Sevgili Merdoli, Öyle uzun uzun açıklama yapıp ne seni ne kendimi ne de sayfada bunu okuyan arkadaşların zamanını çalacağım. Mezo'nun penceresinden gördüklerimi, hissettiklerimi aktaracağım sadece. Öncelikle bilmeni isterim ki, bunları sana yazan kişi de ne çocukluğundan ne de gençliğinden birşey anladığını sanıyordu. Sonra bu sanrılarla hayatın geçmeyeceğini anladı ve sorgulamaktan vazgeçti. Sadece kendi olmak için, başkasını mutsuz etmeden mutlu olmak için çalıştı. Kimsenin ne düşündüğü önemli olmadı. Ve inanır mısın ondan sonra güzelleşmeye başladı yaşam...
Tanrı bizi neden yarattı?
Bu konuda ne söylesem havada kalır, zira "benim inandığım ve sevdiğim Allah'ın" kullara garezi yok. Doğada hiçbir canlının bir üst güce sahip canlı için "şunu niçin yarattı?" diye sorduğunu, sorguladığını görmedim. Bu sadece insana özgü bir sorgulama olsa gerek. Benim Felsefeme göre Adriana Lima'yı neden yarattıysa beni de o yüzden yarattı. Ama görüyorsun ki Adriana işi abartı...
Diğer insanları yaratırken bizler kenarda duran ve unutulmuş olanlar mıydık?
Ya hu niye bize "Küçük Emrah" modeli çiziyorsun çocuğum? Fiziksel, duygusal, bilişsel farkı insan beyni yaratıyor. Allah'ın suçu yok. Doğayla savaşmak zorunda kalan insanlar, onunla yeterince savaşma gücü gösteremeyenlere "zayıf" gözüyle bakmış... Bakış o bakış!
Yoksa sınanmak için mi böyle yaratıldık?
Sınanmak için mi yaratıldık? Kulağa adilce gelmiyor. İnsanoğlunun kusursuzu istemesi inan bana Allah'ın bile gücüne gidiyordur...
Tanrının sevgili kulları mıyız?
Sevgili miyiz değil miyiz bilmiyorum. Ama ben sadece kulu olduğuma inanıyorum.
Normal insanlar varken bizi neden yaratma ihtiyacı duydu?
Kime göre normal? Bin tane "normal" tanımı yapacak insan var şu sitede. Herkesin normali kendine. Bu safsatalar insancıkların uydurması...
Sadece ibret alınmak için mi yaratıldık?
Yeryüzünde her canlı her durumda olabilir. Olumsuz durumların imgesi durumuna düşürülmek yukarda da belirttiğim gibi Allah'ın adaletine uymuyor. Sağlam kafaların aptallıkları da bize ibret olsun, haklaşalım
İnan bana eşitlenmek istersen bir sürü şey bulabilirsin...
Ahiret varsa engelli oluşumuz sizce bize ek katsayı getirecek mi?
Olursa fena olmaz. En azından ilk sırayı versinler... Yaşarken yeterince bekledim.
Tanrı tüm hesabını ahirette kesecekse neden doğmadan veya sonradan engelli oluyoruz?
Engelli olmak ya da olmamak için şartlar müsaitse yani ne bileyim bu bir hastalık olabilir, genlerle ilgili olabilir, ya da bir kaza olabilir, "engelli olunabilir..."
Tasavvuf düşüncesine göre hepimiz tanrının yansımalarıysak tanrı da engelli olabilir mi?
Bu son soru beni gülümsetti. Hallacı Mansur'u hatırlattı bana... O "en-el Hakk" demişti... Yani Ben Hakk'ım... "Haktır, sözü... Hakk söyledi..." der bir şair... Tasavvuf düşüncesine göre insanın özünde Allah vardır. Peki o özün içinde mutlak bir sakatlık var mı? Yok... Bütün insaların ortak özelliği midir engellilik?
Ya hu aslında biz insanların uydurduğu, kurumsallaştırdığı bir durumdur sakatlık... Allah'ın bir suçu yok. Kulları boş kaldıkça kaşınacak yara arıyor hepsi bu... Yaralarını gösterme çocuk!