Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Alulu12;

sizi tebrik ederim ...mevlana hazretlerinin dedigi gibi (akılla allahı bulmaya çalışan ,bataga saplanmış merkep gibidir,devindikce batar,devindikce batar...)
yine yunus emre hazretleri (bu aklu fikrile mevla bulunmaz )demiştir ,akılmazsa peki allahı nasıl bulucaz dimi:confused:işte bu bizim akıl zannnettigimiz görüşümüz, bilişimiz deyişecek,buda nasıl olacak ,bir kamil mürşide varmadan olmaz varıpda sözünü tutmadan olmaz...

[FONT=verdana]
Tasavvuf düşüncesine göre hepimiz tanrının yansımalarıysak tanrı da engelli olabilir mi?
:) varsayalim ki öyle!...
o zaman ne olurdu?...

engelli bi tanrinin kulu olmayi dokundaramaz miydin kendine? :)...
istifa mi ederdin öyle bi tanrinin kulu olmaktan?...
yoksa tanriya saglamlardan daha cok benzedigin icin gurur mu duyardin kendinle?...
"sizden daha iyi yansitiorum tanriyi!" diye hava mi atardin saglamlara karshi :p...

acaba o zaman da saglamlar mi "tanri bizi niye saglam yapti? normal insanlara ceshit ceshit sakatliklar dagitirken, bizi bi köshede unuttu mu ki?" diye sorarlar miydi? :)...

[/FONT]
Kod:
Yoksa sınanmak için mi böyle yaratıldık?

Tanrının sevgili kulları mıyız?

Sakatlar varken bizi neden saglam yaratma ihtiyacı duydu?

Sadece ibret alınmak için mi yaratıldık?

Ahiret varsa saglam oluşumuz sizce bize ek katsayı getirecek mi?

Tanrı tüm hesabını ahirette kesecekse neden saglam olmushuz?
[FONT=verdana]
gibi sorular sorarlar miydi?... kendilerini sakatlamak icin ellerinden geleni yaparlar miydi :)...[/FONT] ya bir de o sakat tanri insanlarin bedenini tüm travmalara karshi dayanikli yaptiysa ve ölümü sadece kendisinin basacagi bi "off" dügmesi olarak tasarladiysa? :)...

@Lâ Tahzen

Hawking hoca senin dediğin gibi değil tam aksine herşeyi sorgulayan bir insan.

düşünmekle allah bulunmazmış bizde allahı bulacak kadar akıl yokmadem ne diye kuran da dşünmezlermi ibret almazlarmı gibi kelimeler defalarca geçiyor düşünün şimdi sorgu gününde iman etmeyen kul rabbine seni bulacak kadar aklı bana vermedinki sana ibadet edeyim derse haklı olmazmı allah aşkına bir şeyi yazarken biraz mantıklı düşünün

ben bu konuya şöyle cevap verecegim: mesele aslinda inanmak yada inanmamak bazen düşüncelerimiz inaclarimizi sorgular bu insanın doğasında var bazen en çaresiz anlarımız olur hayatta ve o an ALLAH CC sığınırız ve bizi sıkıntılarımızdan kurtarması için dualar ederiz evet en çaresiz anlarınızı gözünüzün önüne getirin o an gözünüz ALLAH CC başkasını görmez bazen kızarız haksızlıklar görürüz yargularız nedne böyle diye bana göre beden ve ruh bazen carpıklaşa biliyor ruhumuz bedenimizden bazen kopuyor bu bnm düşüncem ALLAH CC inana her insan nedne böyle nedne şöyle diye sorgular bu inanmamak değildir sorgulamak inanmanın temelidir sorgulamayan insan bana göre inaçsızdır o sadece o sadece geleceğini düşünür ve ona göre hareket eder cennete girmek için yardım sever olur herşey cennet için der sizce amaç bumu olmalıdır.. ben sorgularım diyen insan bana göre gerçekten inanandır inandığı için sorgular inanmasa umursamaz bile gel gelelim yazımın sonuna eğer herşeyi olduğu gibi kabul etmiş olsaydık bugün dünya buralarda olmazdı çağ atlamazdı sorgulamaya devam

