Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Çalıştığım yere engellilerin 12 gün izinli olduğumu söyledim. Dilekçeni yaz raporunu ekle dediler. Sebebini sorduğumda idari izinler iş yerin [FONT=sans-serif]inisiyatifin doğrusunda olur dediler. Bende dilekçeyi verdim. En yukarıdan gelen yazıya rağmen iş yerin inisiyatifine kalıyor. Anlamadım bundan.[/FONT]

Sizce Tatil Uzar mı ?

Gidişhat'a göre(Karantinadan kaçanlar,Yurtdışından gelenler) bence uzayacak gibime geliyor.

Tatil derken? Siz bu işi yanlış anlamışsınız.

hcozalp; onu diyen arkadaşa söyle bakalım bayramlarda idari izin verilerek 9 güne çıkarılan bayram tatillerinde de dilekçe isteyecekmiş mi?

Engelliler için Corona virüs tatili özel sektöredeki engellileride kapsasın

Merhabalar Arkadaşlar bizde engeliyiz. Sadece kamudaki engellilere 12gün idari izin verildi. Özel sektörde çalışıyoruz diye bize ayırmasınlar bizde devletimizden bunu isteyelim.

Valla bizim şirkette yıllık izni olanı yıllık izin kullandırcaz diğerlerine ücretsiz izin gibi bir duyum aldım dedikleri gibi ücretsiz verirlerse çalışcam ben gitmiyorum dicem bakalım ne olacak..

HakanEs26

Tamamen onlar suçlu olur ve deyin ki ben çalışacağım eğer hasta olursam direkt sizi şikayet edeceğim deyin bir dilekce yazın 12 gün idari izin istiyorum Cumhurbaskanliginin yazisinida ekleyin eğer imzalamazlarsa şikayet edeceginizi bildirin

Arkadaşlar kurumunuz Cumhurbaskanliginin belirttiği koşulları sağlayan raporu isteyebilir hamile engelli kronik hastalık vb. Diğerleri gibi eğer engelli raporunuz çalıştığınız kurumun komisyonunda varsa yani engelli kadrosundan memursaniz gerekmez ama yok hamile veya kronik hastaysaniz belirtilmesini isteyebilir kurumunuz

Kurumda Engelli kadrosunda çalışıyorum. İdare vasıfsızların eline verilirse böyle olur.

Tam 4 Gündür yazıyorum.
Engellilerden ne yazık ki destek yok. Ne federasyonlardan ne derneklerden. Yazık. Vicdan ve Merhamet kaybolmuş.
[FONT=Times New Roman]https://twitter.com/MusMutluMu/status/1238931970790481922?s=20[/FONT]

Volkano80

evet yapı ve kredi bankası engelli ve kronık rahatsızlığı olanları idari izine çıkardı ayın 12 itibarı ile

Şirkette calışan engelliler ölsün mantıgı bu bide ülkemize niye virüs geliyo diyoruz virüs fırsatcılarunın ramazan fırsatcılarının yüzünden geliyo diyolarki Allah müslüman olmayanların belasını veriyo yanlış bizimde belamızı verdi

Henüz engelli raporum yok. Uzun süredir Diyabet hastasıyım, bu yıl içinde otoimmun hepatit teşhisi kondu. İki günden bu yana kurumu hasta olduğuma risk grubunda olduğumu ikna etmeye çalışıyorum. Ve izin verilmediği için halen çalışıyorum. E nabız çıktılarını gönderiyoruz okunmuyor vs diye yazı iade ediliyor. Benim rahatsızlıklarımın hepsi özlük dosyamda mevcut, Ayın 16 dan itibaren beni izne ayırıp daha sonra varsa eksik bir belge vs istemek yerine yada yalan bir beyan varsa soruşturma yapmak yerine dairede oturup insanları hasta olduğuma ikna etmeye çalışıyorum.En son bugün aile hekiminden durum bildirir rapor aldım ve gönderdim. İzin çıkalı üç gün olmasına rağmen bu brokratik işlemlerin bitmesini bekliyorum.
Unutmadan otoimmun hepatit kanser hastalığından sonra en riskli grup bildiğim kadarıyla, Direkt bağışıklık sistemini düşürücü ilaç kullanıyorum.
Özelde çalışanlarda sanıyor ki kamudakiler hergün bal yoğur süt yiyor :)) Buda böyle bir eyyolamamdı.

Makiyato kardeş özeli karıştırma. Ben raporlu 78% Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım bana idari izin vermediler. 2 risk grubu var biri kronikleşmiş hastalığı olanlar diğeri 60 yaş üzeri. Devlette raporun olup izin vermezse sorun var demektir. Tahlil sonucu vs ile kimse izin veremez, kendisi sorun yaşar. Ama hastalığını resmileştirmek senin elinde. Raporun olup sana izin vermezse o zaman hoplatirsin :) dediğim gibi sen bizi karıştırma biraderim zaten üç kuruşa çalışıyoruz birde bu dertlerle uğraşıyoruz birde sizin tatavanızı görmeyelim.

