Sellavattini
Çok kez yazdım. Ama herkes anlamak istediği gibi anlıyor sanırım.
Böyle bir uygulama olsa, zaten bu başlıkta bu şekilde konuşmayız. Hazine Müsteşarlığının duyurusunu ilgili sayfalardan paylaştım. Sigorta şirketlerine engelli aracına primi standart yapamazsın, ÖTV'siz tutara göre hesaplayacaksın diyor. Şirketler Devletle çatışmak istiyorlarsa kendileri bilir...
Siz indirim yapmayanı şikayet edeceksiniz. Sonra öyle bir uygulamamız yok diyen şirketler biranda bülbül kesiliyorlar...
Ayrıca pert durumunda sigorta firmaları ötv falan ödediği yok. Ancak araç hurdaya ayrılırsa ötv devlete geri ödenir. Pert durumunda hem ötv ödenmez hem de bizlerin beş yıl yeni araç alamama durumu devam eder. O sebeple pert araçların sahipleri araçlarını yaptırıp devam etmeyi tercih ederler diye bugün bir sigortacı arkadaş, anlattı. Ötvnin devlete ödenme durumu ancak ve ancak araç hurdaya çıkartılırsa mümkün olur ve ötvsiz yeni bir araç almak mümkün olabilir. Bunun dışında hiçbir seçenekte ötvsiz araç almak 5 yıl dolmadan almak mümkün değildir.
Yine bazı sigortacılar derler ki; ötvsiz fiyatı üzerinden kasko çalışması yapıldığında aracın kazası durumunda parçalar ötvsiz ödenmediğinden dolayı böyle bir uygulama (ötvsiz kasko bedeli çıkartma) hiçbir yerde yoktur dedi yine başka bir sigortacı. Yani arkadaşlar, ötvsiz kasko fiyat uygulamasını doğrudan paylaşırsanız iyi olacak, aksi takdirde burada yazılanlara itibar eden firma olmadı maalesef. Dünden bu yana bayağı uğraşıyorum zira.
Bakın, size kim ne anlattı inanın ilgilenmiyorum. Ben eski sigortacıyım. Şuan burada hiçbir ticari kaygım yok. Sizin gibi engelliyim aracım var. Ve ben ÖTV'siz tutar üzerinden indirimli kasko yaptırdım.
Araç perte çıkarsa, sigorta firması size hesaplayacağı rayiç bedeli günümüz mevzuatına göre ÖTV'siz oalrak öder. (Şuan ÖTV indirimi var, onu baz alır.)
Bu bilgiyi sigortacıya sormanıza gerek yok. Sigorta şirketlerinin web sayfalarında riziko kabul yönetmeliklerinde vardır. Birilerine sormak yerine siz araştırın ve okuyun.
Araç hurdaya çıkarsa ÖTV ödenmez. Size söylenen tüm şeyler yanlış ve terstir.
Yapılması gerekeni ben yazdım, tekrar söyleyeyim:
1- Seçtiğiniz sigorta firmasının çağrı merkezinden aracınız için kasko teklifini isteyin. (Mail adresinize yazılı olarak.)
2- Yazılı gelen teklifi, yine kasko mail adresine, engelli aracı olarak ÖTV'siz tutarın hesaplanması talebinizi, önceki sayfalarda paylaştığım Hazine Müsteşarlığı Genelgesi ile iletin. (Mail ile Yazılı olarak.)
3- Aynı anda şirketi telefonla arayın, mail ile belirttiğiniz talebi telefonla söyleyin, ve ne zaman dönüş yapacaklarını sorun. Dönüş yapılmazsa ya da olumsuz yanıt verilirse Türkiye Sigortalar Birliği ve Hazine Müsteşarlığına şikayet edeceğinizi belirtin.
4- Olumsuz cevap gelirse, mail ortamında şikayet edip, diğer başka bir sigorta şirketinden teklif isteyin.
Birde sizden ricam, kesin yargılar ile olmaz, mümkün değildir gibi kesin ibareler yazmayın. Ben yapabildiğim için sizin kesin yargılarınız ile arkadaşları yanlış yönlendiriyorsunuz...
Tekrar ediyorum. Sigorta şirketine açıp telefon, indiriminiz var mı diye sorarsanız hiçbir şirket size var demez. Yazılı kanıtınız olmadığı için şikayette edemezsiniz.