Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Bende 2 doz aşımı oldum.Bugün işyerinden amirim aradı 14 Haziran da seni başlatacağız dedi.Hayırlısı inşALLAH.Onkolojik ben Tansiyon diabet hastasıyım günde 4 kez insülin kullanıyorum.

Ben de is yeriyle görüştüm bugün hatta uğrayacaktim yarin gideceğim artik
Bizde de 1 Haziran bekleniyor nornallesmeye gecilirse başlarim diye düşünüyorum ama kronik hastalara idari izin devam ederse is basi yapmadan arada gidebilirim hatta bana duruma göre izole yer ayarlanacakmis. Öyle olursa giderim zaten.

bu hafta sınavlarımı hallettikten sonra bende 1 haziranda haber çıkmazsa gidip başlayacağım

bende aynı durumdayım kalp ve böbrek hastasıyım e nabız da risk grubunda yer almıyorum. bankada çalışıyorum 14 aydır idari izinliyim çalıştırmıyorlar

Arkadaşlar şuan kesin bi bilgi yok demi ama bence biraz daha beklerler gibi çünkü aşılama yeni başladı eğer vakalar düşerse başlarız gibi. Şuan yine kronik hastalar yine izinli olabilir ne dersiniz ama 1 2 ay daha başlamasak daha iyi olur çünkü aşılama biraz ilerlesin bizim için daha iyi olur. En geç pazartesi belli olur

_Songül_
Özel sektör mü kamu mu şuan hiç bir bilgi yok neye göre dedi size 15 i diye. İnşallah çoğu kişilere Aşı yapılmadan başlamayız

karadeniz55
Peki maaş alıyor musunuz yoksa ücretsiz izinli misiniz

i_brahi_m
Kamudayım arkadaşlar yıllık izne ayrılmaya başlamışlar yaptığım işte puantörlük bugün aradılar bakalım

Daha kahveler açılmamış, düğün salonları gibi yerler açılmamış iken .... başlayacağımızı düşünüyormusunuz ?

Tahmini, aşılanma biter toplum genelinde , salgın kontrol altına tamamen alınır sonrada biz başlarız diye düşünüyorum.

Biontech 12 hafta sonra vurulsa en iyi ihtimalle 3-4 ay sonra gibi düşünüyorum🤔

Bende 2 doz aşımı oldum.Bugün işyerinden amirim aradı 14 Haziran da seni başlatacağız dedi.Hayırlısı inşALLAH.Onkolojik ben Tansiyon diabet hastasıyım günde 4 kez insülin kullanıyorum.

Amirin seni başlatırım derken , Cumhurbaşkanlığı genelgesi varken, Size resmi yazı ile bildirmesi gerekmez mi ?

Kurumuna helal olsun👏👏👏

bu hafta sınavlarımı hallettikten sonra bende 1 haziranda haber çıkmazsa gidip başlayacağım

Gidip dilekçe verip bütün sorumluluğu alıyorum diye hemen başlarsınız, 1 Haziran,i beklemenize gerek yok arkadaşım

Ben de is yeriyle görüştüm bugün hatta uğrayacaktim yarin gideceğim artik
Bizde de 1 Haziran bekleniyor nornallesmeye gecilirse başlarim diye düşünüyorum ama kronik hastalara idari izin devam ederse is basi yapmadan arada gidebilirim hatta bana duruma göre izole yer ayarlanacakmis. Öyle olursa giderim zaten.

İzole yer ayarlarsa 👏👏👏 bence tüm kurumlar bunu yaparsa süper olur👍

Kamudayım arkadaşlar yıllık izne ayrılmaya başlamışlar yaptığım işte puantörlük bugün aradılar bakalım
Nasıl iş ya siz istemeden izine ayıramazlar öyle bir şey yok he işçiyseniz izinlerinizi bırakmıyorlar o doğru.

@mahmut56
Hocam bende öyle düşünüyorum ama kime desem yeter yattığınız diyor sanki biz istedik bu psikoloji ile soruyorum zaten. Kaldı ki nüfusun en az yüzde 50 si aşılanması lazım. Millet bi tutturmuş 1 haziran da 1 haziran inşallah hakkımızda hayırlı olur ne diyelim.

Çok iyi kamu bankası mı özel mi

i_brahi_m

Ofisteki esai arkadaşlarım yıllık izne ayrılmaya başlamışlar.Evet bende işçiyim izin planlamanız yapılıyor

Anladım o zaman doğru benim kurumda da zaman zaman işçileri zorunlu izine ayırıyorlardı. Hangi kurumdasınız kaç gün izininiz var

mahmut56
Aynen hocam tamam biz başlamayalım demiyoruz ama bu kadar beklendi madem 2 3 ay daha beklensin aşılar yapılsın güvenli şekilde işimize başlayalım. Ayrıca hayret ediyorum burda bile var hemen başlayalım veya başlansın diyenler bi sabır ya zaten bizi değil sağlam kişileri bile etkileyen hastalık aşılama olsun başlarız neyin acelesi bu anlamış değilim.

