Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

yasin258

Valla ben gecen marttan beri evden calisiyorum idari izinliyim.demem ise yaramadi ben mudur olarak cagirabilirim istedigimde diyordu ve sacma sapan gorevlendirmeler yapip cagirdigi da oldu. Ben de zaten evden calisiyorum deli gibi, mesai baslamadan telefonla aranıyorum bari haftada bir iki gun gideyim.de yukum hafiflesin modundayim. Hatta Temmuzda yıllık izin kullanacagim dedim, zaten evde oldugum icin ihtiyacım yokmus! Bu 15 ayı evde bos gecirseydim bu kadar tatile ihtiyaç duymazdim. Isteyken bu kadar çalışmıyordum

Yazi yazmam yani kimse yazdiramaz bu arada

gul2011
Çok şükür 1 seneden beri evdeyim.Bu sonsuza kadar sürmeyeceği kesindi zaten bugün aranınca bir değişik oldum.İşin kötü yanı ise şu;Ben çalışmayacağım desem ne olacak diye sordum? Müdür bilmediğini söyledi.Benim tuzum kuru demek istemiyorum fakat ülkenin bir ortalaması olmadığı için ben hangi taraftayım inanın bilmiyorum.

yasin258
İnanın beni çağırsalar bende ne yapacağım bilmiyorum öyle iki arada kaldım derler ya öyleyim. Bakalım nasıl olacak illa bir gün başlayacağız ha bir gün erken ha bir gün geç

gul2011
Sizin yıllık izin hakkınız varsa kimse karışamaz ne demek ihtiyacım yok ha çağırdılar ha çağıracaklar derken bir yere gitmedik zaten. Şuan kesin belli oldu mu ne zaman başlıyorsunuz.

yasin258
Benim şu memuriyetim boyunca hic tuzum kuru olmadi evet 15 aydir evdeyim ama oyle idari izinli hic dokunulmayan konumda degilim daha cok evden calisan personel konumundayim sabah mesai saatinde baslar telefonum calmaya. Aksamlari sabah nasil kalkacagim stresi sabahlari yine mesai başladı her an aranabilirim ne is kitlenecek stresi eee evdeyiz pandeminin stresi derken tansiyon hep yüksek
i_brahi_m
Net bir sey yok müdür dönüşümlü çalışmaya göre personel çağırıyor yani yarin sen de gel derse (genel manada söylüyorum yarin pazartesi tabii :) ) gitmek zorundayim.
Yillik izin ihtiyacim var zaten ama idari izni bahane edip vermiyor ilce sınırı dışına cikamazsin diyor. 2019 izinleri de yandı ben 3 senede toplam 15 gun izin kullandim öyle diyeyim size.

gul2011
Evet anladım inşallah çağırmazlar çünkü Bakanlar kurulu toplantısı ertelendi ayrıca normalleşme bu ay sonuna kadar devam edecek dendi haberlerde. Ayrıca aşılama hızlandı yüzde 70 üstüne çıkıncaya kadar beklerler gibi geliyor bana ne diyelim hayırlısı olsun. Mutlaka bir gün başlayacağız ha bir gün geç ha bir gün erken fark etmez.

Valla o zamana kadar kalpten gitmezsem iyi
Ise başlamaktan ya da calismaktan yana bir sıkıntım yok ama ben 15 aydir evde de bos durmuyorum zaten, tum günüm telefonda geciyor inanin aksama konusacak halim kalmıyor yorgun hissediyorum kendimi. Haftaici ful.mesai haftasonu da 2 gun dinlenmeye yetmiyor bazen haftasonu da arandigim oluyor

Doğrudur haklısınız dert etmeyelim bende korkuyorum nasıl başlayacağım diye ama bi türlü başlayacağız şu virüs biran önce geçsin.

Valla şu an ise baslamaktan daha buyuk dertlerim var hepsi de işle ilgili, inanin ise gidip gitmemekten ziyade onca is yükünün verilip evden halletmeye calismak beni zorluyor. Sabahtan beri tansiyonum yüksek bu sebepten. Is yerinde tek ben varmışım gibi her is bende :(
Beni virüs degil is stresi tansiyon belki de kalp öldürecek bu gidisle

Bende aynı ama her şeyi dert etmeyin olduğu kadar insanı dert öldürür dertler boşverin gittiği yere kadar

Dediğiniz gibi düşünmeye çalışsam da olmuyor işte çünkü benim kendimi sakinlestirmeye vaktim de olmuyor az once bir video açtım ilk 4 dk içinde 2 3 kere telefonum caldi gorusme yaptim. Tansiyonum yüksek uzanayim dedim rahat birakmadilar ki

gul2011
Bence müdürünüzle görüşün bu durumu bi kaç gün olsun sizi istirahat ettirsin mecbur olmayınca arattırmasın ne bileyim konuşun işte.

i_brahi_m
Ah ah
Ben artık yoruldum anlatmaktan karşı taraf anlamayinca ne yapilabilir ki?
Ben izin aldigimda bile yerime kimse bakmıyor ben işleri fazla fazla yapıp gidiyorum izne. Simdi de ise gitmem konusunda baskılar var, haftada 1 2 olabilir dedim ama beni degil diğer personele nasil idari izin versem diye düşünüyor sen zaten evdesin diye. Ama ise gidenin 1 2 işi var benim 5! Işe başlayınca santral de bende olacak

yasin258
Valla sabırlıyımdır da maalesef bedenim idare etmiyor artik durumu, alarm veriyor evde durmaktan değil iş yüzünden yoruldum yoksa evde yapacak cok hobim var ama firsat bulamiyorum bilgisayar basinda durmaktan

İdarî izinler tamamen idarenin insiyatifinda isterse vermez bu kadar açık yani ben kronigim işe gitmem genelge var vs ile olmaz, idare ne diyorsa o tamamen vicdan ve iş ortamı planı ile ilgili ben hala idari izinliyim bayramdan bu yanada evden çalışıyorum muhtemelen önümüzdeki haftadan sonrada tamamen kalkabilir artık yasaklar diye düşünüyorum...

Bio
Aynen öyle
Istemem gitmem deme lüksü yok "hizmetine ihtiyaç duyuluyor " diye bir yazı ile her türlü çağırır

@gul2011
Birde santral ne oluyor anlamadım o kendi başına bir iş zaten ne diyeyim valla Allah size kolaylık versin.

Bio
Ay sonunu bulur diye düşünüyorum dün bakanlar kurulu toplantısı iptal edildi normalleşme de 1 temmuz a kaldı dedi televizyon da. Aşılama hızlandı bakalım ne olacak ama İngiltere de nüfusun yüzde 70 i aşılanmasına ragmen yine korona vakaları ve ölümler yükseldi. Burda da öyle olmaz inşallah

yasin258
Valla sabır falan kalmadı artık biran önce ne olacaksa olsun belirsizlik daha da kötü bi telefon çalsa acaba iş yerinden mi arıyorlar diye bakmaktan yoruldum.

i_brahi_m bey
Ben idari işlere bakıyorum evden
Aslinda benim işim degildi evdesin diye en son satin alma da bana kitlendi
Ise başladığımda kurum sekreteryasi da bende olacak normalde tek is dediğiniz gibi ama bizde aman ne yapacaksın ki telefonlara bakarsın diye ufak bir iş gibi kitleniyor. Yaptığım isleri yazmayayim valla ben düşünürken yoruluyorum sizi de okuyarak yormayayim :)

gul2011 hocam, yönetimin kolayca memur alabildiği bir ortamda sana bu kadar iş yüklemelerini anlamadım, mesela bizde kesinlikle personel sıkıntısı olmuyor, belki de memur istihdamı her kurumda bizdeki gibi kolay olmuyordur.

Mesela günde 8 saat den 1 saat boş vaktiniz bile mi olmuyor toplasan.

gul2011
Bana dediler ama başaramadılar adaletsizce davranama adaletlice cevap verdim idari izinliyim ve olması gerektiği gibi çalışıyorum adam kayırmaca hissettiğim an cızerimben engelli kadrosundan işe girmedim Şehit Ve Gazı atamalarıyla başladım ayrıca sendika il başkan ve bölge başkan yardımcısıyım hem çevre hem tabeladan çekiniyorlar yerine göre güç görmeleri gerekiyor.

gul2011
Valla artık bişey diyemiyorum Allah kolaylık versin başka personel yok mu sizden başka gerekirse resmi yazı yazın nasıl iş o öyle 4 5 birime bakmak.

Arkadaşlar tesekkur ederim
Bio ben oyle siyasi islere girmem sizin o yonunuzden cekinuyorlardir bir de erkek personele cok dokunulmuyor maalesef çünkü erkekler direkt rest çekiyor o zaman geri adim atılıyor ben işi hukuki boyuta da kısmen tasidim o seneple son 1 senedir çağırmıyor önünü kestim en son gecen haziran sonu gitmistim birkac gün
Ama evdesin diye de görevlendirmeler verildi
True blue,
Benden baska idari izinli ya da engelli statusunde personel yok ama mesela duz memur arkadas normalde maaslari yapıyor diger idari işleri de bilmiyorum diyerek yarim yamalak yapiyor ben de bilmiyorum ogren deniyor, ki eski is yerinde de idari isler yaptığım için bilmiyorumu pek kabul etmiyorlar benden baska bir suru insan var yani Allah korusun hastanede yatsam/ölsem illa ki devletin işi devam eder kalmaz yani ben olmasam da idare edebilmeleri lazim sorun zaten verilen isler de degil, is tanimim bile belirsiz
Ibrahim bey, arkamdan arkadaslar bile diyormus onu da yapıyordu bunu da yapiyordu diye yeni atanan memurlar bile ne cok is yapıyormussunuz dediler ki ben bunu 3 senedir anlatamıyorum hastayken bile yatıp dinlenemedim hiç
Bilmiyorum tayinle de uğraşasim yok eve daha pandemiden once taşındım 1.5 sene oldu, normal donemde olsak belki gözümü karartirdim da pandemide ev bulmak aramak da zor.
Bu arada hepinize teşekkür ederim tek tek alıntılayamadim.

