Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

SphiNX

Hocam maalesef enterasan bir durumdayız dediğiniz gibi kronik olanlar izne ayrılabiliyor ve maaşlarıda işliyor ama özel sektörde olan engellier ücretsiz izne ayrılabiliyor haksızlık maalesef oysa devlet engellinin maaşını üstlenmeli

özel bir şirkette çalışıyorum şirkette çalışan bütün engelli personel idari izinli şuan nezaman başalyacağımızda belli değil

mihayum en iyi çözüm CİMER olacağını düşünüyorum durumu oraya iletmeniz lazım.

Ben özel sektörde engellileri ücretsiz izine çıkartıyorlar bu konuda bir çalışma olacak mı diye cimere yazdım.İs kanunun bazı maddelerini gondermisler dalga gecer gibi sagolsunlar.Kisacasi özel sektör umurlarinda değil

Ali_Gs

Şimdi şöyle belirteyim, engelliyim ama vergi indiriminden emekliyim yani hu işsizlik ödeneği yada ek ödeme biz emeklileri kapsamıyor (engellide olsak) ,özel sektör olduğumuz için sadece idari izin hakkımız varmı 3 ay boyunca ,çünkü engelli çalışan veya normal çalışan emeklilerle ilgili hiçbir destek yada ek ödeme kapsayan düzenleme yok.

Arkadaşlar kusura bakmayın ama kaç gündür ulaşmaya çalıştım bir konu var yardımcı olucak birilerini bulamadım.3 ay önce bir araç almak için başvurdum galeriye ötv için arac bu hafta geldi.araca aparat taktılar sigorta kasko derken cuma günü tlf ettiler vergi dairesi kabul etmemiş raporu raporda açıklama yapılmamış diye.neyapmaliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

dinçkadir maliyeye özelge ile sorup hous aldiniz mi?
Simdi ötv siz arac alma konusunda vergiyi doguran bir olay soz konusudur.bu nedenle maliye ilgilenir.nasil toplumi ilgilendiren konularda kanun yonetmelik vs cikartiliyorsa kisi ilgilendiren konularda da özelge ile kuruma soru sorulur ve uyusmazlik hakkinda fikir alinir eger sana maliye araci alabilirsin derse o cevabi sakla, ilerde birsey olsa da kimse sana dokunamaz.eger maliye olumsuz gorus bildirirse mahkemeye verip hakkini arayabilirsin.

Son olarak subat 2019 da otv arac alimiyla ilgili yoetmelik degisti ve bundan hastanelerin haberi yok.halen ötvsiz arac almasi uygudur diye saglik kurulu raporuna ibare yazyorlar.oysaki yeni sistemde sadece hareket ettirici aksamda diye baslayan ibarenin yazilmasi gerekiyor simdiki sistemde.aslinda konu cokbasit.o cumlenin yerine baska cumle yazilacak.sen saglik durumunu biliyorsan enuse etme.simdilik covid 19 bitsin hastaneye ugrarsin dilekce yazarsin onlar ilsaglik mdurlugu ile yazisma yaparak gerekli duzeltmeyi yapiyorlar merak edecek ir seyyok

İdari izinler ne zaman kalkar

Merhabalar Salgın yavaş yavaş azalıyor idari izinler ne zaman kalkar sizce ?

orhanbeyy Okulları 30 nisana kadar ertelemişlerdi o gün gelmeden tekrar okullarla ilgili bir açıklama yaparlar bizim idari izinler de okullar okullar açılmazsa devam eder okullar açılırsa bizde işbaşı yaparız, ama şahsen hazirandan önce beklemiyorum

Merhabalar

Dün Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Okullar 1 Haziranda açılacak. Bu biz engelli memurlar açısından ne anlama geliyor ? Engelli memurlar 1 Hazirana kadar idari izinlimi ? Şu an idari izinli olan engelli memurlar ikinci emire kadar idari izinli. Biz artık 1 Haziranda mı iş başı yaparız ? Yoksa engelli memurlar için ikinci bir emir çıkarda 1 Hazirandan önce mi iş başı yapar ?

Bundan önceki mesajımda sorduğum sorulara cevap verecek olan var mı ?

Net bir şey söylemek pek mümkün değil. Bence il bazında yapılabilir. Vaka görülmeyen yerlerde izinler kaldırılabilir. Tamamen belirsizlik hakim.

Bayrama kadar sürer gibi geliyor bana ne dersiniz ?

erbin bayramdan sonra büyük ihtimalle başlarız eğer ikinci bir dalga gelmezse yani ikinci bir virüs salgını yaşamazsa ülkemiz
İnşallah da yaşamaz çünkü evde insan bir müddet sonra sıkılıyor çünkü normal izin gibi olmuyor dışarı çıkmak istiyorsun her yer kapalı
sağlığımız için evdeyiz ama inşallah tez zamanda ülkemizden gider bu virüs belası

tek güzel yanı ramazanı evimizde geçirmemiz :)

Ben de acayip bunaldım biran önce işe dönmek umuduyla...

Benim durum biraz farklı emeklilik müracaatı yaptım 1 ay önce tam aynı gün idari izne ayrıldım emeklilik onay yazısı bekliyorum nasipse ben idari izinde iken mi gelecek yazı meraktayım 20 günde kalan iznim var .

sokrates sonunda emekli oluyon hayırlı olsun süreç nasıl ilerledi kaç rapor aldın anlatırmısın

sokrates Hemen hemen her kurumda çalışan kişi sayısı az dilekceniz henüz işleme konmamış da olabilir konmuşsa idari içindeyken emekli olursunuz 20 gün izniniz boşa gider bence

orhanbeyy ben yazı geldikten sonra ilişik kesmek için süre veriliyor diye biliyorum hemen yazı geldiği gün ilişiği kesme şartı yok diye biliyorum yanılıyor muyum ? Paranoya oranım %74 kronik dendi buna sevindim .

sokrates engelli hakkıyla oluon degilmi kaç yıl olmuştu anlatsana unuttum malulen olmamıştın

Engelli çalışanların idari izinler ne zaman bitecek?

Engelli idari izinler nezaman bitecek bir bilginiz var mı acaba sizin görüşünüz ne

Şuan için açıklanan bir karar yok, iyiye gidiş sürerse idari izinler de kaldırılır.

Kamuda tekrar iş başı tahminen ne zaman olur? C. B Genelgesi ile ilgili herhangi bir şey söylendi mi arkadaşlar? Hayırlı ramazanlar

Üst Alt