Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

gul2011

Sanıyorum tüm yollar tüketildiğinde sözleşmemiz askıya alınacaktır, böyle bir ön görüm var ne yazık ki.

12 gün idari izin kullananlar 2. bir emre kadar tekrar idari izini sayılacaktır diyor. Yıllık izinden kullandırmaları mümkün değil yıllık izinleriniz baki kalır...

PRENSESSIZPRENS

Genelge kamu kurumlarını kapsıyor, kamu bankasında çalışıyor olmamla beraber bu genelge bizi kapsamıyor, çünkü kamu bankaları özerk bir yapıya sahipler, yönetimin idari izin kararı alması gerekiyordu -ya da bizde bu genelgeye uyuyoruz demesi- fakat şuana kadar bununla alakalı bir bildirim ne yazık almadık, vaziyet böyle olunca da yıllık izin durumu oluşuyor, belirsizlik ve kaygı hakim.

sarp35
kamu kurumları için söyledim doğrudur...zorla yıllık izne çıkarılmış durumu ortaya çıkmış oluyor özel sektörde.. En kısa zaman da içinde olduğumuz durumdan kurtuluruz da herkes rahat nefes alır..

sarp35
inşallah düzene girer hocam diğer şeyler kötü senaryo bunları düşünme şuan hiç bir şey sağlıktan önemli değil

Özel sektörde çalışanlar için yazıyorum, aile hekimimle konuştum, rapor almak istedim; bana yıllık iznimden kullanacağım,biterse mazeret iznimden, oda biterse önümüzdeki senenin izninden kullanacağımı söyledi. Bu gidişle tatil yüzü göremeyeceğim.

muhtemelen bu izin 30 nisan'a kadar devam edecek. okullarla paralel devam edecegini dusunuyorum.

devlet memuru olmayanlar lutfen su izin konusunu ayri bir baslikta tartissin arkadaslar. bir suru tip okudugunu anlamiyor burda kafalari karistirip bulandiriyor. ahmet'in mehmet'in ne dedigine bakmayin. resmi gazete'de ne yaziyorsa o.

thinkpad

Devlet memuru olmayanlar demişsin -biraz üzülmekle beraber- konu başlığında böyle bir ayrım var mı ki?
Bu aralar herkes agresif :)

Arkadaşlar bu akşam çıkan yasa ile 20 yaş altı özel sektörde çalışanlarda idari izinli sayılacakmış.Engelli raporu olan kronik hastalığı olanlar lütfen İçişleri bakanlığı da dahil olmak üzere tweet vs mail atalım.Konuyu gündeme taşıyalım.

Candaş Tolga Işık (@ctisik) Tweetledi: Az önce İçişleri Bakanı suleymansoylu ‘ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altındaki çalışan vatandaşları sordum, “Yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar” dedi. https://twitter.com/ctisik/status/1246134307422441472?s

herkese selamlar, arkadaşlar kamuda çalışıyorum. engelli statüsündeyim. ikinci genelgedeki amirin çağırma hakkı dolayısıyla pazartesi ve salı günü işe çağırıldım. kurumda kişi sayısı azaldığı için müdür denilen adamın bana ihtiyacı varmış. ne genelgesi? adamın paşa gönlüne kalmış. bana vatsaptan genelgenin ilgili bölümünü atıyor. sizlerinde bilginiz olsun isterim başınızdaki adamın ruh ve kişilik yapısı belirler sizlerin durumunu. inanıyorum ki kamuda çalışan amirlerin yüzde doksanı 'yahu adam engelli statüsünde ne olur ne olmaz çıkmasın dışarı' diyebilecek vicdanlı adamlar iken, gel gör ki benim başıma yüzde onluk dilimden çıktı. pazartesi iş başı vesselam. görevden kaçtığımız yok Allah'a şükür, gerektiğinde canımızı da veririz bu millet için ve fakat ne idiğü belirsiz üç beş; ite kaka, zorla üniversite bitirmiş yalamadığı siyasetçi kalmamış adamların amir olmaları ve bu adamların keyfinin kurbanı olmak ağır geliyor insan. selametle kalın kardeşlerim.

aa11
böyle bişey olamaz dönüşümlü iş bizi kapsamıyor hemde izinli olanları çağırabilir diye bi ibare yok. Hastalığınız ne hangi kurumda çalışıyorsunuz sizi dönüşümlü mü çalıştıracak. Eğer kronik hastalığınız varsa kesinlikle sorun olabilir adamlar bas bas bağırıyor çıkmayın dışarı diye kaldıki sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi.

aa11

İbrahim Bey'inde dediği gibi siz idari iznlisiniz ve sizi geri çağıramaz, sizin dışınızdaki personelleri kapsar geri çağırması, idareciye bu inisiyatif tanınmadı, koskoca genelge var, derhal cimere durumu bildirir yazınızı yazın ve cevabı amirinize iletin.

sarp35
veya da işi tatlı dille çözmeye çalış müdürünle konuş gerekirse

Geçen bunun tartışması vardı bi yerde bu durumda gitmesen bile tutanak falan hiç bir işlem yapamazlar diyordu bi arkadaş.

İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevine dönmek zorundadır. burada açık tamamiyle amirin paşa gönlü diyor genelge. üç kişiden bahsediyor 1. idari izinliler, 2. uzaktan çalışanlar 3. dönüşümlü çalışanlar. yani herkes amirin çağırması ile gitmek zorunda. genelge böyle olacağına. kimlerin evde kalacağına kimlerin çalışacağına amirler karar verir dense daha kısa ve öz olurdu diye düşünüyorum.

aa11

İdari izinliler ama hangi idari izinliler, evden çıkma yasağı olan idari izinliler mi? Hiç sanmıyorum.

Gelemiyorum evden çıkma yasağım var tutanağınızı tutabilirsiniz de geç bence

Valla zor bi durum afedersiniz aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu konuşup halletmek lazım heleki kronik hastalığınız varsa.

şuan bir problemim yok Allaha şükür. ben bu hayatı kazanmak için cerrahpaşa köşelerinde otuz yıl mücadele ettim yedi yaşımdan beri yaşamadığım şey kalmadı. (osteosarkom) yumuşak doku ve kemik kanseri. gördüğüm tedavilerden dolayı bağışıklığımın hayli yıprandığını biliyorum. yedi yaşında ilk hastalığa yakalandığımda ailem sormuş neden kaynaklandığını doktorlara söyledikleri tek şey çernobil olmuş. o yıllarda almanyada çocukların parkta oynamaları bile yasaklanmışken bizim memlekette tedbir yerine satamadıkları fındıkları bize yedirdiler. 80 liler iyi bilir. bugünde bir çapulcunun iki dudağı arasına mahkum olmak zor. velhasıl ben canımı yolda bulmadım bakacağız bir yoluna inşallah.

birde özelde çalışan kardeşlerimiz var onların durumunu hiç düşünemiyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun onlarında. kötü olan ne biliyor musunuz? bir baba yiğit çıkıpta çalışan binlerce engelli var memlekette özel kamu hiç farketmez; bu kişilerin maaşı devlet güvencesinde bu iş tamamen ortadan kalkana kadar evlerinde kalsınlar. diyemiyor.

@aa11 tamam sen engelli kadrosundasan engelliler demiyor engelliler 2 ci bir emre kadar izinli diyor genelge bu bahsettiklerin olay başka yanlışım varmı

digerleri dogru amirin insiyatifinde genelgede bunu söylüyor zaten yanlış bişey yok

engelli kadrosunda olanlar 2 ci bir emre kadar izinlidir açık açık yazıyor amirin insiyatifinde olanlar digerleri dogrudur onda yanlış yok

cb_genelge_idari_izinnn.jpg

ETve5SfXsAA4mEu

mehtapsolmaz

Cimere şikayet ederse doğrudan amirine yani kendini işe çağıran kişiye gider şikayet.Cevabı da o yazar..:) Maalesef durum bu.

Son düzenleme:
Arkadaşım '[FONT=sans-serif]1 sayfa yazıyı anlayamıyorsunuz amirin insiyatifinde olanlar digerleri dogrudur onda yanlış yok' bu cümlen doğru değil. Anlamada bir sıkıntım yok. idari izinliler yazmasa idi senin dediğin gibi olurdu.[/FONT] yani uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerin... diye devam etseydi. idari izinlileri kapsamazdı. onları kimse çağıramazdı. fakat idari izinliler dediğin anda ihtiyaç halinde herkesi çağırabileceği anlamı çıkıyor.

sen idari izinliler denildiğinde dönüşüm şeklinde idari izine çıkarılanları zannediyorsun. bir adam pazartesi geliyor salı gelmiyor bu şekilde salı idari izinli oluyor. sen buradakilerin kastedildiğini düşünüyorsun. oysa üçünüde sayıyor. idari izinliler, uzaktan çalışanlar veya dönüşümlü çalışanlar. sonuçta üç katagori var ve hepsininde amirin insiyatifinde olduğu sonucu çıkıyor.

aa11

Fakat burada atladığız birşey var sokağa çıkma yasağı olan idari izinliler sınıfındasınız.
Tüm engelliler sokağa çıkmayacak denmedi, kronik rahatsızlığı olanlar çıkmayacak dendi.
Engelliler içerisinde kronik rahatsızlığı olup aynı zamanda sokağa çıkma yasağı kapsamındaysanız, feriştahı gelse işe çağıramaz sizi.
Bence ilk başta da dediğiniz gibi siz canınızı yolda bulmadınız. Gereğini yapmalısınız.
Gece gece inanın ben gerildim durumunuza.

