Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

mahmut56
Aynen bakalım ne olacak biz sadece varsayım üzerine konuşuyoruz dediğiniz gibi daha bir şey yok. Ama insan o kadar tedirgin oluyor ki ister istemez o muydu bu muydu diyor.

gul2011
Aynen dediğiniz doğru benim ki de farklı olmayacak santral girişte olduğu için herkesle muhatap olmak zorundayım bende ona korkuyorum zaten. Ama başlarsak onu konuşacağım olmadı yıllık izine çıkarım biraz da rapor ne bileyim şuan aklıma gelen bunlar. Ayrıca 4 6 hafta olayını dikkate alırlar gibi inşallah öyle olur tek temennimiz o yönde. Bakalım daha 3 haftaya yakın o zamana kadar bişeye dönerdir işler sabır belki okullar açılınca da olabilir.

mahmut56
Tabii ki net verilerle hareket etmek gerekir ama ben şahsen idari izni bile hakkıyla kullanamadığım ve abuk sabuk isler icin bile çağrıldığım icin genelge çıkarsa ise giderek cikmazsa evden bilgisayar basina kitlenerek calisacagim dolayısıyla bari net olarak baslayacagimi bileuim de yillik izne cikayim.derdindeyim. Herkesin kendince fikri düşüncesi vs vardır, ben de kendi dusuncemi belirttim. Doğru yanlış onu yasayarak göreceğiz. Umarim siz hakkıyla izninizi kullaniyorsunuzdur ne diyeyim. Keşke sorun yasamasaydim.da kafam rahat olsaydi ama ben artık netlik ariyorum çünkü eve tıkılı kalıp ustune is stresi yasayan biri olarak artik bu durumdan sıkıldım.
i_brahi_m bey ben de izin alacagim niyetim 2 hafta almak ama 5 gunden fazla verilmeyecek o da endiselendiriyor beni zira 5 gun yetmeyecek 2 yıldır izin kullanmayan biri olarak hem pandeminin kisitlamasi hem is stresini atmak icin zamana ihtiyacım var.

Varsayımlar insanı sadece tedirgin eder, mutsuz etmekten başka ne işe yarıyor ki?

Tek gerçek; idari izin bilim kurulu + Genelge = başlama Bilim kurulu + Genelge

Zaten başladığımızda sorun bitmiş demektir. İçinizi ferah tutun lütfen...

Bizler emir kuluyuz idari izine çıkmakta emirle göreve başlamakta...

Herkese iyi geceler.
Herkes hakkında hayırlısı olsun.

İnşallah bu salgın tüm dünyada biter hepimiz işimize gücümüze başlarız.🙏

mahmut56
Aynen hocam haklısınız ama ne yapalım her kafadan bir ses çıkıyor insan ister istemez tedirgin oluyor. Aslında tedirginlik değil belirsizlik bakalım 15 gün daha yatalım ne karar çıkacak.
Amin inşallah biter de şu hastalık bizde işimize döneriz

mahmut56 bey
Peki varsayimdan uzak konusayim
Ben 15 aydır yukarida Ibrahim bey yazmis ya 15 gun daha "yatalim" diye ben evdeyim ama tum.gun bilgisayar basindayim ful mesai calisiyorum yani genelge diyorsunuz ama genelgede amir cagirdiginda gitmek zorundayız eee ben çağrıliyorum ya da ise gitmeden de çalışıyorum idari izin devam etse de etmese de is stresi yasiyorum yani bunlar varsayim degil var olan şeyler
Belli ki hic isten aranmiyor/cagrilmiyor/kafaniz rahat yasiyorsunuz ben tahminimi söyledim çünkü artik psikolojim de bedenim de bu stresi kaldirmiyor. Ortada net veri yok, var olan veriler de benim isime yaramiyor. Yıllık izin amirin inisiyatifinde olduğuna göre 1.5 senedir izin alamayan ben ne yapabilirim engin bilgilerinizle yanitlar mısınız? Her kafadan bir ses cikiyor evet ama belirsizliklerin bu kadar cok olmasi da iyi değil. Ben düşüncemi belirttim siz de kendi düşüncenizi belirttiniz keske kafam sizinki kadar rahat olsa, keyfime baksam
Haftasonuna giriyoruz 2 gün dinlenebilirsem kar sayacagim zira haftaya is basi yapiyorum.

gul2011

Günaydın

Ne diyeyim bilemedim. Madem idari izin de daha çok yoruluyorsunuz, işyerinize dilekçe verip başlamayı düşünmüyormusunuz ?

