Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bazı arkadaşlar kabullenmekte zorlandığı için engellilere değildir gibi fikir yürütüyorlar.
Açıklamada hem esnek çalışma dahilinde olanlar, hem de idari izinde olanlar vardı.
Sadece kronik rahatsızlığı olanların durumu çalıştıkları kurumun inisiyatifine bırakılmış. Kronik rahatsızlıklar dışında kalan tüm engelliler de iş başı yapacak malesef. Şu anki açıklama bu. Yarın netleşir detayları.

Bazı haber sitelerinde kronik hastalığı olmayanlar 1 Haziran başlayacak diyor, o zaman kronik hastalığı olmayanlar devam gibi bir anlam çıkıyor.
Genelden sonra netleşir.

Idari izinliler dendiği icin haliyle bizi de kapsıyor gibi görünüyor bazi haber sitelerinde kronik hastalar için kurumlarınca degerlendirilecektir diyor.
Is kurum.amirlerine kalirsa zaten gelin derler. Hatta benim duyacağım sey "kac aydir evdesin gel şu isleri yap " olur baya is kitlenecek diye bekliyorum :)

Normal çalışanlar insan degilmi 2 aydır engellilerle kronikler yatıyor biraz empati kurun hastalık kronigede bulaşıyor sapasağlam insanda bulaşıyor

Elbette sağlıklı bir insana da bulaşır ama üslubunuz yanlis bence. Bizim is yerinde 4 sağlıklı insanin yaptığı isi tek basima yapıyorum zaten bu süreçte de sık sık arandim, telefonla bile is gördüm. Şahsen bir böbrek nakilli olarak normalde az hastalanirken hasta oldugumda da yatak dosek antibiyotikle kullansam bile 1 ayda kendime gelemiyorum.
Düşündüğüm şey maskeyle çalışmak şu an bile nefes almakta zorlanıyorum hakkimizda hayırlısı...

Gül2011 bazıları izindeyken bütün yük izin süresince sağlamlara bindi üstelik virüsün yayılma hızının co k olduğu dönemde tehlike ile başbaşa kaldı insanlar

tb2nhf

Yani şahsen normal zamanda izin almakta zorlanan biri olarak 2.5 aydir evdeyim cagrilirsam giderim tabii ama bu süreçte bizim isyerinde dönüşümlü calisma yapıldı ve hemen her gün arandim kisi yarım gün calisip gidiyor geride kalanlar da beni arıyor ben evden de çalıştım yeri geldi o acidan isten kacmam ama bazi kurumlarda daha zor kosullar olmasi normal haksizsiniz diyemem.

Simdi ben baslayinca cok is yuklenecek bunu biliyorum, normal sartlarda cabuk yorulurken maskeyle daha zor olacak yoksa calismayi severim sorun etmem.

Yani sonuc olarak düşüncem hastalik konusunda gerekli önlemlerin özellikle kronik hastalar icin alinmasi gerekir diye düşünüyorum. Yoksa ikinci bir dalganin olması ve ölümlerin artmasi kacinilmaz olur.

@tb2nhf

sen in kafan çalışıyor mu normal bir insan kolaylıkla atlatıyor o ölen 35 kişi ya yaşlı yada kronik hastalığı var. Önemli olan ölüm olmaması bir sürü kişi tanıyorum hastalık bulaşıp kolaylıkla atlatan belki siz keyfi tatil yapıyorsunuz ama bizim için sıkıntılı bir durum markete bile eldivenle girip çıkarken ankarada metrolarda gezicem

TCDD esnek bileti kaldırmış parayla aldım ben 2 aydır kapalı alana girmiyorum bide klostrofobim tutar şimdi bide trende

@tb2nhf

Arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun? Kronik hasta organ nakilli kanser vs bağışıklığı biten hastalar, en basit enfeksiyonu antibiotik serumlar ile 2 haftada zor atlatıyor. Virüs ile direk ölüm kaçınılmaz.
Senin de şanslı yatan engellilerden mi olmanı dileyelim, kıskanıyor musun 😁

@tb2nhf

Otoimmun hepatit hastasıyım. Bu süreçte herkes bağışıklığını güçlendirmeye çalışırken ben tam tersi bağışıklığımı düşürmek için günde iki ilaç kullanıyorum. Bir düşün bakalım şimdi sence kim daha risk altında?Normal bir insana bulaşması ve iyileşmesi ile benim şartlarım eşitmi sence? Hadi yapabilirsin :))

Makiyato
Aynen ben de bağışıklık baskilayici ilaclar kullanıyorum 20 senedir, ömür boyu da kullanmak zorundayım. Kolay kolay hasta olmam elimden geldigince hasta psikolojisine de girmem ama bir kez vucuda enfeksiyon girdi mi antibiyotikler kar etmiyor 1 haftalik doz kullanıyorum 1 ay surunuyorum, ayakta da olsam ise de gitsem dermanim olmuyor.

