Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

GuemuesssBurak

Ben senin arkadaşın değilim.

İçindeki taşları döktün insanları kırdın eline ne geçti ?

Bilim kurulu öneri de bulunmuş devlet büyükleri kararı uygun görmüş.

Kim risk grubunda olmayı ister kim sağlıklı olmayı istemez ?

Bu arada profilinizde dün üye olduğunuz yazıyor ( ben birşey demiyorum gördüğümü yazdım )

İyi günler

mahmut56

Sen işe döndüğünde mesai arkadaşların ile nasıl bir ilişki kurmayı planlıyorsun peki. Sosyal anlamda normalleşme planın nedir? Herkes sana daha engelleyici ve daha acıyarak bakmacakyak mı. Her zamankinden daha da yanlız kalmayacakmısın işyerinde? Buna yanıt verirmisin.? Evden maaş almak bir an önce tekrar yasaklanmalıdır.
Seni tanımam etmem kardeşim asla söylediklerim sırf seninle ilgili değil asla kişisel değil hepimizle ilgilidir.
Uzaktan çalışma olsa bu uygulama OK ama bu mesele saptı amacını yitirdi süre çok uzadı.

GuemuesssBurak

Bu salgın dünyada var. Bilen biliyor...

Kararı devlet büyükleri verdi. Biz emir kuluyuz...

İnşallah bir gün bu salgın biterse herşey normale döner.

İyi insan yada arkadaşlarımız yada aklı başında hiç kimse Kanuni bir hakkı kullandığımız için mobbing yapmaz. Olurda senin dediğin gibi Normale dönünce mobbing yapılırsa kanunlar da (TCK ) cezası belli, B İ R DİLEKÇEYE BAKAR

mahmut56 Normal ve Özgür günlerde inşallah kardeşim. Hayırlı Geceler.
Bu arada ben de havacılık sektöründeyim yani ben de mecburen idari izndeyim sıkıldık Mahmut Bey sıkıldık alışkın değiliz da.
Ben kamu kurumlarına gidiyorum herkes işinde gücünde hayır pandemi sanki sadece engellilere var. Ben pandemiyi engellilerin değil de sanki biraz bakanlığın engellileri tecrit etmeye yönelik kullanmaya başladığından endişe ediyorum.
Genelgeyi yayınlıyorlar mesela ama yasakladıkları şeyi serbest bırakacakları genelgeyi unutuyorlar vb. Gibi şeyler.
İnşallah 1 temmuzda normalleşelim. ve bu bir buçuk yıllık hapis hayatı bir daha geri gelmemek üzere son bulsun.

Tartışmak istemiyorum ama madem öyle düşünüyorsunuz neden dilekçe verip başlamadınız ayrıca sanki millet kendi istedi de işe gitmiyor.

Bu konu çok uzadı iyi günler

İşte ben de o'nu diyorum Disabled in Ability'si kardeşim bize dayatılan engelli kavramından çok farklı. Doktorlar, sağlıkçılar savaştı kamu kurumları görevinin başındaydı bize de evde kal dendi. Engellendik. Oysa ki sahada savaşın içinde olmalıydık. İyi geceler.

Ya biz zaten kendi hastalığımızla savaş içindeyiz nasıl savaşın içinde olmayı düşünüyorsun nasıl engellendin kimse seni engellemedi aksine bizi hastalıktan korudular. Diyebilirlerdi işe gidin kendinizi koruyun kardeşim ama devletimiz sağolsun evde kalın sağlığınızı koruyun dedi kötü mü etti. Savaşacak sağlık çalışanımısınız he o zaman sahaya inerdiniz.
Sen normalleşmek istersen seni tutan yokki 1 dilekçeye bakar o kadar lafa da gerek yok bence.

Valla memur arkadaşlar biz özel sektörde çalışanlar hazır para yemeğe çok alışkın değiliz hayır paranında beti bereketi olmuyor yorulmadan kazanınca.
Ettiğin laflara bak ne demek hazır para yemişiz ne yapmamızı istiyorsun ayrıca tecitte falan olsan devlet gelir seni takip eder bu 1 yıl içinde sana nerdesin diye soran oldu mu.

