Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Makiyato
KARDEŞİM 20 YILLIK HASTAYAMI ANLATIYORSUN :) TİP2 LER GENELDE HAP KULLANIR ancak bazı tip2lerde direnç oluşumu dolayısı ile insüline geçiş olur. e-11 8 kodu var oda komplikasyonlu tip2 diyabet

i_brahi_m
komplikasyon varsa olur körlük nöropati felan

Günlük vaka verilerine göre önümüzdeki hafta yapılacak bakanlar kurulu toplantısında bircok idari izinler kaldirilir.

[FONT=arial]1- Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (2020/8) kapsamında kamu çalışanlarından idari izne esas olmak üzere COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar; halen immünsüpressif tedavi alanlar, metastatik ve/veya kemoterapi/radyoterapi alan kanser hastaları, kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği/kök hücre nakli yapılan hastalar, kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar, insüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları, komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalar, serebrovasküler hastalık (inme, kanama) geçiren hastalar şeklinde Bakanlığımızca belirlenmiştir.[/FONT]

[FONT=arial]2- Sistem üzerinden “İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi”ni alamayan kişiler mevcut hastalık raporlarıyla kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat edecek, durumu uygun görülenlere hastanın ibraz ettiği hastalık raporları ek yapılarak aile hekimi tarafından “COVID-19 idari izin” tanısı ile durum bildirir tek hekim raporu düzenlenecektir.[/FONT]

druid
bakalım ne olacak girer mi yarın aile hekimine gideceğim olmadı uzman doktora gideceğim artık ne olursa

İdari izinlerin 15 haziran da başlanacağı bilgisini nereden aldınız? keyemsi

selda* Herhangi bi yerden almadım ama 1 haziranda çoğu şeylin yasağı kalktı ve kamuda esnek çalışma bitti. Yayımlanan genelgeyle idari izinli olanların izinleri devam edecekti ama şu an çoğu kişi çalışıyor. Birde iyice arap saçına döndü her şey. O yüzden önümüzdeki günlerde bi genelgeyle tüm idari izinlilerde başlayacaklar der diye düşündüm.
Enabızmış, rapormuş hikaye bende artık. Bu haftayı yarıladık zaten. Bundan sonra izin verseler nolur vermeseler nolur. Üç gün çalış beş gün izin yap. Onda da kırk tane şey değişsin. Sıktı yani.

Arkadaşlar aynen yazdığınız gibi oluyor
Ben de az önce e nabiz sistemine girdim kronik hastalığımız bulunmamaktadir yazıyor ama daha önce vardi pdf indirip is yerime ibraz etmistim simdi ise aciklanan maddeler gorunuyor 2020/8 genelgesine göre kronik rahatsizliginiz bulunmamaktadir diyor altinda da immunosupresif tedavi alanlar organ nakilliler diyor :) şaka gibi ben zaten böbrek nakilliyim ve immunosupresif tedavi görüyorum
Yarin aile hekimime gidip durum bildirir raporu da alacağım işimi garantiye alayım da başım agrimasin düşüncesindeyim ama mecbur toplu taşımaya bileceğim bu bile riskken bizim iş ellerinde oyuncak oldu!

keyemsi, önümüzdeki iki hafta çok önemli :cool: Şaka bir yana çalışmayan e-nabız bitirdi beni, hayırlısı olsun herkes için.

@selda*
bakalım yarın bi soracağım artık olursa olur olmazsa perşembe raporum bitiyor gidip başlarım.

[FONT=Verdana]@gul2011
bizim kurum bu yeni yazı çıkmadan önce durum bildirir yazısını kabul etmiyordu artık bilmiyorum ne yaparlar sadece e nabızda varsa diyorlardı. sizinkide ilginç olmuş yazıyı kuruma verdinizmiydi bence size bişey derlerse alın tekrar raporu yarın zaten gün içinde haber gelir iy veya kötü hakkımızda hayırlısı
[/FONT]

i_brahi_m
Valla sormayın baya garip.oldu
Ben 1 Haziranda da gece girip ekran görüntüsü almıştım ise gidince de mailime gonderip cikti aldim, gündüz zaten sistem calismiyordu. Aksam girdigimde guncelleme vardı. 2 Haziran sabahı da yine yazı vardi sadece altına idari izin yazisi eklenmisti. Bunu da cekip is yerine mail.attim.
Simdi ise kronik hastaliklarda uyari var kronik hastaliginiz bulunmamaktadir diye.
Zaten sağlık ocağının civarında işim var gerçi gidip gitmemekte kararsizim gidersem aile hekimine gidip rapor da alırım. Ben işimi garantiye alayim da sonra strese girmeyeyim.istiyorum.
Az önce e-nabız sistemine girdim kronik hastalıklarım kısmında böbrek nakli yazıyor kodu ile birlikte altında da bağışıklık baskilayici (immunosupresif) ilaclarim numaralarla listelenmis :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba ben tip1 şeker hastasıyım.İdari izin konusunda bugün işyerimden arandım saat 5’e kadar e nabızdan belge almamı alamadığım takdirde yarın işe başlanmam söylendi.E nabızdan alamadım aile hekiminden tek hekim durum bildirir yazımı aldım.İşyerime ilettim.Fakat şimdi kontrol ettiğimde e nabızda kronik hasta olduğuma dair idari izin kullanabilirim diye pdf çıktısı alabildim.Diğer arkadaşlarda e nabızı tekrar kontrol ederlerse yapılan son güncellemeden sonra raporlarını alabilirler.