Cok sevdiğim bir ablam seker hastasi ve şekeri cok yükseldiği icin doktora gidiyor hastanede tedavi olurken enfeksiyon kapiyor artı korona da kapmış üstelik daha önce test negatifken tedavi sirasinda hastanede kapmış su an ölüm kalim mücadelesi veriyor. Doktorlar her ilaci kullanamayiz bu sefer böbrek ve karaciğer de riske girer diye temkinli yaklasiyorlarmis ağır ilaç da veremiyorlar. Kaldi ki bizim gibi ilaç kullananlar icin daha da riskli

Sanırım 60 yaş üstü olup kronik rahatsızlığı olanlar diye ayıracaklar. nasılsa o yaşta kimse yoktur. Maksat dostlar alışverişte görsün. Ancak yinede olumlu yada olumsuz bir karar çıkması iyidir.

Bence kanser hastaları nakil hastaları ve otoimmun sistemini baskılayan ilaç kullananlari ciddi solunum sıkıntısı olanları ayrı tutmalı diğerleri çalışmalı zaten :) daha önce de buna benzer biseyler söylenmişti zaten

arkadaslar is yeriyle, personel sube, daha bir emir yayinlamadi dedi. kurumum milli savunma bakanligi.bu 1 haziran'da ise donus, esnek calisma uygulanan nornal memurlar icin olabilir. bunu tam net ogrenmemiz gerek. adamlar bana su aj icin engellilerin is basi yapmasiyla ilgili bir yazi gelmedi dedi

@thinkpad
İdari izinde olan ve esnek çalışma dahilinde görev yapan kamu personeli dendi daha ne densin, isimleri mı saysınlar tek tek ?
Karar daha dün geç saatlerde çıktı yazı da gelir merak etmeyin.
Sadece kronik hastalığı olanlar ayrı tutuluyor. Karar engellileri içermeseydi kronik hastalar detayına hiç girilmezdi.

Az önce müdürümle görüştüm resmi yazi henüz gelmemis ama 1 haziranda is basi yapiyorsunuz dedi
Ben de kronik hastalar icin net bilgi yok dedim, hayır idari izindekiler ve esnek calisanlar diyor siz de idari izindesiniz ayrica bir detay yazmazsa başlıyorsunuz dedi

gul2011
Yukarıda aynısını söyledim, ama bu kadar aydan sonra dönecek olmanın psikolojisiyle kabul etmek istemeyenler var.
Ama keşke gerçekten risk altındaki ağır kronik hastalara bir pozitif ayrım uygulansa.
Kronik hastalar, bedensel engelliler, işitme, görme, sorunları gibi değil malesef.

Ufukalp
Ben de böbrek nakilliyim bağışıklık baskilayici ilaclar kullanıyorum enfeksiyona açık bir bünyem var zaten vücudumda enfeksiyon da var kronik seyreden.
Ben çalışmayı sevdiğim icin işe dönmekten imtina etmiyorum ama bir yandan da hastalık kapma riski yüzünden de korkuyorum. Çünkü ben kurum personeli + vatandaş günde en az 20-30 kisiyle muhatap olan biriyim. Malum 2.5 aydır evde olunca da is yukum baya artacak.
Bakalim hayırlısı... Sağlığa bir sey olmadan atlatırız inşallah bu zamanlari da

adalet bakanlığı sadece 60 yaş üzeri kronik hastalığı olarnların idari iznini uzatmış.

Arkadaşlar Antalya Valiliği kurumlara yazı gönderdi;
yazıda "Kamuda idari izinler ve esnek çalışma iptal edilmiş ve 1 Hazirandan itibaren normal çalışmaya dönüldüğü bildiriliyor. Ayrıca Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar muaf tutulmuştur" denilmektedir. Bilgilerinize..
Özet olarak kamuda çalışan engelliler 1 Haziranda başlamayacak ve ilgili Valilikler Kurumlara bugün yazıyı gönderir.

yazıda "Kamuda idari izinler ve esnek çalışma iptal edilmiş ve 1 Hazirandan itibaren normal çalışmaya dönüldüğü bildiriliyor. Ayrıca Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar muaf tutulmuştur" denilmektedir. Bilgilerinize..
Özet olarak kamuda çalışan engelliler 1 Haziranda başlamayacak ve ilgili Valilikler Kurumlara bugün yazıyı gönderir.

Ben kurumu aradim yazı gelir gelmez seni ararız dediler

Bu izinlere valilik karar veremezki.adalet bakanlığı 60 yaş üstü kronik hastalar hariç herkes başlıyor diye genelge yayınlamış mesela

benım sımdı kronık rahatsızlıgım var 1 hazırandamı baslıcam 15 hazırandamı.

Üst Alt