Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Arkadaşlar bugün SGK da yetkili hatta bölüm memuru olan biriyle yeni kanun tasarısını konuşma fırsatımız oldu. Ve kendinden çok emin, kanun taslağını okumuş hatta sgk görüş ve önerisiyle hazırlanmış. Sizlere yeni kanunda ki çok net ve kesin olan bilgileri yazayım ;

1- vergi indirimi ile EMEKLİ OLMUŞ engelliler bu yasanın hiç bir maddesinden ETKİLENMEYECEK!
Kontrol muaynesi gerekli olduğunda, yine emekli oldukları süre içerisinde ki kanun maddeleri geçerli olacak, yani balthazard formülü ile yüzde 40 oran almaları yeterli olacak.

2- 2008 öncesi sgk girişi olan, ama henüz EMEKLİ OLMAMIŞ, engelli oranı kaç olursa olsun, süreli ya da süresiz olsun, vergi indirimi kaç olursa olsun, YENİ KANUN ÇIKTIKTAN SONRA, EMEKLİLİK BAŞVURUSU sırasında elinde ki engel oranı (ister süreli - ister süresiz) ya da vergi indirimi GEÇERSİZ olacak. Ve emeklilik istiyorsanız ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI belirlenmesi için sgk hastalık listesi ile değerlendirileceksiniz.

SGK hastalık listesinde şeker, tansiyon, kolestrol gibi hastalıklar yok. Bu yüzden engellinin emekli olma ihtimalini düşüren bir kanun olacak.

Ne yazık ki en geç 10 gün içinde yürürlüğe girecek bu kanun. 03 Aralık 2024 yani yarın, TBMM genel kurulunda görüşülecek ve aynı gün kabul edilerek 10 gün içinde yürürlüğe girer.

Merhaba,
Sağ el bileğimden itibaren amputasyon mevcut. %54 raporum var. Bu engel SGK listesinde de mevcut. SGK listesinde bu engelin oranı farklı mı? SGK'da kendi oranları var mı yoksa Herhangi tam donanımlı hastaneden aldığımız oran ile aynı mı?

Okuduğunu mu anlamıyorsun ? Hipertansiyona sgk hastalık listesinde tek başına PUAN VERMEYECEKLER ARTIK! Hipertansiyonun yol açtığı hasar ve hastalık varsa bu değerlendirelecek. Hiç bişey bilmiyorsan sgk hastalık listesi aç ve oku

@Senyorsen,
Dediğiniz gibi amputasyon sgk listesinde mevcut. yüzde 54 üzerinden değil, ağır düzeyde, orta düzeyde ya da hafif düzeyde değerlendirilmesi yapılacak. ama bu rahatsızlığın sgk listesinde var ve emeklilik için size yeterli olacaktır.

geçmiş olsun.

Cüneyt bey ben 15 gün önce vergi indirim için hastaneye sevkedildim şuan rapor için uğraşıyorum bu yasa geçerse benim durumum ne olur.

Yaklaşık 23 yıldır tip 1 diyabetli günde 4 defa insülin kullanan biriyim.Bu şeker hastalığı kime neye göre basit bir hastalıkmış.Neler yaşadığımı bir ben bir Allah bilir

2007 sigorta girişliyim ama sürekli engel raporumu 2013 de aldım.2. derece engelliyim.2025 Eylül de şartları tamamlamış olacaktım.Şimdi benim de vergi indirimim dikkate alinmayacak

@Aslan Kurt,
Aslan Kurt kardeşim seni ikna etmek ne zor bişey ya :) ben söylüyorum, diğer arkadaşlar söylüyor, siz başvuruyu yaptığınızda bu kanun ortada yoksa niye sizi yeni yasaya tabii etsinler. allah aşkına..

@hazar01,
Yeni kanun resmi gazetede yayınlanacağı zamana kadar emeklilik başvurusu yaparsanız şu anda ki kanun ile vergi emekliliğinden emekli olursunuz. Ama sizin rapor vergi indirimi çıkana kadar yeni kanun resmi gazetede yayınlanırsa, siz de vergi indirimi ile emekli olamazsınız.

Başvuruyu yapmak demek kesin emekli olmak anlamına gelmediği için böyle kötümser bakıyorum olaya. Yoksa tabi ki insallah sizlerin dedigi gibi olur. Daha ortada bir tahsis no bile yok sadece evrak kayit no var.

@OturanBoğa %51 sürekli engelli raporum var 2008 öncesi girişliyim vergi indirimim yok ben şuanda vergi indirimi için başvuru yapsam vergi indirimi alsam emekli olabilirmiyim

@oxzd,

Ben dedim ayaklanacagiz başka yolu yok kardeş yoksa bunu çıkartırlar onların istediği bu

Aslında birileri twiterda instragama heryerde ayaklanmamiz lazım bizleri oraya toplamali

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@cuneyt09,

Teşekkür ederim cevabınız için desenize boşa rapor alacağım şuan bitmek üzeri heyetten gün alacağım.

Peki bu alacağım raporu kanun çıksa bile sgk kabul edermi emeklilik için basvursam.

Üst Alt