Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

mahmut56
Kafaya takmaya gerek yok demissiniz sahsen takiyorum çünkü ben su an bile aktif çalışıyorum evden
Ustelik gecen sene pandemi basladiktan sonra ilk 2 ay telefonum hic susmadi, hizmetine ihtiyaç duyuluyor gerekcesiyle kac kere çağrıldım. Genelge net ama altta yazan "hizmetine ihtiyaç duyulursa " ibaresi baglayicilik taşıyor. Yani takma demek yerine net çözüm lazim, hadi diyelim amir gel.dedi ben gittim virus kaptim hayatımı kaybetsem kimden neyin hesabi sorulacak? Öldükten sonra ya da vucutta ağır hasar kaldıktan sonra amir muebbet alsa n'olacak? Ben şahsen net kesin beni koruyacak sekilde çözüm bulamadım gerçekten beni hukuki anlamda çözüme ulaştıran bir durum varsa söyleyin. Zira benim hukuk bilgim de var avukata bile danistim bir sonuca varamadim.
Simdi önemli olan hasta olduktan sonrasi degil hasta olmadan önce önlemek. Ha simdilik tatli dille idare ediyoruz evden de birkac is yapip arayi bozmuyorum ama ben idari izindeyim.baskasi yapsin diyemiyoruz çünkü istersem yazi yazar seni daireye çağırırim.diyebiliyorlar.

gul2011

Geçen yıl da , 1 Haziran da e nabız dışındakiler iş başı yaptı... Bu kez nasıl olur bilmek mümkün değil🤔

Memuru kanunlar Korur, bizler her zaman hakkımızı ararken saygı ve kurallar çerçevesinde DİLEKÇE ile hakkımızı ararız... dilekçe de silsile yolu ile yapılır.

Dilekçe de cevap yada red alınırsa İdari mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı için dava açılır...

Genelge ile başla denirse başlayacağım. Ama genelge başla demeden amir resmi yazı ile başla derse DİLEKÇE ile yasalar çerçevesinde hakkımı ararım. Yapacak başka birşey yok....

İşler şuan tam bir muamma ne olacak kimse bilmiyor ama en geç pazartesi ye belli olur. Dediğiniz gibi geçen sene e nabız dan izinli olanlar hariç herkes başlamıştı bakalım bu sene nasıl olacak şöyle de diyebilirler 2 doz aşıyı olanlar başlasın diye. Ama çoğu kişi aşı olmadan başlatmasalar daha iyi olacak gibi en kötüsü de beklemek.

mahmut56
Ben dilekce islerine de girdim ret geldi yurutmeyi durdurma kararı icin mahkemeye gitmek gerek ama ben evdeyken nasil gideyim bu süreç normal bir surec değil ki! Mahkemeye gitmek için de disari cikmak lazim, avukatlar en acil isi bile 1 hafta salliyor. O süreçte sağlığım da iyi değildi doktora gidemedim falan yani bir de iş surecleri ile ugrasamadim.
Bakalim 1 haziranda basla derler mi? Ben e nabiz yazisina rağmen zar zor izin aldim, basta vermediler.

Ibrahim bey,
2 doz asiyi olanlar baslasin iyi de herkes asilanmadan benim asilanmam beni korumuyor bizde de asiyi olanlar maskeleri atmislar ic ice oturuyorlarmis öyle duydum. Bakalim zaman her seyin ilacidir iyi dusunelim iyi olsun hepimiz icin

@gul2011
Bende tam da ondan korkuyorum işte bizim kurumda aynı hatta çok kalabalık gençler çok fazla haliyle onlara aşı sırası gelmedi mecbur bi ortamda olacağız oda beni düşündürüyor. Belki de biraz daha beklerler inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

gul2011

İdare mahkemesinde avukat olmadan açılabilir. Zannettiğiniz gibi zor değil... Bulunduğunuz ildeki İdare mahkemesinin ön bürosunu arayıp bilgi alabilirsiniz

Tesekkur ederim adliyede idare mahkemesi var mi bilmiyorum idare hukuku konusunda avukat bulmak bile zor oldu ben ilde değil küçük bir ilçedeyim, en yakin adliye baska nispeten daha büyük ilçede ve benim ilce sınırları dışına çıkmam genelge geregi yasak.

