Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyete atananların izleyeceği prosedürler nelerdir?

Henüz gelmez bence, bir iki hafta daha bekleyelim

Arkadaşlar tayin istediğimiz yere başlamadan tayinimiz oluyor mu

Zzzjhf

Evrakları verirken size hangi ile atanmak istediğini sormadılar mı?

Geçen sene atanan arkadaşıma sormadılar ancak o yine de dilekçe verdi direk kendi memleketinde göreve başladı.
Bence yapmayacak olsalardı hangi ile gitmek istiyorsun diye sormazlardı.

Ayrıca pazartesi günü egm yi aradım sağlık raporları gelmiş güvenlik soruşturmalarının gelmesini bekliyoz dediler 1-2 hafta daha sürer dediler.

O halde raporlarda sorun çıkmamış değil mi?

Sordular ama başladıktan sonra mi başlamadan önce mi yer değişikliği olacak bilemedim arkadaşınız memleketine mi tayin istemişti

Zzzjhf

Evet memleketine istedi normalde başka bir ile atanmıştı orada hiç çalışmadan memleketinde göreve başladı. Ben de normalde Ankaraya atandım ancak başka bir ile tayin istedim.

Raporlarda sorun olan varmı bilmiyorum aradığımda görevli arkadaş ismimi sorarak baktı senin raporunda sıkıntı yok onaylanmış dedi. Başka atananlarda sorun var demek ki bence.

Evet bende şimdi arayıp, öğrendim. Raporunuz onaylandı denildi sanırım maksimum 10 güne kadar haber gelir. Nisa’n başında göreve başlanır hepimiz için hayırlısı olsun şimdiden

Senak

Hayırlı olsun sizede benim daha çok sürer en az 2-2,5 ayım var...(muvafakattan dolayı)

İlk atama olanlar takriben 1-1,5 ay içinde iş başı yaparlar.

Onaylandı diye haber gelenler aranızda çalıştırılamayacağı işler yazan yer boş olan var mı?

Benim raporumda çalışamayacağım iş alanları yazıyordu.

Merhabalar, dün şehrimdeki egmden güvenliği geçtiğini evrakların arkaraya gönderileceğini öğrendim. Ankara'yı aradım. Sağlık raporu onaylanmış, güvenlik dosyası da gelince hepsini kapalı zarf halinde bir üst amire gönderiyorlarmış. Kendi şehrimde çalışmak için dilekce verdim, onun kararı tamamen üstteki dosyaları onaylayan üstümüzün insiyatifinde tarzı şeyler söylediler. Acaba sendikalara söylense bunun için çalışma yapıp üst amirle konuşma durumları olur mu? Sendikalar etkili midir bu konuda. Şimdi sendikalara üye değiliz ama üye olan yakınları olan varsa diye söylüyorum.

hacklan
Geçen sene nereye gitme istiyorsunuz diye sormadılar. Bu sene nereye isterseniz gönderelim diye sordular. Bence yapmayacak olsalar bu soruyu sormazlardı. Ayrıca her ne kadar bizim için külfet olsada bu durum EGM içinde külfet oluşturaca şöyleki;

Diyelimki Antalyada yaşıyorsun ataman Ankara oldu. Seni Ankarada göreve başlattıktan sonra Antalyaya tayin yaptıklarında yolluk vermeleri gerekir bu bekar biri için en az 1500-2000 tl demek evli ve çocuk varsa daha da artar.

Ancak senin dilekçeni kabul edip hiç Ankaraya başalamadan Antalyada göreve başlarsan sana zaten yolluk ödenmeyecek ve devlet zarar etmemiş olacak.

Ayrıca bu konu ile alakalı bir sürü dava açılmış ve emsal kararlar var. Zaten 657 sayılı DMK nın Özel hükümler başlıklı Ek-3 maddesinde bu konu açıkca yazmakta.

İşe girince sendikaların nasıl çalıştığını anlarsınız onun için bence gerek yok başkalarını araya sokmaya, Gönlünüzü ferah tutun rabbim herşeyin hayırlısını bilir.

Teşekkür ederim cevabınız için. Kanun açık ve daha zararlı çıkacakları belli 😊 ama burası Tr. İlk atamada başka seher gitmeyi göze almıştım ama şimdi Corona tehlikesi de var. Başka şehre git ev bul aileyi de taşı.hep mecburi toplu taşıma kullan git gel v.s. ondan dolayı ya Antalya'ya atamazlarsa diye düşündğrmeye başladı 🙄 Neyse bekleyelim amirlerimize güvenelim.

Öncelikle hayırlısı olsun, hangi şehirde yaşıyorsunuz ? muhtemelen herkesin güvenlik soruşturması bitmiştir. Şu an için coronavirüsten dolayı, bir süre daha atama işlemi ertelenebilir gibi..

Son düzenleme:
Senak

Teşekkür ederim. Antalya'da yaşıyorum. Ertelenirse de kısmet artık.

Arkadaşlar merhaba Ankara’yı arayıpta kurul ne zaman toplanacak diye soranınız var mı? Ben arıyorum bilmiyorum diyolar

Merhaba güvenlik soruşturması için aradılar mı sizi beni hala aramadılar

Ayrıca Ankara’yı aradım, üç hafta daha var kurul toplantısına denildi. Sanırım coronavirüsünden dolayı.

Son düzenleme:
Benim ki ankaraya ulaşmış kurul toplancak diyolar aslında şu sokağa çıkma yasağı yada olağanüstü hal olmadan en azından kurul toplansa çok iyi olacak atanmayı bir sene bekledik bir sene de kurul beklenicek heralde

Bana Ankara’ya gönderildi bilgisi de verilmedi. Sanırım İl Emniyetlere göre farklılık gösteriyor bilgi akışı. Şu an kamu da çalışan tüm engelli personeller de izinli. Bence ondan dolayı ertelemeleri.

@Zzzjhf

Sizi aradılar mı yoksa siz mi arayıp öğrendiniz?

Ben yaşadığım şehrin emniyetini ve Ankara’yı aradım

Yaşadığınız şehir İstanbul mu? Bana İstanbul il emniyetten bilgi vermediler de

Corona salgını yüzünden uzayacak sanırım. Öncelikle corona ile uğraşıyorlardır. İzinliler, raporlular da vardır sanırım. Salgın varken engellileri evden çıkarmayalım diye düşünüyor olabilirler.

Evet şu an zaten, tüm engelli personeller izinliler salgın bittikten sonra göreve başlanır. En doğrusu da bu, bekleyelim

Bizim başlamamız da okulların ertelenmesi gibi 1 ay ertelendi mi sizce

Şu karantina zamanlarında hadi işe başla diyemezler ki, mevcut engelli personeller evde zaten. virüs biter ya da tehlike azalma eğilimi gösterince belki karar verirler. Bence en iyi şartlarda 1 ay sonrasına kalır.

Arkadaşlar Ankarayı arayıp konuştum herşey hazır genel müdürlükten imza beklediklerini söylediler 2 hafta max 3 hafta sonra tebligat gelir dediler

Marttan beri 2 hafta diyorlar ne kadar doğru bilemedim başlatıp izine ayrılsak daha iyi bu belirsizlikten

Üst Alt