Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2014 Sadece OrtaÖğretim soruları

umutsuzluk başladı Valla bende şimdiden geçen sene ilk 3 bin kaç puandı biliyormusunuz?

spartaküs;

iyide birşey sorucam bakı nedir biliyormusun ? Bakı dağın bi tarafı güneşli olmasıdır orada farklı iklim olur iç kesimde farklı iklim olur kuzeyanadolu da alp dağları var orası tüm karadenize doğru uzanıyor yanlamasına kapıyor coğu yeri yan uzandığından içerde güneşi etkiliyor dağın güneş alan yerinde ise bakı oluşuyor iç kesimde bakı olusmuyor ana nedeni ne dağların uzanışı o dağlar olmasa zaten güneş direk gelicek oraya ona göre iklim olucak umarım anlatabilmişimdir.

174
215
81.44685
3510
47334

bi adam paylasmıs atanmış ayrıca.

Ali_Gs;

Alicim 2012 ÖMSS ye 60.499 kişi başvurmuş bu sınava 66.421 :) 6.000 kişi için bu kadar umutsuz olmamak lazım bir de benim 15kişilik dersliğimde sadece 6 kişi girdik sınava , Bence puan katsayılarını açacakları iş kontenjanları düşürecektir , 2012 'ye göre fazla alım yapıcaklarını düşünüyorum şahsen çünkü önlerinde zorlu bir seçim süreci var : )

SerkanA;

benimde girdiğim sınıfta 3-5 kişi girmedi ama ne diyim umutsuzluk başladı bende İnşallah hepimiz atanırız ama gelde o zmanı bekle stress :D

karargahx;

umarım bu senede bu puanlara atanırız ama benim tahminim bu puanlarla bu yıl çok zor geçen sene bilinçsiz bi şekilde yapıldı bu sınav bu yıl herkes bilinçliydi

Soruda gagasının narin oldugunu söylemiş cevapta gagasının çok keskin oldugunu sölemiş bende gagayı işaretleyenlerdenim

Bakan Sn İslam 23.000 engelli memuru atayacağız demiş. 2012 verilerinde 13.000 yazıyordu. Giren sayısı hemen hemen aynı , kontenjan fazlalaşıyorsa korkmayın be Beyler Bayanlar Allahtan umut kesilmez :D Birde Dağların uzanışı o sorunun cevabı , Dağ olmadan bakı olmaz :D :D

SerkanA;

Vay arkadaş ne soruymuş tamam hepiniz doğru yaptınız ben yanlış yaptım şimdi başlasak sabaha kadar tartışırız bu soruyu bir yerede varamayız :D :D şaka yaptım kızmayın hemen :D bu arada umarım sayın bakanımız Ayşenur İslam dediği gibi olur ama 23 bin alacazmı dedi boşlukmu dedi sonuçta bu engelli memur alımının 2 yıl sonrası bi 2 yıl sonrası ondan sonra ki uzanan 2 yılların sonrası var :D 23 bin kişi atanırsa 80 ve üstü bütün ortaöğretimler atanır gibi :D

zaten 2012 ömss sınavında son tercihlerde puan 77 78 lere kadar düştü sen 80 üstü al gerisine kayırma ha ilk tercihte ha son tercihte bir şey değiştirmez yeterki yerleştirilmen olsun :D

Arkadaslar sanki ben IMF ile ilgili bir soru hatırlıyorum tarih vardı ben 2013 yaptım diye hatırlıyorum yanlışmıyim acaba

rap43;

Allah Kerim Fatih Terim ne diyelim bekleyip görcez ben yerleştirmeler olana kadar gidip çalışmayı düşünüyorum üniversite öğrencisiyim ama yaşım geldi 24 oldu artık babamdan para istemeye utanır oldum işkura başvuru yapanınız oldumu bu arada benim engelim p sadece böbrek nakli ortepedik veya başka bi sorun yok bileniniz varsa çok seinirim

işkur a başvurmayı ben de düşünüyorum aslında ama sonuçlar açıklanana kadar beklemek niyetindeyim aynı şekilde hala üni deyim yaşım 25 :D kardeşim üni kazanacak yakında artk i para kazansam iyi olacak yoksa halim yaman :)

sınavda atanmak için 15 soruluk matematiğin 7 - 8'ini doğru yapmak şartıyla 35 - 45 arası net yeterlidir. matematik neti çıkaramayanlar atanmayı hiç düşünmesinler bile. matematiğin katsayısı az yapıldığı için sıralama da belirleyici durumdadır.

[FONT=Helvetica]Malesef bu sorunun cevabı C yani Yağış-Bakı yanlış.Bende onu yapmıştım.
Türkiye'de "BAKI"nın etkili olmadığı tek coğrafi bölge aşağıdakilerden hangisidir?[/FONT]

[FONT=Helvetica]A.Marmara[/FONT]
[FONT=Helvetica]B.Akdeniz[/FONT]
[FONT=Helvetica]C.Karadeniz[/FONT]
[FONT=Helvetica]D.İç Anadolu[/FONT]
[FONT=Helvetica]E.Güney Doğu Anadolu[/FONT]

Arkadaşlar Türkiyede ege dışında her yerde dağlar denize paralel uzanır . fakat o soru da sadece tek etkene bağlılı değilki tabiki onunda etkisi var ama tek sormuyor . Soruda batı kara denzi vermiş dağlar denize çok yayaıkın çok dik çok yüksek yamaç yağışı oluyor. bu sebepten güney cepede fön rüzgarı ve bakıdan mikro iklimoluşuyor rizede mandailn , kelkit vadisinde zeytin yetişmesi gibi ...

o sebepten bakı ve yağış . eğer sadece denze paralellik olsa orta karadeniz ve tüm kara deniz içinde geşerli olurdu , burda anahhtar kelime batı karadeniz...