benim o haber linkini koymamdaki sebep,arkadaşımız bir haber linki koymuş sanki bişeylere delil yada ispat olacakmış gibi...yani internetten her türlü asıllı yada asılsız haberi buraya koyabilirizi anlatmaya çalıştım.yoksa benim için hawkinkingin yada 3,5 din adamının ne dediği kıstas değildir.Kur'an-ı Kerimi,peygaberleri,nice evliyaları bir kenara atıp bu haberle bişeyler mi kanıtlanacak?ben o linkin (milliyetteki)asıllı haber olup olmadığını tartışmam bile zaten.
Hawking hoca senin dediğin gibi değil tam aksine herşeyi sorgulayan bir insan.
ben hawkinge bişey dememişim farkındaysan.haberde bişeyler demiş.haber linklerini kıstas alıyoruz ya artık ondan yani :D

metepe

öncelike "araformlar nerede" sorusu harun yahya nın değil "yaradılışa inanan" her kesimin sorusudur. bunu harun yahya ya indirgeyerek itibarsızlaştıramazsınız.

bakın darwin ne demiş.alıntıdır.
evrim teorisinin kurucusu Charles Darwin, Türlerin Kökeni kitabının "Teorinin Zorlukları" (Difficulties on Theory) adlı bölümünde şöyle yazmıştır:
Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmelerle türemişse, neden sayısız ara geçiş formuna rastlamıyoruz? Neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de, tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz... Niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi derecelendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belki de bu, benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır.

görüdüğünüz gibi iddia ettiğiniz gibi bir akıl hastasının değil takipçisi olduğunuz maymundan geldiğini iddia eden adamın bizzat kendisinin sorusudur.

""Türkçesinde ise Matematiksel Kanun'dan bahsediyor... ki matematikte ispat olduğunu, diğer bilimlerde olmadığını daha önce söylemiştim.""

yani bu nasıl bir düşüncedir anlamak mümkün değil.. matematik dediğiniz şey bir kavram silsilesidir beyefendi.geri kalan bilimlerde ıspat olamayacağını söylüyorsunuz.soruyorum o zaman ama lütfen cevap verin diğer sorularım gibi geçiştirmeyin.
1-ateşin yakma özeliği varmıdır.
2-yerin çekim kuvveti varmıdır
3-suyun kaldırma kuvveti varmıdır
4-kar yağarsa hava ısınırmı
5-kar erirse hava soğurmu
bunun gibi binlerce soru ve bililime konu olmuş soruların hepsi bir cevap bulmuş değilmi ve hepsi ıspat edilmiş değilmi. hangisinin matematikle alakası var.simdi siz bi takım istisnai olayları örnek göstererek bu değişmez olan kanunları değiştirebilirmisiniz.yani ateşin yakmayacağı (ki bu çok istisnadır) malzemelerin (bu ister doğal olsun ister yapay) olması ateşin yakma özelliğinin olmadığı anlamına gelirmi.

verdiğiniz örnek yerçekimi kanunun olmadığı anlamına gelirmi..
siz kavramları birbirine karıştırarak, hiç bir konuda net, yalın birşey söylemeden, çok şey anlatığını zannedip aslında hiçbirsey anlatmadan,dönüp dönüp aynı yere geliyorsunuz. yani inanmak için bir neden bulamıyor fakat inanmamak için çok neden buluyorsunuz üstelik butun bunları bilim diye söylüyorsunuz.

ayrıca ne işle meşgul olduğunuz değil ne söylediğinizdir önemli olan.

bu arada verdiğim deve örneğini anlamanızı beklemekle hata yapmışım.

benim o haber linkini koymamdaki sebep,arkadaşımız bir haber linki koymuş sanki bişeylere delil yada ispat olacakmış gibi....

