Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

Engelli değilde anne babası
Engelli kimliği ile gitse olurmu PTT ye giremiyorum
çok basamak var rampa yok engelli maaşı veren kurum bile düşünmüyor engelliyi .:confused:

Mırnavs
Bende yok demedim ki 2 kişiye kadar 1ve 2 demek zaten.:eek:

Var mı elektrik faturasını indirimli ödeyenler?

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar o bu değilde üşenmeyin evdeki faturaları üstünüze alın böyle giderse fakirleşen ülkemizde :) daha çok indirimle karşılaşa biliriz :)

musty35

PTT'nin inisiyatifine kalmış ancak elektrik indiriminin kimin adına çıktığını öğrenmeniz daha iyi olur. Şöyle ki; vakfın dosyasında aynı hanede yaşayan bireylerden sistem kimi elektrik desteği olarak tanımlamışsa o kişinin gitmesi gerekir.

Elektrik yardımı

Evde bakım parası alanların da elektrik yardımı aldığını duydum alan var mı acaba?

Arkadaşlar bu indirim e devletten görünüyormu birde sms geliyormuş yararlanıcıya böyle bir durum varmı

Bana elektrik indirimi uygulandı.evde bakım maaşı alıyorum ancak aynı zamanda 2022 maaşı da alıyorum

adanalı01 bana herhangi bir mesaj gelmedi.

Arkadaşlar bende faydalandım elektirik desteğinden peki bundan sonra her ay uygulanacakmı bu yardım yoksa tek teserliğinemi yapıldı indirim

İndirimli ödeyen arkadaşlar? Öncesinde bi yere başvuru yapmaları gerekmiyor mu yani?

sadece fatura engellinin imliği ile ptt ye gidip ödeye yapmanız yeterli.
2022 alanlar otomatikmen ptt den gözüküyor. herhangi bir işleme gerek yok fatura kimlik ptt bukadar

Arkadaşlar merhaba, Herhangi bir 2022 maaşı almayan vergi indirimi ile emekli olan bir kişi postaneye engelli kimliğini gösterip indirim alabiliyor mu?

Elektirik desteği sadece bir aylıkmıydı yoksa her zaman olacskmı ptt deki memur 1 aylık olduğunu söyledi sordum kim söyledi dize buraya gelen insanlar seçim içinmiş

Arkadaşlar elektrik yardımı 2022 sayılı yasadan yardım_maaş alanlar için düzenlenmiştir.Hane içinde sadece bir kişi için indirim hakkı var.indirim miktarı hane deki kişi sayısına göre değişiyor.hanedeki kişi sayısına göre ne kadar indirim olacagını arkadaşlar yazdı.Encok merak edilen konu faturanın engelli kişi adına düzenlenmiş olması gerekiyor mu,hayır gerekmiyor.Fatura kimin adına düzenlenmiş olursa olsun indirim yapılıyor.Engelli kişini bizzat gidip faturayı yatırması mı gerekiyor,hayır gerekmiyor,bir yakını indirim hakkı kazanmış engellinin kimliği ve faturayı alarak ptt den indirimli ödeme yapabilir.Diğer cok sorulan konu da elektrik indirimine hak kazanmış engellinin oturduğu konutun elektrik faturasının ev sahibinin,mütehaidin vs.üzerine olması.burada önemli olan faturanın mesken faturası olarak düzenlenmiş olması gerekiyor.Eger fatura mesken olarak düzenlenmişse ,o fatura ve elektrik indirimine hak kazanmış kişini kimliğiyle gidip indirimli ödeme yapabilirsiniz.Pttde ki uygulama da adres sorgulaması yapılmıyor.yani memur faturadaki adresle sistemdeki adresi karşılaştırmıyor.kimlikte belirtilen kişinin indirim hakkı kazandıgını tesbit ediyor ve uzatılan faturadan ne kadar indirim yapılacaksa onu düşüyor.Eger memur bunları yapmazsa işgüzardır,başka bir ptt subesine giderek işlemi gercekleştirebilirsiniz,yada müdürüne itiraz edebilirsiniz...

Elektirik

Arkadaşlar sgk emeklisiyim raporum var %80 ama elektirik indiriminden nasıl faydalanabilirim nereye gitmem gerekiyo

benim %45 sürekli raporum var. Hiçbir yerden yardım almıyorum. Asgari ücret alıyorum evde 4 kişiyiz elektrik indirimden faydalanabilir miyim?

angustin 2022 alıyormusun hayır o zaman elektrik indirimden faydalanamıyorsun.

Desteğin sosyal yardım alındığı sürece yani sürekli olacağını biliyorum

Kalem hanım her kafadan bir ses çıkıyor lütfen siz paylaşın evde bakım maaşı alanlar elektrik indiriminden faydalanıyormu

İki ayrı evde iki ayrı engellinin kullandığı elektrik aboneliği aynı şahıs üzerine olursa sorun olur mu?

hiçbir sorun olmaz,ikisi içinde indirim alırsınız,indirim engellinin vatandaşlık numarasına yapılıyor.kimin faturası ile giderseniz gidin faturam bu kimliğim de bu dediğiniz takdirde,memur sizin kimliğinizi sisteme girer,o kimliğe indirim verilmişse uzattıgınız faturadan kac liralık indirim hakkınız varsa o düşülür..

30 gün oldu hala anlamadınız mı şu konuyu ya. Hala soru üstüne soru soruyorsunuz...

Engelliler için Elektrik faturası indirimi nasıl yararlanılır?

merhaba,

Cumhurbaşkanımızın son yayımladığı kararname ile Elektrik Faturalarında Engelli indiriminden faydalanmak için ne yapmalı?
Gazetelerin web sitelerinde Evde bakım maaşından faydalananlar direkt bu haktan faydalanır denmekte..

Not: yaptığım araştırmada ;
186 Sosyal hizmetleri aradım 144 e kayıt yaptırmalısınız dediler. 144 düşürmek mümkün olmuyor.
PTT den kontrol ettirdim. Kayıtlı değilsiniz dendi. internetten de bir sonuca varamadım.

isakarsu
Kardeşim aynı sıkıntıyı bende yaşadım.
Sorunu 144 ten çözümlersin.
144' u devamlı ararsan mutlaka düşüyor.mesai saatleri sabah 9 akşam 18.ara mutlaka düşecektir.

Mehmet005

Sonunda düşürebildim. Maalesef Evde bakım alanlar yararlanamıyor.. 2022 ler yararlanabiliyor.

Üst Alt