eyvallah sarp35 bir yol olur evel ALLAH fakat ben bu muallaklığı ortaya koymaya çalıştım. kimbilir kaç kardeşimiz var daha bu durumda olan Allah onlara yardım etsin.

sarp35

Engellilerin çoğunda rahatsızlık kronik zaten.Genelge de tüm kronik rahatsızlıklar denilmiş.Ancak çağırıldığı zaman görev başına dönerler ifadesine tüm idari izinliler de giriyor.Dolayısıyla burada çelişki olmakla birlikte amirin inisiyatifine bırakılmış.

İdari izin kullananlar mesaiye çağrılabilir mi?

[FONT='inherit']2020/4 sayılı Genelgenin 5. paragrafında, "İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadır." talimatı yer almakta olup, bu talimata göre, idari izin kullananlardan hizmetlerine ihtiyaç duyulanlar, çağrıldıklarında mesaiye gitmelidir.

Soru: Merhaba, Cumhurbaşkanlığı 2020/4 Genelgesine göre yasal süt izni olanlar ikinci bir emre kadar idari izinli sayıldı. İdari izindeyken kurumum beni göreve çağırabilir mi?Cevap: Bilindiği gibi mevzuatımızda idari izin adı altında düzenlenmiş ve çerçevesi çizilmiş bir izin hakkı bulunmamaktadır. Geçmişte bu boyutta verilmiş idari izin örneği de yoktur. Hastalığın yayılmasının önüne geçebilmek için alınan olağanüstü tedbirler kapsamında çalışanların sağlığını korumaya yönelik olarak idari izin uygulamasına gidilmiştir.Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 13.3.2020 tarihli ve E.12362 sayılı yazısında, "Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı grupların, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmaları,

ayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." denilmektedir.22 Mart 2020 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde de, "Daha önce, COVİD-19 kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler; yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da bu genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli sayılabileceklerdir." denilmektedir.Ayrıca, 2020/4 sayılı Genelgede kurumlarda esnek çalışma kapsamında dönüşümlü çalışan personel fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılmaktadır.Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 13.3.2020 tarihli ve E.12385 sayılı yazısı ile, salgınla etkin bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı personeli hakkındaki uygulamanın Bakanlıkça değerlendirilmesi talimatlandırılmıştır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı personeli 18 Mart 2020 tarihli ve 929 sayılı yazı ile personel izinleri konusunda farklı bir uygulamaya gitmiştir.Yaşadığımız salgın hastalık sürecinde idari izin kullanan kamu personeli üç grupta toplanabilir

İlk grup; hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı gruplar, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar).

İkinci grup; okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar (Sağlık Bakanlığı personeli hariç). Bu gruptakilerin idari izinli sayılabilmesi kurumların takdirine bırakılmıştır..

Üçüncü grup; esnek çalışma kapsamında dönüşümlü çalışan personelden fiilen göreve gelmeyenler,

2020/4 sayılı Genelgenin 5. paragrafında, "İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadır." denilmektedir
. Aynı hususa Sağlık Bakanlığının 18 Mart 2020 tarihli ve 929 sayılı personel izinleri konulu yazısında da yer verilmiştir. Söz konusu yazının 6. maddesinde, "Sağlık hizmetinin sunumunda artan acil bir ihtiyaç olması halinde, yukarıda sayılan izinlerin sonlandırılıp ilgili personelin görevlerine dönmesinin sağlanmasına ilişkin olarak kurum amirlerine yetki verilmiştir..." denilmektedir.

Son yazdığımız paragraf aynı zamanda sorulan soruya cevap teşkil ediyor. Evet, idari izin kullananlardan hizmetlerine ihtiyaç duyulanların çağrıldıklarında mesaiye gitmeleri gerekmekte olup, aksine davranışlar için disiplin süreci işletilebilir.
[/FONT]

aa11
olabilir dogru söylüyorsun memurlar nette ki yazıdada yazıyor sizin dediginiz gibi yazıyı görünce araştırdım burada paylaştım size hak verdim

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu akşam çıkan yasa ile 20 yaş altı özel sektörde çalışanlarda idari izinli sayılacakmış.Engelli raporu olan kronik hastalığı olanlar lütfen İçişleri bakanlığı da dahil olmak üzere tweet vs mail atalım.Konuyu gündeme taşıyalım.