Sayın arkadaşım,

Ben bir şey ispatlama peşinde değilim. Zaten dinlerde şöyledir, böyledir diye ahkam kesecek donanımda değilim. Sadece dinlerde dahi tek bir görüşün olmadığını göstermeye çalışıyorum. Bunu da bizzat din adamlarının görüşünü ortaya koyarak yapıyorum. Verdiğim haber linkini başka kaynaklardan hatta orijinal kaynağından araştırır, teyid edersiniz. Veya yanlış bir haber olduğunu gösterirsiniz. Boynumuz kıldan ince.
Bugün İran gibi bir İslami kurallara göre yönetilen bir ülkede dahi evrim teorisi ders olarak okutulmaktadır. Araştırırsanız görürsünüz. Hiç bir haberin kaynağını doğrulamadan vermem.

Sizin verdiğiniz linkdeki, Hawking'le ilgili yorumunuzun doğru olmadığını burada bir kaç kişi dile getirdi. Bunun üstüne fazla bir şey söylemeye gerek yok. Zaten siz de sanki geri adım atmışsınız. Aynı haberle ilgili bizzat röportaj yapan kişinin kendi sitesinden haberin tamamını okursanız tereddüte pek yer kalmaz. Lafı cımbızlayıp kullanırsanız sizin dediğiniz anlamlar çıkar. Kendi kendini kandırmak ne işe yarar bilemiyorum.

Sayın ergün32,
Size daha sonra detaylı yanıt vermeye çalışacağım. Şu anda yeterli zamanım yok. Kusura bakmayın.

yıllar önce birisi bana şöyle demişti''iyiki kızın özürlü olmuş ablacığım.ya sağlıklı olup kötü yola düşseydi?'' en üzgün anımda beni teselli etmek için söylenen bu söze hala bir anlam veremem.ama hatırladığımda şimdi gülümserim...

acaba "kötü yol" derken neyi kastediorlar? :confused: .. eger kizlar/kadinlar icin kullanilan shu klasik anlamda kullaniorlarsa o deyimi, sen de bidahakine öyle bishi diyen olursa, "kizim orospu olmak isteseydi engelliyken de olurdu, hic merak etmeyin" de bakalim napicaklar :)... bana öyle bishi diyen olursa dicem, cok merak ediorum ne yapicani :)... (hic bishiden bashka "ay, arsiza bak!" diye gecirirler iclerinden ve "güzelleshen" yüzlerini yillar sonra bile hatirladigimda gülerim :p)...

engelliler de suç işleyebilir.kızım geçenlerde sormuştu mesela''engelli biri hapse girerse koğuş,tuvalet,banyo nasıldır ki,engellilere uygun halde değildir di mi?
dilerim bir suç işlemeyi düşünmüyordur:)
evet, bunu ben de bircok kez düshündüm :)... ceza evlerini tasarlarken engellilerin yeteri kadar düshünülmemesini ciddi bi ayrimcilik olarak degerlendiriorum...

:) ve merak etme, sevgili ayshe ceren, benim de bunlari düshünürken kafamdan suc ishleme planlari gecmio ama suc ishleme hakkim yokmush gibi davranilmasini yadirgiorum :)... gerci anayasaya göre öyle bi hakkim var; tipki okuma, calishma vs. hakkim oldugu gibi... ama gercek hayattaki uygulamalara bakinca diger haklarimda oldugu gibi suc ishleme hakkim da cok igreti bi shekilde duruyor orada... eger "engelliler ceza'dan katiyen muaf degil!" diorlarsa, bir de kendilerine uygun olmayan kogush, tuvalet, banyo vs.lerle ugrashmanin ekstra külfetini yükleyerek saglam suclulardan daha agir ceza cektirmeye hakki olmamali kimsenin o insanlara...

