Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?
Cumhubaşkanlığı Genelgesi olduğundan maalesef düzelme şansı yok..
Sabah servise ulaşmak için toplu taşıma aracı kullandığımı ve benim için risk oluşturduğunu söyleyince amirim inisiyatifini bana "idari izin vermek" yönünde kullandı.. Sizin de benzer riskleriniz varsa sözlü olarak mutlaka bildirin..
volcano39
Zaten sehir dışında olmamanız gerekiyor yani ikametiniz yakin şehirde ise bilemem de amirin izni olmadan görev mahallinden cikamazsiniz
Normalde bizde whatsapptan gönderilen rapor vs kabul ediyoruz sonra aslı getirilmek üzere. Ama her kurumda işleyis farkli olabiliyor amir kabul etmeyebilir.
2021/8 Cumhurbaşkanlığı Genelgesine istinaden dilekçe vererek 20 Nisan 2021 tarihi itibariyle engelli statüsünde istihdam edildiğim için idari izne ayrıldım. Kurumumdaki kişiler net olmamakla beraber 2 haftalık süreden falan bahsetmişlerdi. Banada şu tarihe kadar diye tebligat yapılmadı. Bu idari izin 2 haftalık mıydı? arkadaşlar. Yani kimse aramadı ama yarın başlama mı yapmalıyım?
Genelgede süre belirtilmemiş şu tarihe kadar idari izinli demiyor 2 hafta sonra değerlendireceğiz diyen zaten cumhurbaşkanıydı ve bugün de yapılan kabine toplantısı sonucu 29 Nisan perşembe akşamından 17 Mayıs'a kadar tam kapanmaya geçildi, iznin bitmedi devam ediyor.
Teşekkür ederim sağolun Life. Evet genelgede ben de süre görmedim. Ancak kurumumun 13 Nisanda yapılan açıklamaya yani 2021 /8 sayılı Genelgesine istinaden ancak 20 Nisan 2021 tarihinde çıkan kurum üst yazısında 2 hafta ibaresi geçtiği için tereddüte düşmüştüm. Aydınlandım.
İdari izin bitti falan diyen yok ayrıca zorunlu haller dışında kamu bile kapanıyor dedi cumhurbaşkanı siz de bizi çağırırlar mı diyorsunuz. Zaten öyle bir şey olsa genelge yayınlanıyor bence çağırmazlar mecbur haller dışında özel sektör bile kapanacak diyorlar yorumcular.
ben özel sektör çalışanıyıma ama bana da bu izin belgesi e nabızda görünüyor.idari izinli imişim.zaten korona öncesi de ben evden çalışıyordum.ancak mecbur kalırsam bu belgeyi kullanabiliyor muyum? bu belgenin bir etkisi var mı?
29 Nisan - 17 Mayıs Tam kapanma sürecinde MEB'e bağlı kurumlarda durum nedir?
[FONT=tahoma][SIZE=3]Merhaba;
Bir okulda memur olarak görev yapıyorum. 29 Nisan - 17 Mayıs tam kapanma sürecinde okullardaki durum tam olarak ne olacak? Henüz bize ulaşan bir resmî yazı yok. Açıklamalarda da okullar için bir durum belirtilmemiş. İdari izinli olma durumumuz var biliyorum ama eğer tam kapanma olmazsa ben işe devam etmek istiyorum.
Okullarda çalışan arkadaşlar, sizlerde durum nedir?
engelli kamu çalışanıyım bizim kurumda yani birimde dönüşüm, uzaktan çalışma, engellilere idari izin verilmedi. Diğer dairelerde verilirken bizim daireye neden verilmiyor anlamış değilim. İş yoğunluğu da yok, ayrıca tam kapanma zamanında dahi tüm gün geleceksiniz denildi
İdareciler, "Eğer bu genelgeyi (ve halen geçerli olan Cumhurbaşkanlığı kararını) uygularsak dairenin % 70 inden fazlasını izinli saymamız gerekir" diyorlar. Çünkü işin içinde engelliler ile birlikte 10 yaşın altında çocuğu olan kadın çalışanlar da var. Onları da izinli saymaları gerekiyor. Dolayısıyla bizde ne engelliere tam anlamda idari izin verildi ne de kadın çalışanlara. Yahu diyoruz, bu kararların ve genelgelerin amacı zaten insan sirkülasyonunun azaltılması değil mi? Niye hâlâ bizi buraya toplamaya çalışıyorsunuz? Dinlemiyorlar. Ama hiç olmazsa birkaç gündür dönüşümlü çalışıyoruz diye şükrederken bayramdan önceki resmi idari izin sayılması gereken günlerde bile dönüşümlüye gelmemiz istendi. Maalesef durum böyle.
Anladığım kadarıyla son genelge 2021/8 olan diğer genelgeleri iptal ediyor. Son genelge de kamuda engelli çalışanlar e nabız da kronik rahatsızlığı bulunup e nabız da görünenler idari izin hakkına sahip oluyor.benim anladığım
Günlerdir aylardır engelli çalışıyoruz bugün dahil çalıştım ama yarından itibaren 17 gün idari izinliymişim bugün risk yok yarın var olan bayram mesailerime oldu bu genelge değiştimi imza versem çalışmak istiyorum diye böyle bir yol yokmu
Ben hala idari izinliyim ekstra bir belge istenmedi çünkü 2021/8e de atif vardi diye hatırlıyorum ben her genelgede e nabiz ciktisi veriyordum bu sefer istenmedi
Okul da Memur iseniz işiniz okadar zor ki, 2021/8 Genelgesi hâlen aktif ve MEB atıfta bulunarak İdari İzin Genelgesi yayımladı ve oda hâlen aktif aksi bir yazı gelmemiş olmasına rağmen,
Okul Müdürü ne Yönetmelik tanıyor ne de Genelge...
Hizmetine ihtiyaç duyuyorum diyerek resmi bir yazı ile çağırmıyor bunu yapsa diyecek sözüm olmaz hakkı var ama sorumluluk da almıyor üzerine Psikolojik şiddet ile Okula getirtip boş boş oturtmaktan zevk duyuyor
İdarî izin idareye bağlı istediğin kadar kronik rahatsızlık bulunsun idarenin inisiyatifindesin idare geleceksin dediği surece çalışmak zorundasın genelgede tamamen idarenin insiyatifinde
Özellikle e Nabız üzerinden idari izin görünmüyorsa idare izin vermek veya uzaktan çalışmayı onaylamak zorunda değil, şunuda belirtmek isterim işinizi severek yapın başınızdaki idareciyle ters düşmeyin
sneyper
Tavsiyeniz cok güzel lakin kendi adima artik idare ile her zaman ılımlı yaklasmak ise yaramiyormus bunu gördüm. Ben ne is yaptigimi bilsem isimi severek yaparim ama duz memurun yapmak istemediklerini bile sirf idari izinliyim diye bana yuklemesi de hem hukuken hem vicdanen yanlış. Ama anlatamıyorsunuz. O yüzden düşüncem şu, önce kibarca sonra gerekiyorsa sert bir sekilde hakkini savunmak gerekiyor. Ben idari izin hakkimi her turlu rapora rağmen zar zor aldim (16 Mart 2020den bahsediyorum). Sonra da mecbur alistilar simdi de risk almaktan kacindiklari icin evde dur diyorlar
E-nabız da benim risk raporum kaybolmuş gözüküyor. Acaba aşıdan dolayımı kayboldu. Aşı 2.doz olalı, 2.5 ay geçti. 2-3 hafta önce baktığım da çıkıyordu. Sizler de durum nasıl?
Arkadaşlar vakalar baya düştü 1 haziran da bazı yasaklar kalkarsa bizide başlatırlar mı ne dersiniz sizin görüşleriniz ne veya toplumun en azından yüzde 60 70 oranında aşılamayı mı beklerler.
bende brugada sendromu nedeni ile kalp pili var ve böbrek hastasıyım. %57 engelli raporum var.
e-nabızda risk grubunda değilsiniz diyor bırakın idari izni özel sektörde devamsızlık bile zor
devletin nezdinde sadece memur kadrosundaki engelliler risk grubunda.