alanda en baba yazılımlar Zbrush ve Mudbox. Bir de 3D coat gibi biraz daha az pro ve daha ucuz yazılımlar var. Bu programlarla aynı zamanda gayet sağlam kaplamalar yapılabiliyor.

Son yaptığım çalışmaları da (organik yapıda olanları) Zbrush'ta yaptım. Tabi daha sonra Max'e atıp render aldım tekrar.

4- Genel değilde doğrudan amaca yönelik yazılımlar var. Misal sırf maden, jeoloji, otomotiv vs. gibi alanlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş 3D yazılımlar var.

5- Vue, Terragen, City Engine vb. çevre / şehir oluşturma programları.

6- Quest3D, Lumion vb. görselleştirme yazılımları (Lumion biraz daha farklı)

7- Oyun motorları. Bu gruptaki yazılımlar aslında modelleme yazılımları değil. İşin kod kısmını ayrı tutarsak yapılan modelleler bu motorları atılıp oyun yapılıyor. Örnek olarak Unity3D, Unreal Engine, CryEngine (Crysis'in motoru), Source Engine (HL2'nin motoru, baya eskidi gerçi) vs. Gerçi çoğu profesyonel oyun stüdyosu kendi oyun motorunu kendi yazıyor.

Aslında farklı amaçlara hizmet eden Realflow gibi daha pek çok yazılım var.

Benim modellemede kullandığım yazılımlar 3Ds Max ve Zbrush.

Bunlarında dışında az çok bildiğim ve kullandığım yazılımlar:

Photoshop : 2D çizim, manipülasyon, çeşitli filtre ve renk ayarları, 3D modeller için kaplama hazırlamada kullanıyorum.

Sony Vegas : Video'lar için kesme/biçme, müzik ve yazı ekleme, senkronizasyon, çeşitli filtreler eklemek için kullanıyorum. Zaten Sony Vegas bir efekt programından ziyade bir video işleme yazılımı.

After Effects : Çok fazla bildiğimi söyleyemem ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Unity3D ve UDK : Unity3D ile biraz ilgilendim daha sonra UDK'ya döndüm. Geleceğe yönelik hedeflerimi gerçekleştirebilmek için UDK'nın görselleştirme ve biraz da kod kısmını öğrenmem gerekli.

Bunların dışında; Boujou, PFtrack, Headus UVlayout, Bodypaint vs. gibi değişik amaçlara hizmet eden pek çok yazılımı öğrenmeye çalışıyorum (3Ds Max'te de Vray, Thinking Particles, FumeFx gibi eklentileri öğrenmeye çalışıyorum tabi;)).

Sözün özü, senin merak ettiğin yazılımlar 3Ds Max ve Zbrush;).

Allah razi olsun güzel anlatim oldu ama ben yarisi ni sadece anladim bunu kopie edip yabanci dile cevireyim en iyisi anlatim icin tsk ederim

Allah razi olsun güzel anlatim oldu ama ben yarisi ni sadece anladim bunu kopie edip yabanci dile cevireyim en iyisi anlatim icin tsk ederim

Daha kolay öğrenilebilecek bir program arıyorsan Google Sketchup'ı tavsiye ederim. Birkaç ders izleyerek hemen basit 3D ev vb. şeyler yapmaya başlayabilirsin Sketchup ile. Aşağıdaki modelleride zamanında Sketchup ile yapmıştım;).

2z5p53c.jpg

2nsx3ef.jpg

izsv45.jpg

EcstaticA bakıyorum da aşmışsın... Süper çalışmalar görüyorum, ellerine sağlık...

Ben de photoshoptan devam edeyim.. Yeni bir çalışma, heyt be :) :) :)

aaylxd.gif

@Anti Oksidan,

Uzun zaman sonra seni buralarda görmek güzel. Son çalışmana gerçekten bayıldım, Napolyon'muydu o tam çıkaramadım:D?

teşekkürler EcstaicA;
Benden önce Bruce Willis versiyonu vardı... Ondan önce kim vardı bilmiyorum... :)

Konuyu canlandıralım:D. Sallamasyon araba modellemem, daha eklenecek çok şey var. Günün birinde bitiririm belki;).

2h4kj1t.jpg

rkmrlx.jpg

modelledigin arabanin sadece tekerlerini begendim arkasi cok kara araba pek belli degil

Tekerlekler aslında en dandik kısımdı ya neyse:D.

Sıfır kilometre Tokai çakmak, fabrikadan yeni çıktı:D. Daha önce de modellemiştim ama bu yeni:D.

2yp0q4j.jpg

Ve hiç bitmeyecek olan metro projesinden iki yeni render;).

33ct7o7.jpg

c6a6t.jpg

ya karanlik olunca göze carpan dedigin gibi tekerlekler oldu metro güzel oldu cakmak ici bos ama

İşin garibi, hayatımda hiç metro görmedim muhaha:D. Referans resimlerden bakarak modellemeye çalışıyorum. En son arkadaşlarla 2004'te Counter Strike turnuvası için gitmiştik İstanbul'a:D. Gerçi birader İstanbul'da, bir ara onun yanına gideyim bari, bol bol metro fotoğrafı çekmem lazım, hatta video. Oradaki metro atmosferini solumam lazım;). Gerçi öyle temiz metrolar pek ilgimi çekmiyor, mesela eski New york metroları, eski ve kirli, işte bu;). Metro dediğin eski ve kirli olacak muhaha;). Bir de belalı tipler varsa tadından yenmez;).

eski kirli istiyorsan paris metrolarini tavsiye edebilirim

Paris metrosu dediğin kadar varmış, tam istediğim gibi:D.

Aşağıdaki fotoğraftan esinlenerek hızlı bir modelleme yaptım:D. Dediğim gibi hızlı bir modelleme, pek iyi olmadı;).

o048wp.jpg

1zv6gif.jpg

Üst Alt