Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Life

9 günlük bayram tatillerinde de bayrama denk gelmeyen günler idari izin sayılır ancak sağlık çalışanları vs gibi bazı çalışanlar gerekirse çalışır. bu da o şekil. mesela ben inşaat emlak biriminde çalışıyorum son 3 ay içinde işim olduğunda gittim geldim. Gittiğimde 1-2 saat çalışıp geldim. Esnek çalışma bile yeterli bizim için. Tabi bizim tazminatlarımız da olduğu için tamamen işe gitmemezlik etmedik. Benim gibi ahatsızlığı olan başka arkadaşlar da var. Onlar da o şekilde çalışıyor. Yoksa sürekli sabah 8 akşam 5 olacağını sanmıyorum..

stratus

Sağlık bakanlığının belirttiği hastalıkta olacam bu amirin insiyatifine kalacak ve beni çağırmıyacak öylemi çağırdıda hizmetine ihtiyacım var diye ama senin dediğin gibi yapacam güzel bir dilekçe ile idari izinli olduğumu belirtecem soruşturma ise soruşturma...

benim engelli raporu kronik ama yinede gitcem olay mobbinge döner sonra

Gel diye çağırmış olabilirler çünkü genelge yeni çıktı. Genelgeden önce sadece hastanede tedavi olan kronik hastalar izinli diye saçma sapan bir haber çıkmıştı.

zaten iki sayfa rapor. kutucuklu bir yerde kronik yazıyor ve kutucuğun içinde tik işareti var. rapor eski tarihliyse ve hastalığınız listede var ise yine de bu kapsamda idari izinli olursunuz. benim rapor nisan 2017 tarihli

tip 1 diabet var ben de kronik engelli raporu var

şimdi pazartesi başlayacak mıyım başlamayacak mıyım anlamadım

kurum amirimi karar vericek hastaneden telefon mu bekliyeyim hastanede çalısıyorum da

Kronik hastada olsan amirin işler yoğun diyip çağarırsa gitmek zorundasın. Genelge bu yönde...

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enabız da nerede yazıyor kronik olup olmadığımız anlayan bilen var mı

tip 1 diabet var ben de kronik engelli raporu var

şimdi pazartesi başlayacak mıyım başlamayacak mıyım anlamadım

kurum amirimi karar vericek hastaneden telefon mu bekliyeyim hastanede çalısıyorum da

Genelge de sağlık bakanlığı hariç diyor haberiniz olsun.
mehtapsolmaz e nabızda engelli raporunuz gözüküyor, raporu olmayanlar için de hastalıklarım kısmına girdiğinizde doktorların yazdığı ilaçların teşhisi var o hastalık kronik mi değil mi diye bakabilirler

Genelge de sağlık bakanlığı hariç diyor haberiniz olsun.
mehtapsolmaz e nabızda engelli raporunuz gözüküyor, raporu olmayanlar için de hastalıklarım kısmına girdiğinizde doktorların yazdığı ilaçların teşhisi var o hastalık kronik mi değil mi diye bakabilirler

sağlık bakanlıgı haric derken

yani kronik engelli raporum var amir izni olsun ya da olmasın pazartesi gitmek zorunda mıyım

Ben yine gideceğim çünkü yeni genelge de amirin inisiyatifine bırakıyor.İtiraz etmek hiçbir işe yaramaz.Hizmetinize ihtiyaç duyuyoruz demek yeterlidir.

Raporumda da kronik hastalık kısmı işaretli.
Eğer amirimiz istediğinde bizi çalıştırabiliyorsa ben de bu kayda istinaden amirimin söylemesini beklemeden pazartesi işbaşı yapacam. Sıkıldım vallahi evde oturmaktan.

zerda34

Skolyoz kaynaklı diye belirtmez elbette genel olarak almış, kronik solunum yolu yetmezliği başlığına dahilsiniz kronik hastasınız

Çok teşekkür ederim bu desteğiniz için e-nabızada baktım aynı kod var umarım kurum sıkıntı çıkarmaz

Ya gençler, otoimmun hepatit yönünden e devletten hastalıklarıma bakınca tanı kodu listede yok,ilaç raporlarıma bakınca tanı kodu listede var.:)))
Tip iki diyabet için de kod E.11 görünüyor bu listede Endokrin, Nitsoyanel ve Metabolik hastalıklar kısmında kod E00-E90 görünüyor yani tip ikiler listeye dahil anladığım kadarıyla.
İkinci olarak amir insiyatifinden kasıt sizin birinci müdürünüz değil benim anladığım, çoğu kurumda bağlı olduğunuz birim karar veriyor.Atıyorum Adalet bakanlığında müdürünüz değil,komisyon/başsavcılık kararı veriyor vb.
Son olarak amir çağırma olayı ilk idari izinde de vardı. dahası idari iznin özünde var zaten o.

Son düzenleme:
Ben organ nakilli olduğum icin listede organ nakli kodu yok
Ise gitmek zorunda kalacagim ama şöyle bir durum var benim enfeksiyon kapma riskim.cok yüksek bağışıklık baskilayici ilaclar sebebiyle
Çalıştığım yerde odada 3 veya 4 kişi olacağız (hangi odaya verilirsem ) gun içinde bir sürü vatandas da geliyor, toplu taşıma ile gidip geleceğim yani bu normallesme sürecinde hastalıkların artma riski eskiye oranla daha cok olacaktır
Idari izne devam edebilmek için amir inisiyatifi olmasi kotu oldu, oncekinde de cagrilabilirdim elbette ama genelge bağlayıcı idi simdiki cikan yazıyı kurum kabul.etmiyor illa takipli hasta oldugunu kanitla gittigin hastaneden rapor al artik normallesme surecindeyiz diyor iyi de hem ise gidip hem baska şehirde olan hastaneden nasil belge alayim?

gul2011 3-5 gün hastalık raporu al 1 hazirandan itibaren şehirlerarası yolculuk açılıyor zaten 3-5 gün içerisinde de gidip istenilen raporu alabilirsiniz, Verirlerse senelik izin alın vermezlerse rapor alıp işinizi halledin, gitmeden önce hastaneyle iletişime geçerek verip vermeyeceklerini öğrenme şansınız mevcut ise daha kolay olur sizin için

Sağlık bakanlığı nasıl hariç oluyor onu anlamadım ben hastanede çalışıyorum yeni atandim ve iş kinusunda bilgim yok MS hastasiyim izinli olma şansım varmıdır

Şizofren hastası engelli devlet memuruyum. 1 Haziranda işe başlayacak mıyım ?

Üst Alt