Bende Charcot Marie Tooth hastasıyım... ilk teşhis 1994 Samsun tıp fakultesinde emg sonucunda teşhıs kondu... hızlı koşamamak yururken zorlanmaktan dolayı şıkayetçıydım o zamanlar... dr. fizik tedavı gerektiği konusunda uyarmıştı... pekl kulak asmadık o zamnlar... okul bitsin dedık derken askerlik durumu rapor verdiler askerede alınmadık... sürekli ayağımı burgmaya kırmaya kemikleri çatlatmaya başladık son o zamanlar ki mubalasız 2 yıl içerisinde 4 sağ 4 de sol ayak alçıya alındı kırıktan çatlaktan dolayı... ama ben gene akıllanmadım
birde genliğin verdiği enerjı dıyelım kendim sökerdım alçıyı dr bıle gıtmezdim...
ama ıyıce ayak seklim bozuşlmuş yururken yan basmaya başlamıştım ve oldukçada zorlanmaktaydım... 8 saatlık çalışma sonrası 16 saat evde ayaklarımı dınlendırdiğimi bilirim yaş ilerledikçe bu durumda ilerleme başladı...
2004 senesınde Trabzon kemik hastahanesınde bır mudahele yaptırdım 1 yıl kadr rahat ettım ortopdık ayakkabı v.s... ama 1 yılın sonunda gene aynı oldu öğrendimki kemiğe mudahale ettırmek doğru değilmiş... yada çözum değilmiş...
Şu an aynı zamanda diyabet hastasıda oldum ıkısı bır araya gelmesi daha çok zorlamaya başladı beni...
ama genede şükürler olsun ki kendi ihtiyaçlarımı kendim göruyor ve evımızden memleketımızen uzaklarda gurbetçilik yapıyoruz...
Özel yaptırdığım ortopedik ayakkabılarla normal hayatımı yurutmekteyim... ssk çok çüzi miktarını karşılamakta...
Yıllardır anladığım bir şey var bu rahatsızlıkta...
Takmayacaksın... üzülmeyeceksin... düşünmeyeceksin... stres yapmayacaksın... yuruyuş spor kendını yormadan... ve en önemlisi kendinle barışık olacaksın...
söylemesi kolayda inanın ben bile başaramıyorum bunu
ılk teşhıs konduğunda bu hastalığın bindebir ortaya çıktığını irsi olduğunu soylemişti doktorum... bende dr'a şunu demiştim o zaman...
TÜRÜMÜN BİR ÖRNEĞİYİM demekki dedim...
evlenırsen ve erkek çoçuğun olursa oğluna geçme olasılığı %90 dır demişti... Onada bir cvp vermiştim
)
hocam oda kolay iş erkek çoçuk yapmayız madem oyle
)
Bunlarişin latifesi tabiki... ama gerçekten kendinizle barışık olursanız sıkıntı manen azalmış oluyor...
heee bu arada hala evlenmedim
)) aslında evde kalmışım de diyebilirim
))
herşey gönlünüzce olsun... ALLAH HERKEZE ŞİFA VERSİN...