[FONT=sans-serif]@mahmut56[/FONT]
Öyle diyorsunuz da başla derlerse veya genelgede açık amir gel derse mecbur gideceğiz ayrıca çalıştığın yeri sadece izin vermedi diye mahkemeye vermekte sıkıntı olmaz mı. Ben ilk önce güzellikle yapmaktan yanayım he tabi verilir ama çok büyük şeyler olması lazım ben öyle düşünüyorum. Ayrıca durup dururken herkesi kendine düşman edersin he dediğim gibi haksızlık yapılıyor veya iftira olur ne bileyim başka şeyler o zaman son şansım kaldı dersin verirsin. Kaldı ki genelgede amirin yetkisine bırakılmış yani gerek duyuyorum deyip de çağırabilir ona da mahkeme bişey yapmaz gibi çünkü cumhurbaşkanlığı genelgesi var.
Fazla söze gerek yok 2 güne belli olur inşallah hayırlı olur ne diyelim.

gul2011
İdare Mahkemesi yoksa, nöbetçi asliye hukuk mahkemesi kanalıyla bulunduğunuz ilde idare mahkemesi varsa oraya yazıp gönderebilirsiniz. Ayrıca; İldeki İdare Mahkemesinin ön bürosuna telefon ile açıp ön bürosuna yada nöbetçi İdare mahkemesine sorabilirsiniz. Başvuru hakkında

örnek;
Nöbetçi Asliye Hukuk mahkemesi
Kanalıyla
Nöbetçi Aydın İdare mahkemesine

Konu;

Açıklama;

Talep;

Ek; Genelge, sağlık raporları ve kurumunun cevabı

mahmut56
Desteğiniz ve yönlendirmeniz icin teşekkür ederim. Daha önce bir avukatla gorusmem olmustu bana dilekçe yazın olumsuz cevap gelirse dava yolu açık demisti. Ben de hukuki açıdan hem cok araştırırim hem de hukuk dersleri de almis biriyim. Ona rağmen tabii ki insan isin uzmanina danışmayi daha doğru oluyor.
i_brahi_m
Şu an açılan bir dava yok ama ben is yerinde haklarimi kullanmak icin bile cok zorlandigim icin artik en son care olarak yapabilirsem dava surecine de girerim düşüncesindeyim. Şu an idari izindeyim fakat evden aktif çalışıyorum mesai saatleri icinde hatta mesai baslamadan bile önce telefonum susmuyor. Yani idari izinli değil de evden calisan personel pozisyonundayim. Günün sonunda yorgun oluyorum. O açıdan haklarımı en detaylı sekilde öğrenmeye çalışıyorum. 15 aydir evde olup günü bilgisayar başında geçirmek kolay değil.

@gul2011
Aynen dediğiniz doğru ofisten çalışsanız belki o kadar yorulmazsınız aslında onların ayıbı bu kadar size yüklenmemeleri lazım. İşler açılsa bu sefer ofiste sıkıntı inşallah iyi olur hepimiz için. Zaten haberlerde evden çalışmak daha fazla ve zahmetli diyorlar dı

Iste ayibi denince cozum olmuyor inanin 15 ayda millet oturmaktan sıkılmışken ben artık dinlenmeye ihtiyaç duyar hale geldim. Evden çalışma maalesef isveren/patron/amirler acisindan personele karsi daha zorlayici olduklari bir durum. Ben de duydum evden çalışanlar daha cok baski altinda diye (sekil A örnek ben :) ) halbuki kisiler rahat birakilsa belki daha verimli olunabilir.

gul2011
Yarın belli olur ne olacağı ama bu gün sürekli her haber de her yer açılsın açılacak diyorlar inşallah iyi olur şimdiden korkmaya başladım 1 haziran iş başı derlerse inanın şaşırmayacağım.

Arkadaşlar kronik rahatsızlığı olanlar aşılarını oldu, açılırsa işe gideceğiz bunun farklı bir yanı varmı (bazıları aşı zararlı deyip olmadı kendi bilir)

Aşılanma oranı önemli gerçekten. Geçen senede millet yazlığına memleketine dağıldı sonra herkes yerine dönünce hoop vaka sayıları patladı inşallah bu sene öyle olmaz.

