Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

kenan91
Belki tutarsınız diye yazmıştım.
Kimse tutmuyor madem mecbur gideceğiz.
Saygılar

turkona kronik hastalığa sahip bir engelliysen gitme. Ben özeldeyim rapor alacağım 5-5 iki hafta gitmeyeceğim bize izin yok. İdari izinli olup gitmen garip olur.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koalaaa

Hiç sorma. .. ben de özel kolejde çalışıyorum... solunum yolu ve hipertansiyon raporluyum... devlette çalışanlar insan biz hayvan... bu ayrımcılığa ayar oluyorum. .. okul ilaçlanacak beni de çağırıyorlar o esnada...

Engelli sağlık calisanlarinin idari izinlerini saglik bakanligi iptal etti.sadece kanser ve organ nakli olanlar idari izinli sayilacakmış.Bu çok yanlis bende..

Sehribanu Kaynak var mı acaba?
Ulaştım idari izin bakanlığın yetkisi dahilinde uygulanır sanırım saglık çalışanları iş bası yapacak

Ya arkadaş özeldeki kardeşlerimiz de izinli sayılmalı demiyorsunuz biz hepimiz için cimere kadar yazdık siz haala kamu derdindesiniz. Bizi düşünüyor musunuz? Özelde izinli bile değiliz. Yazık!

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki kamu kurum ve kuruluslarinda engelli statusunde calisanlara, cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 12 gün yasal idari izin kararı resmi gazetede yayinlandi. Peki kurumu müdürü iş aksayisi olabilecegi dusuncesi ile engelli calisana izin vermezse bu durum yasalmidir, böyle bir yetkisi varmıdır.. Teşekkürler

Aşağıda ki yazıyı cimere ilettim.

Lütfen sizler de durumu iletin. Özellikle özel sektör de çalışan engelliler.
Destekleyin.
[FONT=Cuprum]Corona virüs önlemleri kapsamında Kamuda çalışan Engelliler ve Hamilelere idari izin hakkı tanınmıştır. Özel Sektörde çalışan Engelli ve Hamilelerin de bu kapsama alınmasını Sn. CUMHURBAŞKANI,mız Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'ın, Sn. Bakanların ve Sn. Danışmanların değerlendirmeye almalarını rica ve temenni eder; bu süreçteki etkin ve sonuç odaklı çalışmalarınız için ayrıca teşekkür ederim. [/FONT]

[FONT=Cuprum]Saygılarımla.[/FONT]

Twitter da taga destek verin.Corona virüs önlemleri kapsamında Kamuda çalışan Engelliler ve Hamilelere idari izin hakkı tanınmıştır. Özel Sektörde çalışan Engelli ve Hamileler de risk grubundadır bu kapsama alınmalıdır.
Acil Lütfen destek.
#KoronaTürkiye
#ÖzeldekiEngelliveHamileler

Corona virüs sebebiyle özeldeki çalışan engellilerin idari izinli sayılması talebi!?

Cimere veya Sosyal medya Hesaplarından Aşağıdaki yazıyı paylaşarak lütfen destwk olun.

Lütfen biri duysun artık.
Corona virüs önlemleri kapsamında Kamuda çalışan Engelliler ve Hamilelere idari izin hakkı tanınmıştır. Özel Sektörde çalışan Engelli ve Hamileler de risk grubundadır bu kapsama alınmalıdır.
Acil Lütfen destek.
#KoronaTürkiye

3 gün önce Kamu için yazın dediğimizde dalga geçiyordunuz şimdi biz neden yazalım ?

o arkadaşın yaptığı saygısızlığa rağmen yinede yazdım

şizofren memurum koronovirüs için izinli sayılacak mıyım

memurum bu izin süresince herhangi bir dilekçe doldurmama veya durumumu belirten bir belge vermeme gerek var mı malümunuz 12 gün uzun bir süre.

Lütfen destek.
Corona virüs önlemleri kapsamında Kamuda çalışan Engelliler ve Hamilelere idari izin hakkı tanınmıştır. Özel Sektörde çalışan Engelli ve Hamileler de risk grubundadır bu kapsama alınmalıdır. Saglikbakanligi
@ailevecalisma

Ben kamuda engelli memurum. Saglikta calistigim icin ise gelmek zorundasin diyorlar. Kendime hayrim yoksu an uzgunum

Arkadaşlar sağlık bakanlığı sadece kendi memuru için yazdı genelgeyi sadece kendi memuruna kapsar yetkisi kendi bakanlığınızı takip edin. Eger saglık bakanlığındaysanız durum baska ama genelge sanki engelli olmayıp kronik iç hastalıkları olanlarıda kapsıyor gibi anladım ben, yani +iç hastalıkları olanlarda dahil gibi sanki

Sadece sağlık bakanlığındaki engellilere idari izin verilmedi.Diger kurumlar için geçerli değil.sağlik bakanlığı sadece kanser ve organ bağışı olmuş personeline izin veriyor.Sağlik personelleri yıllık izinlerini de 2. bir bilgiye kadar izin alamayacak,bu durum engelli personeli için de geçerli.

Salim10
İllaki saçmalayan biri çıkacak.
Engelliler risk gurubunda tatil olana kadar hastalık bulaşirsa ve hayatını kaybederse insanlar bunun vebalini alabilecek misin. Lütfen zekânızın yetmediği şeylere yorum yapmayın.

Engelli personeliz işçiyiz belediye iştirakin de görevliyiz bizleri kapsadığı söylendi sendikamız ve birimimiz tarafından

Cumhurbaşkanlığı İzin Genelgesi Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Geçerli mi?

Cumhurbaşkanlığı İzin Genelgesi Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Geçerli mi?
15 Mart 2020, 10:27Taşeron
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan izin genelgesinin detayları merak ediliyor. Peki izin genelgesi kamuda çalışan taşeron işçileri, kadroya geçen işçileri ve kamu işçilerini de kapsayacak mı?

Taşeron işçiler, kamu işçileri ve 4/D 'li işçiler izinli olacak mı?

Ülke genelinde corona virüsle mücadele için çalışmalar kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Önceki gün yayımlanan genelgede 60 yaşından büyük kamu personelleri, engelli va hamile personellerin idari izinli sayılacağına yer verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ GENELGE YAYIMLADI

Bu izin genlgesi sonrası Sağlık Bakanlığı bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelgede Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 'ndeki bazı hükümlerin, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personeller için değiştirildiğine yer verildi.

12 günlük idari izin maddesinin sağlık personelleri için geçerli olmadığının b elirtildiği yazıda tüm personellerin korona virüsle aktif mücadele için çalışacağına yer verildi.

İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı tarafındna ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgelerde personeller ve işçiler arasında bir ayrım yapılmadı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayımlanan genelgede, "Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı grupların, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmaları," ifadelerine yer verildi.

Bu genelgede personel işçi ayrımı yapılmadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de personel ve işçi ayrımı gözetmeksizin kararlar geçerlidir.

Sadece Sağlık Bakanlığı Personelleri hariç kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu işçilerinden veya sözleşmeli personlerin de söz konusu yazı kapsamında olduğu düşünülmekte ve 12 günlük idari izin hakkından yararlanması gerekmektedir.

insan insan kurdudur lafı herelde böyle durumlar için söylenmiş, özel sektör çalışanı memura destek vermek istemez, memur özel sektöre destek olmak istemez...

burda ve özelliklede bu forumda ilk öncelik her zaman sağlık ve dayanışma olmalıdır.

bir özel sektör çalışanı olarak inşallah bizde idari izinli oluruz ama olamasakta en azından memur arkdaşlar adına sevindim.

Selamlar
Hocam sizi ücretsiz izne çıkarma hakları olmadığını düşünüyorum. Siz müdürünüze diyin ki , bana idari izin vermezseniz işe geleceğim ve bana birşey olursa da sorumlusu siz olursunuz. Ne kadar saçma . Sizin elinizde olan birşeymiş gibi utanmadan ücretsiz izin diyorlar. Devlet hastanesi rapor vermeyebilir ama yine de deneyin derim.

Salim10
Senlik bir durum yok derken benim açtığım ve destek istediğim bir konuya yazıyorsun ki destek olmayacaksan yazmak zorunda değilsin. Ben burada kendim ve birileri için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla yazıyorum. Gereksiz ve hiç bir pozitif katkısı olmayan yazılarını kendine sakla.

engelsiz insanlar insan değiller mi yapılıyorsa eşit yapılmalı

Son düzenleme:
Aslında cb bu izni veriyorsa engelliye her kurumun uyması gerekiyor idareci cinslik yaparsa şikayet ettinmi direk islem yapması lazım aynı şekilde onların başına gelse bir dakka durmazlar cb izin veriyorsa kurumlar değişikliğe gidememeli izin vermeyen idareciyide soruşturma ile mimlesinler

Üst Alt