Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bende de kas hastalığı var ama sistemde yok şeker hastalığı var ona da kurul raporu mu istiyor aile hekimindeki durum bildirir raporu kabul olacak mı

eğer nörolojik etkisi varsa e nabızda çıkmasa bile aile hekimi onayı yetiyor.Eğer nöromuskuler kas hastalığıysa dahil olması gerekir..

Arkadaşlar benim de 2014 de süresiz raporum var ama enabizda gözüküyor fakat PDF sı yok.Şimdiye kadar iş yeri cagirmadı.çagırirsa ne gibi bir işlem yapmak gerekiyor

i_brahi_m

Ben bugünden itibaren idari izinliyim aksam müdürümle konuştuk e nabiz ciktisini evrak kayda ver dedi ben üstüne idari iznimin devam etmesi hususunda şeklinde bir dilekçe ile e-nabız çıktısını verdim. Her yerde kodlarım çıkıyor hastalık kodumu da istedi gönderdi şimdilik sorun yok gibi bakalim.

Ama bir cok arkadaş magdur gördüğüm kadarıyla. Keske sadece e nabız ile islem.yapilmasa, benimki çıktı sistemde ama ek olarak elimde engelli raporum var kronik diye, ilac raporum var, hastaneden alinan durum bildirir raporu var. Kod da aciklanan listede yer alıyor yani bu belgelerden biri illa ki vardır bu magduriyeti yasayan arkadaslarda. Resmi belgelerle kanitladiktan sonra kabul edilmemesi garip olur yani.

Sağlık Bakanlığının yayınladığı liste bugün yine güncellenmiş fakat hala eksiklikler var. Anladığım kadarıyla bu hafta birkaç güncelleme daha yapacaklar. Kurumlardan gelen geri dönüşlere göre listeyi gözden geçiriyorlar. Dünden beri 3 defa güncellendi.

Kronik Hastalıklara Dair Yeni Yazı (2 Haziran 2020)

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven e-imzalı resmi yazıda ''29 Mayıs 2020 tarihli ve 31139 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından ''COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler konulu 2020/8 sayılı Genelge yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Genelge hükmüne göre çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığınca belirlenen kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacağı öngörülmüştür.

Bu kapsamda

1- Kamu çalışanlarından idari izne esas olmak üzere COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar; halen immünsüpressif tedavisi alanlar, metastatik ve/veya kemoterapi/radyoterapi alan kanser hastaları, kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği/kök hücre nakli yapılan hastalar, kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar, insüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları, komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalar, serebrovasküler hastalık (inme, kanama) geçiren hastalar şeklinde Bakanlığımızca belirlenmiştir.

2- Bakanlığımızca belirlenen hastalıklardan 1 Haziran 2020 tarihinden önceki 2 yıl içerisinde 2 kez aynı tanıyı almış olan kamu çalışanlarına Bakanlığımız e-nabız sistemi üzerinden ''İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi'' üretilecektir.

3- Kamu çalışanları söz konusu belgeyi e-nabız sistemi üzerinden temin edeceklerdir.

4- Sistem üzerinden ''idari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi''ni alamayan kişiler mevcur hastalık raporlarıyla kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat edecek, durumu uygun görülenlere hastanın ibraz ettiği hastalık raporları ek yapılarak aile hekimi tarafından ''COVID-19 İdari İzin'' tanısı ile durum bildirir tek hekim raporu düzenlenecektir.'' denilmiştir.

Kronik Hastalıklara Dair Yeni Yazı (2 Haziran 2020)

Sağlık bakanlığında vhki olarak görev yapmaktayım bu süreçte bize neden izin yok

Şimdi yazıda durum belgesini e devletten alamayanlar mi doktordan rapor alacak yoksa e nabızda olmasada 1. Maddeden dolayı mi olacak. Ya bu hastalıkları e nabıza kim giriyor aile hekimi mi veya değişlikleri kim neresi yapıyor

-E Nabız'da şuan bu şekilde bir bilgilendirme mevcut
[FONT=arial]1- Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (2020/8) kapsamında kamu çalışanlarından idari izne esas olmak üzere COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar; halen immünsüpressif tedavi alanlar, metastatik ve/veya kemoterapi/radyoterapi alan kanser hastaları, kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği/kök hücre nakli yapılan hastalar, kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar, insüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları, komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalar, serebrovasküler hastalık (inme, kanama) geçiren hastalar şeklinde Bakanlığımızca belirlenmiştir.[/FONT]

[FONT=arial]2- Sistem üzerinden “İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi”ni alamayan kişiler mevcut hastalık raporlarıyla kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat edecek, durumu uygun görülenlere hastanın ibraz ettiği hastalık raporları ek yapılarak aile hekimi tarafından “COVID-19 idari izin” tanısı ile durum bildirir tek hekim raporu düzenlenecektir.

2 numaralı açıklama sanırım çoğu arkadaşın sorunlarına çözüm olacaktır.[/FONT]

Sağlık bakanlığında vhki olarak görev yapmaktayım bu süreçte bize neden izin yok
İdarenizle konuşun bizde bugün engelliler çağrıldı listedeki hastalıklara uyanlara izin verildi. Yazıda hastaneler muaf tutulmasına rağmen İl Sağlık Müdürlükleri izin veriyor.