Arkadaşım bir buçuk yıldır aynı işi yaptığımız mesai arkadaşlarımız çalışırken bizim evde tecrit edilmemiz çok ta normal bir şey değil.
Başka söyleyecek kaldı mı evde oturup tam maaş veren özel sektör de var yani ne demek bu.
Ya neyse gece gece ettiğin laflara bak bi ondan sonra yargıla milleti ayrıca hırsızlık yapmadık veya devleti soymadık. Gelmeyin dediler gelmedik ayrıca gelin derlerse de Allah izin verirse işimize başlarız. Normal kişileri bu kadar etkileyen bi virüs engelli veya kronik hastaları ne yapmaz

Hocam arkadaşın stres atacak yere ihtiyacı varmıştı geldi burda attı gitti hem bende işe gitmedim diyor hem bizi eleştiriyor bende anlamış değilim. Birbirimizi anlayalım diyor bize saydırıyor neyse gece gece moral falan bırakmadı geriye dönüp okudum böyle şeyler yazmaya ne gerek var

i_brahi_m
Arkadaşlar pandemi yavaş yavaş Allah'ın izni ile bitiyor 496 yeni hasta bitti gitti. Ben kimseyi hiç bir şeyle suçlamadım neden öyle bir şey yapayım ki? ama artık fobi haline gelen korkularınızı yenin bunun sonu yok. Artık bu meselenin de engellilikle alakası yok. Asıl olan sabah kalkıp mesaiye gitmektir. Böyle bir yaşam tarzı yok.

Sen kronik hastalığı olanı yine koru o'na kimse hiç bir şey demez ama genelleme yapılınca ve süre bir buçuk yıl olunca dediğim gibi insanının beti bereketi kaçıyor. Bu pandemi bitmez yoksa varyant üzerine varyant çıkıyor.

Bak kimseyi suçlamadım diyorsun vede ithamlarına devam ediyorsun ne demek öyle bir yaşam tarzı yok ne yapalım ya hala daha aynı şeylerle suçlamaya devam ediyorsun. Nerde bitti pandemi uzmanlar 4. Dalga gelecek diyor sen bitti diyorsun milleti neden gelip tedirgin ediyorsun veya 1 yıldır yatıyorsun diyorsun. Allah aşkına arkadaşım git başka yerde stresini at burda çoğu kişi kendi derdi ile uğraşıyor madem yatmaktan sıkıldım diyorsun tam açılım olmadan pazartesi sabah mesai başlayınca 1 dilekçe ye bakar bu kadar millete sayıp tökmene de gerek kalmaz.
Tamam hocam sen dilekçeni ver başla pazartesi veya ilerleyen günlerde de başlayın derse biz başlarız daha fazla milleti kırıp dökmeden veya huzursuz etmeye gerek yok. Ne halde işe gitmeye çalışanlar var sen biliyor musun.
Ayrıca gece gece nerden çıkardın bu işi bak bakalım sana kadar böyle konuşan olmuş mu. Vay arkadaş ya beti bereketi kaçıyormuş ne demek o neyi kastediyorsun. Neyse ya senle tartışılmaz işi bi ileri noktaya taşıyorsun başka eğlence bul genelge çıkarsa gidip başlarız. Hadi selametle

GuemuesssBurak
Ayrıca o yaşam tarzını sorgulamak sana mı düştü aldığınız parayı hak edin der gibi. Nasıl alakası yok idari izinli olanlar ya engelli yada kronik hastalıklı olanlar sen direk yazdıkların bunları kapsıyor boşuna lafı çevirme.
Ya sen ne yapmaya çalışıyorsun onu söyle geldin buraya yazdın direk millete saldırıyorsun. Madem parayı haketmek istiyorsun git dilekçe ver işe başla seni tutan yok bu kadar kırıcı olmana da gerek yok.

i_brahi_m

Siz 4. 5. 6. dalgayı korkuyla bekleyin beyfendi ama inan ki bu geçen süreleri haybeden gelen paraları gururuna yediremeyen sokak hayvanları yararına kullanan, paylaşan işe dönmek için genelge bekleyen nice evde boş oturan var. Bunu da bilin bir siz yoksunuz sizin tutumunuz engellilerin total tutumunu asla yansıtmıyor ve temsil etmiyor bunu bilin. Bu pandemi muhabbeti artık çok uzadı. Mustafa Kemal İspanyol gribi pandemisi varken bir ülkeyi kurtarıp tekrar kurdu. Ben bu işe yaramazsınız evde kalın yaklaşımını ve kafa karıştıran genelgeleri ret ediyorum.
İnşallah uçuşlar başlıyor ve 1 temmuz başlıyoruz millet aç be aç oteller, taksiciler. Esnaf servisçiler okullar, üniversiteler kapalı hayat durdu be bu ne pandemi seviciliğiymiş böyle.
İş dediğimiz şey gidilen bir şey kardeşim en azından bizim için böyle. Lütfen engelli devlet memurları biraz daha çevrelerinin farkında olsunlar.