Aşı sonrası herhangi bir ciddi rahatsızlığı olmayan bireylerde bile ne gibi reaksiyonlar , yan etkiler göstereceğine dair henüz bir kesin yorum yok arkadaşlar.
O yüzden bakanlıkca insanlara olup olmama hakkı kişi insiyatifine bırakılmış durumda bu sebepden olup olmayanlar hakkında yorum yapmak ya da eleştirmek doğrı olmaz.

mahmut56 herkes hür ve kendi kararını verebilir dedim,
Yazımın başka açılımını ne olabilir ama sen irdeledigine göre kendi yorumun serbest AMA KENDİNE ortamı gerermiyim diye düşünme

sneyper

"bazıları aşı zararlı deyip olmadı kendi bilir" sadece sözünde ne demek istediğinizi sordum. (Bu arada anlamadığım yada anlamında emin olmadığım cümleler ile ilgili yorum yapmam... Sizin yazınıza da yorum yapmadım!!! )

Kırıcı olmadan cevap verilirse daha güzel olmaz mıydı?

sneyper
Tamam biz olduk ama olmayanlardan geçmeme durumu diye bişey yok ayrıca yüzde 60 70 oranında aşı olunursa bağışıklık kazanılır. Tamam başla derlerse başlarız ama geçen sene vaka sayısı 2500 ölüm sayısı 25 ken başlatmadılar bu seferde öyle olur gibi geliyor ama akşam belli olur. Son 4 5 saat sabır birbirimizi yemeye gerek yok ben şahsen her türlü olasılığa hazırım hasta olursak da yapacak bir şey yok.

i_brahi_m gözüm ben başlayalım demiyorum, Devletimiz sağolsun varolsun biz engellileri 2020 Mart ayından bu yana koruyup kolladı elbet uygun olana karar verecektir (kesinlikle siyasi cevap vermiyorum "DEVLETİMİZ" diyorum yine konuyu başka anlama çekmeye çalışan olur diye üzülürüm

sneyper
Biran önce ne olacaksa olsun artık belirsizlik daha da tedirgin ediyor insanı ama senin söylemiyorum artık şu 1 yıldır yatıyorsunuz veya bedava maaş alıyorsunuz muhabbetinden inanın çok sıkıldım keşke sağlam olsak da 7 gün 24 saat çalışsak. Burda bile var bu tür söylemler sanki biz bilerek gitmiyoruz işe he bu laflarım size değil yanlış anlaşılmasın. Bizim düşündüğümüz kadar onlar da düşünüyordur ama çok yoruldum ha bu gün ha yarın geleceksiniz derler diye

e nabızda kronik rahatsızlığı olan arkadaşlar iş başı yaptınız mı.

Bugün çalıştığım şirketin müdürü aradı beni çalışmak isteyip istemediğimi sordu.Çalışırım dersem izin belgesi düzenleneceğini 1 temmuz itibariyle çalışabileceğimi söyledi.Çalışmıyorum dersem ise ne olacağı belli değil.Açıkçası çalışmamayı düşünüyorum

yasin258
Sanırım şuan 1 temmuz a kadar izinler devam ediyor bu gün bakanlar kurulu toplantısı iptal edilmiş vede normalleşme ele alınmayacak dedi haberlerde. Şuan aşılar da vurulsun öyle açılsın

Çaykur 08
Şuan başlayan yok sanırım çünkü genelge falan bişey çıkmadı hatta tanıdığım engelli olupta izinli olanlar bile başlamadı. 1 temmuz da belli olur aşı durumuna göre

@yasin258
Sanırım şuan 1 temmuz a kadar izinler devam ediyor bu gün bakanlar kurulu toplantısı iptal edilmiş vede normalleşme ele alınmayacak dedi haberlerde. Şuan aşılar da vurulsun öyle açılsın

Biliyorum 1 temmuz'da başlayacağımızı da ne bileyim 20 gün var daha neyin acelesi/telaşı anlamış değilim

Ben simdiden ise çağrılıyorum hatta calismak istiyorum diye de yazi yazacakmisim! Evde de tum mesai telefonda geçiyor yani baslasam da baslamasam da aynı, tabii bu süreçte yıllık izin de verilmedi ailemi 1.5 senedir görmüyorum en son gecen ocakta gördüm. Yani normale dönsek bir türlü dönmesek bir türlü benim.acimdan ikisi de stres faktörü. Evde tüm gün bilgisayar basinda telefonla çalışmak da yorucu. Haftasonu gelse de dinlensem diye bakıyorum. Ben kamudayken bunu yasiyorum ozeldekilerin Allah yardimcisi olsun

yasin258
Herkes kafasına göre bişeyler yapıyor bende anlamadım madem temelli açsınlar da onlarda kurtulsun bizde.

gul2011
Kim dedi müdürünüz mü tabi onlar yazsa sorumluluğu almak istemiyorumlar siz bişey demediniz mi daha idari izin bitmedi genelge yayınlanmadı diye.

Üst Alt