Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bir düzeltme yapayım;

Özel sektörde "idari izin verilmez" diye bir kural yok.

Özel sektörde yöneticiler isterse duruma göre engelliye idari izin verebilirler. Korona Virüs salgını özel sektör içinde mücbir sebeptir.

Arkadaşlar sakin olun. Bugün Bakanlar Toplantısı var. Netleşir bugün merak etmeyin!

pazartesi itibari ile mesaim başlıyor müdürcüğüm aradı bugün

Bugün kabine toplantısı var. Engelli memurların ne zaman işe başlayacağı bugün açıklanır. Bugün engelli memurların büyük ihtimal 15 Haziranda işe başlayacağı açıklanır.

Ben özel sektör engelli (kronik) çalışanım. Bugün birim amirim Haziran sonuna kadar şirketin ücretsiz izin devam ettireceğini bildirdi. Ben emeklilikten yararlandığımdan dolayı ücretsiz izin kullandırıyorlar. Diğer normal çalışan personel KÇÖ'den yararlanıyor. Özel sektörde de kurumsal hakkaniyetli firmalar var. Yani benim açımdan, kronik engeli olup çalıştırılmayıp ücretsiz izin verilmeside bana kazanım gibi geliyor.

cumhurbaskani kamu gorevlileri 1 haziran'dan itibaren isbasi yapacak dedi ama buna engelli memurlar dahil mi acaba?

Kronik rahatsızlığı olanlar kurumları gerekli açıklamayı yapacaktır dedi.
Lakin çoğu kamu kurum direk 1 haziranda çağırır

Cumhurbaşkanı açıklama yaptı, kurumunuz çağırdığı zaman işe başlayacaksınız dedi.

Ben de haberleri takipteyim aslinda evde gayet rahatım yerinde :) ama tetikteyim hani bilmeyip.gitmesem sorun olur amir sorusturma açmaya bahane arıyor çünkü.
Az önce Cumhurbaşkanı aciklama yapıyordu ama haberde yarim verdiler tam anlayamadim

Arkadaşlar idari iznlerle ilgili açiklama yapildi ayrintiyi youtube da bizim için kanalinin son videosunda bulabilrsiniz

Cumhurbaskaninin açıklamasına göre kronik hastalar kurumlara bırakildi ama engellilerle ilgili birşey denilmedi sizce durum ne olacak

*Cumhurbaşkanı kamu gorevlileri 1 haziran'dan itibaren işbaşı yapacak dedi

Cumhurbaşkanı kamu gorevlileri 1 haziran'dan itibaren işbaşı yapacak dedi ama buna engelli memurlar dahil mi acaba?

Büyük ihtimal kroniklerle degerlendirilecek kronik olmayan engelli çalışacak

Psikiyatrik hastalıklar "kronik" sınıfına dahil değilmiş.

Engellinin lafını hiç etmedi...idari izinler bitti dedi...kronikler için kurumlar nasıl karar verecek? Tabii ki gelsin der kurum

Ne kanalı?

oyküm

Engellilere yönelik kanal kurdum kardeşim orda da sıcağı sıcağiña paylaştim 1 haziran resmi olarak dönüş anladiğim kadariyla gerisi amirlere kalmış...

ozel sektordeki engelliler ne olacak o zaman? genelge olsa da acip okusak. 1 haziran'da kresler aciliyor ama 18 yas altina yasak devam edecek dedi. cok karman corman durum

arkadaslar, cumhurbaskani aynen soyle dedi; kamu personeli 1 haziran itibariyle normal mesaiye baslayacaktir.

acaba esnek calisma ve vardiya sisteminin bitmesini mi kastediyor olabilir? yani o zaman bu, normal memurlari ilgilendiriyor. engellileri kapsamamasi lazim.

ka_rakartal

ben farkli dusunuyorum. 1 haziran itibariyle kamu personelleri normal mesaiye baslayacak demek, engelli olmayan normal memurlarin esnek calisma sisteminin soma erdigini soylemek istedi.

Bence bu karar esnek çalışma için. Yani esnek çalışmanın kaldırıldığı kesin ama ''İdari izin'' cümlesi de geçmiş. tam açıklama yok.

eger engel durumunuz kronik hastalığa bağlı değilse 1 haziranda başlarsınız.engel durumu kronik hastalığa bağlı ise kurum müdürüne bağlı.

Üst Alt