Son düzenleme:
kamuda kadrolu işçi olarak çalışmaktayım. 2020 mart ayından buyana kronik rahatsızlığımdan dolayı idari izindeyim. 2020 yılında 2018-2019 yıllarının yılık izinleri yıl içindeki aylara izin kullanılmış gibi gösterdiler. 2021 yılının mart ayında da 2020 yılının izni kulandı sayıldı. Kaldı 2021 yılının yıllık izni, haziran 2021 normal çalışma ya geçilince ben işe gitmediğim için yıllık izinden sayılmaya başlanmış. arayan memur arkadaşa 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile idari izinli olduğumu söyledim. yeni e nabız belgesi ve müdüriyet makamına dilekçe yazarak whatsapp tan memur arkadaşa ve fabrika müdürüne gönderdim. bekliyorum ne diyeceklerini.

Çaykur 08

Işçi oldugunuz icin yillik izinleri kullandirmak zorundalar ama keske size sorsalarmis sizde nasil işliyor bilmiyorum ama bizde Elektronik Belge Yönetim Sistemi (Ebys) var bir cok kamu kurumunda da var ve izin belgeleri bu sistem üzerinden kisinin talebi ile olusturuluyor. Eski yontemle de yapilan yerler varmış ama kisinin bilgisinin olmasi gerekiyor. Sizi işe cagirdilar mi ya da evden calistiniz mi? Whatsapp da tabii bir iletişim araci oldugu icin kabul edilebilir ama kurum mailiniz ya da personel özlük çalışanı/şubesi ya da insan kaynakları gibi bir birim yok mu? Yani direkt kurumsal maile raporlarınızı ekleyip whatsapptan da mailinize attim derseniz sizin açınızdan daha garanti olur.
Ben de sorunlar yasiyorum izin kullanamiyorum ama giyabimda bana sormadan izin kullandırma durumu olmadı o yüzden sizin durumunuza da üzüldüm gercekten

gul2011

Cevabınız için teşekkür ederim. Bizde de sistem Ebys üzerinden yapılmakta. Fakat ünitedeki personelin azlığı ve insan kaynaklarıyla ilgilenen memur arkadaşın başka bir ile tayin olması, müdürün başka bir ilçeye görevlendirilmiş olması sebebi ile bu tür sıkını yaşadım. Çalışma konusuna gelince satın alma, banka, fatura, iş yeri araçlarının tamiratı bakımı gibi işe gitmeden dışardan bu işlerin yapılmasında yardımcı olmaktayım. Kronik % 55 engelli raporum bulunmakta .Bağışıklığı baskılayan ilaçlar iğneler kullanmaktayım. Vucudumun bir çok yerinde tutulmalar bulunmaktadır. İş geri yerleşim yerine uzak olduğundan iş yerinin servisi ile topluca gidilmektedir. Biran evvel aşılarını olmalarını bekliyorum ki güvenle işe gidebilelim.

Arkadaşlar muhtemelen 1 temmuz ya da 21 haziran'da işe başlayacağız diye düşünüyorum. Bilim kuruluna bağlı tabi.

burask
21 haziran olmaz bakanlar kurulu toplantısı iptal edildi ay sonuna kadar normalleşme ele alınmayacak dedi haberlerde. 1 temmuz dan sonra olma ihtimali olabilir ama aşılama sürecine göre de değişebilir. Ama nüfusun yüzde 20 si oldu aşı ikinci dozlar 4 6 hafta sonra ya veriliyor onu da beklerler gibi. Ayrıca İngiltere nüfusun yüzde 70 ini aşı yaptı ama vakalar yine yükseldi bakalım ne olacak hayırlısı olsun diyelim.

Son bir hafta hiç biontech aşısı olan yada yakını var mı ? Biontech aşısı olduktan sonra ikinci aşıyı ne zaman olunacak bilen var mı ?

mahmut56
Aşı olurken size söylenmiştir,yada gözden mi kaçtı?
E nabız varsa tarihler orda yazar,

Aşı olduktan sonra,43 ila 55 gün arası (biontech) aşınızı olabilirsiniz ...

Son dakika olarak verdiler
[FONT=-apple-system]Sağlık Bakanı Koca, SGK kayıtlı tüm çalışanların yarından itibaren aşı randevusu alabileceğini açıkladı. Buna kamu daki işçi ve memurlarda dahilmiş. İşe başlamaya yakınız sanırım bir yanda da iyi oldu aşı olunursa bize de sıkıntı olmaz herkes aşı olursa [/FONT]

Ben 2 doz aşımı da oldum.Bir haftadır çalışıyorum.