Ben haftaya yine rapor alicam. Bu arada Cimere yazmıştım belki kamunun idari izinli sayilmasinda payım olmuştur. Yine olsun yine yazarım.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Makiyato

Sözle olmaz kardeş karaciğer ve şeker hastalığın için hangi hastanede hangi doktor dan tedavi alıyorsan oradan rapor al istihbarat raporu değil hastalık raporu al iş yerine ver sen iş uzatıyorsun aile hekimi ne alaka ? Iş yeri izin vermemek için herşeyi yapar kimisi tamam sen hastasın gitde diyebilir ama bunu söylememe haklarida var sende kendi hakkını doğru yollardan arayarak yaparsan işini çözersin

Yaw sağlık bakanı kronik hastalığı olanlar dışarı sahi çıkmasın derken bu özel iş yerleri hala adam çalıştırma derdinde yatacak yerleri yok gerçi biz kamudakiler bile yarım yamalak izin alabildik Nasıl bir insanlık hiç anlayamadım

Sağlık çalışanlarının izinleri bugün itibariyle düzenlendi.
[FONT=Roboto]Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, alınan tedbirler sonrasında sağlık kurumlarına yapılan başvurular nedeniyle, idari izinleri yeniden düzenlediğini açıkladı.[/FONT]
[FONT=Roboto]Yazıya göre:[/FONT]
[FONT=Roboto]Kadın memurlara, analık izni sonrasında talepleri halinde ücretsiz izin verilecek.[/FONT]
[FONT=Roboto]Hamile olan kadın memurlar, bugünden itibaren on iki gün idari izinli sayılacaklar. Yıllık izin isterlerse de bu da karşılanacak.[/FONT]
[FONT=Roboto]Engelli statüsünde istihdam edilenler bugünden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.[/FONT]
[FONT=Roboto]Çalışan eşlerden her ikisi de bakanlık personeli ise ve ilköğretim ve okul öncesinde çocukları varsa yıllık izin talepleri halinde kadın çalışana öncelik verilmek şartıyla hizmeti aksatmayacak şekilde bir planlama yapılarak kurum amirleri değerlendirecek[/FONT]
[FONT=Roboto]Şua izinleri amirlerin uygun gördüğü zaman diliminde kullanılacak[/FONT]
[FONT=Roboto]Sağlık hizmet sunumunda artan bir ihtiyaç olursa söz konusu izinler sonlandırılacak, izin kullananlar il dışına çıkamayacak.[/FONT]

Merhaba arkadaşlar kamuda çalışıyorum kurumum idari izin kullanmama müsade etmiyor bunun yerine kendi iznimden zorunlu izin kullanmamı talep ediyor. Rapor oranım %44 Raporumda kronik rahatsızlık olarak gösterilmiş durumda. Bu konuda yapmam gerekenler konusunda yol gösterirseniz memnun olurum

İdari izin kullanmak için işe engelli kadrosundan girmiş olman gerekiyor. Yoksa vermezler idari izin.

arkadaşlar ben de sonradan engelli olanlardanım.bir sağlık personeli olarak bugün sıkıntı yaşadım.bütün amirlerime anlatmama rağmen dinletemedim.yok bu senin için değil engelli olarak atananlar için diyip durdular.oysaki sonradan bile engelli olsak her yönde aynı haklara sahibiz.''[FONT=Roboto]Engelli statüsünde istihdam edilenler bugünden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak'' bunun neresinde engelli olarak işe başlayanlar yazıyor anlamdım..velhasıl dilekçe verdim olumsuz cevap vereceğiz dediler yarını bekliyorum.[/FONT]

cumhurbaşkanlığı genelgesi açık ama liyakat bilmez amirler gereksiz sıkıntılar çıkartıyorlar.genelgeye istinaden dilekçe yazın.engelli raporunu aldığımdan bu yana hep aynı sıkıntılar kıskanıyorlar zorlarına gidiyor herkesin. ata29

perseküsyon

Ne zaman değiştirildi afedersin ? Ben bu saatten sonra Özel sektörde çalışıp bu yöneticileri öven Engellilerin yüzüne tükürürüm.

Çalıştığım şirket bugün itibariyle 30 Mart 2020 tarihine kadar engelli ve hamilelere idari izin hakkı verdi.

serkan1976
Benim şirketim de ya rapor al ya işe geleceksin dedi ? Kıyas mı yaptın yani ? Bi bitmediniz yahu. Bi bitmediniz.

DepresifLife

valla bana daha gelipte bişey diyen bile olmadı sadece ben insan kaynaklarını aradı üstte yazdığım gibi yıllık izni olanı yıllık izne olmayanı ücretsiz izne çıkarıcaz dendi.. bende kabul etmiyorum ben ücretsizse çıkmam dedim adam peki dedi :) şaka gibiyiz.

Sağlık bakanlığı idari izinleri tekrar düzenledi,engelli calisanlar 12 gün idari izin verildi..

izin süresi uzayacak bende aha burayada yazmıştı dersiniz

Üst Alt