Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

burada insan sağlığı önemli, devletimizin bilim kurulu bir karar vermiş ve uygulamaya konulmuş.

yok amirime sözle yok bakanlığa telefon açıp sorayım... yok memurlar net böyle cevap vermiş...

1. Hak alınır bu lütuf değil,

2. kişi ısrar edilirse telefon yerine dilekçe etkili

3. memurlar net, anlamış değilim memurun yanında olacağına ikiden bir onca sorun varken yok idari izindeki çağrılara çalışsın arkasinda uzaktan çalışma... niyeti nedir anlamadım...

4. bu sitenin keşkem bir hukukçusu olsaydı böyle konularda en azından bir yol gösterici olurdu....

Özel sektör çalışanlarının durumu ne olacak arkadaşlar ?

çamlıca

muhtemelen memur degil dostum. buyuk ihtimal kamuda sozlesmeli personel olabilir. yazdıklarına bakacak olursanız pek 657 gibi durmuyor.

thinkpad

güzel espri, 657 görünümlü 4857 diyorsun yani :)

sende de ne bileyim belediyede hizmetli gibi bir hava sezdim,

Özel sektör çalışanlarının durumu ne olacak arkadaşlar ?

ülkede böyle patronlar oldukça

mutsuz-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fanlar.png

bide yukarıdaki gibi birbirini ezmeye çalışan arkadaşlar oldukça patronlar herhalde bunu önceden görmüş ki bunlar birbiriyle uğraşmaktan biz ne yapsak anlamazlar modunda :)

Arkadaşlar hâlâ iş yerinizde sorun mu çıkıyor kamuda işler zaten çok seyreklesti (bazı özel durumlar disinda) biz büroda 7 kişiyiz 4 kişi idari izinli genelgesine göre hiç ise gitmiyoruz digerleri aralarında anlaşarak birer gün gidiyorlar yani onlarda seyreklesti kılık kıyafet zorunluluğu da kalktı sivil gidip sivil dönüyorlar evlerine özel sektörde çalışan arkadaşlarım komşularım var onlar bile izinli ama komşumun birisi ünlü bir fast food restaurantinda calisiyor bu süreçte maaşımın %60 ini alacağım oda Devlet desteki dedi diğer arkadaşlarım hepsini alacağız dedi ve o kişiler engelli dahi değil sizi zorlayan amiriniz ve ya patronunuz varsa söyleyin en azından esnek çalışma yi teklif edin haftada 1 ya da 2 calisin

Devletimiz 3. Dünya ülkesi sınıfında bile yer alamaz alo 170 i aradım bana sadece devlet kadrolarında çalışan engelliler için ücretli izin kararı almış devlet diyor bende biz özel sektörde çalışanların da engelli raporu var bizim neden bu kanun geçerli değil diye sorduğumda kamudakilerin patronu olduğu için devlet onlara izin veriyor ama özel sektöre karışmıyor falan diyor biz sanki bu devletin vatandaşı değiliz devletimizin zerre kadar insafı olsa bu kararları bu şekilde ayrımcılık yaparak almazdı engelliler izin yapmadı gerekiyorsa bunun özel sektör veya kamu diye ayrımı olur mu hiç Allaha bu yaptıklarının hesabını verecekler hem devlet hem iş verenler ve biz milletçe bunlara hadlerini bildirmedikçe de böyle olacak halimiz şuan içimdekileri in tümü yazsam sayfalarca yazı yetmez yazdıklarım sadece bu durum için değil her konuda adaletsiz bir Türkiye var biz koyunuz hakkımızı almayı beceremiyoruz ama her şeyi gören ve bilen Allah herkese yaptıklarının hesabını soracağı gün gelecektir elbet

Sağlık Bakanlığında çalışıyorum. Engelli kızım var. Bunun için bir düzenleme var mıdır?

sarp35

ben yuksek lisans mezunuyum dostum. hava kuvvetleri'ndeyim. (vhki)

esprilik bir durum yok, elli kere sordular hangi kurumdasin diye, cevap vermiyor. ozelde calisiyor da olabilir. amiri gel dedigine gore :))

Son düzenleme:
gul2011

engellilerin evde çıkma yasagı varmı bunu bilmiyordum link verirmisiniz okuyayım

bende sizin gibi düşünüyorum engelliler 2 ci bir emre kadar izinli ama farklı yorum yapılıyor aslında türkce böyle nere çekerseniz oraya gidiyor bu hep böyle oluyor

1 sayfa kagıdı yorumlayamıyoruz

Kamuda çalışanlar biliyorum özel sektörü kapsamıyor özel sektör çalışmaya devam

@Birisiman hukukçuya gerek yok aslında, genelgelerde her şey açık seçik yazmakta ama işte bazı kurum amirleri işi yokuşa sürüyorlar. İş konusunda teknik personel olmama rağmen yaptığım işler gereği hukuki yazılar okuyan bir insanım. Yazdığınız maddelere de tamamen katılıyorum, dilekçe demişsiniz ben 16 Mart 2020 tarihinde engelli olduğum halde dilekçe ile başvuru yapıp üstüne izin belgemi de kendim düzenledim, sisteme işledim öyle çıktım. Normalde buna bile gerek kalmamalıydı ama maalesef işler yokuşa sürülüyor. Ben de kendimi sağlama almak adına her şeyi hukuki çerçevede işlem yapıyorum.

