Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Ücretsiz izine çıkarılan işçiye ödenecek tutar aylık olarak asgari ücretin yarısı kadar.Tepki alacağını düşünüyorum

Idari izindeki memurlar ile ilgili boş yorum yazanlar var,başka işleri mi yok ki

https://www.memurlar.net/haber/8980...temine-dahil-edildi.html?utm_source=headlines

Tamam mesela ben ortopedik engelliyim (kemik tümörü ) nedeniyle ama evde yine yüzde 58 engel raporu bulunan kronik hastalığı olan (lösemi) oğlum var, ben işten eve gelirken bu virüsü eve taşıma durumum olur ise benim yaşam hakkımı kim savunacak, oğlumun yaşam hakkını kim savunacak, lütfen memurlar net yöneticileri gereksiz olarak engelli çalışanlar hakkında yorumlar yazdırmayın, keşke sağlam olsak da çalışsak işten mi kaçıyoruz, ayıp bu yaptığınız hem yersiz ve hem de gereksiz :mad:

23 mart / 23 nisan tarihleri arasında senelik izin kullandım. Bu bittikten sonra esnek çalışma modeline göre mi olacak ? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

xkatip74
Kardeş yanlış anlamada sen engelli bir birey olarak kamuda çalışıyorsan zaten idari izinlisin dönüşümlü esnek çalışma bile olmaz sende ama özel sektörde çalışıyorsan bak yukarıdaki haberi memurlarnetten aldım ama Cumhurbaskanliginin kararı memurlarnetin değil haklarınızı bilin diye yardımcı olmak için buraya yazıyorum niye hemen sinir stres oluyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum

perseküsyon
Kardeş sen engellisin özelde de kamuda da çalışıyor isen idari izinlisin nerede çalışıyorsan çalış amirine idari izinli olduğunu söyle ama özelde sıkıntı cikartiyorlarsa esnek çalışma fikrini söyle

ben memurlar netteki haber için yazdım Muğla adliyesi engelli çalışanları işe çağırmış haberi okur iseniz neden kızdığımı anlarsınız, saygılar

@xkatip74

Kardeş sende benim gibi Adalet Bakanlığı personelimisin? Bu Muğla adliyesinin yaptığı gayet iyi bence misal sen ortopedik engelli yani kronik hasta bir çalışansin ve seninle aynı kalemde çalışan kişi atıyorum kronik migrenim var deyip oda idari izin isterse olurmu? Yani hastalık üreten kişiler işten kaçan kişiler için gayet yerinde olmuş %40 altındaki kimseye izin verilmemeli aslında onlarda esnek çalışmaya yonlendirilmeli misal ben kendim böbrek nakli oldum sokağa çıkmam bile yasak iken kalemim de bir çalışan 50 kusur yaşında benim idari iznime laf etti gitti yıllık izin aldı 3 gün sonra müdür onada sen gelme idari izinlisin dedi. Bu tür şeylerde müdürün de değil idarenin insiyatif alıp hakkaniyeti sağlaması lazım

gülsüm123

Hayır yatmaz

perseküsyon

Kardeş sen madem memursun niye yıllık izinlerini kullanıp boşa harcadın 12 Mart'ta Cumhurbaskanliginin açıkladığı idari izin kararnamesini uygulayıp idari izne ayrilsaydin ya 2. Bir emre kadar idari izinliyiz ara müdürünü yanda amirini idari izinli olduğunu söyle

Ali_Gs

Ailemle korona virüsten kurtulmak için kendimizi apar topar il dışında attık. İdare izin sayılan ikinci haftayı da senelik izine dahil ettik.

perseküsyon

Şehir dışına çıktıysan yapacak birşey yok maalesef amirin gel idari izin dilekçeni yaz imzalat derse haklı

İdari izin süresi konusunda bir sınır var mı?

Arkadaşlar devlet memuruyum bulunduğum kurumda öğrenci olmadığından fiil bir işimde yok diğer personeller (normal olanlar)haftada 1 kere gelerek işi yürütüyor idari izin en fazla kaç gün olabilir çünkü bu süreç baya uzayacak gibi geliyor.

Cumhurbaşkanlığı ne zaman idari izinler sona ermiştir diye resmi bir yazı yayinlarsa o zaman biter izin güzel kardeşim zaten ilk idari izin yazisinda da 2. Bir emre kadar idari izinli sayilmamiz emredildi kurumlarımıza

Iyi günler 6 aydır Özel sektörde vip şoför olarak çalışıyorum, aynı zamanda sgk dan vergi indiriminden faydalanarak %60 SÜREKLİ engelli raporuma istinaden yaşlılık aylığıda alıyorum. Işe engelli kadrosundan girdim, engelim iç hastalıklarından geçirdiğim ameliyatlardan dolayı %60 oranında. Şeker vs gibi rahatsızlığım yok ancak 2 sefer ameliyatımı kanser sebebi ile oldum.( ilki sol akciğerde kitle, ikincisi sarkom) Şimdi sorum şu mart 2020 ayında son 2 hafta izinli idim, yıllık izin hakkım yoktu. (6 ay doldu) mart 2020 maaşımı tam aldım, nisan ayında da 2 hafta daha izinlisin dediler ve belki nisan ayında da komple gelme diyebilirler. ancak nisan 2020 ayına ait maaşımın yaratacağımdan şüpheliyim engelli raporumdan dolayı maaşımı işe gitmesemde tam alırmıyım ,yada ücretsiz izin mi verirler. Engelli olsamda ücretsiz izin mi yazarlar yoksa idari izinli sayılıp maaş alırmıyım