İşten çıkartma yasağı öncesi kimler kimler gözünün yaşına bakmadan işten çıkartıldı yada siz hiç 1000 TL ile geçinmeyi denediniz mi?
O yüzden normalleşmesi istiyoruz.

He şimdi anlaşıldı senin meselen para falan değil engelli olan memurlar tabi ya sen özeldesin ya. Kimse genelge beklemiyor ya amiri çağırdı yada dilekçe verdi başladı. Kardeşim işi çarpıtıyorsun senle yarışamam ne desem boş madem bu kadar karnın ağrıyor pazartesi dilekçe ver başla. Ya neresi kapalı kaldı Allah aşkına söylesene par ve pavyon harici neden bahsediyorsun ya hadi git işine işi siyaset malzemesi haline getirme.
İş bulamıyorsun tartışacak yer arıyorsun ayrıca içine sindiremeyenler dilekçe verdi başladı bunu neden anlamıyorsun. Neyse artık sana cevap vermek istemiyorum senin düşüncelerin kirlenmiş ne desem işi bi ileri noktaya taşıyorsun hadi kardeşim seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum daha fazla kafa yoramam senin düşüncelerinle.
Son kez ne istiyorsun engelliler veya kronikler başlasın hastalık kapsın hastanelerde uğraşsın hatta yoğun bakımlarda yatsın mı istiyorsun senin demek istediğin düpedüz bu ne dersen de sen bizim gibilerin yanında değilsin boşu boşuna uğraşma senin derdin ayrı.
Sen bu genelgeyi reddediyorum demişsin git başla seni tutan mı var dilekçe ile başlama hakkına sahipsin ne uzattın konuyu ya arkadaş.

Arkadaşın dediği gibi, Kimsenin elinde tutan yok, dilekçe verip talepte bulunabilir.

Kimsenin elinde tutan yok, dilekçe verip talepte bulunabilir.
Burası stres atma yada insanların huzurunu kaçırma yeri değil...
Hocam stres atacak yer arıyor ondan sonra ben be dedim diyor ayrıca dediğiniz gibi madem tedirgin oluyorsun ver dilekçe işe başla. Hocam ben onun karın ağrısını anladım siz engelli memurlar demiş arkadaş ağam bizi kıskanıyor 😀 neyse hocam cevap verme verdikçe işi bi ileri noktaya taşıyor. Biz cevap vermeyelim yazar yazar gider takılma

Ya hocam düşünceni yazdın tamam neden işi ileriye götürmeye çalışıyorsun diyorsun hala daha başka meselelere çekmeye çalışıyor konuyu ne yapmaya çalışıyor anlamadım.

Hocam boşver böyle insanlar dan faydadan çok zarar gelir sadece tartışma çıkarmak için gelmiş msj atmış. Adam utanmasa aldığınız maaşı geri verin diyecek böyle kişilere zaten ne yapsan yaranamazsın o yüzden cevap vermemek en iyisi.

kardeşim görüşü olabilir saygı duyarız ama adam resmen engellılere hakaret etmeye gelmış. Baksana SAKAT lar deyıp duruyor

Arkadaşlar kavga etmeyelim birbirimize destek olmak için buradayız.
Cumhurbaşkanı geçen gün vakaların hala istedikleri seviyenin üstünde olduğunu söyledi. Ben bu yüzden kısıtlamaların kalkacağına pek inanmıyorum. İzinler de 1 temmuz ya da 1 ağustosta kalkar belki. 1 haziranda idari izin verildiğinde vaka sayısı 7000di şu an 5100 mü ne. Çok bi fark olmadı.

@burask

Bu kadar varyanta göre sayı iyi inşallah daha da düşer 🙏

Tüm yasaklar 1 Temmuzda kalkacak hayırlısı olsun. Bugün, Genelge çıktığında herşey netleşecek...

