Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

kosovali

Öyle görünüyor, yöneticilerimiz bilim kurulu kararları gereği temkinli yaklaşıyorlar yasakları bile kademe kademe kaldırmaktan yanalar ve olması gereken de o, rehavete kapılmamak gerekiyor herşey iyiye gidiyor diye herkes günlük hayatına eskisi gibi dönse hastalık tekrar eskisi gibi olabilir vakalar ve ölümler artabilir bu yüzden de şuan için idari izinlerin iptal edileceğini düşünmüyorum, önümüzde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan bayramı var bayramlardan sonra gündeme gelecektir engellilerin göreve başlama durumu.

Bence de yasakların hemen kaldırılması doğru değil. Tüm engellilere yasak konması biraz mantıksızdı işin açıkçası kronik hastalığı olanlara hem kamu hemde özelde idari izin verilmesi yeterliydi. Örneğin; bacağı 10 cm kısa biriyle kronik kalp hastası birinin durumu farklı. Yasak kalkacaksa da kademe kademe ve iyi düşünülerek kaldırılmalı ki öyle de olacak gibi görünüyor. Devletimiz de temkinli, yasak bir aydan daha fazla sürecek gibi görünüyor. EKPSS Eylül'e sonra Ekim'e alındı, genel olarak tüm dünyada rehavet olması halinde 2. hatta 3. dalga gelmesi bekleniyor, olağanüstü tedbir durumları Ağustos sonuna dek sürecek gibi tüm dünyada.

Merhaba

Engelli kamu calışanıyım. Ayrıca heyet raporumda hipertansiyon da var. 16 marttan beri idari izinliyim ancak uzaktan çalısmaya da dahilim. Bir süredir beni işyerine getirme konusu geliyor kulağıma. İdare amirinin keyfiyetinde midir bu konu...ikinci bir emir gelmeden Cumhurbaşkanlıgından... Tesekkurler

oyküm evet cagirlarsa gideceksin... Keşke beni de cagirsalar bunaldım evde hanım bir yandan çocuk bir yandan 😃

Sadece okul çağında çocuğu olan kadın çalışanın izin keyfiyeti amirde değil.mi? Engelli personeli çağıramaz gibi geliyor bana

Çalıştığım yerden arandım pazartesi günü çalışmaya başlıyorum. Cumhurbaşkanından 2.emre kadar idari izin devam edecekti 2.emir çıktı mı bilen var mı?

Adalet Bakanlığında çalışan arkadaşlarım 15 Hazirana kadar idari izinliyiz ama sadece Adalet Bakanlığında çalışan biz memurlar için

Benim anlamadıgım bu tarihleri belirleme yetkisi kurumlara mı verildi? İdari izin CB Genelgesi ile başladı ve ikinci bir emre kadar denilmişti.

Farkettim ki engelli olmayıp, idari izin hakkından faydalanamayalar bilgi kirliliği yapıyor! Cumhurbaşkanı kararnamesine her kurum, her amir uymak zorunda!
Engelli kamu personeli yeni bir Cumhurbaşkanı Kararnamesi yayınlanana kadar idari izinlidir.! Başka hiç bir açıklamaya itimat etmeyiniz.!

[FONT=&quot]Ağrı Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu çalışanlarına yönelik alınan ek tedbirlerin 27 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılacağını duyurdu.[/FONT][FONT=&quot]Valilikten yapılan açıklamada, 27 Mayıs itibarıyla kentteki kamu kurumlarında normal çalışma düzenine geçileceği bildirildi.[/FONT][FONT=&quot]Açıklamada, "Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla uzaktan veya dönüşümlü esnek çalışma yöntemlerini düzenleyen kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirler 27 Mayıs tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır. Söz konusu tarihten itibaren tüm kamu personeli normal mesai düzenine dönüş yapacaktır." ifadeleri kullanıldı.[/FONT]

idari iznin bitişi valiliklere ve bakanlıklara bağlı.ağrı valiliği ve adalet bakanlığı ile birlikte diğer valilikler ve bakanlıklarda artık idari izni mayıs sonunda bitirir.

Bu iyi haber işte .Tam çifte bayram oldu desene .:D

turkuaz06

Bu yazıyı nereden aldınız ben valilik sayfasından bulamadım böyle bir yazı. Artık il il başlatırlar herhalde ama bilim kurulu onayı olmalı başlatılması için

Demek ki izinlerin kaldırılması için illa Cumhurbaşkanliği emri olması gerekiyormuş zaten normalleşme il il olacak inşallah en kısa sürede bizim şehirde başlar

turkuaz06

TÜM İDARİ İZİNLERİ KAPSAMIYOR Esnek çalışmada yer alan personelleri kapsıyor kronik ve engelliler için cumhurbaşkanlıgı genelgesi gerekli tarih halen belirsiz ben engelli kamu personeliyim ve 16 marttan beri idari izinliyim muhtemelen tarih 15 haziran 31 mayısta da bu işin biteceği yok çünkü son gevşemelerle daha da artmassa iyidir

Bence Rabbimiz bize çok büyük bir nimet vermişti Ramazan Bayramı ama bunu değerlendirecek bunu yönetecek bir devlet büyüklerimizin olmaması beni üzdü