2 ... Muammalı corafya sorusu köy kent çarpık kent düzeni gece kondulşma felan vardı. ales tarzı soruydu
İki muhtemel cevap vardı . biri engellenemez çarpık kentleşmeydi..bu şık 21. yüz yıl şartlarında bunc şehircilik planlamasın ramen hiçte akılcı değildi

Diğire ise küşü çocukların davranışlarına anne ve babaların göz yumması gibi belediyelerinde buna göz yummasıydı ben onu işaretledim ..
tarihte ise
tarihim çok iyidir soru mili metrik aklım da serve göre ilk işgalle ığrayan anadolu toprağı musuldu .

Çarpık kentleşme parça bütün ilişkisiyle varılabilecek bir yargıydı. Parçada hep o taraftan dem vuruluyordu. O sebeple ben çarpık kentleşmenin doğru olduğunu düşünüyorum

Türkçede herden ..her mevsim anlamındaydı

edebi metinlerin sinema senaryosunda önemini kaybettiği konusu vardı . sinema görsel ışıksal efesel perde sanatı diğeri ,yazınsal.

cümlenin akışını bozan , araya yosunu sıkıştırmaktır

diğer ara cümle açık-ve sadeydi

aynı soruya iki cevap sormuştu ..hassas gagası önce iyi koku alır sonra yeri kazar demiş cevapta keskin demiş ....ikinci soruda yaşadığı çevrede rakibi oladığını ,başka coğrafyadaki akrabası porsuğu karşılaştırmıştı ....

arkadaşlar hadi hayırlısı ufak tefek imla hatalarım ola bilir klavyem
sanal..

bir de soyluların resmini çizen bir ressam vardı , o da galiba resimlerini ola bildiğince karşısındkini soylulu değil doğal bir insangibi çiziyordu abatısız

mssgl corafyada

önce onu işaretledim sonra değiştim

"dem" sözcüğü ile ile anlatılmak istenen değildir di. Orada bu şarta uygun sadece aşama vardı.Yani cevap aşama idi.

özür ama ben edebiyatçıyım edebiyattaki karşılığı bu .

hiç solmayan her mevsim yeşil kalan anlamında

Evet tamam fakat soruda anlatılmak istenmeyen nedir denmişti.

o soruda çarpık kentleşme yanlış olanı değilmiydi ya? sürekli insanlardan bahs ediyordu çarpık kentleşmeyi çözemedim ben orda?

çarpık kentlesmeyle alakası oldugunu düşünmüyorum zaten memurlar.nette de kırsaldan kente göç ve besi hayvan yetersizliği arasnda tartışma var he en doğrusunu ösym bilir birimiz işaretledi diye o doğrudur diyemeyiz

bencede ama genelde çoğunluk neyse cevap odur siz ne dediniz şıkka hangisinden yakınmıyordur diyr soruyordu çarpık kentleşmemmi dediniz?

Çarpık kentleşme Türkçe'de bir soruydu sanırım. Şehir planlamasıyla alakalı ben onu kastediyorum.

ben coğrafya sorusuyla karıstırdım o türkceymiş onu bende çarpık kentlesme diye yaptım sanırım

yok coğrafya değil :D Türkçede çarpık kentleşme olarak yaptım bende size o soruyu sormuştun :)

paraagrafı tam hatırlamıyorum ama sanırım insanların rastgele yerleştiklerinden yakınıyordu umarım doğru hatırlıyorumdur umarım doğru yapmısımdır zaten türkcede bi dil bilgisi sorusundan şüphem var oda soru sıfatı yaptım herkez bağlac diyor.

karargahx;

onu bende soru sıfatı olarak işaretledim ondan emin değilim ama çarpık kentleşme sorusunda emin gibi bişeyim insanların rastgele yerleşmesini anlatmıyordu başka bişey anlatıyordu ama göç olayıydı galiba hatırlamıyorum :D

Bende bağlaç yaptım.
Coğrafyada ki soruyu hayvancılık ve besi yaptım fakat , köyden kente göçte olabilir. Ben mantığı orada malı mülkü olan neden gitsin mantığıyla yaptım. Birde besi hayvancılığında hayvanların daha verimli olduğunu, ırka önem verildiğini biliyorum. O sebeple besi ve hayvancılık dedim.

ben orda şehirlerin büyümesi otlak alanların azalması dedim :D

Bağlac yapanlar büyük ihtimal doğru cunku coğu kişi onu işaretlemiş .. Coğrafya o sorular zaten baya tereddüt ettirdi çelişkiliydi umarm doğrudur yaptıklarımız :D

Üst Alt