Özel mi kamu mu kendiniz mi başladınız onlar mı çağırdı. Sanırım pazartesi bizimde belli olur bakanlar kurulu toplantısı varmış iptal edildi denmişti ama açılım ve normalleşme belli olacak deniyor.

i_brahi_m

Çoğu kurum da, iki doz olan memurlarda kimse başlatilmadi diye biliyorum.

Tahmin yürütmek gerçekten zor. Muhtemelen idari izindeki grubu geçen yıl gibi daraltılır diye düşünüyorum 🤔

Bekleyip göreceğiz

i_brahi_m

Çoğu kurum da, iki doz olan memurlarda kimse başlatilmadi diye biliyorum.

Tahmin yürütmek gerçekten zor. Muhtemelen idari izindeki grubu geçen yıl gibi daraltılır diye düşünüyorum 🤔

Bekleyip göreceğiz

Bu durum; esnaf, öğrenci.... özetle etkilemediği kimse yok gibi ; İnşallah bu hastalık tarihe gömülür gider... 🙏

İnsanlar rahat eder... Bizler de normal hayatlarımıza döneriz 🙏

Aynen hocam ama yine tedirgin olmaya başladım belkide 1 temmuz a kadar izinlerle ilgili bişey konuşulmaz bakalım pazartesi gelsin göreceğiz.

i_brahi_m

Seni anlıyorum. Herkes esnaftan, öğrencisinin gözü kulağı alınacak kararlar da,

İnşallah tez zamanda ilaçı ve yerli aşimiz da çıkar rahat ederiz diye umuyorum. 🙏

i_brahi_m
Kamu kurumu MSB işyerim çağırdı.Tüm idari izinlileri çağırmamışlar.Benim çağrılmam meslek kolundan dolayı mesai arkadaşlarım yıllık izne ayrılıyor personel azaldığı için çağrıldım.

Tamam anladım o zaman diğerleri dönünce izin devam ederse geri gönderirler belki.

O değilde hiç değilse 2. Doz vurulsun öyle başlayalım diye düşünüyorum ama bakalım ne olacak hayırlısı olsun ne diyelim.

Öylede yinede dikkat edin nüfusun yüzde 60 70 i aşılanmadan açılmasa iyi olur. Dediğiniz gibi hayırlısı olsun inşallah.

i_brahi_m
Çift maskesiz evden çıkmıyorum elimde dezenfektan gerçekten kolay değil hastalıkta çok olunca ALLAH cümlemizi korusun İnşALLAH

01.Temmuz.2021 itibariyle inşallah tam açılmayı ve normalleşmeyi bekliyoruz.
Bu pandemi meselesinde korkan gerçekten yürekten ve çok korkuyor korkmayan da benim gibi kendisini bir buçuk yıldır tecritteymiş, tutsakmış gibi hissediyor. Valla memur arkadaşlar biz özel sektörde çalışanlar hazır para yemeğe çok alışkın değiliz hayır paranında beti bereketi olmuyor yorulmadan kazanınca. Bakanlık umarım bu popülist yaklaşımını terk eder ve hayat bir an önce normale döner. Sakat kişilerin ayrımcılığa dayalı tüm çaba ve kazanımları yerle bir oldu. Hayatlarımızı sil baştan tekrar inşa etmemiz gerekecek düşman ise tavan yapan sağlamcılık ve medikal model.

GuemuesssBurak

özel sektör ve kamu sektör derken ne demek istiyorsunuz ?

Kamuda idari izin kullananlara açık açık ne demek istiyorsunuz ?

Özel sektör de bazı risk grubunda ki arkadaşlar izin kullanmıyor diye kamuda çalışan arkadaşlarla ne ilgisi var ?

Bu arada dün üye olmuşsunuz. bugün bu mesajı yazmışsınız. Bu benzerlik hakkında ne diyeceksiniz?

Arkadaşım bir buçuk yıldır aynı işi yaptığımız mesai arkadaşlarımız çalışırken bizim evde tecrit edilmemiz çok ta normal bir şey değil. Biz engelliler olarak bu durumu bir fırsata çevirme olarak görürsek o zaman Ayrımcılıkla Mücadele edemeyiz.
Şu an evde oturup tam maaş almak normal dışı bir durumdur.

56 Mahmut sen yokken ben vardım buna emin olabilirsin kardeşim :)

Üst Alt