Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Emine85
murat220

Ben rapor falan da almadım, 184 ü aradığımda da kronik hastalıklar listesinde dedi ancak bu listede neden yok anlamadım. Konjenital miyopati

Zar zor baglandim kronik hastalıkla alakali sayfa da tekrar düzenleme yapılıyor notu çıkıyor

Miyopati93
Bende aradım. Geri dönüş yapacaklar bir açıklama yaparlar diye düşünüyorum.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

berat8019

Eklenir umarım hepsi.. uygulama üzerinden mi internet üzerinden mi girdiniz? Uygulamadan giriş yapabildim ama kronik rahatsızlık sekmesi falan göremedim.

Emine85
Mesai bitiminde aradı amirim resmi yazi geldi e-nabiz ciktisini evrak kayda verin dedi ust yazi gelmemiş dolayısıyla amir de işlem yapamam demisti
Gerçi sabah biraz inatlastik :) ısrarla mesaiye baslaman lazım dedi ben zaten sabah is yerindeydim

i_brahi_m
Bende durum bildirir rapor da var yani neden ben doktora gideyim ki ayrica zaten acil saglik sorunu olmadığı sürece sağlık kuruluslarina gitmemem gerekiyor doktorumu da aradım hastaneye gelseniz o da risk dedi

mihayum
En yakin özel hastane 10-15 km ve bulunduğu yer cok kalabalık bir semt, benim sosyal ortamlara girmem de sakıncalı
Hatta doktorumu aradigimda bana kontrole gelmeden birkac gun once arayip teyit al dedi, yani risk devam ederse erteleyebilirler.

Buradaki asıl sıkıntı geçen yıl sağlık bakanliginin açık ve net genelgesine rağmen hastanelerin 2010 öncesi raporları yok sayıp sisteme kaydetmemesinden dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor bugün olduğu gibi yarın ve başka zamanlarda bu iş başımıza is açacak. Kimsede bu işe el atmadi. Vallahi yazık

Merhaba arkadaşlar
Kronik astım hastasiyim vergi indirimden emekli oldum.sonrasinda bi muayenehane de ise başladım masa başı. Korona zamanı izin istedim vermedi patron küçük işletmeyiz izin veremem dedi.calismaya devam ettim.nisan ayında isten ayrılmaya karar verdim hasta olduğumu risk alarak ise geldiğimi yazdim.tamam cik dediler.ihbar süreni tamamla yerine bi eleman bulana kadar dedi işveren.korona azaldı birini yerime buldu ve bana bu çalışma süremde hiç bişey ödemeden güle güle dendi.sizce ben nasil bi yol izlesem.muhasebeci tazminatı hak etmiyorsun diyor.

Arkadaşlar e-nabız da Covid19(Kronik Risk Durum Raporu) sayfası yeniden düzenleniyormuş, güncelleme yapılıyor olabilir.

Yine bazı hastalıklar çıkarılıyor mu nedir :)))

Arkadaşlar, kronik hastalıklarım sekmesine giriyorum bu sayfa yeniden düzenlenmektedir diyor karekodlu pdf görüntüsünü alamıyorum yardım edin.

dünden barkodun çıktısını alıp işyerine verdim,Onlarda beni ayırdılar. Şimdi sayfa yeniden yükleniyor diyor. İstermisiniz kronik listesi yeniden değişsin ve ben kapsam dışı olayım.:))

Arkadaslar salgin ikinci bir dalga yapmazsa bu birinci dalga izinler bitmiştir. Kamu kurumları kronik ve 60 yaş üstü hariç her çalışanı geri cagirmistir. Artik her kişi başının çaresine baksın denildi desek yanlış olmaz.

merhaba arkadaşlar kurumunuza gelen liste bunun aynısı mı? özellikle en son madde açıklamalarında yazan kodlar. bu kodlara göre idari izinli olabiliyorum. fakat ilk enabızda yayınlanan ve diğer internet sitelerinde yer alan listelerde bi h02 kodu eksik. bu listenin olduğu yazıyı nereden bulabilirim?

Kurumumuz (Sağlık Bakanlığı) bugün bu listeyi yayınladı.

Makiyato ben de aynı ikilemdeyim. Dün evrakı oluşturmuştum. Bugün dilekçe ekinde sisteme girildi. Bakalım yeni düzenlemeyle izin devam ediyor olacak mı

[FONT=Helvetica]merhaba arkadaşlar...bir konuya açıklık getirmek gerekirse, "kronik" kelimesini yanlış anlayanlarımız oldu...şöyleki devlet malum hastalıktan ötürü bazı düzenlemeler yaptı..bunların içinde engelliler , hamileler ve kronik hastalara idari izin vermek vardı..daha sonra dünya genelinde bir normalleşme sürecine gidildi..bu süreçte bazı uygulamalar yapıldı..bunlardan biride kamu personeline verilen idari izinlere yeni bir düzenleme getirmek oldu...bu düzenleme sonucunda engelliler[/FONT][FONT=Helvetica]in, hamilelerin idari izinleri sonlandırıldı...ancak riskli kronik hastalığı olanların idari izinlerine devam etmesine karar verildi..olay da tam bu noktada karıştı...her kronik hastası izinli olacağını sandı...ve sürekli listeler paylaşıldı...insanlar haliyle benim hastalığımda kronik ben neden izin alamıyorum gibi sormaya başladı...e - nabız sisteminin sorunlu durumu da olayı iyice zıvanadan çıkardı....arkadaşlar "kronik" kelimesi uzun süren tedavisi kısıtlı ve hatta çoğu zaman mümkün olmayan demek...yani uzun süren hemen her rahatsızlık bu kapsamdadır..ancak bakanlık sadece covid19 riski taşıyan ve bu hastalığa yakalanınca bağışıklığı zayıf olabilecek riskli kronikleri idari izinli saymak istedi.... olay bundan ibaret...riskli kronik kapsamında olmayanların beklentileri yersiz oldu...son olarak bu yapılan uygulamanın doğruluğu veya yanlışlığı hakkında yorum yapmıyorum...sadece olaya bir açıklama getirmek için yazdım...[/FONT]

