Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En iyi kurum ve en iyi kadro hangisi?

iş yoğunluğu olarak küçük ilçeler daha avantajlı olabilir ama büyük şehirlerdeki iş yoğunluğu bile özel şirkette çalışanlar için çok rahattır. Bu durumu biraz özetler. Maddi açıdan büyük şehirleri tavsiye ederim zira genelde daha avantajlıdır. Tabi ki burda tercih etmeden önce araştırmak gerekir memur maaşınızın dışında her ay ekstra 1000 lira alabilecekken hiç de alamayabilirsiniz. Geliri iyi olan küçük belediyelerde de bu ücretler ödenebiliyor veya tam tersi büyükşehirdeki belediyelerde ödenmeyebiliyor.

karafse

peki bu ödemenin olup olmadığını nasıl bilecez tamamen şans mı tesadüf mü

hayır tercih etmek istediğin kuruma sor ben şansa tercih ettim açıkcası, belediyeler ve özel idarelerde olduğunu biliyordum yalnız tercih ettiğim belediyede olup olmadığını varsa bile ne kadar olduğunu bilmiyordum. Benim için güzel bi sürpriz oldu.

karafse

lisans mı hocam sizin bölüm maaş falan ne kadar toplamda eline net geçen ve kaç puanla atandınız eger çok özel değilse paylaşa bilirmisiniz tam olarak ne iş yapıyorsunuz memnunmusunuz

Ortaöğretim net geçen 3300 civari bu miktar AGİlere Gore artabilir puan 89 du

İş olarak çok rahat yalnız bu görev yaptığınız Mudurluge Gore değişebilir ama nihayetinde taseronlarin olduğu yerde memur getir götür işi yapmaz

Kamu yinetim mezunuyum TRT ya da RTÜK tercih etmek istiyorum..aama sadece ankarada var değil mi..mudurlukler dalan oluyor mu diger illerde

karafse

Hocam kaçıncı alımlarda atandınız ve hangi ile atansınız bizde atanmadan önce yazacağımız kurumu arayip öğrene bilirmiyiz böyle bir ek ödemenin olup olmadığını

MEB de bi görme engelli olarak ne iş verirler bi ilk okulda mesela?

Ben ikinci atamada yerleştim İstanbul genel olarak İstanbul daki belediyelerde bu ücretler var kimisinde az kimisinde cok. Dediğiniz gibi tercih yapmadan önce güzel bi lisanla belediyenin ne gibi ek ödemeleri var arayarak ogrenebilirsiniz

karafse

hocam merak ettiğim şu normal belediyelerde mi yoksa bu ek ödeme sadece büyük şehir belediyelerindemi siz istanbulun hangi belediyesine atandınız

Normal ya da büyük şehir diye bir kriter mevcut değil, bütün ilçe ve büyük şehir belediyelerini tek tek düşünün hepsini ayrı değerlendirin kimisi veriyor kimisi vermiyor. Hatta kimi şehirlerde ilçe belediyeleri büyük şehirler belediyelerinden daha iyi imkan sağlıyor. O yüzden açılan kadroyu görüp tercih etmek istediğiniz belediyeyle irtibata geçerseniz çok daha sağlıklı bilgi alırsınız.

eyvallah hocam sağolun teşekkürederim
karafse
kardeşim birde böyle sorum olacak ama bir bilginiz var mı acaba nokta atışı tercih yapabiliyoz mu yani şöyle söyleyim tercih klavuzu açıklandığında örneğin ben ankara polatlı da sgk istiyorum diyelim tercih yaparken aynen böyle nokta atışı tam olarak gideceğim il ilçe kurum yazabiliyormuyum yoksa ankara taşra mı

eğer kadroyu açıp tercih listesinde varsa tabi ki yapabilirsin lakin her kurum bu şekilde kadro da açmayabiliyor. İhtiyaca göre kişi belirleyip orada dağıtımı yapabiliyor. O konuda şansa ihtiyacın olabilir. Öyle bir durumda mülakat esnasında isteğini dile getirip talepte bulunabilirsin tabi ki bu da oradaki kişilerin inisiyatifine bağlı ama nihayetinde adaylık süren kalktıktan sonra nakil isteyebilirsin. Nakil işinde adamını bulman gerekebilir de.

Hayır hizmetli olarak atanmadım ama atanan arkadaşlar da masa başı iş yapıyor.

Hmm teşekkür ederim.. peki hizmetliler için en iyi kurum hangisidir ? belediyeler iyi midir ?

Diğer kurumlar hakkında net bilgi sahibi değilim o yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum. Belediyeyi sırf bildiğim için söylüyorum ne ben ne de arkadaşlarımın hiçbiri şikayetçi değil tabi ki bu her zaman böyle olacaktır diye de bir şey yok şansına kalmış ama genel olarak gayet iyi hem iş yoğunluğu hem de maddi açıdan.

Her şey de dört dörtlük değil iyi tarafından bahsederken kötü tarafını es geçmek olmaz. Siyasetin etkin olduğu bir yer başkanın ve yetkili kişilerin ağzından çıkacak sözle kendini istemediğin müdürlükte bulabilirsin nihayetinde memursun o masada iş yapmazsın başka masada iş yaparsın ama bu can sıkabilir. Görevde yükselme sınava nadir açılır.

karafse anladım :) son bir sorum daha olacak.. 81 puan aldım 2198. sıradayım, memur olarak atanma ihtimalim var mıdır sizce ? ilk atama yada ikinci atamada.. çünkü ilk defa sınava giriyorum bu konular hakkında pek bilgi sahibi değilim

Bilgiler için teşekürler belediyeleri sayenizde öğrendik sıra diğerlerin de diğer kurumlardan tavsiye eden arkadaşlar var mı yada atanan arkadaşalar paylaşabilirler mi

O konuda şu an için yapılan yorumlar çok sağlıklı olmayacaktır zira açılan kadro sayısını ve niteliğini görmek gerekir. Ama şunu söyleyebilirim sıralamada ilk iki bin kişi içinde hiç de azımsanmayacak sayıda atanmış kişiler var bu kişiler yardımcı hizmetler sınıfından atanmış ve bu sefer yardımcı hizmetler dışındaki yerleri tercih etmek zorunda kalan kişilerdir. Bu da memur kadrosunu bilmem ama hizmetli kadrosunu tercih edecekler için hiç de yabana atılamayacak bir avantaj doğurur. Sıralamada ki bir çok kişinin yardımcı hizmetler sınıfındaki kadrolar için diskalifiye olmasını sağlar bu sayede sıralamanızın yardımcı hizmetler kadrosu için üst sıralarda olmasını sağlar.

Tercih kılavuzuna yansımak değer orada bir paun aralığı veya belirtmesi olmayacak zaten. Ya da sorunu tam olarak anlayamadım.

Peki öğretmen alımları bizden önce olursa lisans için söylüyorum sıralamada öğretmen arkadaşlarda olduğuna göre ve çoğu kişi atanıp kendisini denemek için girdiği varsayılırsa birde mimar ve mühendisler teknik kadroları yazarsa bizim memurluk sıralamaları epey bi aşağı düşer mi

taban puanlar düşer ama bunu kılavuzda göremeyiz.

karafse

yani benim sıralamam örneğin lisans 870 öğretmen olanlar teknik kadro seçecekler ve birde kendisini denemek için girecekler varsayarsak mesela 600 e düşer mi yada 500 örnek

Üst Alt