Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

Genelge daha yayınlanmadı. Google üzerinden takip ediyorum. Bekliyorum bende içeriği. Muhtemelen cift doz aşı olan kronik hastaları sürekli başlatırlar gibi artık hayırlısı bakalım.
Bende öyle düşünüyorum ama toplumsal bağışıklık sağlanmadı nüfusun yüzde 70 i aşı olmadan olmaz deniyor. Sağlık bakanı bayram dan sonraya yüzde 70 i bulmak istiyoruz demişti ayrıca 2. Doz aşılar da 14 milyon civarında benim tahminim 2. Dozlar olmadan başlatmazlar gibi. Kaldı ki delta varyantı çıktı çok hızlı yayılıyor deniyor ondan da korunmak lazım diğerlerinden daha tehlikeliymiş haberlerde öyle diyor. Ne diyelim hayırlısı artık
Ya şu genelge bi çıksa anlarız da sanırım haftaya kaldı artık.

Arkadaşlar ben kamu çalışanıyım, 14 nisandan beri idari izinliyim, anlamadığım konu ben de 1 temmuz da işbaşı yapacak mıyım? Geçen yıl da mart 15 ten mayıs 31'e değin idari izinliydim, 1 haziran 2020 - 15 nisan 2021 arasını yüksek risk grubunda olmadığım enabız çıktısı alamadığım için kesintisiz çalışarak geçirdim, (eylül ayında 10 gün yıllık izin yaptım, eylül olması benim seçimim)bir de benim bu yıl özelinde toplamda 2,5 ay idari izinli oluşum(1 temmuzda başlarsam) normal yıllık izni mi etkiler mi zorluk çıkarırlar mı bana? Benim buradaki çekincem geçen yıl 1 haziran da işbaşı yapmış olmam bu yıl da eğer olursa 1 temmuzda yapacak olmam) zorluk çıkarmamaları gerek çünkü ben tatilimi taa şubatta aldım (kurban bayramı bitiminde başlıyor-temmuz) nerden bilebilirim kovitin azacağını da 2,5 ay yine idari izinli olacağımı, sonuçta 9,5 ay çalışmışlığım var, ee izinlerde yazın kullandırılır normalde, beni bir bilgilendirirseniz, içime su serperseniz çok mutlu olurum, kendimi bu konuda çok darladım sıktım da. Herkese sağlıklı iyi günler

geronimo
Biz içine su serpsek ne olacak genelge yayınlanınca gel derlerse gideceğiz bizde istiyoruz ama yok. Bunu kurumunuz bilir oradan daha iyi bilgi alırsınız burda ne desek boş

dostempati
Zaten idari izinli olanlar çoğunlukla bagisikligi düşük kanser ve organ nakli hastalari. Ben de bir organ nakilliyim ve bağışıklık sistemini güçlü tutmaya calismak benim sagligim açısından riskli. 2 dozu da oldum üstüne antibiyotikle bile gecmeyip süründüren bir üst solunum yolu rahatsızlığı geçirdim ona ragmen ise de cagrildim evde de rahat birakilmadim. Maalesef insanlar maskeleri coktan attı benim is yerimde uyarmama rağmen kaale almayan ve maske kullanmayan insanlar var, aşı karsiti olanlar da. Is basi derlerse mecbur baslariz da risk geçmiş değil, simdi yeni varyantlarla daha da risk altındayız bakalim.ne olacak?

gul2011
Geçmiş olsun. Muhtemelen Pazar günü sınavdan sonraki gün genelge çıkar tahminimle idari izin delta varyantı nedeniyle devam edeceğini düşünüyorum.

Yine de başlanırsa yada başka başlanmazsa KESİNLİKLE
bağışıklığımızı güçlendirici yiyecek içecek ve spor ile desteklememiz şart... Yediğimiz içtiğimiz içecekler çok önemli.

Bu salgın kendiliğinden gidene kadar can sıkacak...

geronimo
Yıllık izin etkilenmez.

i_brahi_m
İdari izin delta varyantı nedeniyle olsa uzayacak diye düşünüyorum. Ne zaman maskeler atılırsa o zaman rahat ederiz

Genelge tam olarak kimi kapsayacak ve ne zaman yayınlanır? Nerden takip edebilirim ?

Genelge çıksa sağır sultan duyar😂

Omerzknac
Teşekkür ederim👍

Bence de varyant nedeni ile beklenir diye düşünüyorum ama bakalım ne olacak her türlü sürprize açık olmak lazım. Belkide 2.doz aşılar tamamlanana kadar izin devam edebilir gerçi bu benim tahminim ama yinede iyi olur tabi. Bu genelge neden bu kadar bekledi daha öncekiler gece ye yayınlanırdı bakalım bekleyip göreceğiz hayırlısı olsun inşallah.
Eskiler derler ya korkunun ecele faydası yok diye

Bu sefer çok fazla tedirgin olduk inşallah iyi bir karar çıkar ayrıca okullar da telafiye başlamadı sanırım varyant yüzünden. Ayrıca sadece biz değiliz baya çok kronik hastalığı olanlar var onlarda mutlaka biz kadar takip ediyorlardır gelişmeleri.

Hastalar, Öğrenci, esnaf, turizm , çiftçi ve tüm dünya.... Takip etmeyen yok herkesi etkiliyor... Tabi en çok garibanı etkiliyor. Allah,tan Umut kesilmez bir mutasyon ile yokta olabilir...