(gerci, bircok engelli suc ishlemeden de cekio o ekstra cezayi ama neyse :)... suclari da toplumsal hayata katilmayi istemektir heralde :p... ha! yoksa engellilere zaten bütün hayatlari boyunca yeteri kadar ceza cektirioz; suc ishlediklerinde olmadi, sandalyelerini aliriz kiclarinin altindan, ortezlerini protezlerini aliriz uzuvlarindan, buluruz yapicak bishiler!" diye mi düshünüyorlar ki acaba?
:rolleyes:...)

tanriya dönücek olursak, onun öyle bi problemi yokturdur :), cennetli cehennemli bütün dinlerde cehennem ateshi kendisini hakeden herkesi kabul edio, kimseye hayir demio; tamamen bariersiz :)... cennet icin farkli dinlerde farkli uygulamalar olabilir, bilemicem, islam dininde herkes saglamlashtirilio cennete girmeden önce diye duymushtum ama eger yanlishsa, burdaki alimlerin ishin dogrusunu bildireceginden hic kushkum yok :)...

Başka ne için uğraşayım bacım :) engellinin cennet hayalinin ufku da ancak bu kadar geniş olur :):)

1-ateşin yakma özeliği varmıdır.
2-yerin çekim kuvveti varmıdır

Sayın ergün32,

Şurası belli ki, sizin bilim sandığınız şey ile evrensel bilim tanımı birbirinden çok farklı şeyler. O yüzden bu tartışmayı çok fazla uzatmakta pek yarar göremiyorum. Siz dilediğinizi düşünebilirsiniz. Ancak, kusura bakmayın, "bildiğim konuda" sizinki gibi laflara papuç bırakmayacak kadar eğitimim var.

Her şeyden önce, doğru yanıt alabilmek için doğru sorular sormak gerekir. 2 sorunuzu örnek olarak aldım... Yanlışlara bakalım:

1. Ateşin yakma özelliği var mıdır?
Yanıt: Ateşin yakma özelliği diye bir tanım yoktur! Ateş, maddelerin oksijenle girdiği etkileşim sonucu ortaya çıkan bir kimyasal reaksiyondur. Kimyasallar etkileşirken bazen ısı üretirler, bazen ısı alırlar. Ateş dediğiniz olay bu yanma (oksijenlenme) reaksiyonunun ta kendisidir. Bir şeyin yakması için ortada ateş olması da gerekmez. Yani ateş yakmaz, yanma olayı ateşi oluşturur.

2. Yerin çekim kuvveti var mıdır?
Yanıt: Yerin değil, kütlelerin çekim kuvveti vardır. Yani sadece yer sizi çekmez, siz de yeri çekersiniz. Kütlelerin çekim kuvveti ise fiziğin çok özel bir konusudur. Ünlü CERN deneyinde yarım asırdır aranan Higgs Bozonu (Tanrı parçacığı) maddeye kütle kazandıran parçacıktır. Teori olarak vardır. Teknik olarak varlığı hala sorgulanmaktadır.

Şimdi 2 "yanlış" sorunun yanıtlarını bir tarafa bırakırsak, bunlar zaten KANUN değildir. Fiziksel olgulardır. Kanun dediğimiz şey, fiziksel olguların nasıl olduğunu açıklayan kurallardır.

Türkçeye çevirirsek, hapis yatmak yasa değildir. Hapis yatılmasının gerekçesi yasadır.

Gerçi düşünüyorum da, sanki bunları boşa anlatıyorum... Boşverin gitsin. Normalde bu konuları ortaokulda falan öğretmiş olmaları lazım.

Rahatsızlık verdim... kusura bakmayın.

ben hawkinge bişey dememişim farkındaysan.haberde bişeyler demiş.haber linklerini kıstas alıyoruz ya artık ondan yani :D

tanımıyor değiliz seni

. Ünlü CERN deneyinde yarım asırdır aranan Higgs Bozonu (Tanrı parçacığı) maddeye kütle kazandıran parçacıktır. Teori olarak vardır. Teknik olarak varlığı hala sorgulanmaktadır.
.

