Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

i_brahi_m
Ben kendim gidiyorum nedeni ise evdeyken 5 kişinin isini yapsam da yine de ne is yapıyorsun nasilsa evdesin yapıver deniyor ama ise gittigim zamanlarda iki evrak hazırlayıp gunu bos da geçirsem ertesi gün daha az aranıyorum biraz olsun stres düzeyim azaldi çünkü evdeyken inanin gece 10da bile aranıyordum
Hani kötünun iyisini secmeye çalışıyorum evde stres altinda sagligim daha kotuye gidiyor is yerinde bana ayri bir oda verildi bu arada, pandemi öncesi 4 kisilik odada çalışıyordum simdi yalnızım hatta nefes darlığı çektiğimde tek basinayken maskemi çıkarabiliyorum gelen giden olmadığı için. Ha ben cagrilmadan gitmedim kendim gideyim demedim haftada 1 gel dendi 2 3e çıkartmaya çalışıyor amirim ama ben 2den fazla gelemem dedim şimdilik boyle gidiyoruz bakalim

Ben biraz kendim gidiyor gibiyim yani resmi olarak çalışmıyorum :)

gul2011

Ayrı oda verildiğine sevindim siz mi dilekçe verdiniz çalışmak için yoksa öylesine mi kendiniz mi gidiyorsunuz

Dilekce vermedim oylesine gidiyorum :) dilekce versem 5 gun gel derler ben simdi giderek iyi niyetimi gösteriyorum goze gozuktugum icin de is yukum azaliyor o da stresimi azalttigi icin kendimi iyi hissediyorum. Tek sorun insanlarin maskeyi atmasi, bugun arkadasi uyardim Allah'tan nazimiz geçiyor birbirimize ama yolda gidip gelirken maske+siperlik takıyorum önlem amaçlı

Evet tek sorun toplu taşıma ve insanlarla ic ice gidip gelme çünkü insanlar 1.5 yilda maskeyi düzgün takmayi öğrenemedi :(

Arkadaşlar, idari izin konusu kapandı. perşembe sabah 8'e hazır olun;
- bir sürü kurum zaten çoğu idari izinliyi çağırdı, diğerleri çağırmazsa ikilik çıkar.
- sağlıklı çalışanlar çok şikayet etmeye başladılar, onları susturmak gerek.
- hükümete yakın gazeteler idari izinler bitti diye haber açtılar, demek ki onların kulağına gitmiş.

Arkadaşlar genelge yayımlandı 60 yaş ve üzeri kronik hastalığı olanlar ve hamileler idari izinli olarak devam edecek Dikkat 60 yaşın üstünde olan kronikler her kronik değil

Makiyato
60 yas alti kronik hastalar is basi yapacak gibi görünüyor yeni genelgeye göre

Çok saçma oldu.Umarım düzeltirler.60 yaş altı ciddi hastalığı olan insanlar var.

Genelge de mi bişey var ne olacak şimdi gidecek miyiz ne yapacağız

Yeni genelgeye göre sadece 60 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan (yönetici pozisyonunda olanlar hariç)birde gebeliğinin yirmi dördüncü haftası olanlar idari izinli sayılacak. 60 yaş altı kronik rahatsızlığı olan yarın iş başı yapacak çok saçma bir karar olmuş.

Cagriozbkr36
Başka forumlarda cimere yazalım demişler belki de tekrar değişir ayrıca kanser hastası olanlar vs bunlar da çok riskli bakalım ne olacak.

delta varyantı şu bu Türkiye’de diyorlar ama bu varyantlwrın en çok etkilediği kronik hastaları işe çağırıyorlar. Burdan çıkarmamız gereken şey sanırım bu virüs variant mariant işleri yalan… Gerçek olsa idi devlet ben gibi şekeri, tansiyonu, bypasslı, kalp hastası ve böbrek bozukluğu olan birini işe çağırtmazdı. Demek ki virüs de variantta hikaye..

tsunami_
Maalesef pek bizi takan yok
Ben bastan beri nakilliyim bagisiklik baskilayici kullaniyorum dememe ragmen "bosa para alma hak et" diye ise de cagrildim, evde de yogun is yüküne maruz kaldim. Ise baslayacak olmam beni de cok korkutuyor çünkü otobusler tiklim tiklim kimse dikkat etmiyor, gecen ise giderken taksiye bindim.adam ben hep pozitif hasta taşıyorum taksiye binme o zaman diye laf etti maske tak dedim diye. Eee ben hasta olursam nolacak, benden baska kimseye hic bir sey olmayacak. Ben de artik ayri oda verildi diye idare ediyorum ama maske+siperlik nefes darlığı cekerek ve dik açılı güneşe maruz kalarak. Maalesef gezip tozuyoruz sanıyorlar ama evden çıkmayan kronikler de zan altinda birakildi sirf belki de bu yüzden idari izinler kaldırıldı bilmiyorum. Bize düşen elimizden geldiğince kendimizi korumak. Cok zor inanin sizi anlıyorum ama elden bir sey gelmiyor.