paranoya

Bende olmamasına rağmen en çok etkilenen astım hastalarının bile izinli sayılmaması çok tuhaf.
Bende olan kas hastalığı ise bazı durumlarda solunumu sağlayan göğüs kaslarını etkilediğinden kovid 19 durumunda nefes almada daha büyük problemlere neden olabilir. Ayrica bazı kas hastaları anesteziye daha duyarli olmaktadır.
Görüldüğu gibi bilimsel dayanağı olmayan farklı kronik hastalık listesi ortaya atılmıştır.

[FONT=Verdana]@murat220
dedeğiniz gibi kalp kasları da zayıf olanlar var bu kas hastalığı dolasıyla o yüzden aile hekimi de şaşırdı kas hastalğının listede olmamasından
[/FONT]
@gul2011
bizim kurum saymıyor durum bildirir raporunu illa e nabızdan çıktı almam lazım orda da yoksa iş başı

yine e nabıza bişeyler olmuş güncelleme yapılıyor sanırım inşallah benim hastalıkta eklenir :cool:

Özel sektörde bankada çalışıyorum kronik olsun olmasın engelli herkes 13 marttan beri evde ne zaman baslayacagimiz belli değil risk almak istemiyorlar

i_brahi_m

Ben dün gece yatmadan e -nabız risk raporunu pdf olarak indirdim çünkü gündüz çok kasmıştı, bugün yoğunluk olabileceğini düşünüp iyi ki almisim dedim. Üstüne bir de detaylı bir dilekçe yazdım ama kuruma ibraz edemedim çünkü amirim bekle henüz resmi yazı gelmedi dedi.
Durum bildirir raporum Aralık 2019 tarihli var 3 doktor imzalı, is yerinde sorun yaşadığım için elimde olsun diye almistim ibraz etmedim sadece bende duruyordu nolur nolmaz diye. Risk raporuna bu durum raporunu da, kronik engelli raporunu da koymayı düşündüm. E-devlette ilac raporunun detaylari görünmüyor onun icin de eczaneden çıktı isterim onu da eklerim dedim kendimce. Yani hastalığımı kanitlayabilecegim ve enfeksiyon kapma riskimi her türlü gösterebileceğim belgeler elimde mevcut. Daha ne yapılabilir ki? Illa hastaliga yakalanip hastanelerde ölüm kalım savaşı mi vermemiz lazım durumumuzu arz edebilmek icin!
Şahsen calismaktan hic kaçmadım kurumda mesaiden en son ben çıkıyorum en erken ben geliyorum (otobüs saatlerinden). Hastalığı bahane ediyor denmesi gerçekten vicdansizlik haksizlik olur.
Siz de doktorunuzu arayin durum bildirir raporunu isteyin, ben aradim durumu belirttim sağolsun doktor benim icin hazirlamis whatsapptan gönderdi ama imzasizdi tabii (3 doktoru dolasip imzalatmam lazim) olsun sonuçta kanıt mi kanit tarihi belli.
Ha bi de fırça yedim e-nabiz ciktisi yeterli olmalı, biz size istediğiniz sekilde rapor yazamayiz yapabileceğimiz yazi bu diye. Kabul edilmiyor deyince amiriniz yanlış işlem yapiyor Sağlık bakanlığı liste yayinladi, kodunuz yer alıyor e nabiz çıktınız varsa yeterli dedi.

Arkadaşlar günaydın, gece e-nabız kronik hastaliklar sekmesi acilmiyordu güncelleme sebebiyle
Az önce girip baktım açıldı ve yazi icerigine idari izne esas risk durum belgesidir diye ekleme yapmışlar sanırım dünkü benim de yaşadığım sıkıntılara benzer durumları başka arkadaslar da yaşamışlar ki bu belgenin yeterli olduğunu netlestirmek adina güncelleme yapılmış.
Hepinize geçmiş olsun Rabbim sağlık versin yeter ki şu süreç atlatilsin yine çalışırız

Arkadaşlar ben kronik hipopituitarizm hastasıyım, 2008'de aldığım %60 engelli raporuyla 2009'da işe girdim sonra vergi indirimi için 2009 tarihli engelli raporunu aldım, 2008 tarihli raporum e nabızda hiç gözükmüyor, 2009 tarihli raporda normal dinlenme raporlarının içinde gözüküyor, kullandığım ilaçlar ucuz olduğu için sonradan ilaç raporu da yapmadım parayla aldım, rapor olmadan da alınabilen ilaçlar olduğundan
,ama yazdırarakta aldığım oldu 2 tane sistemde reçetelerimde gözüküyor muayene tanılarında gözüküyor bir tek dün akşam e nabıza baktığımda başta bu sayfa yeniden düzelnmektedir diyor bu sabah baktığımdaysa kayıtlı bilginiz bulunmamaktadır diyor ben şimdi ne yapayım işyerinden barkodlu form istiyorlar ne yapmam gerekiyor çok sıkıntıdayım bir yön yol gösterin bana.

Son düzenleme:
Üst Alt