Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En iyi kurum ve en iyi kadro hangisi?

öğretmenlerin seçebileceği bölümler hakkında net bilgim yok ama sıralamadaki düşüş öngörüne yakın olabilir diye tahmin ediyorum. Hatta daha iyimser dahi olunabilir ama bence sen yinede kötü ihtimalleri göz önünde bulundurarak tercih yap. Yani Sıralamada o kadar kaymanın olmayacağını düşün.

Ozaman temmuzu beklemeye devam inşallah temmuz tarihinde de bir değişiklik yapmazlarda alım olur

ancak iyi kadroların ilk 100 e giren kişiler tarafından doldurulacağını düşünüyorum. TRT gibi
karafse belediyeye atanınca sözleşmeli mi olunuyor yoksa kadrolu mu? yani belediye partisi değişince işten çıkarılma gibi bir şey olur mu? ben de belediye düşünüyorum da

hayır sözleşmeli değil kadrolu oluyorsun etliye sütlüye karışmayan biri için yönetimin değişmesi pek bir şey farkettirmez yalnız siyasetle olmadığın bir kadroyla görevlendirilirsen (memur kadrosundayken vekaleten şef yada müdürlük gibi) o durumlarda yeni yönetici Müdürlük ya da şeflikten seni geri çekebilir. Açıkcası belediyelerde siyasete bulaşmanızı önermem eğer yükselmek istiyosanız hak ederek gelmeniz çok daha iyidir. Bu sayede gelen yada giden yönetici sizi çok da bağlamaz.

Merhaba Arkadaşlar ben ekpss den 87 puan aldım ve sıralamam 633 ortaöğretim.acaba engelime uygun nereyi tercih edebilirim..vee memur olarak atanabilirmiyim..

karafse

ne işimiz olacak siyasetle hele bir atanalım da biz işimize bakarız bildiğiniz başka kadrolar var mı gümrük gibi kara yolları gibi düşünceniz nedir acaba?

Diğer kurumlar hakkında net bilgim yok hiç kimseyi yanıltmak istemem. Başka kurumlara atanan arkadaşların kendi kurumları ile ilgili bilgi vermesi daha sağlıklı olur.

Sağolun sayenizde epey aydınlandık paylaşan arkadaşlar oldukca diğer kurumlar hakkında da bilgi sahibi olacaz

Gumruk bakanlıgında memur olanlar ne kadar maas alıyor arkadaslar.2014 atamalarını ınceledıgımde yuksek puanlılar buraya tercıh etmıs cogunlukla.Nasıl avantajı var acaba bu kurumun?

kullanıcı46

ben de merak etmiştim maaş iyi ama tatillerde yani resmi tatiller bayram tatilleri pek olmuyomuş diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama

biri yarın telefon açıp sorabilir mi ? Öğrenirse cevabıda yazabilir mi ?

gümrük ticareti yazanlar gümrük muhafaza memurlarının yüksek maaşını alacaklarını sanıyorlar ama ekpss ile yapılan atamada düz memurluk veriliyor. yani diğer kurumlardaki memur gibisiniz gümrükle alakası yok. illerdeki il ticaret müdürlüklerinde çalışırsınız. tüketici mahkemelerinin olduğu yerlerde çalışırsınız. yani gümrük apayrı bi konu alakamız yok. onu bilip ona göre tercihlerinizi yazın. avantajı yok yani.

zaten dikkat edilmesi gereken bu. Normal bir memur ile engelli memur bence karıştırılmamalı. teiaş mühendis maaşı 3700 tl ancak sahadaki mühendis için 300 lira ek ödenek var. Engelli kadrosuna atanan biri bu ödemeyi alamaz mesela

Arkadaşlar Sizce İşkur Hizmetliler için Rahat bir kurum mu ?? masabaşı iş veriyorlar mı ? İşkur'da hizmetli olarak çalışan arkadaşlar yardımcı olsunlar biraz

Her kurumun kendine göre avantajları dezavantajları var demek ki iyi araştırıp öyle tercih yapmak lazım

lise 86.5 puan ile Adliyeye memur olarak atandım. 2014 yılındaki sınava girdim 16 aralık 2015 te sınav sonuçları belli oldu , 5 ayda atama sürdü.

Arkadaşların dediği gibi kurumdan ziyade çalışanların tavrı da çok önemli.
Yazı işleri müdürlüğüne bağlı çalışıyorum , iş yüküm sıfır , çünkü iş tayini yapılmadı henüz.
Maaş durumu belli değil , ilk maaş peşin veriliyormuş , ama 15inde yatacak. Kaç lira olduğunu bilmiyorum .

Burada çalışanlar çok güzel karşıladı. Bunda buralı olmamın da faydası var. Sözleşmeli personelin tamamı hemşehrim çünkü.
Ha bu büyük şehirde böyle olur mu bilmiyorum . Ankara'ya tayin istedim Batı adliyesine , gidebilirsem göreceğim.
Orada bu rahatlıkta ve şartlarda çalışabileceğimi zannetmiyorum ama kısmet.
Sözün özü ; tercihlerinizi neye göre belirlemeniz gerektiğini , herhangi bir arkadaştan öğrenemezsiniz. Müdüre , çalışana , personele , bulunduğunuz ile göre değişir.