Hocam bing-bang deneyinin sonuçları halen daha paylaşılmadı ve durduruldu ,sebebi sizce ne olabilir.

evrimi savunan ve evrime karşı olan yüzlerce kitap yazıldı iki tarafta birbirini ikna etmekte bir milim ilerleyemedi o nedenle burada boş yere uğraşmayın olay gayet basit evrim varsa allah yok allah varsa evrim yok üç dinden birine mensup olmayan adamı allah ın varlığına ikna edemezsin dine bağlı olanada evrimi kabullendiremezsin boşuna kürek çekmeyin kollarınıza yazık ha sorulanlarla evrim ne alaka onuda anlamadım

Hocam bing-bang deneyinin sonuçları halen daha paylaşılmadı ve durduruldu ,sebebi sizce ne olabilir.

Bildiğim kadarıyla yeterli enerji seviyelerine ulaşabilmek için CERN laboratuarlarında modifikasyon yapılıyor. Yani durdurulan her hangi bir proje yok. Pek çok proje var. Daha gelişmiş deneyler için yeni bir inşaat süreci başlıyor. Yanılmıyorsam 2015 gibi deneylere tekrar başlanacak.

Big-bang ifadesi de tam doğru değil aslında... Bu deneylerde daha çok, protonlar çok yüksek hızda çarpıştırılıp, ortaya çıkan bazı çok kısa ömürlü parçacıklar tespit edilmeye çalışılıyor. Eğer bu parçacıkların varlığı gösterilebilirse Big Bang teorisi lehine bir sonuç oluyor. Çünkü Big Bang teorisi başlangıçta bu tür parçalar olması gerektiğini matematiksel modellere göre zorunlu kılıyor.

Benzer bir konu bugün çok iyi bilinen pozitron (+ yüklü elektron) konusunda yaşanmıştır. Pozitronun varlığı önce matematiksel modelle ortaya çıkmıştır. Uzun yıllar sonra deneysel olarak varlığı gösterilince matematiksel modelin doğru olduğu anlaşılmıştır. En son bulunan Higgs Bozonu da neredeyse yarım yüzyıldır tespit edilmeye çalışılıyordu. Bir türlü bulunamadığı için adı "tanrının belası parçacık" kalmıştır. :)

Başka ne için uğraşayım bacım :) engellinin cennet hayalinin ufku da ancak bu kadar geniş olur :):)
dogru ya bacim! :)... derhal kendime geliym, haddimi biliym ve icinde yürüdügüm, koshtugum, ceylan gibi seke seke dolashtigim bi cennet hayal ediym :)...

mucks :)...

aman çehenneme gitmeyimde bana kıyada köşede rahat bi yatak versinler ağrı sızı olmadan mışıl mışıl uyuyum yeter bana siz doya doya koşun

Elin hawkingi Yaratıcıyı kabul etse ne yazar... Ya da o "dahiyane" beyniyle yaratıcının varlığına ulaşamadıysa biz ne yapalım.
Üstad bile şunu söylemiş;
Hamuru atın havaya, ceviz ve susamı serpiştirin şöyle bi, suyu atın havaya, şekeri atın havaya, oklavayıda şöyle bi çevirin sağa sola doğru... bunlar birbirine çarpışsın güneş ışığında kavrulsunda baklava çıksın ortaya... böyle bir şey mümkün mü? :) elbette mümkün değil...
O hamuru yoğuran, oklavayı ustalıkla kavrayıp ince ince hamuru açan, cevizi ve susamını şekerle karıştırıp şöyle güzelce açtığı hamura karıştırıp ocağa veren.. o suyu şekerle kaynatıp şurubu oluşturan ve sonunda baklavayı oluşturan yetenekli bir "usta" var...
Bizim insanların durumu şu... İki darwin, bir hawking sonunda beyin parking...
Hawkinge selam olsun...:cool:

Her zaman olmasa da, bilim insanları genellikle çalışkan, başarılı ve zeki kişilerin içinden çıkar. Bu kişiler, genellikle küçük yaşlardan itibaren seçkin öğrenci olurlar. Devletlerin verdiği burslarla, teşviklerle falan okurlar. Fen liselerini falan kazanırlar. Üiversite sınavlarında iyi kötü derece yaparlar. 5-6 yıl okur mezun olurlar.