Bizle ilgili bir şey yok sanırım ama herşey şuan sağlık bakanlığında bakalım nasıl bir şey çıkacak ama öyle bir şey olsa açıklamada söylenirdi. Diyanet işleri yaz kursları başladığı için bütün idari izinli olanları çağırmış diğer kurumlar da böyle bir yol izler mi bilinmez.

i_brahi_m

Bende okudum. Sendikalar isterse, dava açabilir...

Bizim için önemli olan e nabızda... İdari izin yazısının çıkması... (Varsayılım Genelge de idari izin ile ilgili birşey yazmasa kurum gel dedi diyelim o zaman e nabız raporu ibraz edilir diye düşünüyorum)

i_brahi_m

Risk gruptakiler için geçen yıl ,e nabız çıktıktan sonra konusu kapandı diye düşünüyorum.

(Bundan sonra raporu e nabız da görünen devam edecek etmeyen iş başı diye düşünüyorum.)

i_brahi_m

Kardeşim benim için önemli olan " genelge + e nabız "önemli onun dışında o bunu yaptı , bu bunu dedi artık hiç umursamıyacam. İyi geceler

mahmut56
Aynen öyle bakalım ne olacak artık her hafta strese girmekten bıktım ne olacaksa olsun ama artık idari izin deyince bazı forumlarda da dahil millet kötü gözle bakmaya başladı. Sanki biz bilerek gitmiyoruz dediğiniz gibi sağlam olalım da 24 saat gidelim. Çoğu yerde artık idari izinliyim desen topa tutuyorlar ne kadar da gizli düşmanımız varmış bu olay çıkınca belli oldu kim dost kim düşman. Neyse bişey demiyorum hepsini Allah a havale ediyorum.

İnsanların ne dediğini çok fazla umursamayın bunu diyenler içimizden olsa bile ! Bu sağlık bakanlığı listesi yayımlandığında ben görünmedim halbuki kronik böbrek hastasıyım. Aile hekimi kendi doktorum derkenn sonuç alamadım mecbur başladım covide yakalandım ve bende yüksek tansiyon bıraktı şuan yüksek tansiyonla uğraşıyorum derdim bir iken 2 oldu ve geçen es kaza baktım e nabızda görünmeye başlanmış kronik böbrek hastası diye bir bucuk yıl sonra sistem ancak kendine geldi. Kimse sizin yaşadıklarınızı, uykusuz gecelerinizi umursamaz engelli olup aktif şikayeti olmayanda sizi anlamayacaktır yani tekrardan diyeceğim o ki kimseyi takmayın sağlığınız odaklanın.

Genelge tam olarak kimi kapsayacak ve ne zaman yayınlanır? Nerden takip edebilirim ?

Genelge daha yayınlanmadı. Google üzerinden takip ediyorum. Bekliyorum bende içeriği. Muhtemelen cift doz aşı olan kronik hastaları sürekli başlatırlar gibi artık hayırlısı bakalım.

Arkadaşlar ben 14 nisandan beri idari izinliyim, anlamadığım konu biz de 1 temmuzda işbaşı yapacak mıyız? Geçen yıl da mart 15 ten haziran 1'e değin idari izinliydim, 1 haziran 2020 - 15 nisan 2021 arasını yüksek risk grubunda olmadığım enabız çıktısı alamadığım için çalışarak geçirdim, (eylül ayında 10 gün yıllık izin yaptım, eylül olması benim seçimim)bir de benim bu yıl özelinde toplamda 2,5 ay idari izinli oluşum(1 temmuzda başlarsam) normal yıllık izni mi etkiler mi zorluk çıkarırlar mı bana? Benim buradaki çekincem geçen yıl 1 haziran da işbaşı yapmış olmam bu yıl da eğer olursa 1 temmuzda yapacak olmam) zorluk çıkarmamaları gerek çünkü ben tatilimi taa şubatta aldım (kurban bayramı bitiminde başlıyor-temmuz) nerden bilebilirim kovitin azacağını da 2,5 ay yine idari izin yapacağımı, sonuçta 9,5 ay çalışmışlığım var, ee izinlerde yazın kullandırılır normalde, beni bir bilgilendirirseniz, içime su serperseniz çok mutlu olurum, herkese sağlıklı iyi günler

Son düzenleme:
Üst Alt