Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet ayrı ayrı yazacağımiza genel hatları belli olan ortak mesajlar atalım bence de.

imona
Merhaba arkadaşlar
Cumhurbaşkanımıza hitaben yazdım, öncelikle ramazan ayını tebrik ettim,
Yazdıgım açık olarak engelli ögretmenler oldugumuz ve elimizden gelen tüm çabayı gösterdigimiz ayakta durmayı istedigimiz ve umutla bekledigimiz sayının 250 olarak açıklandıgı ancak bizlerin yaklaşık 1500 kişi oldugumuz şeklindeydi. Ve tabi sayın Cumhurbaşkanımız lütfen sesimize kulak verin, bu mübarek günlerde bizleri sevindirin, sizden yanıt bekliyorum diyerek bitirdim.
Lütfen ihmal etmeyelim degerli hocalarım dikkate alınıyor!!!

Candy16 kesinlikle katılıyorum size. aynı şeyi bende yaptım. ayrıca 147yi aramanında işe yarayacağını düşünüyorum

Yakupsaid hocam kontenjan dagilimi her ile esitmi olur yoksa il buyuklugune goremi buyuk ile cok kucuk ile az mi

Birde yasadigimiz ile atanamazsak ne kadar sure sonra tayin isteyebiliriz cevaplarini bekliyorum

abb Hocam il kontenjanı diye bir şey yok.Mesela benim branşım Türkçe.Tercih yaparken 81 ilin 78'ini bana açtılar.Açılmayan 3 ilde muhtemelen Türkçe açığı yoktur onun için açmamışlardır.Fen Bilgisi branşında Kayseri'de mutlaka boşluk vardır.Eğer ilk 250'de varsanız size Kayseri büyük ihtimal açılır.Çok düşük bir ihtimal ama Kayseri olmaz da başka bir ile atanırsanız ilk şubatta eş durumu atamalarıyla birlikte yapılan engel durumuna bağlı yer değişikliği yapabilirsiniz.Ancak bu atama hizmet puanı üstünlüğüne göre oluyor.Sizin hizmet puanınız az olacağı için tayininiz çıkmayabilir.Çıkarsa da uzak köy okuluna çıkabilir.Hocam büyük şehirlerde boş okul sıkıntısı olmuyor merak etmeyin.Yeter ki ilk 250'de olun.

Yakups hocam sizce 250 alım ile genel lisans sıralaması kaca kadar olanlar girebilir bi fikriniz varmı puanlara göre .

2014 yaklaşık 1000 öğretmen ve 400 öğretmen alımı ile taban puan 70'e kadar düştüyse, şimdi de yaklaşık 1200 öğretmen ve 250 öğretmen alımı ile yaklaşık 75 puan civarına kadar düşer bu hesapla. ama bu ilk alımlar daha sonra da alımlar yaparlar diye dûşünüyorum. inşallah çoğunluk atanır diğer atamalarla birlikte. hem öğretmenlik olmazsa memurluk ta olabilir. bence hangisi daha hayırlıysa onun olması istenmeli. belki düz memurluk daha hayırlıdır. hatta hiçbir şeye girememek bile hayırlı olabilir. o yüzden stres yapıp, kendimizi üzüntüden üzüntüye sokmamalıyız,herşey yoluna girer bir şekilde

Yakup said hocam ben suanda sizin bu soylediklerinize gore ataniyorum ins gercek olur cok tesekurler

Hocalarım 79.38 puanla öğretmenlik gelir mi ilk atamada hocamız 75 lere iner demiş ama? Çok mutsuzum açıklandığından beri çok umudum vardı ama şimdi :( memurluk alımı ilk atamada kaça düşer tahminleriniz nedir 4001 için?

dangergirl27 Umutsuz olmayın öğretmenlik de olabilir.Memur olma ihtimaliniz de yüksek.En kötü ikinci atamada istediğiniz yerde memur olursunuz moral bozmaya gerek yok.

Ama Yakup hocam şu yeni mezun olacak bu atamaya değil de ikinci atamaya girecek puanı yüksek arkadaşlar olacak öğretmenlik tek istediğim ama mecbur kalırsam memurluğa başvuracağım bu atamada hiç istemeyerek :(

O da olmazsa ne yapacağım bilmiyorum o yüzden çok moralim bozuk yeniden ücretli öğretmenliğe dönüp emeğimin sömürülmesini istemiyorum çünkü 4 yıl oldu buna dayanamıyorum artık çok adaletsiz :'(

arkadaşlar ye'se düşmeyin Allahtan ümit kesilmez. geçtiğimiz yıllarda puanlar hayli düşmüş. inşallah Rabbim şu güzel günlerde bizim yüzümüzü de güldürür. bize hayırlı olanı nasip eder.

Hocam bu puanla memurluk kesin gelir diyorsanız ben zaten şu anda ona da razı olmuş durumdayım onca emek var puanımda genel olarak iyiyken memurlukta da mı şansım çok az diye düşünerek çıkmaza düştüm.Bu puanlarla ortada kalmak düşüncesi dokunuyor insana zamanında çoğu kişi ilk atamalarda atanmışken :( ALLAH herkesin yardımcısı olsun.

yakups hocam size çok fazla soru yöneltildiğinim farkındayım ve hepsine cevap vermişsiniz teşekkür ederim bizleri aydınlattığınız için. hocam aklıma takılan şey şu: bu öğretmenlik atamasında atanamazsak memurluğa başvurup atandık diyelim. şubatta tekrar öğretmen alımları olduğunda tekrar onada başvuru yapabilir miyiz bugünki şartlarımız değişmeden