Bir zamanda işe başlayanlar izinli olanlara burda bir sürü laf etti arkadaş biz birbirimizi anlamıyorsak kim anlasın. Nasıl iş anlamadım ya işe başlayıp hasta mı olmak istiyorsunuz işe başladın hiç mi kimseyle temas etmeyeceksin hiç mi aynı yerde durmayacaksın olmadı evrak da mı almayacaksın

i_brahi_m

MSB 4 haftalık iZnim var fakat ben bunu ikiye bölüyorum ilk kısmını Haziran ayına planlama yapılmıştı.

Anladım hocam özel de olsa maaşınızı veriyor iyi bişey hiç vermeyen yerler var duyuyoruz haberlerde falan

@_Songül_
Anladım ama aslında 1 yıl içinde kullandırması gerekmiyor mu

Bu konuda amaç ;kronik hastalığı olupta e nabız da görünmemesi

Şimdi okuduklarım da görüyorum , konu ile alakasız kişiler alakasız yorum yapıyor.

Bu idari izini insanlar başvuru ile almadı, bu izni Bilim kurulu öneri de bulundu Devlet büyükleri de uygun gördü.

Zamanı gelince Bilim kurulu kaldırmak için öneride bulunur Devlet büyüklerimizde uygun görürse göreve başlanır.

Daha fazla uzatmaya gerek var mı !

Aynen hocam en geç pazartesi belli olur ama burda yazılanlara bakarsan açsınlar diyen bile var ister istemez insan sters yapıyor.

mahmut56
Ben 15 aydir evdeyim ayda bir falan çıkıyorum en fazla o da eczane/hastane isleri için. Onun haricinde evdeyim ve bu 15 ayda da evden bilfiil çalıştım inanın bugun sabahtan beri telefonum susmadi, is yerinde onca eleman var ama tum organizasyonu ben yapıyorum. Bu 15 ayda hep ya çağırırlarsa stresi yasadim, psikolojik olarak baya yıprandım üstelik izinlerim de yandı, pandemi sebebiyle yillik izin de kullanamadim. Eger izole yer ayarlanirsa ve normallesme sebebiyle is basi derlerse kendimi izole odam olacak diye motive etmeye çalışıyorum. Burada hic evinden cikmayan var mi bilemem ama millet gezerken, sahile inerken ben markete bile gitmedim. Her an ise cagrilma stresi gidip calismaktan daha ağır. Bir de sen aşı oldun artik calisabilirsin düşüncesi var ama beni aşı korumuyor sirf siram geldi diye oldum :) herkes aşı olup bağışıklık kazanmadigi surece ben 10 aşı da olsam nafile. Bakalım 1 haziranda yine geçen seneki gibi normallesmeye gidiyoruz diyecekler mi? Gecen sene e nabiz ciktisina ragmen zar zor izin verildi! Hepimizin hakkinda hayırlısı olsun ne diyelim

gul2011
Bende aynı sters deyim ha çağıracaklar diye ama bence toplumun yüzde 60 ı aşılanmadan çağırmazlar gibi. Gerçi işe gitsen bu seferde 1 yıl yattın muhabbeti bakalım ne olacak. Beklendi beklendi biraz daha beklense daha iyi olacak ama kesin sonuç 2 3 güne belli olur diye düşünüyorum.

i_brahi_m
Evet maalesef evdeyiz diye yatıyorsunuz diye düşünüyorlar ise ugramistim.gecenlerde daha doğrusu arkadas gecerken aldı beni dönerken de baska bir arkadaş bıraktı toplu taşımaya binmeyeyim diye
Is yerindekilerde hic is yapmiyorum algisi var halbuki ben evde neler neler hallettim onlari yapmasam is yukleri artacaktı. Üstelik ben tek kisiyim idari izinde olan. Yani onca eleman is yapmiyormus ben yapıyormusum demek ki her isi yikma derdindeler!
Insallah herkes asilansin biz de gonul rahatlığıyla calisalim, çünkü hem hastalık kapma stresi hem is stresi cok agir. Stres zaten insani bitiren bir sey. Hakkimizda hayırlısı olsun insallah biraz daha uzatirlar bizim izinleri

Ben hiç gitmedim iş yerine ama dönüşte olacakları az çok tahmin ediyorum ama ne diyen desin takmıyorum. Bence biraz daha uzatılır diye düşünüyorum çünkü aşılama yeni başlıyor bizim düşündüğümüz kadar onlarda düşünüyorlardır. Aynen hakkımızda hayırlısı ne diyelim

Ben hiç gitmedim iş yerine ama dönüşte olacakları az çok tahmin ediyorum ama ne diyen desin takmıyorum. Bence biraz daha uzatılır diye düşünüyorum çünkü aşılama yeni başlıyor bizim düşündüğümüz kadar onlarda düşünüyorlardır. Aynen hakkımızda hayırlısı ne diyelim

Memuriyette çalışanı kanunlar korur. Önemli olan kanunlar çerçevesinde hareket etmektir. Onun dışında hayatımda değer vermediğim insanları takarsak kendimize ayıp ederiz en başta.

mahmut56
Ben 15 aydir evdeyim ayda bir falan çıkıyorum en fazla o da eczane/hastane isleri için. Onun haricinde evdeyim ve bu 15 ayda da evden bilfiil çalıştım inanın bugun sabahtan beri telefonum susmadi, is yerinde onca eleman var ama tum organizasyonu ben yapıyorum. Bu 15 ayda hep ya çağırırlarsa stresi yasadim, psikolojik olarak baya yıprandım üstelik izinlerim de yandı, pandemi sebebiyle yillik izin de kullanamadim. Eger izole yer ayarlanirsa ve normallesme sebebiyle is basi derlerse kendimi izole odam olacak diye motive etmeye çalışıyorum. Burada hic evinden cikmayan var mi bilemem ama millet gezerken, sahile inerken ben markete bile gitmedim. Her an ise cagrilma stresi gidip calismaktan daha ağır. Bir de sen aşı oldun artik calisabilirsin düşüncesi var ama beni aşı korumuyor sirf siram geldi diye oldum :) herkes aşı olup bağışıklık kazanmadigi surece ben 10 aşı da olsam nafile. Bakalım 1 haziranda yine geçen seneki gibi normallesmeye gidiyoruz diyecekler mi? Gecen sene e nabiz ciktisina ragmen zar zor izin verildi! Hepimizin hakkinda hayırlısı olsun ne diyelim

O bunu dedi bu bunu dedi deyip kafaya takmak karşıdakini değer vererek yüceltiriz.

Memuru kanunlar Korur, iyi bir memur kanunlar çerçevesinde hareket ettikçe kimse birşey yapamaz

Sonuçta; bilim kurulu bir öneride bulundu Devlet büyüklerimizde uygun görmüş.

@mahmut56
Haklısınız hocam ama herkes kafasına göre konuşuyor bilende konuşuyor bilmeyen de. İster istemez insan tedirgin oluyor ama ölüm vakaları yine artmaya başladı biran önce aşılama hızlansa iyi olur

mahmut56
Şimdi idari izin biraz da amir inisiyatifine verildi dolayisiyla memuruz diye amire de laf geciremiyoruz. Benim düşüncem çağırma ihtimalleri var seklinde ama tabii ki kesin bir karar cikmadan soylediklerimiz sadece tahminden ibaret oluyor. Valla bu bir senede artik psikolojik olarak cok yıprandım o yuzden aman boşver takma tarzi ifadeler cok da ise yaramiyor zira ben hiç "aaa ben idari izindeyim oh ne ala" modunda olamadım. Karsimizdakini yuceltsek ne yuceltmesek ne! Siz idari izninizi hakkıyla kullandiysa ne mutlu. Sayet yazdiklarima somut olarak çözümünüz varsa lütfen söyleyin ben de keyfini cikarayim.

Şahsen bende siz gibi tedirginim ama bence biraz daha olmayabilir çünkü vakalar yine yükselmeye başladı ölümlerde yükseldi bu gün. Aşılama olmadan açılırsa yine fırlar gibi vaka sayısı

gul2011

Öncelikle; inşallah salgın kontrol altına alınırda dünya normale döner. Bizler de işimize döneriz 🙏

Hiç bir amir; Bilim kurulu önerisi ve Devlet büyüklerimizin kararı olmadan başlataçağını kesinlikle düşünmüyorum.

Bu iş çok ciddi, ve insan hayatı basit birşey değil bunun kanunda ağır cezaları var. herşeyi iğneden ipliğe araştırılır.

(Diyelim amir başla dedi, Ortada genelge var o zaman resmi yazı ile başvurulur. Amir ne diyecek o zaman...)

Herşey olacağına varır kafaya takmaya gerek yok.

Hocam bazen dinleyen olmuyor Allah iyi insanlarla karşılaştırsın baksanıza burda bile açılma lafını duyan hemen açılsın demeye başladı. İnşallah biraz daha vakalar düşer ama dün yine yükseldi açılsa belki daha da yükselecek ama en azından yüzde 60 falan aşı olsa belki biraz daha iyi olur bizde başlarız. Genelge demişken geçen sene giden müdürüm başlayacağım dersen dilekçe yaz dedi yani bişey olsa sorumlu olurum diye bende tamam dedim yani işini yapanlar da var yapmayanlar da.

Üst Alt