Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Arkadaşlar; Kronik hastalığı bulunan engelli memurların idari izinleri devam ediyor. Aşağıdaki linkte cumhurbaşkanlığı genelgesini ve hangi kronik hastalığı bulunan engellilerin idari izinli sayılacağını ayrıntılı bir şekilde paylaşmışlar. Paylaşanların ellerine sağlık. Lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

https://www.sabah.com.tr/memurlar/h...izinli-sayilacak-kronik-hastaliklarin-listesi

Paranoya

Bu uydurma bir görsel, Neymiş Kronik Hastalıklarım diye sekme varmış yok böyle bir şey!
Ayrıca boşuna kronikmiyim diye araştırmaya gerek yok kanser dair olsan Kurum amirlerinin insiyatifinde hizmetine ihtiyaç duyuyorum gel!

Arkadaşlar e nabizda öyle bir sekme yok bu yüzden barkodlu belgeyi e devlete girdikten sonra İlaç Raporlarım kısmından hazırlayabilirsiniz. Hastalık kodlarının ve hastalık isminin, kullanılan ilacın barkodlu belgesini hazırlıyor. O yeterli olacaktır. E-nabız olayının, bu izni hasta olmadığı kullanacak kişilerden ötürü ortaya atıldığını düşünüyorum.

ya kronik engelli raporu varsa neden enabız uğraşıyoruz ?

Aynen dostum engelli raporunda kronik yazıyor ama bu durumla ilgili kimse açıklama yapmadığı; sadece idari işler genel müdürü barkodlu belge açıklaması yaptığı için, bu şekilde bir alternatif oluşturabilir. Kronik hastalıktan engelli raporu olan bireylerin şunlarla uğraşması çok komik cidden.

E nabizda ilac raporlarım görünmüyor e devlette de sadece raporun sayısi ve hangi kurumdan alindigi yazıyor uzerine tıklayınca teshis bilgisi yoktur diyor hepsine baktim ama elimde geçen yillarin çıktıları var hepsinde tanı da yaziyor doktor da
Yani e nabız ya da e devlet bağlayıcı olmamalı maalesef her sey internet sistemlerinde kayitli degil, tam entegrasyon sağlanamadı
Elinizde eski usül ıslak imzalı belge varsa sunun, şahsen ben öyle yapacağım ama kabul.edilecegini düşünmüyorum
Belki sizinki kabul edilir
anarres

Barkodlu belge ne pardon ben kacirdim sanirim o kısmı

gul2011

Sağlık Bakanlığı'nın kronik hastalıklar kodları arasında yer alıyorsa kabul etmek zorundalar. Emin olun e-nabız saçmalığından geri adım atılacaktır. Zaten bağlı bulunduğumuz kuruma engelli olarak girerken bunlar özlük sistemimize de işleniyor yani dosyanızda olan şeyler zaten.

gul2011

muz cumhuriyetinden büyüklerimiz e nabızdan barkodlu belge istemiş e nabızda rapor var teşhiş yok :D

anarres
Böbrek nakli/organ nakli kronik kodlarda yok
Ama bağışıklık baskilayici ilaclar kullanıyorum bunyem enfeksiyona acik zaten kanda devam eden bir enfeksiyon da var

Arkadaşlar çok kafanıza takmayın, birim amiri isterse her zaman çağırabilecek sizi, pazartesi işe gidince belli olacak tam olarak zaten

birkan01

Böyle bir durumun ucu genelgede açık fakat iş sağlığı ve güvenliği gereği önlemler alınmak zorunda. Böyle bir durum başına gelen olduğu takdirde mutlaka isg uzmanına sosyal mesafeye uygun çalışma ortamı talebini iletmeli. Çalışma ortamı tamamen güvenli olmak zorundadır.

birkan01

Ben gideceğim zaten pazartesi ama takmayın demekle maalesef olmuyor sağlığım riske girecek korkusu yaşıyorum calismayi severim onda.sorun yok da kalabalik ortama girip virus kaparsam endisesi taşıyorum bir cok arkadas da öyledir eminim

Bende Diyaliz hastasıyım.Kronik böbrek rahatsızlığım var bende de kayıt bulunamadı diyor ;)

sarp35
yani mecburen zaten gitmem lazım raporlari sunmak icin bile gitmek gerekecek

Fatihhhh
Kardes biz kronik değilmişiz ama adi kby :)

Bende de bulunamadı diyor, doktoruma söyleyim kronik rahatsizliklarimi 3 er 5 er sisteme işlesin :rolleyes:

kayıt bulunanı görmedim daha engelli raporum var dilekçe isterlerse onu koyarım sorusturmada acılırsa acılsımn bu ne ya!!!!!

Benim engelli raporum görünüyor. Ya bir kerede yaptıkları sistem düzgün çalışsın harbiden.

"Kronik" in anlamı nedir? Bunu mu konuşalım ne yapalım? Uzun süreli, sürekli olan v.s.....

Raporu almışım 2008 yılında "sürekli" ibaresi işaretli... Raporlarımız kurumlarda var zaten..

shndns

bensize bişey diyimmi biz bosuna stres yapıyoruz engelli olmayanlar için geçerli bence e nabız yoksa süreğen işaretli ise kroniksin bitti

Olması gereken o zaten ama kafalar hep karışti milletin

druid

Aslinda şöyle, daha once genelgede engelliler diye de yazıyordu simdi yazmıyor o acidan da bir acaba oluşuyor insanlarda ve kurum amirlerinde
Engeli raporu olup engel durumu kronik olanlar idari izinde sayilmali diye düşünüyoruz ama işte amirler oyle düşünmüyor
Ben ilk dilekce yazdigimda da dedim rapor zaten dosyamda mevcut diye. Yani aynı şeyden on tane olsa ne olmasa ne, zaten ben dosyama konsun diye rapor fotokopisi verdim (aslı bakanlikta)
Tum bunlara ragmen bir de e nabız e devlet çıktı

gul2011

Her kafadan her sesin cikmasina musade edebilecek bir genelgeyi yayinlamakla hata ettiler.

İdari izinlisiniz ama idari izinli olmayabilirsiniz de, idarecinizin idaresine bağlı gibi birsey.

Üst Alt