Sonra bu kişiler master of science (yani bilim ustası) sıfatını alabilmek için üniversite sonrası bir alanda 2-4 yıl kadar daha eğitim alırlar. Bir kısmı bununnla yetinmez, üstüne 3-4 yıl daha okur ve doktora derecesi alır.

İçlerinde öyle arsızlar vardır ki, onca yıl okudukları yetmezmiş gibi, çeşitli bilimsel çalışmalar yapar, makaleler yayınlar, kitaplar yazar, öğrencilere dersler verir ve doçent, profesör gibi ünvanlar alırlar.

Salakça hayatlarını bilimin içinde geçirmiş bu kişiler genellikle uyduruk bir baklava benzetmesini düşünmekten acizdir. Hiç akıllarına bile gelmez. İçlerinden 1 tanesi ortaya çıkıp, yahu hamuru, yağı havaya fırlatalım bakalım, baklava olacak mı?" diye düşünmez. Çünkü bu kişiler öyle aptaldır ki, istatistik ve olasılık denilen saçma sapan bir bilim dalını da okumuşlardır. Dolayısıyla olasılıklar hesaplanırken böyle ilkokul seviyesinde baklava düşünceleri akıllarına gelmez. Onların daha çok, üstüste binen olasıkların olabilirliği gibi yüksek matematik gerektiren işlevlerle gözleri kamaşmıştır.

Sonuç olarak; bilim dünyası fuzuli bir işlev görür. Bu çalışkan, başarılı, zeki insanlar profesör falan olacağız diye yalan yanlış bilgilerle hem kendi hayatlarını, hem de başkalarının hayatlarını karartmaktadır. Halbuki, sokaktaki herhangi bir kişi, herhangi bir konuda her türlü gerekli bilgiye sahiptir. Örneğin ben boş zamanlarımda nükleer santral yapıyorum. İhaleyi niye Ruslara verdiler hiç anlamadım.

Merhaba arkadaşlar,

MeTePe arkadaşımızın cevapları gerek bırakmamış fakat yine de konuya dahil olayım dedim. Teori, yasa, olgu, gerçek gibi bilim terminolojisinin temel kavramlarını fen bilgisi öğretmenlerinin, fen fakülteleri öğrencilerinin bile çoğu bilmemektedir. Hatta bu araştırma konusu olmuştur. Bunun nedenini eğitim sistemimizde görüyorum biraz da. İlginizi çeker diyerek paylaşayım linki:

http://buje.boun.edu.tr/upload/revizeedilmis/2d38b7ef1097c2f0lisans p35.pdf

Yani teori kanıtlanırsa kanun olur gibi yaygın yanlışlarımız hala mevcut..

Ayrıca sizin baklava örneğiniz aslında 18. yy'da yaşamış Tanrı Bilimci William Paley'in saat örneğinin benzeridir. Paley "yolda yürürken eğer bir saat görseydiniz, bunun karmaşık olduğunu ve kesinlikle bir tasarımcı tarafından ortaya konulduğunu düşünürdünüz" şeklinde bir arguman ileri sürüyor. Bu yaptığı şey, bir analojidir. Richard Dawkins de bu analojiye "Kör Saatçi" isimli eseriyle cevap verip evrimin işleyişine ve analojilerin nasıl yanıltıcı olduğuna dair bilgiler paylaşmıştır. Emin değilim ama videosu da mevcut bu konulara değinen. İlginizi çeker umarım.

Üstad diyorki,

Düşünüyorum:O'ndan evvel zaman var mıydı?
Hakikatler, boşluğa bakan aynalar mıydı?

Halimize şükür edelim daha kötüleride var arkadaşlar....

Bizim insanların durumu şu... İki darwin, bir hawking sonunda beyin parking...Hawkinge selam olsun...:cool:
Gerçi MeTePe gerekli cevabı vermiş ama ben de birkaç şey eklemek istiyorum. O zaman bilim neden var kardesim? Binlerce yıldır insanlar neden bu sacma şeyle uğraşıyorlar? Ben neden yıllardır bilim adamı olmak için biryerimi yirtiyorum? Birde insanları küçümsemek huyum değildir ama sormadan geçemeyeceğim , ne mezunusun da yıllarca okumuş insanlara bu kadar kolay laf atabiliyorsun?