Başka sitede de kronik rahatsızlığı olanlar demiş yazı bu şekilde kurumlara yazı gitmiş sanırım sormak lazım

[h=2]Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre, kronik rahatsızlığı olan, 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar, normalleşme döneminde de idari izinli sayılmayı sürdürecek[/h]

gul2011
Malesef kronik olan devlet çalışanlarının büyük çoğunluğu ayıp ettiler. Bizim kurumda pandeminin başından beri gelmeyen personeller vardı ve sorsan en milliyetçi ve en dindar onlar ama çoğu memleketine veya farklı yerlere gidip story atanlar oldu. Ha Yapmayıp evinden işini yürütenler hariç bu tip çalışanlara normal çalışanlar da haklı olarak tepki gösterdi. Bir de normal engelliler de idari izinli/esnek çalışanlar da olunca doğal olarak bu karar çıktı...

i_brahi_m
Kardeşim genelge de , 60 yaş üzeri olacak ayrıca e nabızda Covid19 risk grubunda rapor alan + hamileler dışında bu iki grup dışında idari izin yok.

İdari izin olayı kapandı. Benim birimde yazı gelmiş yarın başlayacağım hayırlısı ile...

Herkes için hayırlısı olsun

İkinci genelge ye göre iş başı, ikinci genelge de bu saatten sonra Zor çıkar,

mahmut56
Bugün biontech aşısı vurdum,
Bu olay olunca mecbur kaldım...
Korumasız olmaktan iyidir...

Onca sendika var, onca engelli derneği birinde ses yok...

gul2011

dua edelim inşallah hiçbirimize bişey olmaz ama ben aileme bana bişey olursa kuruma dava açmaları hususunda telkinde bulundum. Çünkü bizim kurum da 6 kişi 8 metrekare odada görev yapıyoruz. Sosyal mesafe vs olması imkansız çünkü yer yok. Ölürsem 3 evladım kalıyor arkamda, cezalarını çeksin kimin ne suçu var ise bu kararlarda..

mahmut56
Geçmiş olsun inşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Bazı sitelerde de kronik hastalığı olanlar da izin demiş bence bunu açıklamaları gerekirdi. Sizi aradılar mı

i_brahi_m

Onlara hikaye...
Resmi gazete + işyerin önemli olan.. beni çağırdılar...

Sizinde yazı düşse çağırırlar....

Hayırlısı olsun herkes için

tsunami_
Aslında kanser hastası olan var ağır astım bronşit olan var onlara nasıl olacak hatta kas hastalığı olanlar da var nasıl olacak. Delta varyantı da yükselmeye başladı

mahmut56
Olmadı bayrama kadar yıllık izin alırım eğer bayram tatili de 11 gün olursa 20 25 gün olur ondan sonra duruma göre bakarız hayırlısı olsun diyelim.

i_brahi_m

ya varyantlar yalan ya da bizim hastalıklarımız.. Bizim hastalıklarımız gerçeğin ta kendisi olduğuna göre geriye tek seçenek kalıyor … bizi gözden çıkardılar

tsunami_
Bakalım diğer sitelerde cimere yazalım diyorlar dı belkide bi düzenleme yaparlardır inşallah yarın bi olsun

hadi herkes tıpış tıpış işe :D

ama esnek çalışma olabilirdi bize büyükşehirde metro sıkıntı olacak kendi açımdan

Valla ben evden de calistim 1.5 sene, simdi de ise başlıyoruz herkes tatiliniz bitti diyor ama ben 2 senedir yıllık izin bile kullanmadan calisiyorum artik gerçekten tatile ihtiyaç duyuyorum onu da amir zaten evdeydin diyip vermeyebilir sonum ya kalp krizi ya beyin kanamasi ya panik atak olacak ne diyim :(

gul2011
Başla dediler de mi size de bu işin dönüşü yok sanırım Allah herkese yardım etsin.

sonum ya kalp krizi ya beyin kanamasi ya panik atak olacak ne diyim :(
Olmazsınız inşallah olmadı söylersiniz bayrama kadar izin alırsınız kafanızı dinlersiniz artık her şeyi dert etmeyelim yoksa dediğiniz gibi korona dan gitmezsek kalpten veya stresten gideceğiz.

i_brahi_m

yeak hiç bişi değişmez. Adamların dedikleri dedik, mağdur olan bizleri pek dinlemezler..

Üst Alt