"İyi kurum, iyi kadro" derken??!!
Son 14 yılda "hükümet" olmak amacıyla gelip "devleti" ele geçiren bu yobaz zihniyet ortada iyi kurum bırakmadı ki neyin iyisini veya kötüsünü tartışıyorsunuz anlamadım..??
Devlette yıllarını vermiş bir mühendis olarak; devlet yönetiminin bu kadar yozlaştığını; bu kadar ehil olmayan insanların yönetici yapıldığı ( BEN BUNLARA "KİFAYETSİZ MUHTERİSLER" DİYORUM ÇÜNKÜ HAKİKATEN BULUNDUKLARI MEVKİLERİ HAK ETMEKTEN ÇOK UZAK ÇOK ZAVALLI DURUMDALAR..) bu günkü durum kadar daha kötü bir dönem daha görmedim..
Bu kifayetsiz kadroların yönettiği bir devlette işler yürür mü? Yürümez nitekim ülkenin geldiği durumu hepimiz görüyoruz..
Hükümetler seçimle gelir seçimle giderler.. Hükümetler "devleti" yönetmeye talip olarak seçimlere bir parti eşliğinde girerler.. kazanırlarsa devleti yönetirler; kaybederlerse başka bir parti gelir o yönetir. Hükümetler gidici; devlet bakidir..Ama hükümet devleti yönetmekten ziyade, devletin bizzihati kendisi olmaya kalkarsa; işte o zaman şu an yaşadığımız "defacto" durum ortaya çıkar..
Ülkemizde "her alanda olduğu gibi parti içi demokrasi kavramı da zayıf olduğu için " hükümetlerin ömürleri genelde o işe talip olmuş partilerin başındaki zatı-muhteremlerin yaşam süreleri ile sınırlıdır. (Bakınız Özal, Ecevit, Erbakan ... vb.) İnsan fani olduğu için bu günlerde geçecektir ".. (insan yaşamında baskı altında geçen 14 - 18... sene az bir zaman değildir; onu da hemen belirteyim..)
Zamanla bu ülkeye bünyesine "demokrasi" katkılı içerik ve bilgiler aldıkça daha az ishal olan ve en azından alınan bu içeriğin bir kısmını sindirmeye yönelik eğilimi olan nesiller de gelecektir. Bu nesiller yetiştikçe; ""cuma namazlarında en önde müdürü için sandalye koyarak yer ayıran; badem bıyık bırakarak rüşvet almadığı imajını vermeye çalışan; abdest sonrası sıvanmış paçalarını "bak ben abdest aldım edasıyla" düzeltmeyen ama yandan yandan eteği hafif sıyrılmış hatunun bacaklarına da inceden bir dikiz atmayı ihmal etmeyen; bilginin değil biatın ve reis yanlısı olmanın bu ülkede prim yaptığını düşünen"" zavallıların sayısı da azalacaktır..
DUA EDELİM İYİ KURUM VE İYİ KADROLAR İÇİN..FANİLERİN ÖMRÜ UZUN OLMASIN..