Neden böyle diyorum çünkü hem millet olarak bizler Ramazan Bayramından sonra çalışmayı planlıyorduk (kamuda çalışanları çağırsınlar gerekirse sorun burası değil)
sorun Avm'ler berberler esneme çalışmaları

Daha dün Muğlaya 5 km trafik uzunluğu yaşanmış neden vaka sayıları bitmeden bu esnemeler başlatıldı

Çinde 15 gün boyunca 0 vaka görüldükten sonra ohal kaldırıldı

bizde vakalar cirit atıyor ama esnemeye başladık

Neden Ramazan Bayramı dediğime gelecek olursak Eğer Ramazan Bayramına kadar daha sert tetbirler alıp Ramazan Bayramında da 9 gün sokağa çıkma ilan etseydik

inanın bu virüs belasını yüzde 99 bitirir kalanları da tespit ettiğimiz için anında müdahale ederdik
Sonra iç piyasayı hemen aktif ve hızlı hale getirip
yurt dışı yasaklarına devam ederdik bir müddet böylelikle iç huzuru ekonomiyi hastalığı yenmiş olurduk

ama şimdi herkeste virüs bitti bitiyor havası meydana geldi benim ailem bile kanser hastası olmasına rağmen koah hastası olmasına rağmen iyi virüs bitmiş diye torunların yanına gittiler

siz medyada bitti bitiyor esneme başladı derseniz olacağı bu
80 yaşındaki insanlara 70 yaşındaki insanlara laf geçiremeyiz böyle derseniz

size söyleyeyim 2. dalga da 3. dalga da yakındır
çünkü hükümetimiz devlet büyüklerimiz acele etmiştir,

Her gün 2 bin yeni vakanın olduğu yerde ve dünya da 2. dalga 3. dalga nın yaşandığı zamanlarda bizim erken davranmamız sonra bize hem ekonomik hem psikolojik ve hem de maddi manevi zarara uğratacaktır

inşallah Allah yüzümüze bakar da şu virüs belasından kurtuluruz
Rabbim devletimize milletimize ve sevdiklerimize zeval vermesin

orhanbeyy
Bende öyle düşünüyorum

hasanben35
12 haziranda İnşaAllah camiler açılacak cemaatle namaza, bizleri işe başlatmak için 15 ine kadar bekletmeyeceklerini düşünüyorum.

Her şeyi anladım da futbolun acelesi ne onu anlamadım çok lazım sanki .

futbol ve avm vb sektörler aceleye geldi bu akşam açıklanan veriler 1 hafta öncesinin bunu şu sebeple dile getiriyorum 21 mayıs dan sonra verileri takip edin kötülük ile yazmıyorum bu iş bitsin herkes gibi bende istiyorum maaşlarımız düştü vergiye girdik evde daha çok para harcanıyor psikolojik sıkıntılar bir yandan ama işin aslı şu ki 31 mayısa kadar ekonomi az canlandırılacak daha sonra vakalar artıcak 15 gün sonra yapımı bitmiş olan pandemi hastaneleri devreye vaka artışlarında girecek nasılsa tedavi de iyiyiz ekonomi canlansın vakaları hallederiz mantığı ile iş yapanlar bunca emeği boşa atacak inşallah böyle olmaz

zerda34
zor açılır camiler maalesef haziranda tırmanışa geçilebilir bu bilinçsiz toplum ile...

Engelli memurlar 1 Haziran da iş başı yapar diye düşünüyorum.

Avm çalışanıyım.Fakat şöyle bir sıkıntım var.Anket yapmışlardı;Ben de şeker var demiştim.(Test'e girdiğim karşılaştığım bir sonuç ama eski)
Şirket doktordan kronik olduğuna dair rapor getirmemi söyledi getirmezsem başlayacakmışım anlamadım.Normal mi sizce bu ?

1 haziran da başlasak iyi olur ama normalleşme zamanı değil açıkcası
özel sektör işveren ve çalışanlar çok mağdur onlara çözüm bulanamadığı için mecbur erken normalleşme dönemine girmek zorundayız yoksa ekonomik alt üst olacak

Allah devletimize milletimize zeval vermesin inşallah şu virüs belasını ülkemiz insanlarımız çok kan kaybı yaşamadan atlatır
ekonomi çok düşündürüyor beni
zamlar kapıda her şeye zam gelecek diye tahmin yürütmek zor olmasa gerek

çünkü gidişat onu gösteriyor
inşallah bir an önce atlatırız bu virüs belasını

normal engelliler başlar bence ama kronikler bekler bence daha
yasin258

kaç çıktı ? öle "şekerim 200 oldu aaa hastayım" demekle olmaz HA1bc testi yapılmalı

İşe başladım. Dikkatimi çeken engelli (benden başka engelli yok) ve 12 yaş altı çocuğu olanlar çağrıldı, kronik hastası olanlar idari izine aynen devam ediyor. Amirime sorduğumda neden beni çağrıldığı sorduğumda engel türün çalışmana engel bir durum olmadığını için çağırmış. Benim anlamadığım engelli türüne göre ayırım yapılıyor mu anlamadı. Cumhurbaşkanlığı genelgesinde böyle bir ayırım söz konusu mu?

Üst Alt