Malesef yorumum cok uzun ve böyle uzun yorumlar yapinca utaniyorum ama yorumuma baslamadan önce sunu belirtmek istiyorum.
Bir üye burada yazanlarin galiba evlenmek maksatli veya kendilerine es aradiklari icin yorum yazildigi idda etmis o malesef
benim icin gecerli degil sadece onu belirtmek istedim
ben sadece paylasmayi cok seviyorum
Eger böyle bir soru sorulunca gelen cevaplara kizilmamasi gerek.
Genellikle insanlar soru acinca kendi fikirlerine uyumlu yorumlari
seviyor ve kendilerine uymayan düsünceleri yargiliyor.Bizler sizler
engellerimiz olan bireyler toplumda nasil yargilandigimizi biliyorsunuz ve bu
demektirki bizlerde farkli tercihleri olan farkli yasamlari ve farkli düsünceleri olan
bireyleri düsünebildikleri icin veya hayatlarinda yaptiklari secimleri icin onlari acik fikir karsilamamiz gerek degilmi?
Ben genellikle Türkiyeye geldigimde insanlarin birbirlerine veya bir birlerinin duygularina hic hassas
davranmadiklarini gözlemliyorum.Karsimdaki insani insan olarak görmeyip kisileri disiylariyla karsiliyor ve
iclerini bile kurcalamaya ugrasmaya zaman ayirmadiklarini görüyorum.Bazi insanlar icin hersey yüzde, bedende ve malesef
ceplerindeki paradan ibaret oldugunu düsünüyorum.Özellikle Türkiyede param ve güzelligim var ise farkli
muamelerle karsilaniyorum veya statüm isim gibi kavramlar yüksek sevyede ise ona göre muamele görüyorum ve ben böyle
düsünen kisileri kusura bakmayin hayatima dahil etmiyorum ve böyle düsünen bir adamla hayatimi paylasmayi aklimin ucundan
bile gecirmiyorum.
Bence herkes kendi düsünceleri tercihleri isteklerini dogrultusunda olan kisilerle hayatlarini paylasmalilar.Ben
beni bir engellim var diye dislayan kadini veya erkegi hayatima girmesini birakin arkadaslik bile etmeyi düsünemem.
Bunlari bir kenara birakirsak neden engelleri var olan insanlarin saglikli (engelleri olmayan) kisilerle
yuva kurmayi hayal ettiklerini
tahmin edebiliyorum.Bendede bir takim engeller var oldugu icin ben bir engelli kisinin nasil bir piskolojide oldugunu
biliyorum.Bizler bir cogumuz yarali kus giyiz ve toplumda ikinic sinif insani gibi görünmekteyiz. Bizer kuvvetli olamayanlar
yardima muhtac olanlar zayif ve agir tabirler sakat olanlariz.Bu demektirki bizler bize ne gelirse artik sansimiza
ne düserse onla memnun olmalisiniz piskolojisiyle asilaniyoruz.Biz ''sakat'' olanlar artik kim isterse bizi ona raziyiz
gibi bir mentalite icinde olmizi bekleyen bir toplumla karsi karsiyayiz ama her seye degisik yönlerden bakilmali.
Bir olaya sadece bir taraftan bakilirsa baska insanlarin farkli düsüncelerini anliyamassiniz.
Bazi isanlar mantigiyla hareket ederler ve o mantiklarinda yillarca veya dogduklari günden beri cektikleri
acilari dislanmalari toplumun ve ailenin icinde bastirilmalari onlari ''normal'' biriyle kuvvetli biriyle
evimi yuvami kurabilecegim birisiyle hayal etmesi tabiki dogaldir.Cünki bu bir cok engellinin hayalidir.
Yürüye bilmek kosmak veya digerleri gibi olmak onlarin beyninin ucunda daima sakli bir yerde gizlenmektedir.
Bizler engellerimiz olan insanlar mecburen engellerimizi kabullenmekteyiz ama secenegimiz olsa bizde digerleri
gibi olmak istemiyormuyuz? Ben olmak istemiyorum
.
Ben baskalari gibi olmak istemiyorum.Kimin benim gibi iki tane kanadi var omzunda
? Kimin yasam
sevinci benim gibi var kaninda?Toplumu gözlemliyorum ve saglam insanlarin beden daha rahsiz oldugunu görüyorum.
Oda ayrica kendi basina bir konu
.
Bence insan dilegi gibi yasamali.Baskalarinin aileniniz dedikleriyle bir yere kadar varilmali.
Hepimiz bir gün ölecegiz ve ben arkamda pisman oldugum pismanlik duygusuyla ve bunu yasayamadim cünki ailem istemedi
cünki toplum istemedi kabullenmedi diye duygularla topraga verilmek istemiyorum ama herkesin su hayatta istedikleri gibi
hayallerindeki gibi yasamalarini diliyorum.Eger bir engelli bayan / erkek saglikli hic bir engelleri olmayan bir kisiyle
hayat paylasmakmi istiyor? Paylassin ama unutmasinki o saglam kadinda bir gün trafikten gecerken bir araba
carpip onuda engelli birakabilir? O zaman ne olacak? Muhtemelen birakir.Cünki sevgi insanin icinde.Disinda degil.
Güzellik ve saglik bize ödünc verilmis bir emannettir zaman geldiginde dis güzelligimiz ve sagligimiz elimizden
alinacaktir.
Ona göre yasamali ona göre hayat arkadasini tanimali ve onun her hücresini kendisini fikirlerini düsüncelerini herseyini
ona göre sevmeli.
Onun haricinde beni kendimi cok seviyorum ve sizinde kendinizi, esinizi, sevgilinizi veya engelli cocuklariniz varsa onlari farkli olsalarda
ne kadar sevdiginizi ve digerleri gibi olmasalarda onlarin özel ,güzel, degerli, kuvvetli olduklarini her gün onlara demenizi
ve onlari nekadar sevdiginizi söylediginizi umuyorum.Cünki bu morale bu destege ihtiyaclari olduklarini düsünüyorum cünki
onlari ve bizi toplumda oldugumuz gibi degilde olmamiz gerektigimiz gibi bir toplumla savasa girecekleri icin onlari
iyice buna hazirlamak gerektigimizi düsunüyorum.
Allah hepinize yasama sevinci yasama direnci ve en önemlisi hayattaki zorluklara gülümsemek icin güc ve kuvvet versin...
Hayirli paylasimlar