Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

kronigin anlamı geçmez ömür boyu baki anlamındadır şizofreni kroniktir

Artık bu tartışmaya son verilir umarım, yukarıda genelge de paylaşılmış.
60 yaş üstü ve kronik hastalar haricinde engelliler de dahil herkes 1 Haziranda işinin başında olacak.
kroniklerde amirin insiyatifine bırakılmış ufuk abi nasıl olur sizce

hizmete çagrıldıgında işine dönecek deniliyor

[FONT=Helvetica]Hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıların anda görevlerine döneceklerdir diyor ama topu personel amirine atıyor yani kurum gel derse gideceksiniz kronik hastalığınız olsa da[/FONT]

gul2011
genelgede öyle bir şey demiyor nerde çıktı o sağlık bakanlığı listesinde olanlar kronik sizin hastalığınız ne

e-nabız da kronik nerede görünüyor, bulan var mı? Tek net olan şey 60 yaş üzeri olanlar;)

Bu arada Çankırı Valiliği de tüm kronik hastalığı olanları raporları ile birlikte valiliğe çağırmış, sanırım sayın vali tek tek muayene edecek :cool:Tek insancıl ve net bildirimi Antalya Valisi yapmış ama maalesef resmi gazeteden önce olduğundan geçerli değil:)

gul2011
Geçmiş olsun organ nakli kronik değil mi. Aile hekimliğinden de alınıyormuş sanırım bi araştırın

Engellilerin esnek olarak çalışabilmesinin önündeki engeller kaldırılır mı?

Gelecekte engellilere esnek veya dönüşümlü çalışabilmesinin önündeki "engellerin kaldırılması" için toplumun her kesiminden "destek istiyoruz". BENİM GİBİ DÜŞÜNEN VARMI?

Engelli raporuna baktim.buradan okuduktan sonra :) böbrek nakli %70 yaziyor altta da kronik kutucugu isaretli
Ama onu kabul etmiyor onu zaten ilk dilekceme eklemistim

Bende kas hastalığını kronik biliyordum ama sağlık bakanlığı sisteminde kronik olarak geçmiyormuş.

Paranoya
Buradaki söz konusu kroniğin o kelime anlamı değil.
Sağlık bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir kronik hastalıklar listesi var, orada listelenen hastalıklar için geçerli.

Ya bu sağlık bakanlığı kronik hastalıklar listesine nasıl ulaşırım kas hastalığı kronik değilmiş sanırım.

Sağlık bakanlığının belirlediği hastalıklar içerisindeyim. Amirimi aradım hizmetine ihtiyacım var sende geleceksin diyor şimdi ben ne anladım bu genelgeden...

Ufukalp
İşte bu listeye nerden ulaşabiliriz e devlette bulunan bütün ilaç raporları silinmiş ordan bakıyordum şuan yok

selda*
E-Nabızda nasıl bir ifade soruyorsunuz anlamadım. Benim dediğim; genelgede sağlık bakanlığının belirlediği kronik hastalıklar şeklinde belirtilmiş.
Hastalık o listede varsa kurum amiri inisiyatifi ile gidilmeyebilir diye anladım ben.

nörojen mesane hastaları yani tak yapanlar kronik hasta sayılıyor mu? bilen var mı? eski heyet raporumda nörojen mesane tanısı işli değildi sonradan ortaya çıktığı için. eğer sayılıyorsa sadece tıbbı malzeme alım (tak)raporu yeterli olur mu?

Şu sağlık bakanlığının kronik hastalıklar listesinin linki yokmu. Ben sitede bulamadım.

Dilekçe vereceksiniz ilgili genelgeye istinaden idari izin kullanmak istiyorum diye sonra size cevap verecek o cevabı genelgeyi ve raporunuzu cimere ekleyip şikayet ediceksiniz babada aynı sizin gibi yapılıyordu kurumda cimere yazdim izinli olduğuma dair yazı geldi hem kuruma hem bana hiç boşu boşuna diyaloğa girmeyin

i_brahi_m

Sağlık bakanlığına göre kronik ama son yayımlanan genelgede;

İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılamayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar göreve çağrılabilecektir.

dediği için tüm kronik engellileri göreve çağırabilirler.

Ya onlarda illa bi yerden bakıyorlardır kesin emin olmadan harekete geçmemek lazım olmadı pazartesi işe bi başlayalım

E-Nabızda nasıl bir ifade soruyorsunuz anlamadım. Benim dediğim; genelgede sağlık bakanlığının belirlediği kronik hastalıklar şeklinde belirtilmiş.
Hastalık o listede varsa kurum amiri inisiyatifi ile gidilmeyebilir diye anladım ben.

bizim müdür demişti, e-nabızda kronik diye bir bölüm işaretli olanlar muaf diye, ondan sordum aynı şeyi mi kastediyoruz diye ki farklıymış. Maalesef kurum amiri inisiyatifi değil, 60 yaş ve üzeri hariç herkesi bekliyor bizim kurum :)))

Ben ilaç raporlarına baktım. Ünv hastanası otoimmüm hepatityazmış ki bu kronik bir rahatsızlık kod olarak K.75.4 yazıyo ve listede yok.Özel hastane ise kronik hepatit yazmış kod olarak da 73.9,70,3,70.9,K.71 yazıyor ki tam anlamıyla bunlar da yok listede.Şimdi bu fakir ne yapacak.:))

i_brahi_m

Kas hastalıkları listede var. Ayrıca ben,m raporda kronik seçeneği işaretli. oraya bakın bence

Üst Alt