sedat1313

Ben de üstteki yorumuma ekleme yaptım siz yazmışsınız :) ben her gün o çıktıyı alıyorum ama her seferinde bir değişiklik oluyor :) hatta ilk günkü ciktiyi sundum, kayda girdi, dün degistigi icin yeniden mail attim arkadasa da çıktı alip diğer yazinin arkasina eklemesini söyledim. Ve az önce de yaziyi tekrar indirip ilaçlarin yazdığı kısmın da ekran görüntüsünü aldım amirim isterse gönderirim telefondan diye :)

Elimde 1-2-3 Haziran tarihli e-nabız yazısının pdf sekli var

gul2011
Haklısınız çok sıkıntılı,sancılı bir süreç oldu ama sonuçta doğru olanı eklediler.Bu süreçte e nabızın eksiklikleri giderilmiş oldu bence.Bunun artık değişmeyeceğini doğrunun bu olduğunu düşünüyorum.Zaten e nabızda bunu doğruladı en güncel hali budur diye

sedat1313
Hocam bende çıkmıyor hap mi kullanıyorsunuz insülin mi şekerden başka hastalığınız var mı

i_brahi_m
Günde 4 defa insülin kullanıyorum.Astımım var ama ben engelli sağlık raporunu aldıktan sonra çıkan bir hastalığım oldu

Günaydın arkadaşlar
Dün akşam baktığımda benimde enabızda gözükmüyordu. Az önce baktım yüklenmiş rapor. Sanırım yavaş yavaş yüklüyorlar sisteme. Bundan sonra işleyiş nasıl olcak bilmiyorum. Beklemeye ve çalışmaya devam :)

Arkadaşlar yardım edin nolur beynim yandı, bilen biri anlatsın, kronik hastalığı olan herkes mi gidecek aile hekimlerine yoksa madde madde tek tek saydıkları hastalığı olupta e nabızdan çıktı alamayanlar mı? Yani tek karar verici aile hekimleri mi olacak her kronik hastalık için? Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Biraz daha açar mısınız? Sorduğum sorunun yanıtını tam kesin alamadım da, ilginiz için teşekkürler.

geronimo

E-nabızdaki açıklama tam net değil ama mantık olarak bakanlıkça belirlenen hastalıkları olan ama e-nabızdan belge alamayan kişilerin aile hekimine başvurması gerekiyor, öteki türlü hastalıkları belirlemenin bir anlamı olmazdı diye düşünüyorum ama burası Türkiye hiç belli olmaz aile hekimine bir danışmak lazım.

consiglier

Şuan aile hekimliğimdeyim, doktor sistemde Böyle bir tanı yok tanı girmeden belge veremem diyor. Yahu bildiğin yıldırma politikası uygulanıyor en sonunda gidip çalışcam öleceksem öleyim yeter artık bu nedir. 😡😡

sanırım dün gece gene değişti listeler :))) ama dediğim gibi benden bu kadar hergün hergün uğraşamam e nabızla felan. Size bol şanslar :)))

geronimo
kardeşim listede hastalık yoksa veremez raporlara bakıp vercek icd kodu mudur nedir onların hatası yüzünden oluyor bunlar

Omerzknac
kardeşim tanı yoksa nasıl versin adam ? 3 kere hastaneye gittim hala düzelmedi bendeki o gerizekalı tıbbi sekreterler yüzünden hep

E nabız da kronik hastalığınız bulunmamaktadır yazıyordu bugün aile hekimliği ne gittim yanımda tüm raporlarimi aldım e nabiza girilmemiş raporlarim o nedenle görünmüyor muş ben e devletten ilaç raporlarimın çıktısını almıştım onları Dr verdim inceledi e nabiza baktı ve bana covid 19 idare iznine ayrılabilir diye bir belge
verdi müdüre teslim ettim baktı neden e nabizda yok dedi işlenmemiş dedim tmm seni biz ikinci bir emre kadar izne ayıralım dedi dilekçemi verdim ve ayrıldım

Sezinsila

bende aynı şekilde yaptım ama trajikomik bir olayda yaşadım onu anlatıyım

Raporu yanlış yazan doktora gittim adama engelli raporunu verdim bana hala sen tip1 misin diye soruyor. daha kendini aklamaya çalışıyor sonra sekretere özellikle dedim kodu doğru yazın diye düzeltme yaptırdım bugunkü muayene yine yanlış girmiş yine yanlış yazmış. Aile hekimine (Allahtan çok kaliteli insan aile hekimim il sağlık müdürünü aradı oda yapılması gerekeni söyledi) durum bildiren raporu aldım ek olarakta ilaç raporları engelli raporu ve genelgeyi ekledim kuruma yolladım dahada pürüz çıkarsa mahkemenin yolunu tutucam (2 günde 4 kere hastaneye gittim)

Üst Alt