Ayrıca bir tek Hawking ve Dawkins yok bu işlerle uğraşan fakat popülariteleri, biraz sivri dilli oluşlarına ve bilimi halka anlatmayı misyon edinmelerine borçlular. O yüzden örneklerde çokca bu iki isim verilir. Yani sanmayın ki bu ikisi bilimi sırtladı gidiyor; daha nice bilim insanı mevcuttur, benzer şeyleri ifade eden..

ergünün de dediği gibi Allah ayeti kerime de insanları ve cinleri ban ibadet etsinler diye yarattım diyor ayrıca Allah kimseyi unutmaz ve bu dünya imtihan dünyası herkes bir şekilde imtihan olacak kimi malıyla kimi evladıyla kimi de sağlığıyla dünya ahiretin tarlasıdır ayrıca Allah c.c. mallarınız ve çocuklarınız sizler için birer imtihan vesilesidir buyuruyor peygamber efendimiz ''arabın arap olmayana beyazın siyah olana takva dışında hiçbir üstünlüğü yoktur''diyor ve bir başka hadisinde de ''sizin Allah katında en hayırlınız Allahtan en çok korkanınızdır'' diyor Allahın ahiretteki hesabı dünyada yaptılarımızla alakalı Allah bizi peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine yarattı sen olmasaydın alemleri yaratmazdım buyurdu evet doğru bizler Allahın yansımasıyız ama Allahın subuti sıfatlarını taşıyoruz yani Allahın kendisinde olup bize de verdiği sıfatlar örneğin hayat Allahın ömrünün sınırı yok ama insan ömrü sınırlıdır

...Allah bizi peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine yarattı sen olmasaydın alemleri yaratmazdım buyurdu...

Arkadaşım Allah bunu nerde buyurmuş? Hani buyurdu dediğine göre bu kuranda yazıyor olmalı fakat ben okuduğum kitapta bu bilgiye rastlamadım. Nerenizden uyduruyorsunuz bunları. Bunlara inanıp kendinizi nasıl hala Müslüman sayıyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz bu laf nereye gider diye. Akla mantığa kitaba uygun mu bu demiyor musunuz hiç? Bu lafın orijinalini Pavlus efendi yazdığı İncil'de Hz. İsa için kullanmıştır. Herhalde altta kalmak istemeyen aklı evvel Müslümanlardan bir gurup aynı yakıştırmayı kendi peygamberine yapmayı uygun bulmuş ve anlaşılıyor ki "aklıyla Allahı bulamayacağını" zanneden modern Müslümanlarımız da buna inanmış. Bunu yapmayın ve tövbe edip bu konuyu bir an evvel unutun.

(Ya Muhammed) Sen olmasaydın felekleri yaratmazdım.", "sen olmasaydın cenneti yaratmazdım, sen olmasaydın dünyayı yaratmazdım[FONT=Arial]" [/FONT][FONT=Arial]"[/FONT](Ya Muhammed) Sen olmasaydın felekleri yaratmazdım.", "sen olmasaydın cenneti yaratmazdım, sen olmasaydın dünyayı yaratmazdım[FONT=Arial]" (Bu hadis-i kudsiler için [/FONT]Bakınız[FONT=Arial]) hadis-i kudsileri ile kasd olunan mana da budur. Yani "[/FONT]seni yaratmasaydım, insanlar ve cinler beni tanımazlardı[FONT=Arial]" demektir.[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Öyleyse şu söylenebilir: Allah onu yaratmasaydı, kainatı yaratmazdı. Kainat olmasaydı, Cennet de olmazdı. Çünkü Allah'ın tanınmasına hizmet etmeyecek bir kâinat abes ve manasız olurdu. Allah ise abes iş yapmaktan münezzehtir.
anlamı bu [/FONT]

Üst Alt