Candaş Tolga Işık (@ctisik) Tweetledi: Az önce İçişleri Bakanı suleymansoylu ‘ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altındaki çalışan vatandaşları sordum, “Yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar” dedi. https://twitter.com/ctisik/status/1246134307422441472?s

açık net yazıyor; kamu da;
- belirtilen kronik hastalıklar
- hamileler
İDARİ İZİNLİ BİRDAHAKİ EMRE KADAR...

şimdi diyelim ki; amir risk grubunda kine çalışacaksın dedi; risk grubundakide doğal olarak YAPMASI GEREKEN;

Dilekçe yazılır. SAKIN SÖZLÜ İLETMETMEYİN. UNUTMAYİN SÖZ UCAR YAZI KALIR DEMİŞLER.

durumu ve yasal mevzuat anlatılır. amirine verir amir kabul etmezse bir üstüne oda kabul etmezse bakanlığa ... RESMİ YOLLARDA HAKKI ARANIR.

eğer idari izin hakkı olan bir memura izin vermemeyi kimse göze alamaz. diye düşünüyorum. çünkü :
" kişi risk grubunda kişi hasta olursa başına bir şey gelirse amir hakkında görevi kötüye kullanma, taksirle ölüme neden olma, başkalarının hayatını riske attığı için bunlarla ilgili HEM ADLİ HEM İDARİ işlem yapılmaz mı? bunun cevabını en iyi hukukçular verir.

UMARIM CEZA HUKUKCUSU BİR ÜYE VARDIR VE CEVAP VERİR..

amir müsveddesine yazdım vatsaptan. beni yazılı olarak çağırın diye yoksa kusura bakmayın gelemem dedim. şimdi kıvranıyordur çakal. yazamayacağını çok iyi biliyorum. kem etti küm etti kaldı.

@aa11
Benzer durumu ben 12 günlük idari izin bittiğinde yani geçen hafta yaşadım bana 2020/4 sayılı genelgede "ikinci bir emre kadar" ifadesi için müdürüm "senin iznin 28inde bitiyor o zamana kadar yeni karar çıkması lazım" dedi. Sonra pazartesi işe gitmedim, öğleden sonra da aradım konuştum "ikinci bir emre kadar" yazıyor o yüzden gelmedim dedim. Bize yani engelli ve kronik hastalığı olanlarla 65 yaş üstü kişilere ayrıca sokağa çıkma yasağı da geldi, biliyorsunuz çıkamam zaten evdeyim dedim mecburen tamam dedi :)
2020/4 sayılı ikinci genelgede idari izinliler diye başlayan cümlede kastedilen dönüşümlü çalışırken idari izinli sayılanlar. Evet açıkça yazmamışlar haklısınız, ben de geçen pazar bunu düşünmekten uyuyamadım, ya çağrılırsam diye. Ama altındaki paragrafta da ilk genelgede idari izinli sayılanların idari izinlerinin devam edeceği belirtilmiş. Siz zaten bir önceki çıkan genelge ile 16 Mart 2020 tarihinden itibaren idari izinde değil misiniz?
Yukarıda bir arkadaşımız genelgeleri paylaşmış bir diğeri de memurlar netteki soru - cevap yazısını. İnanın hepsini geçen hafta araştırdım, okudum. Şayet size yaptırım uygulamak istiyorsa "ben engelli personelim, sokağa çıkma yasağım var, önceden idari izin de verildi (şayet 12 günlük idari izni aldıysanız) ve 2020/4 sayılı genelgede de daha önce idari izinli olanların idari izinleri ikinci bir emre kadar devam edecektir ibaresi var" deyin. CİMER'e yazmak çare değil, CİMER sisteminde kurumla ilgili şikayet/öneri vb. yazılar yine kurum amirine yönlendirilir yani kişiyi kendisine şikayet etmiş olursunuz.
Yapabileceğiniz bir şey şu olabilir, bağlı olduğunuz bakanlıkta personel genel müdürlüğünü arayıp telefondan görüş sorabilirsiniz. Gerekirse konuştuğunuz kişinin bilgilerini de alır, amirinize söylersiniz ben şu kişiyle konuştum diye. Amiriniz bu durumdan hoşlanmayacaktır ama zaten görüş sorarken direkt "beni müdürüm çağırıyor" diye değil de engelli bir personelimiz var, idari izinliler çağrılabilir yazdığı için çağrılabilir mi emin olamadık, iş yerinde de eleman ihtiyacı var şeklinde genel konuşursunuz. Bu da ne müdürünüzü ne sizi zor durumda bırakacak bir şey olur. Müdür kızarsa da beni buna mecbur bıraktınız benim sağlığım herşeyden önemli dersiniz. Hiç bir şey yapamaz merak etmeyin. (O yüzde 10luk kısımdan biri de bende var o yüzden sizi anlıyorum)

Üst Alt