Daisuke

arkaşım tercihler aralıkta oldu ve sen 5 ay sonra mı başladın işe doğrumu anladım

ysrkrdmr tercihleri daha önce yaptık. Sınav atama sonuçları 16 Aralıkta açıklandı , Bu ayın 18'in de iş başı yaptım.
Atama süreleri kurumdan kuruma değişir. Meb daha çabuk oldu , Adalet bakanlığı tam 5 ay sürdü.
Batı ve büyük şehirler daha çabuk işe başladı. İstanbul , Antep , Adana vs. Doğu daha geç oldu.

[mentıon=99446]ysrkrdmr[/mentıon] tercihleri daha önce yaptık. Sınav atama sonuçları 16 aralıkta açıklandı , bu ayın 18'in de iş başı yaptım.
Atama süreleri kurumdan kuruma değişir. Meb daha çabuk oldu , adalet bakanlığı tam 5 ay sürdü.
Batı ve büyük şehirler daha çabuk işe başladı. Istanbul , antep , adana vs. Doğu daha geç oldu.

neden bu kadar uzun sürdü neyi soruşturuyorlar ki anlamadım yani demem o ki ben şimdi özelde çalışıyorum ve tercihler açıklandığı zaman yani bir yere yerleştiğim zaman yani tercih sonuçları açıklandığı zaman ben işten ayrılmam gerekiyo bu kadar uzun ürerse 4-5 ay nasıl garanti edip işten ayrılacağım yani atandığım kurum bi aksilik çıkarır atamam olmazsa ben iştende çıkmış olacam nasıl olacak bilemedim

ysrkrdmr Güvenlik soruşturması denen şey nispeten uzun sürüyor. Bir de atamaları son olarak onaylayan kurum Ankara taşra atama daire başkanlığı. İlk önce adliyeye yazı gidiyor , onlar seni arıyor , evraklar hazırlanıyor,Teslim ediliyor. Adliye emniyete , o valiliğe vırt zırt neyse , uzun bir prosedür :)
Ben de aynı durumdaydım , ama işverenime durumla ilgili bilgi verdim . Atama yazım gelip resmi olarak atanana kadar da aynı işyerimde çalıştım.
İşten ayrılmayın sakın. Hem boş beklemezsiniz hem maaşınızı alırsınız. Patron ile konuşun , durum böyle , atama uzun sürebilir diye.

Kaldı ki atanma garantiniz yok , atanamayabilirsiniz de :) Ya da işyerinize bildirmeyin , yazı gelince ona göre davranırsınız. Patronunuzun iyi niyeti ile alakalı , orasını siz bileceksiniz.

Daisuke
tercihte gelse bile atandığımız kurumun atamayı yapmama ihtimali var mı yani sicilinde temizse birşeyleri bahane ederek işte raporda sorun var işte engeliniz bize göre değil yada siz iyileşmişsiniz atamanızı yapamayız deme ihtimalleri var mı neye göre atanmama durumu olabilir

Herkeze iyi gunler.ben 88 puan aldim lise duzeyi.541. Siradayim. Sinop yazicam baska yazacak olan varmi arkadaslar

Sinopu yazacaklar kimler lise duzeyi 88 i gecen varmi

benim için işe girip birde rahatlık arıyosa o kişi muhtac değildir bu benim düşüncen bu rahatlık istiyosa gidip babasının parasını yesin buralarıda meşgul etmesin belkigercekten calışmaya ihtiyacı olan bir arkadaşımız girer

25 yıllık devlet memuru ve son 10 yıldırda çalıştığım kurumda orta düzey yöneticiyim.
Tecrübelerimden faydalanarak sizlere tavsiyem,
1-Adalet Bakanlığı, özellikle il icra müdürlükleri ve mahkeme kalemleri,
2-Maliye Bakanlığı
3-Bankalar
Bu üç kurum iş yoğunluğu, iş çeşitliliği ve yoğun mesai saatleri gibi özellikleriyle diğerlerinden biraz daha ağır şartları taşır. Adliyede hakim savcı iş yerinden çıkmadan sizde çıkamazsınız, bankalar bazen akşam 8-9 a kadar çalışmak zorunda kalabiliyor, Maliye derseniz iş yelpazesi en geniş kurumdur. Her taşın altından çıkar.
Bunlar haricinde hepsini tavsiye ederim.

bende çevre ve şehircilikte çalışıyorum çok rahat bir kurum mütahitler dışında hiç bir sivilin işi düşmez buraya haftalık toplam iki saat iş yapmazsınız. eğer üniversitede okuyorsanız çok iyi bir kurum. eğitim durumu birazda amirine bağlı tabi bu her kurum için geçerli .

bizim bakanlığın kötü yönü şu: atama ve tayin işleri çok geç sürüyor

mjdat13

aslında benimde aklımdan geçiyor çevre ve şehircilik yada tarım bakanlığı ama maaş durumu nasıl acaba eğer özel değilse sizin için

Üst Alt