@gul2011
Kronik hastalık listesinde çıktı mi çıktıysa zaten sorun yok bende şeker de var ama oda çıkmıyor

[FONT=sans-serif]2. Maddeden kasıt nedir e nabızda olmasada doktor verecek mi yoksa e nabızdan çıktı alamayanlara mi verecek. Birde şeker için kurul raporu mu lazım yoksa ilaç raporları da iş görüyor mu[/FONT]

İdari izin kaç gün sürecek bende kalp ve akciğer ameliyatlıyım astım ve hipertansiyon da var e nabız da kayıt bulunmamaktadır yazıyor aile hekimine gitmeyi düşünüyorum

i_brahi_m

Sabah e nabizda cikti idari izin yazisi ama bir daha girmedim ben zaten böbrek nakilliyim yukaridaki yazıya gore 1. Madde beni kapsiyor şu an idari izindeyim
Simdi baktim tekrar, e nabiz acilmiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
gul2011
anladım hadi gözünüz aydın benimde 1. Madde şeker var ama oda bana oluyor mu bilmiyorum

gul2011
Kronik böbrek yetmezliği listede var mıydı acaba

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kenan91

Dünkü listede vardi ama bugun liste değişti mi bilmiyorum telefondan giriyorum o yüzden herseyi anlık takip edemiyorum ben böbrek nakli olan kısmın ekran görüntüsünü almistim dün
Ekran görüntüsü ekleyemedim ama en altta nakil kodlarinin hemen üstünde N ile baslayan bir kod var böbrek yetmezligi ile ilgili
Ek- Şimdi baktım N19 tanimlanmamis renal yetmezlik yaziyor sonuçta durumu açıklıyor ama ilaç raporu ya da hastalık tanimlarinizla örtüşmeli en kötü ihtimal aile hekiminden durum bildirir raporu alırsınız

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hastanede vhki olarak çalışıyorum idari izin yokmuş sadece kanser hastaları organ nakli olanlar ama diğer kurumlarda kronik rahatsızlığı olan herkes izin alabiliyo ama diğer kurumlarda risk çok az ben hastanede olduğum için yakalanma ihtimalim daha yüksek

Yanlış Tanı mağdurları ne yaptınız nasıl yol istediniz ?

Kurum izni verdi ama enabız belgesini çıkaramıyorum aile hekimim incelediğinde o bile şaşırdı sana rasgele tanı girilmiş diye hastaneye gittim raporu veren doktor yok yarın yine gitcem kurumda belgeyi istiyor belgeyi biraz geç vermek sorun yaratır mı Benim hiçbir kusurum olmadığı halde 2 kez hastaneye gitmek zorunda kalıyorum pandemi esnasında yargı yolu açılabilir mi ?

Bu başlıkta ne hit yaptı. :)) Galiba bugün gene güncellenmiş listeler ama benden bu kadar ben pes ediyorum.Uğraşamıcam hergün hergün.:))

tip2 diyabetlilere sadece komplikasyon göstermiş ise var arkadaşlar insülin kullanmanız gerek

druid dostum insülün kullanılması komplikasyon var anlamına gelmiyor.Bende tip 2 var insülin kullanıyorum ama listeden yokum,Tanı kodu E 09. Tip2 lerin girebilmesi için şekerin vücutlarında bir yere zarar vermiş olması lazım.

O zaman şekerden de bişey çıkmadı perşembe iş başı desenize. E11.8 var 11.9 'la aynı ama demekki bişey var artık hayırlısı yapacak bir şey yok.

Bu işi sağlıklı bir şekilde yönetemediler, kronik sayılan hastalıkların listesi her gün değişiyor, e-nabıza girilemiyor, sürekli hata veriyor.

i_brahi_m, son liste esas olur sanırım.
en son yazıda sağlık bakanlığı risk kategorisindeki hastalıklardan biri son 2 yıl içinde mevcut ise e-nabız üzerinden,
e-nabızda çıkmıyorsa, aile hekimi üzerinden hasta durum raporu alınabilir dendi.

Son 2 yıl içinde 6-7 kere gitmişimdir endokrinolojiye ve iç hastalıklarına ve hepsinde de tip-1 diyabet tanısı gözükmekte ama ne hikmetse enabızda kronik kısmında yazmıyor. Öyle bir şeyin yazılı olması gerektiğinide üç gün öncesine kadar kimse bilmiyordu zaten. Olan bizim gibi hastalara oldu. Devlet büyüklerimiz sağolsun bizi yarı yolda bıraktılar. Zaten bugünde sonra idari izinli olsak ne yazar. 15 haziranda herkes başlayacak derler. Madem böyle yapacaktınız ne diye hala bizi uğraştırıyorsunuzki yok o genelge yok enabız yok o liste. Boşverin arkadaş bunları. Herkes yarından itibaren işe başlayacak deyin bitsin gitsin. Sizde kurtulun bizde kurtulalım.

selda*
son olan listede yazan hastalıklar mi geçerli ama orda insilüne bağımlı olmayan var ama o bana uyuyor mu bilmiyorum yaklaşık 2yıl dan beri de ilaç kullanıyorum ama şekerden dolayı kurul raporu yok sadece ilaç raporum var yarın gideceğim aile hekimine bakalım ne olacak ama bişey çıkmaz gibi çünkü kurum kabul etmiyormuş dediler artık şansa

Üst Alt