Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Anladığımız kadarıyla engellilere idari izin vermeye Valilikler (İl Hıfzıssıhha Kurulu) yetkili. Ben görsünler diye direkt C. Başk. iletişim başkanlığını seçmiştim. Oradan Valiliğe havale etmişler. O yüzden CİMER'e yazarken herkes direkt olarak kendi valiliğini seçerse daha iyi olur sanırım. Kısacası hem twitterdan hem de cimerden yüklenmeye devam.

tekliyorum

işte sorun tam olarak ta bu. Valiliğe bırakılmaması gerekiyor. Genel bir genelgeyle çıkarılması gerekiyor ki herkes yararlansın.
herkes cimere yazarken valiliği seçerse bir ilde ne kadar engelli kendi valiliğine cimerden başvuru yapabilir ki . cevap bile yazmaya gerek duymuyorlar.
herkes aynı bakanlığı seçerse mesela Çalışma bakanlığını o zmn belki çoğunluk olur. zira çoğunluk olmadan hiç birşey olmaz.

İstanbul gibi bir Metropolde idari izne tabi olmamamızı anlamakta zorlanıyorum.Valilik iki defa yazı yazmış kuruma ne esnek çalışma nede idari izin hiçbiri uygulanmıyor özellikle benim gibi yerel yönetimlerde çalışanlara,Büyük şehir belediyesindeki arkadaşlar izinli olduklarını ifade ediyorlar.E-nabızda benim hastalığımla ilgili detaylar yüklenmemiş netice itibari ile E-nabız uygulamasının mazisi belli benim Engelli oluşum 1986 tarihli nasıl olacak Aile hekimleri bizi anlamaktan uzak Genel uygulamaya bakıyorlar.Velhasılı işimiz Yaradana kalmış.

bizi düşünmeyen sendikalar dernekler ve hükümet yada meclistekiler farketmez...
bizlerden oy yada üyelik almaya geldiklerinde artık karşılığını bulurlar...
herşeyin bir dönüşü vardır arkadaşlar merak etmeyin...
kimsenin hakkı kimsede kalmaz...
ya bu dünyada ya ahirette...

ÖzLem_Hasret

Sendika senin benim sorunımla neden ilgilensin sendika dediğin bu zaman da kelle başına alacağı paraya bakar bütün sendika başkanlarının gelir durumana bakarsan anlarsın

Covid 19 idari izinli sayılabilmek için hastalığımızı nasıl işletiyoruz?

E11.9 kodlu kronik rahatsızlığım mevcuttu, bugün doktorum E11.8 ek tanı kodu teşhisi koydu rapor yazdı. E-Nabızda idari izin kapsamında gözükebilmek için ne yapmalıyız. E11.8 idari izin listesinde bulunuyor.

Kamu ve özel sektör çalışanların son durum nedir? 1 mart'tan başladılar mı?Ben kendi adıma konuşayım daha başladım ama sanırım 1 nisan itibariyle başlarım diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar. bende tip 1 diyabet insüline bağımlıyım. ayrıca DİYABETİK POLİNÖROPATİ (E10-E14 ORTAK DÖRDÜNCÜ
KARAKTER .4 İLE) konuldu ve 12 yıldırda hipotiroid hastasıyım. covid 19 idari iznini kullanmam mümkün mü? mümkünse sisteme nasıl işleniyor, bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler

üyesi olduğum bir grupta engellilerin idari izinli sayılacağı yönünde bir yazı okudum. bilgisi olan var mı? kronik rahatsızlığı olanlar idari izinli evet onu biliyorum fakat engelliler için de bu söz konusu mu? esnek mesaiye geçişle ilgili de henüz bulunduğum kuruma yazı gelmedi de o yüzden detay bilemiyorum.

son kovid kısıtlamalarında kamudaki engelli personele idari izin varmı

arkadaşlar dünkü kovid kısıtlamaları ile kamuda esnek mesai v.s getirildi kamudaki memur engelli olarak çalışan engelliiere idari izin geldimi yoksa sadece kronik hastalık ve hamile olanlaramı idari izin var bilen açıklasın lütfen

denizkızı evet genelgede şu şekilde yazıyor;
[FONT=&quot]
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan,[/FONT]

[FONT=&quot]– Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar,[/FONT]
[FONT=&quot]– Sağlık Bakanlığı ve Milli istihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlardakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır.

Genelge valiliklere gönderildi. Oradan gün içinde kurumlara dağıtım olur diye düşünüyorum.[/FONT]

amirlerim henüz bir yazının gelmediğini söylüyor,bekliyorum bakalım. bir çok kişi idari izne çıkarılmış evet

Bizim kurum vermedi esneklik ne engelliye ne 10 yaş altı olan çocuğa

Kamuda çalışıyorum idari izin icin başkanlıktan emir bekliyorlar. Yani bize de vermediler.

81 İl Valiliğine Kısmi Kapanma Genelgesi Gönderildi
[FONT=Roboto]12. [/FONT][FONT=Roboto]Cumhurbaşkanlığı'nın 2021/8 sayılı Genelgesi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edilecek. [/FONT][FONT=Roboto]İdari izin kapsamındaki personele (hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzerindeki personel, kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek ve kamuda mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00-16.00 olarak uygulanması sağlanacak.
[/FONT]
BURADA MALESEF KOLAYLIK GÖSTERİLECEK DİYOR

Genelge Kapsamında İdari İzinli Olmamız Lazım Ama Yazıda Görüleceği Üzerine Amirin İnsafiyetine Kalmış bir Durum ile Karşı Karşıya Bırakılıyoruz. Benim Amirim Engelli Kadrosunda Olmama Rağmen Renelgeyi Uygulamayacağını Senin Bedensel Engelin Yok Ben Budurumu Etik Bulmuyorum Söyleyip Kararı Uygulamayacağını Sözlü Beyan Ettiği İçin Bende Dilekçe Yazıp ve Genelgeyi Ekleyerek Yazılı Beyan Talep Ettim Bakalım Koltukmu Tatlı Gelecek Yoksa Mobing Uygulayarak Ezilmeye Devam mı Edeceğiz.

@kosovali

Yani öyle görünüyor 15 gün sonra değerlendirme yapılacak demişti cumhurbaşkanı, bayrama kadar da bu şekilde kalma ihtimali var zaten bir değişiklik olursa duyurulur ve yeni genelge yayınlanır, bakanlıklar da kurumlara esnek çalışma ve idari izinle ilgili yazıyı göndermeye başlayacak bugün MEB tamamladı yarın kurumlara gönderir, diğer bakanlıklar da yarın ve sonraki gün esnek çalışma usul ve esasları ile ilgili yazıları gönderirler.

https://www.memurlar.net/haber/965782/meb-esnek-calismanin-usul-ve-esaslarini-belirledi.html

o kadar üstü kapalı ne oldugu belli olmayan ve yöneticileri insafına bırakılmış bir genelge ki nereye çeksen oraya gidiyor

müdür yardımcısı ve personel birimi izinlisin diyor müdür değilsin diyor

şimdi biz kime inanıcaz ?

Sağlık bakanlığında çalışanlar kaldı yine. Söz konusu engel durumu ve risk gurubu ama ama hastanede çalışıyorsan izin yok.

Üst Alt