engelliler demiyor kıronik rahatsızlıgı olanlar diyor adamın pisikiyatrik rahatsızlıgı var onlar çıkabilir lütfen engelliler demeyin engelliler hepsini kapsıyor %40 ve üzeri raporu olanlar sarp35

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Doğrudur orada kronik yazıyor ben her ikisine de girdiğim için sanırım öyle yorumladım çok pardon. Daha çok iş konusunda konuşuyoruz ya konuda, amirime bu yazıya istinaden evde olduğumu, dışarı çıkamayacağımı belirtmiştim.
Başkasını alıntılamışsınız ama yazıyı ben paylaştığım için kendi adıma yazmak istedim.

thinkpad

Memurum desen de olurdu,
ne öyle yüksek lisanslar doktoralar hava kuvveleri kara kuvvetleri sanırsın karşımızda korrrrgeneral var, varaklı kapılar cısttt beni tanıdın mıı :p
ben saydım elli kere olmamış daha elli kere olursa sana hak vereceğim :)

Ben de göz ve kulak rahatsızlığı var bunların dışında diabetes mellitus yani tip 2 diyabet ve hipotrigliserid varmış. Bu son ikisi kronik rahatsızlık mı onu bilemiyorum zira internetten baktım bulamadım net bir şey veya ben bakmayı bilmiyorum. Bu arada işe de çağırdılar ve geldim bugün. Bu hafta haftanın ilk 3 günü, gelecek hafta ise haftanın ilk 2 günü çalışacağım sanırım. Yani 3-2-3-2 şeklinde mesai yapacağım. 18 Mart tarihinde engellilere verilen 12 günlük idari izin bildiğiniz üzere 22 Mart tarihinde "süresiz olarak" uzatıldı ama ne işse buna rağmen göreve çağrıldık. Çalıştığım kurum da sağlık bakanlığına bağlı bir hastane ve personel birimi‘nde görevliyim, yani öyle hastalarla pek temasımız olmuyor.

Tüm engelliler mi çağrıldı? Ben de hastanede memurum da burda izinliyiz.

Hastanedeki diğer birimleri bilmiyorum, dikkat etmedim, ama bizim birimde ben dahil iki kişi çağrıldık. Çağrılmayan iki kişi vardı biri yürüme engelliydi, koltuk değneğiyle yürüyebiliyordu öbürünü de zihinsel engelli diye çağırmadılar.

İhtiyaca göre demek ki. Ben arşivdeyim bensiz de yürür. Yeterli arkadaş var zaten ve işler azalmıştı izin başladığında . Size kolay gelsin.

Sağol size de kolay gelsin. Aslında herkese kolay gelsin :)

Tüm engellilere zorluk çekmeyecekleri bir dönem dilerim.

Özel sektörde çalışan kronik rahatsızlığı olan arkadaşlar durum nedir ? Gelişme var mı acaba

Özel sektörle ile ilgili alınmış hiçbir karar yok.Sgk ya sordum herhangi bir yazı gelmemiş.İsverenin insafına bırakılmış durumda.Benim işveren çok insaflı mesela.Sokaga çıkma yasağı ilan gününden beri ücretsiz izindeyim.Rapor almaya bakın o da kaç günlük olur çok zor.Uvey evlat=özel sektörde engelli calisanlar

cexert1

Hastane bana vermedi,daha doğrusu doktorumu aradım yoğun olduklarını aile hekiminden almam gerektigini söyledi.Tabi bu durum il il bölge bölge değişir.Zaten rapor alsan da kaç gün alabilirsin.Aile hekimi 10 gün verdi diyelim.Sonrasi yine aynı.Devlet bu ise en azından engelliler için bir cozum getirmeli.

Özel sektörde çalışan arkadaşlar Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir teklif hazırlandı.

Görüş için iş dünyası örgütlerine sunulan yasa teklifi taslağındaki maddelere göre işten çıkarmalar üç ay süreyle yasaklanıyor.

İşverenlerin fesih yasağı Cumhurbaşkanı kararıyla altı aya kadar uzatılabilecek.

Ancak işveren isterse işçileri ücretsiz izne çıkartabilecek. Ücretsiz izne çıkartılan işçiye devlet işsizlik fonundan günlük 39 lira 24 kuruş ödeyecek.

Ayrıca 15 Mart tarihinden sonra sonra işten çıkarılan ve yasal olarak işsizlik maaşı alamayanlara da günlük 39.24 TL ödenecek

Teklifte yer alan diğer maddelere ise şöyle;

Salgın hastalık, deprem, doğal afet gibi olağanüstü hallerde gelir kriterine bakılmaksızın ihtiyacı olan yaşlılara bakım hizmeti verilecek ve bakım ücreti ödemesi yapılacak.

Aynı hak engelliler, çocuklar ve kadınlara da sağlanacak.

Yani işten çıkarılırim ya da izin istersem patronun gözünden düşerim bana takar gibi şeyler düşünmeyin sağlığınız herşeyden önemli

Üst Alt