2 doz aşısını olanları yavaş yavaş kurumlar çağırır. 1 gün önce kurumdan arandım iş başı yaptım....Rabbim sağlıklı günlere kavuştursun...

i_brahi_m
yine maske mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek hareket etmeye çalışıyorum insan kendini kendi korumalı bi noktada.... kalabalık ortamdan uzak durmakta buna dahil....
mahmut56
Belediye aynen öyle gittiğim gün resmi yazı ile başladım... biyerde zaten bitmesi gereken bi durumdu...

PRENSESSIZPRENS
Hizmetine ihtiyaç duyuluyor diye bir yazı mı ya keşke şu genelge çıkmadan çağırmasalardı bende tedirgin oluyorum inşallah biraz daha millet aşı olur vakalar düşerde bizi öyle çağırırlar

PRENSESSIZPRENS

Yakın bir tarihte büyük şehir belediyesinde personel çalışmak istediğini söylüyor ama kurum risk grubunda olduğu için idari izni bozmuyor. İdari izne devam ederken...

sizinki tam tersi bir örnek! Kurumdan kuruma fark ediyor.

Şuan Allah göstermesin size birşey olsa yada personel ihtiyacı yoksa sizi iki aşı olduğunuz için riske atılmanız hoş bir durum değil...

Dilekçe hakkınızı kullanabilirsiniz...

i_brahi_m

Kurumdan kuruma fark ediyor...

Sağlık çalışanlarının, "idari izin" raporu e-Nabız da kaldırılmış.

packardbell

Yazdığınızın ne anlama geldiğini biliyormuşsunuz? Ülke de tüm sağlıkçıların e nabız sisteminde raporu kaldırılmış diyorsunuz.
Bu bilgiyi bilmek için resmi yazı çıkar insanlar okuması gerekir yoksa milyonlarca insanın e nabız da var mı yok mu kim bilecek ?

mahmut56
Benim bagisikligim ilaçlarla baskilaniyor önceki mesajımda da yazdım yani istesem de bağışıklık sistemim hastalıktan korunacak kadar güçlü olamaz olursa böbreğimi kaybederim o zaman da zaten Allah korusun makineye bagli yaşam mücadelesi veririm is gücüm de kaubolur zaten. Bagisikligi baskilayan ilac kullanmayanlar tabii ki bagisikligini guclendirmeli. Benim.gibi risk taşımayanlar guclendirsin diyorum. Iyi dilekleriniz icin de teşekkür ederim. Ben idari izin devam etse de ise cagrilirim izne cikmak istiyorum çıkamıyorum pandemi bahane ediliyor ama ise cagrilirken o risk yok! Bakalim süreç nasil işleyecek göreceğiz

mahmut56

Sağlık çalışanıyım, Bakanlık resmi yazısı var paylaşamam. Siz de sağlık çalışanı mısınız? Bu kadar tepki verdiniz?
i_brahi_m

Daha önce vardı, Sağlık çalışanları aşılanmasından bittikten 2 ay sonra kaldırıldı.

Yine geçen sene haziran ayı gibi olacak sanırım.E nabız muhabbeti'nde çıkanlar kalacak diyecem de bizim işyerindekiler özel doktor izini ile çalışmaya başlamışlar.Sanırım biraz kendi kişişel tercih

i_brahi_m

Aynen öyle oldu yapacak bi durum yok dikat etmeye çalımaktan başka çare yok lakin kurum çalışanlarının aşılanması başladı ilk dozlarını oluyorlar Takdir Allahtan
mahmut56
Kurumdan kuruma fark edıyor evet dediğim gib aşılanma kurumlardada başladı ayrıca kendimizi kendimiz korumalıyız. Hayırlısı yapcak bişey yok...

Herkes ayrı bişey söylüyor bakalım genelge çıkınca belli olur benim tahminim
1. Çift doz aşsını olanlar başlasın
2. Toplumsal bağışıklık kazanılsın yani en az nüfusun yüzde 70 i aşılansın buda bayram dan sonra deniyor
3. 2 dozlar tamamlansın
4.vaka sayısı ve vefat sayısı düşsün veya vefat sayısı sıfırlansın
5. Veya okullar açılınca
Benim şahsi fikrim ama genelge çıksaydı görürdük. Şimdi daha çok tedirgin oluyor insan birde varyant virüs var. Allah hakkımız da hayırlı olanı versin inşallah.
packardbell
Tamam yazıyı paylaşmayın ama içeriği ne zaten sağlık çalışanları izine bile çıkarmıyorlardı hatta emekli de olamıyorlardı ama hepsi kaldırıldı.

Son düzenleme:
Benim e-nabız kağıdım yok engelli kontenjanında memur olduğum için nisandan beri idari izindeyim.
2 aşımı da oldum.
1 temmuz'da işe çağrılacağımı düşünüyorum ama belli olmaz belki 1 ağustos a sarkar.

Arkadaşlar lütfen artık tahmin ve olasılıkları yazmayın !!!

İnsanların kafalarını karıştırdığınızın farkına varın!!!

mahmut56
Aynen hocam bende farkındaysanız en iyi olasıkları yazıyor tedirgin olmayalım diye yoksa bende en az herkes kadar tedirginim. Ne 1 temmuzmuş arkadaş ya eğer açılmazsa isteyen dilekçe verip başlayabilir tutan yok kimseyi

Üst Alt