Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bugün ise geldim izin falan yok özel sektordeyim elektrik üretim

Kronik rahatsızılığı olan bütün engellileri kapsamalı. normal de bu böyledir fakat Devletin işvereni daha güçlü yaptığı bu zamanda bizim çalıştığımıza şükretmekten başka seçenek yok gibi. yıllık izin konusunda ve hastane kontrollerine gitme izinlerini bile zor almaktayız.

Arkadaşlar idari izililer ve dönüşumlü çalısanlar amir cagirdiginda gelmek zorundadir diyor biz de idari izinli olduğumuz için buna dahil olmuyormuyuz yoksa sonraki satirda daha önceki genelgeden bahsettiği için ayrı mı tutulmuş oluyor.sadece dönüşumlü çalışanlari kapsadihini nası anladiniz hem dönüşümlü calisanlar hemde idari izinliler diyor.detaylandirabilecek biri var mı

ka_rakartal

Biz ilk genelgede adı geçen gruptayiz bizim sokağa çıkma yasagimiz varken işe nasıl gideceğiz ? Merak etmeyin cagiramazlar ve ayrıca bizim ve 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma yasağı var unutmayın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Özelde engelli kadrosunda izin yok kimse duymuyor mu sesimizi

Ben kronik böbrek yetmezliği hastasıyım özeldeyim ve idari izinliyim.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özelde organ hastalığı olanlara veriyorlar sanırım, tam bilmiyorum. Yöneticinle görüştüm mü

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Okuk süresi uzatıldı,idari izin devam mi ediyor ?

arkadaslar engellilere verilen idari izin, okullarin tatil edilmesine paralel zaman diliminde verilmisti. simdi okullar 30 nisan'a kadar tatil edildi. bizim idari iznimiz de muhtemelen 30 nisan'a kadar uzayabilir.

Engelli kamu calışanı idari izinli olduğu sürede evinden uzaktan calışmaya zorlanabilir mi?

Yeni çıkan genelgeyle bizim de iş yerinde dönüşümlü çalışmaya gidilmiş, ben zaten engelli statüsünde çalıştığımdan idari izinliyim ama pazartesi gününden beri devamlı aranıyorum. Dönüşümlü çalışan evine gidiyor o aranmıyor ben aranıyorum. Yardımcı olmakta sorun yok ama amirim bana idari iznimin Cuma bittiğini, haftaya yeni bir karar çıkmazsa iş başı yapmam gerektiğini söyledi. O zamana kadar yeni bir karar çıkar ve bizim iznimizin devam edeceğine dair bir şey yayınlanırsa gelmeme gerek kalmayacağı söylendi. Çünkü genelgede aslında sonradan dönüşümlü çalışırken idari izinli sayılanlar için "çağrıldığında göreve dönmek zorundalar" kısmı muğlak kalmış. Normalde yıllık izni bile zor kullanan biri olarak yeni bir karar çıkmasını bekliyorum.

oyküm

bence teklif bile etmezler. merak etmeyin, kamuda evden calisma altyapisi uygun degil zaten.

Maaşınız yatmaz herhalde
Çünkü çalışmıyorsunuz

Bizim firmada çoğu engelliye izin verdiler bende engelliyim ama bana vermediler neye göre ayırıyorlar bilen var mı teşekkür ederim

thinkpad
ben bugün arandım ve çok basit wordde yazılabilen bir şeyi yapmam istendi. Bilgisayarım bozulmuştu iki gündür açılmıyordu, bugün de epey uğraştım düzeldi ve ben o worddeki yazıyı yazıp gönderdim
Açıkçası ben bu teklifi amirimden beklerim

Zorro
İdari izinde maaş yatar, kamu için söylüyorum.
Özelde de muhtemelen gitmediğiniz kadar günü maaştan keserler. Tabii benimki tahmin, özeldeki işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum.

samedo99
Sizin engelli raporunuz ya da hastalığınızı gösteren bir belgeniz var mı? Hastalığınız nedir?
Diğer çalışanlar nasıl aldı?
Sanırım özeldesiniz

Okullar yine tatil edildi.nisanın 30 una kadar.acaba bizim idari izinlerde uzatıldı mı?

