@banderas
genetik geçişli,,,tipine göre de erkek çocuk mu kız çocuk mu hasta olacak önceden bilmek olası...lütfen çocuk yapmayın,,,bildiğim kadarıyla çocuğun hasta olma şansı %50...
@ferhad1021
merhaba,,genetik testte bahsedilen bölgede duplikasyon yoksa,CMT teşhisi nasıl koydular anlamadım....CMT için pmp22 geninin 17.kromozumundaki ilgili alanda duplikasyon mevcut olmalıdır....yazım hatası mı yaptınız acaba?
slm arkadaşlar....cmt tip1a tanısı henüz almadım fakat doktorum genetik test istedi,emg sonrası....test sonucunu henüz almadım...ben de beklemedeyim,,yazdıklarınızı okudum...ne kadar pozitifsiniz,,oysa ben depresyonun dibindeyim ve test pozitif gelecek diye çok korkuyorum...ben de çekiç parmak,ayak,pes cavus gibi belirtiler mevcut değil...fakat 10 sene önce peroneal sinir tuzaklanması tanısı ile operasyon geçirmiş ve 1 yıl sonra yürümeye başlamıştım....şaunda ise yaptığım spor sonrası her ne sebepten bilinmez,sağ bacağımda akut felç oluştu.....zaten bu nednele bende de cmt/hnpp den şüpheleniyor ve test yaptırmam söylendi.....bakalım,,,inşşalh münferit bir felçtir de cmt değildir,,,son derece sıkıntılı bir hastalık...36 yaşındayım şuan...yürümemde kooşmam da sorun yoktu hiç bugüne değin...nasıl cmt den şüphenildi,,tanı almak için 36 yaş geç değil mi,,gibi bir sürü soru var aklımda arkadşlar,,geç tanı alan arkadaşlar var mı aranızda? aydınlatırsanız sevinirim....