Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Arkadaşlar aile hekimi ile görüştüm dün akşam yeni genelge gelmiş riskli hastalıklara rapor verebiliyormuş bana senin durumunda uyuyor rapor vereceğim dedi şimdi alıp kuruma vereceğim kurumda kabul etti herhalde izin devam edecek bakalım hayırlısı.

Orta derece Obstriktif solunum bozukluğu yazıyor.

Galiba ben buna dahilim fakat e nabız da çıkmıyor.Aile hekimini aradım ben rapor veremiyorum demişti.Nasıl bir yol izlemeli sizce?

druid

Aile hekiminin verdiği rapor ve ilaç raporlarimi ekledim bide dilekçe verdim engelli raporumu eklemedim tamamen normalleşme olana kadar evde oluruz umarım

yasin258
Dediğim gibi dün akşam aile hekimine de bazı riskli hastalıklara rapor verme yetkisi çıkmış doktor raporu kabul olacakmış ben şimdi kurumla da görüştüm. Aynı siz gibi benimde e nabızda çıkmıyor ama ben hem kas hastasıyım hem şeker.

i_brahi_m

ibrahim insülin kullanıyorsan direk vercek! kullanmıyorsan komplikasyonun varsa verecek! genelgenin 5. maddesi

Valla bende anlamadım insülin kullanmıyorum da komplikasyon kas hastalığı var işte ikisinide ekleyecek bakalım ne olacak

Tüm bu sürece rağmen Raporlarını alarak zafere ulaşan arkadaşları tebrik ediyorum...:eek:

Bende durum bildiren rapor ile birlikte aile hekimine gittim. Covid-19 den dolayı idari izinli olduğuma dair bir belge verdi. Tanı kodu falanda da girmedi. Kuruma teslim ettim. Umarım sorun çıkmaz.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emine85

ne sorun cıkcak korkmayın bu kadar hukuk ülkesiyiz..(tabi listede varsanız)

Kamuda çalışan engelliler arasında ayrım yapılması sizce insan haklarına uygun mu?

Engelliler arasında kronik, 60 yaş üstü vs. şeklinde ayrımcılık yapılarak uygulama yapılması sizce adalet ve eşitlik ilkelerine ve Anayasaya uygun mu?

Kardeş ben yazdım başvurumu Adalet Bakanlığına yönlendirmişler, bakalım sonuç ne olacak?

Ya işin suyu çıktı resmen sağlık ocağına gidip durum bildirir raporu aldım eve geldim liste değişmiş ve rahatsızlığım listeden çıkarılmış maske kullanamıyorum iki gündür işe gidip maske takmadan çalışıyorum resmen tehlikenin ortasına atıldım

Valla bende durum bildirir raporunu verdim kabul ettiler inşallah sıkıntı çıkmaz bende tırsıyorum her an olmaz diyeceklermiş diye

Sezinsila
Merhaba
Kardeş nasıl girilmemiş?
- Rapor no yazıyor, PDF mi yok?
- Yada hiçbir bilgi mi yok?

Ben tanı kodundan dolayı çıkmadığını düşünüyorum. Yada sistem güncell değil

keyemsi
Nasıl yüklenmiş?

1
Rapor no vardı ? Pdf mi yoktu?

Kahramank25

bende o gerizekalı sekreter yanlış tanı girmiş tip-1 insüline bağımlı diyabet gireceğine tip-2 insüline bağımlı olmayan girmiş (bağımlı değilsem neden insülin alıyorum oda ayrı bir tezatlık) bide ek yapmış tanımlanmamış komplikasyon diye E-10.4 kodu olacağına E-11.9 girmiş bütün saçmalık bundan dolayı birde raporu alırken Z-01 genel muayine yazmıs Geriye dönük düzeltme yaptırdım ama enabızda hala eski hali var raporun. Aile hekimine düzeltilen raporu(2019 Eylül),Önceki Raporu(2017 Mart),Engelli Raporunu götürdüm oda Durum bildirir belgesi hazırladı Tanıyı oraya yazdı ıslak imzalı ve pdf şeklinde bana verdi. bende ekler ve genelge ile kuruma yolladım. Tamamen o tıbbı sekreterlerin dikkatsizliği sonucu oluşan durum hatta benle iddaalaştılar bide Kod E-11 tip1 diyabetin die açtım telefondan gösterdim baktılar kaldılar.

Sezinsila keyemsi druid
Haklısın, insanın aklına gelmiyor. Nerden bilinecek ...
Sekreter girerken hep aynı tanıyı giriyor.

Herkes ters köşe oldu.
Bugünkü liste sanki gunceldi.

Tanı derken yazacağı raporlar arasında covid risk grubundadır die bir tanı halen tanımlanmamış o yüzden çoktı alamam diyor

Listede şeker hastalığı var doktor yeni bir düzenleme olacak dedi bir kaç güne o güne kadar kaldırılır mı bilmiyorum

@Miyopati93
hocam kas hastalığı listede yok aynı zamanda ben şeker hastasıyım doktor bana şekerden durum bildirir raporu verdi. sizin kas hastalığının adı ne

Miyopati93
hocam e nabıza düşmüş benim kas hastalığı sizde bakın son güncelleme olacak demişti doktor şimdi baktım görünüyor

i_brahi_m

E nabız olayını anlamıyorum. Bir gün düşüyor. Ertesi gün yok. Sonra olmayan PDF çıkıyor. Anlamadım. Yuklememi yapıyorlar yoksa eksiklik mi?
Sizin hiç sordunuz mu? Daha önce neden çıkmadığını?

Aile hekimi raporları yeni yüklüyorlar sanırım demişti 1 2 güne belli olur dediydi şimdide şeker raporu yok kas hastalığı var Allah Allah anlamadım gitti her yer yüklemedi sanırım olmadı biraz daha bekleyin benim rapor işlenmiş sanırım üniversite hastanesinden aldığım.

Nasıl bu kadar emin konuşabiliryor?
Şimdiye kadar yüklenmeyen iki gün de nasıl olacak!
Ayrıca e nabiza da çıkıp bir gün sonra çıkmayan da var , en iyisi aile hekimi raporlara bakıp sistemde kontrol edecek. Covid19 raporunu verecek. Kalıcı...
Uzatmanın anlamı yok. Her gün bir açıklama yapılırsa kafalar karışır, insanlar işe başlamak zorunda kalır. Sonra da iş işten geçmiş olur

"sadece e-nabız sisteminde kronik hasta olduğu yazanlar" idari izinli sayılacak.
Sonuç olarak kronik hastalığı olan personelin idari izni 1 haziran sonrasında da devam edecek. Sağlık Bakanlığı yeni bir liste yayımlar ise bu listede yer alan hastalığı olanlar, yoksa E-Nabız sisteminde kronik hasta olduğu kayıtlı olanlar kronik hasta kabul edilecek.

Kahramank25 hiç bir bilgi yok kronik hastalığınız bulunmamaktadır yazıyor e nabız da ama benim elimde ilaç raporum var belirlenen risk grubundayım raporlarimi alıp aile hekimine gittim e nabız a girdi ilaç raporlarim hiç girilmemiş ve tanilar da girilmemiş ben e devletten çıktı almıştım onlara baktı engelli raporuma baktı ve idari izin belgesini verdi

Üst Alt