Bedriye Çiloğlu Evet memur olduktan sonra şubatta da öğretmen ataması olursa başvurup öğretmenliğe atanabilirsiniz.
dangergirl27 Bu puanla ortada kalmazsınız.Memurluk ilk atamada 70'lerde kalır.Son atamada 50'leri bile görüyor.Büyük ihtimal ilk atamada memurluğa atanırsınız.Atanamazsanız da ikinci atamada işiniz garanti.Allah yardımcınız olsun.

yakup hocam öğretmenlerin branşları gözetilmeksizin sadece sıralamaya göre atanmasına,2014'deki ilk alımlardan sonra dava açılmış. ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. çünkü bu alım şekli açıklanan öğretmen alım mevzuatına aykırıymış. davanın seyri ve son durum ile ilgili bir haber bulamadım ama bu doğruysa öğretmen atamalarının genel sıralamaya göre değil her branş için ayrı kontenjanlar belirlenerek yapılması gerekiyor. haber şöyle: 'Şubatta En Az 500 Engelli Öğretmen Ataması Yapmalıdır' - Eğitim ...

Tercih disi atanmak istiyorum diye bir secenek varmi yakupsaid hocam

abb Tam hatırlamıyorum ama var diye biliyorum.Ancak buna gerek kalmaz Çünkü 400 kişilik atamada 399 kişi ilk tercihine 1 kişi 2.tercihine atanmıştı.3.tercihe gerek bile kalmamıştı.Hep söylüyorum yeter ki atanın atanacak yer meselesi kolay.
mehker Evet böyle bir dava vardı.Meb nasıl davranır bilmiyorum ancak bence branş kontenjanı vermek de haksızlığa yol açar.Çünkü bir matematik öğretmenliğinde 90 puanla 5.olunabilirken iklimlendirme soğutma alanında 30 puanla tek aday olduğu için 1.olmuş olur ve direkt atanır.Eğer mahkeme Meb aleyhine karar vermişse branş kontenjanı belirlenir.Bir de şöyle bir durum var.Eğer branş kontenjanı belirlenirse bazı branşlara hiç kontenjan vermeyebilir.Böyle olursa da yine 90 puanla bir öğretmen adayı atanamayabilir.

abb Tam hatırlamıyorum ama var diye biliyorum.Ancak buna gerek kalmaz Çünkü 400 kişilik atamada 399 kişi ilk tercihine 1 kişi 2.tercihine atanmıştı.3.tercihe gerek bile kalmamıştı.Hep söylüyorum yeter ki atanın atanacak yer meselesi kolay.
mehker Evet böyle bir dava vardı.Meb nasıl davranır bilmiyorum ancak bence branş kontenjanı vermek de haksızlığa yol açar.Çünkü bir matematik öğretmenliğinde 90 puanla 5.olunabilirken iklimlendirme soğutma alanında 30 puanla tek aday olduğu için 1.olmuş olur ve direkt atanır.Eğer mahkeme Meb aleyhine karar vermişse branş kontenjanı belirlenir.Bir de şöyle bir durum var.Eğer branş kontenjanı belirlenirse bazı branşlara hiç kontenjan vermeyebilir.Böyle olursa da yine 90 puanla bir öğretmen adayı atanamayabilir.

Ancak bu haliyle de adaletsizlik var.

yakups hocam 14 17 haziran il seçimi yapılmayacak ilk 250 ye giren kişi atanacak bu ne demek oluyor...

İbo12345 Hocam tercihler iki aşamada oluyor.Yanlış hatırlamıyorsam ilk aşamada il falan belirtmeden herkesten başvuru alıyorlar.Bir hafta sonra falan ikinci aşama başvuruları alıyorlar.Bu aşamada iller görünüyor.3 il tercihinde bulunuyorsun.Sonra sonuç belli oluyor.İşte şu il emrine atandınız diyor sonuç açıklanınca.Mesela ilk aşamada ikinci öncelikli olanlar başvuru yapmıştı.İkinci aşamada onlara başvuru hakkı vermemişlerdi.

yakups hocam sizin girdiğiniz yıl ilk atama kaç kişi aldı ve puan kaça kadar düştü hatırlıyormusunuz? Bu yıl puanların 4 puan daha yüksek olduğu söyleniyor buna göre bir hesap yapmak istiyorum kafamdan. Tabiki bu durumu değiştirmeyecek ama rahatlamak için yollar arıyoruz işte :)

Teşekkürler hocam.Hayırlısı bakalım. Bütün 90 alanlar öğretmen değildir diye ummaktan başka çaremiz yok :)

Uykusuz_ 400 kişi almışlardı.taban puan 70,9 idi.

Hocam 14-17 haziran tarihlerinde başvuru çıktısı ve bazı evraklar isteniyor. Bu başvuru çıktısı sizin dediğinize göre il tercihleri değil. Siz iki aşamalı diyorsunuz. O halde tam olarak nedir? Malumatınız var mı?

Diyelim ki evrakları teslim ettik ancak atanamadık. İkinci atama için yeniden evrak istenecek mi?

Ön başvuruda sadece il milli eğitime gidiliyor değil mi valilik filan yok. İkinci başvuruda tekrar milli eğitime ya da herhangi bir yere gitmek gerekiyor mu internet üzerinden halledebiliyormuyuz il tercihlerini

Hocam 14-17 haziran tarihlerinde başvuru çıktısı ve bazı evraklar isteniyor. Bu başvuru çıktısı sizin dediğinize göre il tercihleri değil. Siz iki aşamalı diyorsunuz. O halde tam olarak nedir? Malumatınız var mı?

Diyelim ki evrakları teslim ettik ancak atanamadık. İkinci atama için yeniden evrak istenecek mi?
ilk aşamada atanmak yok Sadece Meb evrakları falan inceliyor. Başvuranların branşına bakıyor.İkinci aşamada ise il tercihleri yapılıyor ve atama gerçekleltşriliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt