Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2014 Sadece OrtaÖğretim soruları

arkadaşlar ortaöğretimde türkçe sorusu vardı hangisi düşüncenin akışını bozuyor diye ben yosunlu olan cümleyi işaretledim onun cevabı nedir?

3. satırda birden bire yosun'a geçiyor , evet anlatım bozukluğu bende onu işaretleyenlerdenim.

peki hangisinde deyim vardır diyor o devede kulakmı olacaktı?

72 engin özen...

Bu ne biçim sorular kardeşim ortaogretim türkçe kolaydı tarihte atatürk nerede yaşamamıs nereye gitmiş arkadaşlar yaptığı inkilapları yaptığı yenilikleri sor nerde saçma sapan soru varsa doldurmuş guncel bilgilerde 12 yıllık esaretı salladım tuttu diger boş vatandaşlık guncel full türkçede 12 dogrum falan vardır tarih batırdı ayıp yani o kadar baştan sona çalıştık cografya kolaydı 12 dev adamı sormuşlar gerçekten insan hayret ediyor bu kadar guncel bilgiler arasından bunu sormalarına...

süre bana yettide arttı bile en kısa sorulardan başladım vakit kazandım.sonra türkçe ve matematik yaptım 10 dakika artırdım

Valla ben turkceden nefret ederim.Hic calismadim hersey turkceden gelecek nete bagli.Mat 13 net var genel kulturden yanılmıyosam 3 yanlisim var turkceden bi 8-9 net gelirse cok iyi olur.O devede kulak cevapini isaretleyim silenlerdenim.Yanında on beş paralık fln vardi baktim halk arasinda 10 paralik adam kullanımı var diye onu işaretledim hakkımızda hayırlısı.Bir de özer özkan gecen sınavda 85 alıp atanamayanlardanım demiştn.Kaç netin vardiki 85 aldin bizi aydınlatırsan seviniriz ..

Nasıl yani hepsi full derken hepsini yaptım manasında mı yoksa hepsi doğru mu.?

genel yetenek 28 doğru 2 boş
genel kültür 15 doğru garanti gerisi ne olur bilmiyorum:D

Arkadaslar mondros ateşkes anlasmasına dayanarak itilaf devletlerinin işgal ettiği ilk yermi yazıyordu yoksa anadoluda işgal ettiği ilk yermi ? musul yaptım ama başka forumlarda hatay diyende var musul diyende hatırlıyan varmı ?

nagihan07;
nagıhan bence sız kazanırsınız cogu soruyu doğru yapmıssınız

o zaman dogru cevapladım :))

arkadaşlar Türkçede bi soru vardı hani bi kuşu veriyordu 2 soruyu o paragrafa göre cevaplamamızı istediler ben karşılaştırmaya son iki cümleyi işaretledim bide diğer soruda hangisinden bahs etmemiştir diye sorduğu soruya diğer hayvanlarla yaşam mücadelesine girmiyor şıkkını işaretledim hatırlayan varmı soruyu ve cevapları?

karargahx

Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan Sonra İşgal Edilen Yerler
İngiltere
Musul
Urfa
Maraş
Batum
Kars
Samsun
Merzifon

Türkçe sorularını hatırlayanlar tarafımca aranıyor :)

Ortaöğretimden girdiyseniz eğer Türkçe sorularında yardımcı olabilirim yaklaşık kırk dakikamı aldığı için hatırlıyorum soruları :D

rap43;

Eyvallah kardes :) hani bi paragraf veriyordu kuş ile ilgili hatırlarsın 2 soru sormuştu o paragraf hakkında biri karşılaştırmaymıydı neydi onu son iki cümle olarak işaretledim bide paragrafta hangisinden bahs edilmemiştir diye soruldu ondada yaşam mücadelesi ile ilgili olan şıkkı işaretledim ama gagasının kesinliği ile ikilemde kalmıştım

Karşılaştırma son iki cümle olacaktı diğer soruda bende o iki şık arasında kaldım ama toprağı filan kazması olayı vardı parçada hatırlarsan o yüzden gagası keskindir deyip yaşam mücadelesini işaretledim :D

rap43;

aynen john vaynen bende iki soruyuda öyle cevapladım umarım doğrudur :)

hayırlısı olsun artık hakkımızda tükçeyle uğraşmaktan diğerlerine bakamadım pek fazla benim anlamadığım forumda farketmişsindir belki Türkçede bir tanım verilmiş hangisi yoktur diye sorulmuş onu ben soru sıfatı işaretledim ama çoğunluk bağlaç olarak işaretlemiş hala aklım o soruda ne işaretlemiştin o soruya hatırlıyomusun :D

bende sıfat olanını işaretledim ama herkes bağlaç diyor ben o sorudan umudumu kestim o yüzden :)

Hayırlısı olsun artık başka yardımcı olmamı istediğin soru var mı Türkçeyle ilgili :D

Türkçe değilde anayasa sorularını hatırlıyormusun?

hani bi emredici hukuk vardı onun cevabı mesela bide hukuk kurallarından değil diye bi soru vardı bende bağlayıcı değildir demiştim

Kişilerin uyması gereken kurallar filan diyordu onu soruyorsan emredici hukuk kuralları diğer sormak istediğin soruyu hatırlayamadım

Üst Alt