JLppUS.jpg

arkadaşlar kamuda calisan engelliler icin esnek calisma sistemi ya da donusumlu calisma olayi yok. genelgede acikca diyor ki daha onceden idari izinli sayilanlar, izin yapmaya devam edeceklerdir. bu donusumlu esnek calisma modeli, engelli olmayan devlet memurlari icin. benim bahsettigim konu da baska. kar tatili gibi valiligin hukumetin verdigi idari izinlerde hep hamileler ve engelliler de dahil ediliyor. farkettiyseniz saglik bakani konu buraya geldiginde hamileler icin de 30 nisan'i isaret etti. yani buradan anlasilan engelli memurlar da okullarin acilacagi 30 nisan'a kadar idari izinli sayilacak. maas konsuna gelince idari izinlerde kamu personeli ozluk hakki kaybi yasamaz. maaslar yatmaya devam eder. ozel sektorde patronun inisiyatifne bagli her sey.

en onemlisi de bu son genelgeye gore kimse sizi ise cagiramaz arkadaslar. sendika uyesiyseniz, sendika temsilcinize durumu bildirin daha da zorlarlarsa dilekce yazarak genelgeyi dayanak gosterin.

gul2011

böyle bir şey mümkün değil. sizin işvereniniz amiriniz degil, devlettir. cumhurbaskani kararnamesi acikca ortada. hala israrci olurlarsa sendikanizla gorusun. sendika uyesi degilseniz dilekce ile hakkinizi arayin.

JihC5G.jpg

thinkpad
Ben bundan bahsettim genelgede yeni bir karar verilinceye kadar kısmını pazartesiye kadar yenisi yayınlanırsa gelmezsin diye söyledi, maalesef o dilekçe için bile işe gitmem gerekiyor. Geçen haftaki idari izin için bir arkadaş dilekçe yazdı, ilaç raporunu ekledi kronik hastayım diyerek çıktı gitti. Ben de dilekçe yazdım zaten engelli çalışanım, ama ben dilekçelere cevaben izin belgelerini düzenledim sisteme işledim birkaç başka iş daha yapıp öğlen 1e doğru çıktım.
Maalesef bizde işler hep yokuşa sürülüyor
Sendikalı değilim sendikalar pek etkili olmadıkları için üye olmadım

gul2011

Engelli olmasam neden böyle bir soru yonelteyim ?evet engelli kadrosundayim psikiyatri tourette sendromu rahatsizligim

gul2011
İşte bununla ilgili resmi yazı gerekiyor

samedo99
Size izin vermemeleri acaba engelli kadrosunda olmamanız mı diye düşünerek sordum sonuçta ben kamuda engelli olmayan ama ilaç raporuyla idari izne çıkanları da gördüm. Herkes alıyor ben alamıyorum demişsiniz, o zaman o kişiler nasıl aldı da siz alamıyorsunuz ben de onu merak ediyorum

gul2011

bu munkun degil. boyle genelgeye aykiri hareket eden amiri oyarlar. hicbir sey icin zorunda degilsiniz. hakkinizi arayin. yeni bir karar verilinceye kadar izinli sayilmaya devam edeceklerdir kismini nasil cuma son olarak uygular :)

thinkpad
Nedeni benim bir şey bilmediğimi, bildiğimin de yanlış olduğunu ima etmeye çalışan, tüm inisiyatifin kendisinde olduğunu sanmamı isteyen bir amirimin olması. Bu her konuda böyle, ben haklarımı biliyorum sonuna kadar kullanıyorum bu sorun oluyor (bir şey bilmemem, ne denirse yapmam bekleniyor) ama işteyken de engelli statüsünde olmama rağmen diğer memurlardan daha çok çalışıyorum. O yüzden benim işe gitmemem sorun oluyor :) Bu hafta dönüşümlü çalışmaya başlanmış, pazartesiden beri aranıyorum dönüşümlü çalışan ve yarım gün idari izinli olan kişi aranmıyor benden evden iş yapmam bekleniyor.

Üst Alt