Ali_Gs
öylede bazı kurumlar yazı ile veya arayıpta çağırıyorlarmış dendi ona istinaden çoğu kişi panik oldu.

blacksnake
tamamen çalıştıgın firmaya baglı bu durum,normalde nisan ayı maaşınızıda tam almanız gerekiyor,sonraki gelişmelere göre şirketiniz bir degerlendirme yapar.

Yani bu özel sektör de (taşeron) çalışan engelliler ile ilgili net diyorum NET bir idari izinli genelgesi var mı? Var olan yada 2.bir emre kadar uzatılmıştır denilen genelge kamu sektörünü kapsıyor özel sektörü değil. Peki bu konularda neler yapılabilir. Hakkımızı nasıl arayabiliriz ücretsiz izindesin diyen yok imzaladığımız bir evrak yok ama net bir şey söyleyen malesef işvereninimizde yok, ay sonu geldimi ücretsiz izindeydin diyebilirlermi, imzalanan birşey yok . Böyle durumda ne yapmak gerekir.

i_brahi_m

Kardeş çağırırlarsa al o genelgeden bir örnek koy raporunun fotokopisini yaz idari izin dilekçeni çağıran olursada hala bakanlığa şikayet et

Abi ben kamudayim 6 aylık işkur çalışanlarınin sigorta girişlerini çıkışlarını maaşlarını SGK kayıtlarını hepsini ben yaparım biz bile iş süresi bittiğinde sigorta çıkış belgesini şahsa imzalatip veririz öyle habersiz imzasız ücretsiz izindesin hadi güle güle olmaz merak etme sizin mutemetligi arayıp sorabilirsen rahat edersin ama ben sanmam ki dün Cumhurbaşkanlığı 3 ay boyunca işten çıkarmayı yasakladı ücretsiz izin verme hakkını verdiler iş verene ondada iskura gidip işsizlik maaşına başvurup günde 40 TL işsizlik ödeneği verilecekmis bütün ücretsiz izne çıkartılan çalışanlara

Ali_Gs

Aslında ben de istemiyordum ama ailem virüs bulaşır diye çok evhamlandı Apar topar gidiverdik.

Ali_Gs
hayır hocam beni çağıran yok izinliyim şuan nerde çıktı beni çağırdılar diye bişey yazmadım

Diger kronik rahatsizliklar basligindan idari izne ayrilan var mi?

Arkadaşlar engelli kamu çalışanları için çıkarılan genelgeye göre idari iznimiz hala devam ediyor mu?

Bununla ilgili alınmış veya alınacak yeni bir karar var mı?

Durum daha devam ederse re'sen emekli edilme durumumuz doğabilir mi?

Özlük haklarında herhangi bir değişiklik olabilir mi?

gunduzm Resen emeklilik derken
Özlük hakları niye değişsin nasıl değişebilir
Merak ettim hangi kurumda çalışıyorsun görevin nedir?

gunduzm
İdari izinler, 2020/4 sayılı genelge ile idari izin ikinci bir emre kadar devam etmektedir.
Özlük haklarda ne gibi bir değişiklik olabilir ki? Mesela dün ayın 15iydi, maaşınızda eksiklik/kesinti var mı?
Re'sen emeklilik ancak 65 yaş dolduysa olabilir, başka ihtimal varsa şayet ben de bilmiyorum :)

Engelli çalışan hakları nedir korona salgınında

Merhaba özel bir okulda engelli kadrosunda çalışıyorum engelliler bu karantina süreçinde kanunen izinli sayılmıyacaklarmıydı iş yeri şimdi bana yıllık izin kullandirmak istiyor haklarım nedir

Engelli çalışanım özel sektörde Çalıştığım şirket işe gelemiyeceğim için rapor istiyor aile hekimide kendi doktorumda rapor yazamayacaklarını söylüyorlar (devlet yasakladı) diye Rapor veremezsem muhtemelen önce yıllık iznimi kullandıracaklar bittiğinde de ücretsiz izne çıkartacaklar şimdi bu durumda çare nedir nasıl bir rapor çıkartabilirim ücretsiz izne ayrılmamak için

mihayum bir konuda merak ettim.acaba siz ne raporu istiyorsunuz durum bildirir rapor mu , ilaç raporu mu yoksa istirahat raporu mu? Yardimci olabilmek icin sordum

wiya
Hocam çalıştığım işyeri işe gitmediğim için için istirahat rapor istedi dediğim gibi ne kendi doktorum ne de aile hekimim rapor vermiyor ücretsiz izne de ayrılmak istemiyorum nihayetinde şirketin ücretsiz izne çıkartma hakkı var

İlginiz için teşekkürler

Üst Alt