@
aa11
Benzer durumu ben 12 günlük idari izin bittiğinde yani geçen hafta yaşadım bana 2020/4 sayılı genelgede "ikinci bir emre kadar" ifadesi için müdürüm "senin iznin 28inde bitiyor o zamana kadar yeni karar çıkması lazım" dedi. Sonra pazartesi işe gitmedim, öğleden sonra da aradım konuştum "ikinci bir emre kadar" yazıyor o yüzden gelmedim dedim. Bize yani engelli ve kronik hastalığı olanlarla 65 yaş üstü kişilere ayrıca sokağa çıkma yasağı da geldi, biliyorsunuz çıkamam zaten evdeyim dedim mecburen tamam dedi
2020/4 sayılı ikinci genelgede idari izinliler diye başlayan cümlede kastedilen dönüşümlü çalışırken idari izinli sayılanlar. Evet açıkça yazmamışlar haklısınız, ben de geçen pazar bunu düşünmekten uyuyamadım, ya çağrılırsam diye. Ama altındaki paragrafta da ilk genelgede idari izinli sayılanların idari izinlerinin devam edeceği belirtilmiş. Siz zaten bir önceki çıkan genelge ile 16 Mart 2020 tarihinden itibaren idari izinde değil misiniz?
Yukarıda bir arkadaşımız genelgeleri paylaşmış bir diğeri de memurlar netteki soru - cevap yazısını. İnanın hepsini geçen hafta araştırdım, okudum. Şayet size yaptırım uygulamak istiyorsa "ben engelli personelim, sokağa çıkma yasağım var, önceden idari izin de verildi (şayet 12 günlük idari izni aldıysanız) ve 2020/4 sayılı genelgede de daha önce idari izinli olanların idari izinleri ikinci bir emre kadar devam edecektir ibaresi var" deyin. CİMER'e yazmak çare değil, CİMER sisteminde kurumla ilgili şikayet/öneri vb. yazılar yine kurum amirine yönlendirilir yani kişiyi kendisine şikayet etmiş olursunuz.
Yapabileceğiniz bir şey şu olabilir, bağlı olduğunuz bakanlıkta personel genel müdürlüğünü arayıp telefondan görüş sorabilirsiniz. Gerekirse konuştuğunuz kişinin bilgilerini de alır, amirinize söylersiniz ben şu kişiyle konuştum diye. Amiriniz bu durumdan hoşlanmayacaktır ama zaten görüş sorarken direkt "beni müdürüm çağırıyor" diye değil de engelli bir personelimiz var, idari izinliler çağrılabilir yazdığı için çağrılabilir mi emin olamadık, iş yerinde de eleman ihtiyacı var şeklinde genel konuşursunuz. Bu da ne müdürünüzü ne sizi zor durumda bırakacak bir şey olur. Müdür kızarsa da beni buna mecbur bıraktınız benim sağlığım herşeyden önemli dersiniz. Hiç bir şey yapamaz merak etmeyin. (O yüzde 10luk kısımdan biri de bende var o yüzden sizi anlıyorum)