gul2011

Bence tayin iste yeni bir sayfa açmak bazen iyidir tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Ya uğraşacaksın yada bütün işleri kendi yapacaksın tercih senin eğer şimdiden sıkıntı oluyorsa işe başlayınca kim bilir hangi işleri verecekler. Bence kabul etmeyin gerekirse bütün işleri resmi yazı ile isteyin

i_brahi_m bey
Tayin almak kolay sanılıyor ama ben daha 2.5 sene oldu evimi de ikinci kez tasidim bu 2.5 senede yani kaç kez tayin oldunuz, ev tasidiniz bilmiyorum ama bu surecler de insanı yoran ve sağlığı zorlayan seyler yani bir tabir vardır ya asagi tukursen sakal yukarı tukursen biyik öyle bir durum pandemide ev bulmak tasimak ve insanlarla temas halinde olmak da risk, virusu kaparsam direkt yoğun bakımlık olurum sağlığım büyük tehlikeye girer yani neresinden tutsam elimde kalıyor maalesef

gul2011

Ne yapmayı düşünüyorsunuz sonuna kadar olanlara göz mü yumacaksınız böyle baskı altında olmak daha da zor bence

Zor evet ama simdi pandemi zamanı hepsiyle uğraşamam biraz ortamin sakinlemesi lazim is basi yapinca ne olacak bilmiyorum yine konusmayi düşünüyorum gittigi yere kadar napiyim

gul2011
Aynen bencede mutlaka konuşun. Ayrıca vakalar düşüyor vefat sayısı 69 oldu bu ay sonunda böyle giderse 15 20 lere iner gibi bu yüzden bende artık 1 temmuz a kendimi hazırlayacağım ne olur ne olmaz.

Ben temmuzda kesin baslatirlar gibi düşünüyorum

Öylede toplumsal bağışıklık olmadan olmaması lazım ama bakalım ne olacak geçen sene 2 bin vaka 22 vefat vardı haziran ayında ama başlamamıştık gerçi o zaman da aşı yoktu. Ne diyelim inşallah iyi olur yapacak bir şey yok

i_brahi_m

Size katilmakla birlikte ben biraz olaya realist yaklaşıyorum yoksa duruma bakıldığında virus kapmaya cok açık bünyeye sahip biri olarak insanlar bağışıklık kazanmadan benim aşı olmam ise yaramaz düşüncesindeyim. Ama ben bile ise cagrilirken izole olmaliyim dedigimde beni tek masalik odaya vermek yerine birkac kisinin oldugu odaya koyup alisman lazim virus herkese var deniyor. Kimse sizi beni kendimizden cok düşünmüyor maalesef. Bizim durumumuzda olmayanlar aman nolcak iki dozu olmussun diyor, kendileri saglikli oldugu icin bir sey olmaz kafasındalar, empati kuramıyorlar. Simdi evet herkese aşı açıldı ama ilk dozu olacaklar da 6-8 hafta sonra 2.dozu olacak ve ondan 10 gun sonra ancak bağışıklık kazanacaklar. Mantiken Agustosun ortasindan sonra ortam nispeten normale döner ama "normallesme" icin acele ediliyor. Biz de kurunun yaninda yanan yaş kesim oluyoruz maalesef. Ben maske haricinde yine pandemideki gibi yasiyorum; cok kalabalığa karismam, is yerinde umumi tuvalet kullanildigi icin dezenfektan hep cantamda olan bir seydir, el hijyenine hep dikkat ederim çünkü ben 20 küsür senedir boyle yaşıyorum. Ama biri hapsirsa hemen hastalik kapabiliyorum. Yani hayat bize zor, ben kendimce kolaylastirmaya calissam da insanlar dikkatsizlikleri ve boşvermislikleriyle de zorlastiriyor bu süreci. Sizde nasil bilemem ama ben is yerindeki arkadaslarin odada maskelerini cikardiklarina cok sahit oldum uyardigimda ne laflar duyuyorum. Umarim idari izin devam eder ama bana bir faydası olmayacak simdiden cagriliyorum evde yetersiz kalıyormuş calismalarim!

Bilim kurulu vereceği karar doğrultusunda Genelge çıkarsa gidip başlarız. (Yada personel ihtiyacı varsa resmi yazı ile çağrılırız...) Onun dışında konuşmalar boş değil mi ?

(Yok o bunu dedi, o gel dedi, bu bunu yaptı...)

Üst Alt